Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in
Cytuj: A możesz wkleić jakieś zdjęcia z tych obozów w których są kobiety starcy i dzieci.
Wybacz bert, ale nie uwierz że zostwaiłbys rodzine nawet w obozie dla uchodźców. Zrobiłbyś wszystko by szukać lepszego schronienia razem.
Dlatego apel Paieża jest jednoznaczny - całe rodziny. Jest multum zdjęć, filmów dokumentalnych. Polacy, którzy pozostawiali swoje zony i dzieci na Syberii i pędzili do polskiego wojska Andersa i ludowego WP tez wedle Ciebie to cwanicy i okrutnicy?
|
Pn wrz 07, 2015 9:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn wrz 07, 2015 9:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aluś, bujasz w obłokach
|
Pn wrz 07, 2015 9:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): Aluś, bujasz w obłokach Maria-Magdalena napisał(a): http://www.bibula.com/?p=81918 Jeśli stronę bibuła traktujesz jako źródło rzetelności, to musisz powtórzyć za nimi - Jan Paweł II to Żyd, Kaczyńscy też Żydzi, Andrzej Duda prowadzi laicyzację Polski akceptując aktualne ustawę aborcyjną. Fakt pozostawiani rodzin przez Polaków zesłanych na Syberię, to niestety rzeczywistość nie mające nic wspólnego z bujaniem w obłokach.
|
Pn wrz 07, 2015 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): Kael napisał(a): Mario-Magdaleno, znasz przyszlosc? Nie. Kael napisał(a): Ja znam. Wszyscy staniemy przed sadem Bozym, po zyciu z Jego Milosierdzia i o milosierdzie a nie o ludzka przezornosc bedziemy pytani. Nawet nie o ilosc Koronek. Zatem dlaczego drwisz z tego ze ja wybieram modlitwę a nie wolontariat? Są różne drogi, ale ten sam cel. Masz powolanie kontemplacyjne i jestes odcieta od swiata? Nawet tam pelni sie czyny milosci. Poczytaj Dzieje duszy. Ja nie kpie. Ja ci przypominam, co wyraznie z Ewangelii zapomnialas: 21 Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" 23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!" Mt 7,21-23 Osadzeni bedziemy z konkretow. Cytuj: 41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! 42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; 43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;Mt 25,41-43
|
Pn wrz 07, 2015 9:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): akruk napisał(a): Maria-Magdalena napisał(a): No właśnie nie rozumiem, dlaczego faceci uciekają z własnego państwa zamiast go bronić. Nie bardzo sobie wyobrażam, jak mieliby go bronić przed trwającą wojną domową. Biorąc w niej udział po jednej ze stron? Po pierwsze! A nie uważasz, że powinni się dogadać? Jak to nazwiesz? Tak postępują prawdziwi męzczyźni czy tchórze? Litości!!!! Po drugie!!!! Zostawiłbyś swoją żonę i dzieci w rejonie działań wojennych, a sam nawiewał? Tu mamy przyklad naiwnosci sytej i bezpiecznej kultury europejskiej dzis: niech sie dogadaja! Dlaczego Polacy na Wolyniu po prostu nie dogadali sie z Ukraincami? No, Mario-Magdaleno? Maria-Magdalena napisał(a): Dlatego apel Paieża jest jednoznaczny - całe rodziny.
A tu wzorcowy pokaz uspokajania sumienia i lagodzenia ewangelicznego przekazu. Tak, tak. Pan Jezus mowiac o przybyszach mial na mysli tylko naszych krewnych a o przebaczaniu nieprzyjaciolom tylko tych, ktorzy juz sie przed nami ukorzyli, choc to my im rodzine wymordowalismy. Brawo!
