Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać?
Może faktycznie coś przekręciłem, niestety odcinek programu który oglądałem jest na youtube tylko w krótkim fragmencie, może dlatego że Chazan demaskował w nim kłamstwa lewackich mediów. Z drugiej strony bujdą na resorach jest to że nie było pod nadzorem Chazana opieki medycznej. Ta kobieta była pod opieką medyczną u Chazana po odmowie aborcji. Jajko napisał(a): O ile wiem, to Chazan umyślnie przeciągał procedury i badania aby upłynął czas kiedy aborcja była jeszcze możliwa. 3 dni to to na podjęcie takiej decyzji to raczej za krótki czas niż przeciąganie. Jajko napisał(a): Wóczas nikt już jej legalnie przeprowadzić nie mógł i można było najwyżej pomóc się urodzić potworkowi. Czy moderacja nie zareaguje na tą pogardę dla życia ludzkiego, dla dziecka 
|
N lip 06, 2014 23:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To rzucaj robotę w cholerę i jedź na Bielany adoptować to dziecko. W ostateczności może być jakaś ściepa na niezbędne operacje. Zajmij się tym życiem, zamiast błyszczeć hipokryzją. Ach, jakiż ja jestem święty, ach, jak ja bronię życia! Tak, bronisz jak obywatel i członek Partii na wydzielonym odcinku. Pisarze do piór, studenci do nauki, quas do zakwaszania forum.wiara.pl. Bądź pewien, że nagroda cię nie ominie, wielomówco...
|
Pn lip 07, 2014 0:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jaki nerwusek bo skomentowałem potworka, chore dziecko, życie ludzkie. No cóż, takie jest podejście co niektórych ateistów. Tam się spinaj. Jak jesteś taki nerwusek to może idz na forum ateistów, jak ochrona życia katolików tak Cię drażni, albo w ogóle katolickie wartości.
|
Pn lip 07, 2014 0:35 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
quas napisał(a): Jak jesteś taki nerwusek to może idz na forum ateistów, jak ochrona życia katolików tak Cię drażni, albo w ogóle katolickie wartości. To to dziecko z mózgiem na wierzchu i dyndającą gałką oczną, umierające w męczarniach jest katolikiem?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn lip 07, 2014 1:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Każdy człowiek na świecie jest katolikiem, tylko niektórzy jeszcze o tym nie wiedzą. Przecież wiesz. Bóg zbawiając nie ma względu na ludzkie podziały, a poza Kościołem nie ma zbawienia. Logika, chłopie.
|
Pn lip 07, 2014 1:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): To rzucaj robotę w cholerę i jedź na Bielany adoptować to dziecko. W ostateczności może być jakaś ściepa na niezbędne operacje. Zajmij się tym życiem, zamiast błyszczeć hipokryzją. Ach, jakiż ja jestem święty, ach, jak ja bronię życia! Po tym poznajemy fanatyków. W imię swoich abstrakcyjnych idei są okrutni i bezwzględni wobec realnych ludzi.
|
Pn lip 07, 2014 6:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Raczej bo grasz uczuciami. Zakładasz współczucie a pozbawiasz miłości macierzyńskiej która jest radością od chwili ujrzenia dziecka Quas, a Ty zakładasz że ta matka poczuła tylko radość. Lepiej dla tej matki aby nie musiała oglądać takiego dziecka. To straszna trauma na całe życie. Kobieta nie jest automatem do kochania każdego dziecka, masz jakąś wizję ale ta wizja jest zbyt słodka i optymistyczna. Jednak tak nie jest wcale że każda matka kiedy tylko zobaczy swoje nowo narodzone dziecko to od razu pała miłością, jakby to był guziczek który automatycznie włącza się tylko na widok dziecka. Nie jest to taką rzadkością że czasem kobiety czują coś wręcz przeciwnego. Owszem, kiedy przyniosą jej dziecko to ona dla niepoznaki będzie się uśmiechać, przytuli je, ale co czuje to ona najlepiej wie. Istnieje coś takiego jak depresja poporodowa i nie każda matka tak bardzo cieszy się ze swojego dziecka. Nie zakładaj więc że tak było bo Ty wiesz i basta. Nie wiesz co jest i co dzieje się w sercu każdej kobiety. Dziecko urodziło się ale niebawem umrze. Naprawdę myślisz że to tylko radość dla matki? Oglądać własne dziecko w takim stanie? Czy Ty byłbyś w stanie patrzeć na swoje dziecko które tak by wyglądało i czy byłbyś w stanie cieszyć się z tego że jest tak chore i że zaraz umrze? Tylko nie mów że przecież to kobieta to automatycznie kocha a Ty jesteś mężczyzną więc nie musisz tak odczuwać.
|
Pn lip 07, 2014 6:37 |
|
 |
Johnny99
|
akruk napisał(a): Po tym poznajemy fanatyków. W imię swoich abstrakcyjnych idei są okrutni i bezwzględni wobec realnych ludzi. Idealnie pasuje do aborcjonistów.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 07, 2014 7:17 |
|
 |
JedenPost
|
Tudzież bohatera wątku.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lip 07, 2014 7:20 |
|
 |
Johnny99
|
Nawet jeśli, to Chazan przynajmniej był za niezabijaniem.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 07, 2014 7:29 |
|
 |
JedenPost
|
Chazan był za odmową udzielenia dziecku jedynej możliwej pomocy.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn lip 07, 2014 7:30 |
|
 |
Johnny99
|
Nie udziela się ludziom pomocy przez ich zabijanie.
|
Pn lip 07, 2014 7:32 |
|
 |
JedenPost
|
Owszem, udziela się.
Zakładam, że gdyby chodziło o tak straszliwie okaleczone zwierzę uznałbyś zabicie go za w pełni zasadne i nie oponowałbyś przed nazwaniem tego aktu pomocą.
Zatem, jeżeli się w powyższym założeniu nie mylę: czemu chcesz, by człowieka traktować gorzej?
|
Pn lip 07, 2014 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nawet jeśli, to Chazan przynajmniej był za niezabijaniem. Tylko od pewnego czasu.....poprawnie jest za zabijaniem.
|
Pn lip 07, 2014 7:48 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Zakładam, że gdyby chodziło o tak straszliwie okaleczone zwierzę uznałbyś zabicie go za w pełni zasadne i nie oponowałbyś przed nazwaniem tego aktu pomocą. Zwierzęta się traktuje inaczej niż ludzi.
|
Pn lip 07, 2014 7:57 |
|
|
|