|
|
|
Wizja przyszłości Radia Maryja
Autor |
Wiadomość |
kastor
|
A z jakiego powodu medytacja miała by być niechrześcijańska? Przecież ta forma modlitwy była praktykowana przez chrześcijańskich pustelników zdaje się od II w. 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Pt mar 27, 2009 17:53 |
|
|
|
 |
kamilaa
|
tak jak osądziłeś.. 
|
Pt mar 27, 2009 19:08 |
|
 |
kamilaa
|
Sareneth
|
Pt mar 27, 2009 19:10 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Czy ja tak twierdzę? proszę tylko, aby pisać dokładniej, bo rodzą się z tego problemy...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
So mar 28, 2009 8:38 |
|
 |
jacek_klimczak
Dołączył(a): Wt lut 14, 2006 13:48 Posty: 10 Lokalizacja: Opole/koniec świata ;]
|
witam licze, ze ojciec R. zostanie odsuniety od wladzy pomimo ryzyka pospolitego ruszenia w Polsce (nie chce szerzyc nienawisci, uwazam ze O. Dyrektor jest zbyt kontrowersyjny) a Radio Maryja stanie sie prawdziwa -nie stronnicza i nie tak kontrowersyjna - rozglosnia katolicka i pokaze Polsce prawdziwa twarz Kosciola Katolickiego
a co do medytacji - nie dawno powstal w Polsce pierwszy Ośrodek Medytacji Chrześcijańskiej -szkoda ze o tym nie mowie sie w obecnym radiu M. - Centrum zalozone zostalo przez benedyktynow i miesci sie w Lubinie - dolnoslaskie, jakby ktos sie wybieral, to prosze liczyc sie z trzymiesieczna kolejka;D
Pozdrawiam z Chrystusie Panu
|
Cz lis 12, 2009 2:18 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
jacku-klimczaku błagam!!!!W Lubiniu i nie na Śląsku tylko Wielkopolsce.
Obawiam,się jednak,że ten ośrodek nie ma dobrej prasy w pionie ideologiczno-propagandowym RM 
|
Pt lis 13, 2009 13:50 |
|
 |
Stanisław Adam
|
 Re: Wizja przyszłości Radia Maryja
buzor napisał(a): Miałem właśnie chwilkę zastanowienia [ ... ] No i taki oto scenariusz przyszedł mi przed chwilą do głowy. Pradopodobny?
Im mniej prawdopodobny tym lepszy (ten scenariusz). Przysiądź fałdów i zrób z tego książkę. Kasa murowana. Nawet jeśli literacko wyjdzie z tego gniot, to nie szkodzi - na taaaki temat, z pewnością znajdziesz wydawcę. A ten, wysiłek przelania wizji na papier godziwie ci nagrodzi.
Zatem - do roboty!
N lis 15, 2009 0:59 |
|
 |
Gita2
|
Buzor! Twoja wyobraźnia jest równie niewyobrażalna jak nieprawdopodobna.
Mam nadzieję, że z przymrużeniem oka potraktowałeś propozycję Stanisław Adama, on zwykle potrafi podchodzić do sprawy ironicznie, chyba zdajesz sobie z tego sprawę  ?
|
Pt lis 27, 2009 10:53 |
|
|
|