|
Pn wrz 07, 2015 9:51 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
maria-magdalena napisał(a): Zgodnie z prawem sytuacja powinna wyglądać następująco: ludzie uciekający przed wojną docierają do granicy UE, tam proszą o azyl lub nadanie statusu uchodźcy, następnie są kierowani do specjalnych ośrodków, gdzie przechodzą procedurę weryfikacyjną, po czym jeśli wypada ona pomyślnie dostają zezwolenie na pobyt w danym kraju. Wróciłem właśnie z Włoch. Włosi są bardzo pragmatyczni. Wiedzą, że imigranci chcą w większości do Francji, Anglii, Niemiec, Skandynawii. Każdy, nawet nielegalny imigrant, który zgłosi się do lokalnego urzędu, otrzyma w ciągu kilku dni kartę mieszkańca (coś w rodzaju naszego dowodu osobistego), co czyni go od razu obywatelem UE. Może zostać we Włoszech, ale Włosi wiedzą, że nie zostanie. Potem taki obywatel UE staje na granicy z Francją, Szwajcarią czy Austrią i próbuje tam się dostać. Dlatego Francuzi i Austriacy zaczęli już w czerwcu blokować granice.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn wrz 07, 2015 9:52 |
|
 |
bert04
|
Maria-Magdalena napisał(a): A możesz wkleić jakieś zdjęcia z tych obozów w których są kobiety starcy i dzieci.
http://actionsyria.de/wordpress/wp-cont ... NHCR04.jpghttp://actionsyria.de/wordpress/wp-cont ... NHCR05.jpghttp://actionsyria.de/wordpress/wp-cont ... NHCR07.jpghttp://actionsyria.de/wordpress/wp-cont ... NHCR01.jpg  (Nie wszystkie fotosy sie zaladuja, za duzo piksli czy co, ale mozna kliknac). Cytuj: Dlatego apel Paieża jest jednoznaczny - całe rodziny.
Slyszalem kiedys taki tekst: "Papiez mowi >>Skaczcie<< a katolicy wybieraja, jak wysoko"Coz, wybralas nie-za-wysoko. --------------- PS: Maria-Magdalena napisał(a): Zatem dlaczego drwisz z tego ze ja wybieram modlitwę a nie wolontariat?
Jk 2:14-19 Jaki z tego pożytek, bracia moi, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków? Czy [sama] wiara zdoła go zbawić? 15 Jeśli na przykład brat lub siostra nie mają odzienia lub brak im codziennego chleba, 16 a ktoś z was powie im: "Idźcie w pokoju, ogrzejcie się i najedzcie do syta!" - a nie dacie im tego, czego koniecznie potrzebują dla ciała - to na co się to przyda? 17 Tak też i wiara, jeśli nie byłaby połączona z uczynkami, martwa jest sama w sobie. 18 Ale może ktoś powiedzieć: Ty masz wiarę, a ja spełniam uczynki. Pokaż mi wiarę swoją bez uczynków, to ja ci pokażę wiarę ze swoich uczynków. 19 Wierzysz, że jest jeden Bóg? Słusznie czynisz - lecz także i złe duchy wierzą i drżą.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pn wrz 07, 2015 9:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@medieval_man: No, do Szwajcarii sie nie dostanie. Nic by mu to nie dalo.
Jezeli Wlosi tak robia, to mam wrazenie ze lamia prawo unijne.Jezeli ten uchodzca dostal cos takiego we Wloszech, bo tam jest jako uchodzca zarejestrowany, to go odstawia z powrotem do Wloszech. Nie dostamie po prostu socjalu w Niemczech. Dzis juz na pewno nie.
|
Pn wrz 07, 2015 10:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Nie bardzo sobie wyobrażam, jak mieliby go bronić przed trwającą wojną domową. Biorąc w niej udział po jednej ze stron? Biorąc w niej udział po własnej stronie, rzecz jasna. Aby to uczynić, potrzebują: a) pieniędzy, b) szkolenia, c) rekruta. Europa jest w stanie zapewnić a) i b). O c) muszą już się zatroszczyć sami, formułując taki przekaz, który będzie atrakcyjny dla swoich krajan, czy raczej dla członków swoich klanów. Uważasz, akruku, że narracji ISIS nic nie przebije?
