RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje.
Alus! W interpretacji Ewangelii jesteś jeszcze lepsza niż Jechowi, gorzej z wdrażaniem tych prawd w życie. Szkoda, że zapominasz o wypowiedziach największego Polaka, obecnie już św. Jana Pawła II:"Ja się cieszę, że jest takie radio, które nazywa się Radio Maryja". Już jutro kolejna wspaniała inicjatywa RRM-6 Dziękczynienie w Rodzinie, odbędzie się w Toruniu, nie tylko na pogłębienie wiary i edukacji, ale dla pokrzepienia serc, a nawet dla możliwości skorzystania z przeprowadzenia badań. Czy znasz drugie takie dzieło, organizujące tyle wspaniałych inicjatyw?
|
Pt wrz 05, 2014 17:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
P.S. tutaj napisałam o wczorajszym i jutrzejszym wydarzeniu: gita napisał(a): W RRM dzieje się wiele pięknych rzeczy ; wczoraj 9 Pielgrzymka RRM do Kalisza, jutro 6 Dziękczynienie w Rodzinie-Toruń: http://www.radiomaryja.pl/
|
Pt wrz 05, 2014 17:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! W interpretacji Ewangelii jesteś jeszcze lepsza niż Jechowi, gorzej z wdrażaniem tych prawd w życie. Szkoda, że zapominasz o wypowiedziach największego Polaka, obecnie już św. Jana Pawła II:"Ja się cieszę, że jest takie radio, które nazywa się Radio Maryja". Już jutro kolejna wspaniała inicjatywa RRM-6 Dziękczynienie w Rodzinie, odbędzie się w Toruniu, nie tylko na pogłębienie wiary i edukacji, ale dla pokrzepienia serc, a nawet dla możliwości skorzystania z przeprowadzenia badań. Czy znasz drugie takie dzieło, organizujące tyle wspaniałych inicjatyw? Pamiętam....i pamiętam także, że największy Polak będąc z pielgrzymką w Toruniu w 1997r, nie odwiedził siedziby RM i w ciągu całej pielgrzymki NIGDY nie pozdrowił RM. Posługiwanie sie jego słowami z lat 1991-1995 stanowi manipulację, podany cytat pochodzi z 1995r. Inicjatywy wspaniałe, ale politykierstwo, dzielenie, już trudno wpisać w ramy ewangelizacji, co dokładnie wskazał Generał Redemptorystów. Jesli RM chce byc katolickie, to powinno kształtować jedność Kościoła, a tymczasem dziłalność tej rozgłośni prowadzi do rozbicia, śp J. Glemp Prymas, 22.12.2005r
|
Pt wrz 05, 2014 17:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyżby prymas Glemp aż tak się mylił???
|
Pt wrz 05, 2014 17:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Opcji przeciwnej, ze to @gita sie myli, @gita nawet nie jest w stanie sobie wyobrazic.
|
Pt wrz 05, 2014 18:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Czyżby prymas Glemp aż tak się mylił??? I jeszcze generał Redemptorystów, św Jan Paweł II mówiący w 1996r: Działalność Radia powinna być zawsze realizowana w jedności z Episkopatem Polski....Środki przekazu muszą przekazywać rzetelną informację, zgodnie z prawdą....ale tych słów już sie nie cytuje w RM. jeszcze "mylił się Prymas abp J. Kowalczyk Poza tym SA wyraża swoje zastrzeżenia w odniesieniu do zaangażowania sie, zwłaszcza w ostatnim czasie, RM i związanych z nim innych środków masowego przekazu, w sfere ściśle polityczną. Proszę potraktować treść tej korespondencji również jako poważne ostrzeżenie i zaproszenie ks.Prowincjała do podjęcia zdecydowanych i skutecznych działań w zakresie swojego urzędu, list do prowincjała Redemptorystów, 3.04.2006r.
|
Pt wrz 05, 2014 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż Alus! Ty zostaniesz przy swoim zdaniu, a ja przy swoim. O godz. 20.00 w TVTrwam Informacje, o 20.10 Forum na tvpinfo, o 21.00 Apel Jasnogórski, potem inne ciekawe programy/najczęściej wybieram polityczne/, a więc na dzisiaj kończę dyskusję.
|
Pt wrz 05, 2014 18:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ludzie tylko podający się za katolików, zażarcie broniący interesów antykatolickiej parti Platformy, muszą atakować RM bo tak robi partia i to jest w jej antykatolickim interesie.
Oni popierają partię wspierającą zabijanie polskich dzieci w invitro i aborcji, ich partia wspiera sodomię....i inne antykatolickie rzeczy. To jest oderwanie od Kościoła i stawianie się poza nim. Dlatego potępiają głos katolików sprzeciwiających się antykatolickiej działalności Platformy i podając się za katolików mówią że to wchodzenie Kościoła w politykę przeciwko ich partii.
