Autor |
Wiadomość |
Metalik
|
Sareneth napisał(a): Tak! Łapmy za pochodnie i miecze i skończmy z Madonną...
Hmmm, dokładnie sprawdziłem moje wypowiedzi i nigdzie nie znalazłem takich sugestii. A może mam amnezję i admin to już usunął? 
|
Pt lip 17, 2009 15:14 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Alus napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): W kalendarzu jest napisane "Wniebowzięcie NMP". Skąd ktoś tam ma wiedzieć co to dokładnie jest wniebowzięcie, czy jest to ważne, no i czym jest NMP ? Uważasz Polaków za idiotów????
Uważasz, że Polacy planowali koncert? Skąd ta pewność? A nawet jeśli to skąd mają znać rozwinięcie tego skrótu? A może myśleli, ze to Największa Meduza Pacyfiku?
I co z tym linkiem, o który prosiłem?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt lip 17, 2009 15:53 |
|
 |
Sareneth
|
Metalik napisał(a): Hmmm, dokładnie sprawdziłem moje wypowiedzi i nigdzie nie znalazłem takich sugestii. A może mam amnezję i admin to już usunął?  Nie. To moja sugestia. Bo trzeba bronić czci i wiary...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt lip 17, 2009 15:58 |
|
|
|
 |
Metalik
|
No właśnie, to twoja sugestia 
|
Pt lip 17, 2009 16:02 |
|
 |
SweetChild
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Alus napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): W kalendarzu jest napisane "Wniebowzięcie NMP". Skąd ktoś tam ma wiedzieć co to dokładnie jest wniebowzięcie, czy jest to ważne, no i czym jest NMP ? Uważasz Polaków za idiotów???? Uważasz, że Polacy planowali koncert? Skąd ta pewność? A nawet jeśli to skąd mają znać rozwinięcie tego skrótu? A może myśleli, ze to Największa Meduza Pacyfiku?
Jeśli tak myśleli, to inteligencją nie błysnęli 
|
Pt lip 17, 2009 16:07 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Metalik napisał(a): No właśnie, to twoja sugestia  Oczywisci. Wiem o tym. Ale idealnie podkreśla to, co dużej części osób chodzi po głowie 
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt lip 17, 2009 19:07 |
|
 |
blix
|
Zastanówcie się co niektórzy, czy naprawdę jakikolwiek organizator zwraca uwagę czy w dniu jakiegoś koncertu czasem w danym kraju nie ma jakiegoś święta kościelnego, państwowego czy innego. Nie popadajmy w obłęd. Kochani katolicy, dajcie w końcu żyć innowiercą, czasy palenia prze Was na stosie czarownic już minęły, mordowania za złoto również. Halo obudźcie się, nie jesteście w tym kraju sami.... [***] nie zabraniajcie im robić to na co mają ochotę i słuchać tego na co mają ochotę
BTW: też jestem katolikiem, ale z pewnym dystansem do ziemskich świętości wymyślonych przez ludzi...
*kastor
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Pt lip 17, 2009 19:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
blix napisał(a): Zastanówcie się co niektórzy, czy naprawdę jakikolwiek organizator zwraca uwagę czy w dniu jakiegoś koncertu czasem w danym kraju nie ma jakiegoś święta kościelnego, państwowego czy innego.
Co świadczy o braku szacunku owych ludzi do swojego narodu, jego wiary, przekonań i historii....smutne.
|
So lip 18, 2009 7:34 |
|
 |
Metalik
|
Sareneth napisał(a): Metalik napisał(a): No właśnie, to twoja sugestia  Oczywisci. Wiem o tym. Ale idealnie podkreśla to, co dużej części osób chodzi po głowie 
A co czytasz w myślach, że wiesz co "większości" chodzi po głowie? 
|
So lip 18, 2009 7:42 |
|
 |
Sareneth
|
Nie. Tylko to widać w sposobie pisania, wypowiadania się i w próbach różnego rodzaju "blokowań" koncertów...
|
So lip 18, 2009 8:15 |
|
 |
Metalik
|
Hmmm, ja widzę to inaczej.
|
So lip 18, 2009 8:56 |
|
 |
Sareneth
|
No to ty, tak. Ale zauważ, że zamiast jakoś spróbowac to pokojowo załatwić nawoływano do bojkotu koncertu, lub robieniu z mszy formy jakiegoś manifestu. Nie powiesz chyba, że jest to poprawne zachowanie?
|
So lip 18, 2009 9:40 |
|
 |
Metalik
|
Przecież to są pokojowe metody. Nikt nie ma zamiaru użyć przemocy. Czym według ciebie są w takim razie pokojowe metody, bo mnie przychodzi do głowy tylko jedno - obojętność.
|
So lip 18, 2009 9:58 |
|
 |
Sareneth
|
To są pokojowe metody. Tylko, czy katolicyzm opiera się na odmawianiu modlitw i mszy, aby kogoś np. trafiło?
|
So lip 18, 2009 11:10 |
|
 |
Metalik
|
Nie słyszałem by ktoś się modlił o to, by Madonnę ,,trafiło" (nie wiem co chciałeś przez to powiedzieć?)
|
So lip 18, 2009 11:12 |
|
|
|