|
Pn wrz 07, 2015 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Masz powolanie kontemplacyjne i jestes odcieta od swiata? Kael napisał(a): Nawet tam pelni sie czyny milosci. Poczytaj Dzieje duszy. Dla równowagi polecam Ci "Zakonnicę" Diderota O moją formację się nie martw. Pomyśl o własnej. medieval_man napisał(a): Dlatego Francuzi i Austriacy zaczęli już w czerwcu blokować granice. Dobre pytanie. Cytuj: "Papiez mowi >>Skaczcie<< a katolicy wybieraja, jak wysoko"
Coz, wybralas nie-za-wysoko. Dzięki bert za zdjęcia. Co do skakania, nie mogę wyżej. Sama potrzebuję pomocy. Trzymaj się.
|
Pn wrz 07, 2015 10:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): akruk napisał(a): Maria-Magdalena napisał(a): No właśnie nie rozumiem, dlaczego faceci uciekają z własnego państwa zamiast go bronić. Nie bardzo sobie wyobrażam, jak mieliby go bronić przed trwającą wojną domową. Biorąc w niej udział po jednej ze stron? Po pierwsze! Aha. Zaangażowanie się w konflikt i wzięcie udziału w wojnie domowej ma "obronić państwo". Świetnie! A po czyjej stronie należy walczyć w Syrii, żeby bronić państwa? Maria-Magdalena napisał(a): A nie uważasz, że powinni się dogadać? Jak to nazwiesz? Tak postępują prawdziwi męzczyźni czy tchórze? Pomyślmy... Wyobraź sobie, że nazywam się Akruk Selim, mieszkam w Syrii i jestem głową rodziny. Jestem pojedynczym, zwykłym obywatelem, stomatologiem, dajmy na to. Żadnym przywódcą ani nawet dowódcą jakiegoś oddziału. Jak i z kim mam się dogadywać? Tak konkretnie. Z pociskami? A może z żołnierzami lub bojówkarzami tej czy owej strony?
|
Pn wrz 07, 2015 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): akruk napisał(a): Nie bardzo sobie wyobrażam, jak mieliby go bronić przed trwającą wojną domową. Biorąc w niej udział po jednej ze stron? Biorąc w niej udział po własnej stronie, rzecz jasna. Czyli po której konkretnie? Bo być może to, co proponujesz, zwiększa liczbę różnych walczących ugrupowań o różnych interesach i tylko powiększa chaos.
|
Pn wrz 07, 2015 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@akruk: na stan dzisiejszy po stronie ... Asada. I tu slyszymy chichot historii.
@Mario-Magdaleno, jezeli sw Tereske porownujesz z Diderot to naprawde potrzebujesz pomocy. Polecam szukanie jej w realu u doswiadczonego kierownika duchowego. I moze nie krytykuj tych, ktorzy po prostu te szklanke wody podaja bez pytania o wyznanie i rodzine? Ty tez mozesz kiedys jej potrzebowac.
|
Pn wrz 07, 2015 10:20 |
|
 |
bert04
|
Maria-Magdalena napisał(a): Cytuj: "Papiez mowi >>Skaczcie<< a katolicy wybieraja, jak wysoko"
Coz, wybralas nie-za-wysoko. Dzięki bert za zdjęcia. Co do skakania, nie mogę wyżej. Sama potrzebuję pomocy. Trzymaj się. Bez urazy, mimo, ze w tym temacie sie spieramy. Nie uwazam, ze kazdy musi byc wolontariuszem. Chodzilo mi o to, ze sama modlitwa nie zastapi uczynkow, jezeli sa one mozliwe do wykonania. Rzeczy niemozliwych lub ponad sily nikt nie wymaga (a przynajmniej ja nie).
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pn wrz 07, 2015 10:21 |
|
|
|