Katolik jako obywatel ma powinność angażowania się w politykę, zwłaszcza kiedy antykatolicka Platforma prowadzi politykę poza Kościołem gdzie chce być.
Tak wygląda sprzeciw wobec RM i TV Trwam ludzi tylko podających się za katolików, a wspierających Platformę której działania są antykatolickie.
|
Pt wrz 05, 2014 19:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiedział "katolik", który głosi, że Antychryst pogonił z konklawe Ducha Świętego i spowodował wybranie na papieża swojego fałszywego proroka.
|
So wrz 06, 2014 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj sympatycy RM i TVTrwam spotykają się w Toruniu, będzie to VI Dziękczynienie w Rodzinie. Transmisja na antenie Telewizji Trwam od godz. 12.00 http://www.radiomaryja.pl/informacje/dz ... -rodzinie/
|
So wrz 06, 2014 9:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
KRRiT nałożył na TvTrwam karę 50 tys złotych za nawoływanie do podpalenia Tęczy. "Swoboda wypowiedzi nie zwalnia nadawców od odpowiedzialności za rozpowszechniane przekazy, które muszą się mieścić w ramach obowiązującego prawa." " Komentując fakt podpalenia Tęczy, wyrazili oni swoje opinie w taki sposób iż można było odnieść wrażenie, że zniszczenie instalacji artystycznej uznają za postępowanie właściwe i społecznie usprawiedliwione, a niszczenie cudzej własności jest właściwą formą wyrażenia dezaprobaty wobec opinii i zachowań odmiennych od własnych." Bardzo specyficzna "edukacja". Całość na www.krrit.gov.pl
|
Wt wrz 30, 2014 19:55 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Oczywiście, są tacy, którzy uważają, że katolickie w swych społecznych poglądach radio, powinno nawoływać do godzenia się z próbami zawłaszczenia przestrzeni publicznej przez środowiska walczące z nauczaniem Kościoła. Ta "edukacja" ich zdaniem powinna polegać na głoszeniu powstrzymywania się od reakcji na zło.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt wrz 30, 2014 20:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli twoim zdaniem reakcja na zło ma byc dobro w postaci niszczenia cudzej własności? Czy mieści się w tym spalenie stodoły sąsiada, który nie słucha, nie lubi i nie popiera RM/TvTrwam (albo, o zgrozo, jest ateistą)?
Nawiasem pisząc: pierwotnie instalacja tęczy nie miała wydźwięku homoseksualnego, a chrześcijański. Nie wiem w którym chorym umysle zmieniła swoje znaczenie. Nie wiem także dlaczego nikt pierwotnego znaczenia nie chciał bronić, podejrzewam ale nie wiem.
|
Wt wrz 30, 2014 20:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od kiedy przestrzeń publiczna należy do środowisk nie walczących z nauczaniem Kościoła?
Osobna sprawa: jak to zawłaszczanie przestrzenie publicznej wyglądało? Jakaś lewacka fundacja sfinansowała tęczę w każdym byłym mieście wojewódzkim? Nie? No to może zatęczowaniu uległy wszystkie ronda w Warszawie? Też nie? No to o co kaman tak właściwie, arcykapłanie Rejtanie?
I najważniejsza sprawa: jak medieval man wystawi sobie w oknie ołtarzyk poświęcony JP2 i NMP, nie będzie miał nic przeciwko temu, żebym mu to okno zastawił TIRem mojego stryjka? Bo ołtarzyk wystawiony frontem do ulicy zawłaszcza mi przestrzeń publiczną, a że medieval man będzie musiał żyć po ciemku, to już jego problem?
|
Wt wrz 30, 2014 20:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): " Komentując fakt podpalenia Tęczy, wyrazili oni swoje opinie w taki sposób iż można było odnieść wrażenie, że zniszczenie instalacji artystycznej uznają za postępowanie właściwe i społecznie usprawiedliwione, Zwykła cenzura, bo i dzisiejsza EU coraz bardziej przypomina komunizm. Do tego jest to cenzura ideologiczna mająca uderzać w Kościół i katolikom zamykać usta. Odnosić wrażenia to oni se mogą, nawet te najbardziej urojone i na tej podstawie walczyć z każdym głosem Kościoła. Ja też odnoszę (i wielu ludzi) wrażenie że lewackie media propagują wszelkie zło, zresztą to nie tylko wrażenie. Czy będzie kara w takim razie, czy zamkną im usta  No nie bo jest miejsce na ideologiczną walkę lewactwa z Kościołem w drugą stronę nie ma równości.
|
Wt wrz 30, 2014 20:40 |
|
|
|