Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Następna strona
 RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje 
Autor Wiadomość
Post Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje.
gita napisał(a):
lokis napisał(a):
Gito!
Pieknie i czesto piszesz o o.Rydzyku, ale czy to ma sens?
Watpie by porzucil stan duchowny, do tego biedny jak mysz koscielna. Zastanow sie. :)
Czy i tu mozna znalesc wypowiedz Gity? Link skopiowany z innego portalu.
Link
Dobrze sie usmialem.

Niestety nie często, a rzadko, może nawet zbyt rzadko piszę o o.Rydzyku.Często piszę o dziełach o.Rydzyka i o ich dyskryminacji, między innymi o ostatniej karze nałożonej na Telewizję Trwam oraz protestach, które zaczną się w najbliższą sobotę, przeciwko nękaniu i restrykcjom wobec katolickich mediów.

Wydumanej dyskryminacji jako metoda PR.
Gdyby pierwsi chrześcijanie były podobnie "dyskryminowani" jak o. Rydzyk, nie istniałaby w świecie żadna inna religia, żadne inne wyznanie.

Pn paź 06, 2014 11:10
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
lokis napisał(a):
Gito!
Pieknie i czesto piszesz o o.Rydzyku, ale czy to ma sens?
Watpie by porzucil stan duchowny, do tego biedny jak mysz koscielna. Zastanow sie. :)
Czy i tu mozna znalesc wypowiedz Gity? Link skopiowany z innego portalu.
Link
Dobrze sie usmialem.

Niestety nie często, a rzadko, może nawet zbyt rzadko piszę o o.Rydzyku.Często piszę o dziełach o.Rydzyka i o ich dyskryminacji, między innymi o ostatniej karze nałożonej na Telewizję Trwam oraz protestach, które zaczną się w najbliższą sobotę, przeciwko nękaniu i restrykcjom wobec katolickich mediów.

Wydumanej dyskryminacji jako metoda PR.
Gdyby pierwsi chrześcijanie były podobnie "dyskryminowani" jak o. Rydzyk, nie istniałaby w świecie żadna inna religia, żadne inne wyznanie.

"Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu!

Pn paź 06, 2014 12:31
gita napisał(a):
"Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu!

To wręcz niesamowite!
Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%) jedna jedyna rozgłośnia katolicka jest dyskryminowana ze względu na religijny charakter.
Tak, Rydzyk to silna osobowość.

Pn paź 06, 2014 12:36
Protest się odbędzie niezależnie od tego co Kozioł będzie wypisywał na tym forum, na portalu ludzi otwartych, OTWARTYCH NA ZŁO???

http://www.radiomaryja.pl/informacje/pr ... warszawie/

Pn paź 06, 2014 12:56

Kozioł napisał(a):
Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%)

Skąd te pierwsze procenty?

Pn paź 06, 2014 13:42

gita napisał(a):

Na czym polega obecnie "nękanie" chrześcijan w Polsce?

Pn paź 06, 2014 13:57
mikkel napisał(a):
gita napisał(a):

Na czym polega obecnie "nękanie" chrześcijan w Polsce?

Przejrzyj moje komentarze oraz linki do tych komentarzy.

Pn paź 06, 2014 14:09

Nie zauważam tam wyjaśnienia na czym polega "nękanie" chrześcijan w obecnej Polsce.

Pn paź 06, 2014 14:29
Jajko napisał(a):
Kozioł napisał(a):
Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%)

Skąd te pierwsze procenty?

Wg GUS jest 33,5 mln katolików w Polsce, co daje 87% (pomyliłem się o 1%, wybacz).
A dokładniej w opracowaniu "Kościół katolicki w Polsce 1991-2011" wyliczono 87,58 katolików rzymskich, a unijnymi 87,67% ludnosci Polski (co nadal daje 95% ale ... wśród chrześcijan w Polsce).
W wyszukiwarce GUS wpisz "liczba katolików' i masz dostępne dwa opracowania.

Pn paź 06, 2014 14:53

Czy słuchacze RM i TV Trwam słyszeli/widzieli żeby na antenach wspomnianych mediów padały ostrzeżenia przed oszustami wyłudzającymi pieniądze od starszych na tzw. "wnuczka". Ciekawy jestem, bo z takim posłuchem u seniorów mogliby prawie wyeliminować to zjawisko.

Pn paź 06, 2014 14:56
tanie_wino napisał(a):
Czy słuchacze RM i TV Trwam słyszeli/widzieli żeby na antenach wspomnianych mediów padały ostrzeżenia przed oszustami wyłudzającymi pieniądze od starszych na tzw. "wnuczka". Ciekawy jestem, bo z takim posłuchem u seniorów mogliby prawie wyeliminować to zjawisko.

Oczywiście, że był co najmniej jeden program na temat, ale ja nie oglądałam, gdyż nie dałabym się nabrać na tzwn. wnuczka.

Pn paź 06, 2014 17:42

Państwo Opluwaczy nie przestaje atakować katolików:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,16759060,Kolejna_kara_dla_Radia_Maryja__Za_ukryta_reklame__.html

gita napisał(a):
Nie chcę się czepiać, ale muszę jednak stwierdzić, że PKRD, odmawianie codziennie 10-tki różańca, spotykania na eucharystii raz w miesiącu transmitowane przez RM i telewizję Trwam, co sobotnie przesłanie Madzi Buczek, to wszystko ma na celu pogłębianie wiary.
Edukacja dla najmłodszych, to między innymi programy dla dzieci o godz. 19.30. W tym czasie są bajki dla dzieci, lub programy edukacyjne. Przyznam, że nie oglądam tych programów, gdyż w tym czasie oglądam Informacje w TVP1.
Niepotrzebnie tracisz czas na ogłupianie/zatruwanie się oglądaniem reżimowej telewizji polskojęzycznej.

Kozioł napisał(a):
Własnie z chrześcijaństwa tęcza ma charakter przymierza, łaski, przyjaźni, zgody.
Jest różnica między 'ma coś wspólnego ze znaczeniem chrześcijańskim' i 'ma coś wywiedzione z chrześcijaństwa' a już zupełnie z 'ma wydźwięk chrześcijański'. Łaska w chrześcijaństwie zawsze ma związek z działaniem trójosobowego Boga, więc nie ma tu powiązania - autorka nie potwierdza, że element łączący ma coś wspólnego z Bogiem (czy nawet innego typu Istotą Wyższą). Podobnie z przymierzem.

Kozioł napisał(a):
Tą własnie konotację wykorzystała twórczyni instalacji, a nie np. wierzenia słowiańskie, czy germańskie (chmurnika, czy garnca ze złotem).
Żeby coś miało konotacje pogańskie, nie musi zawierać wszystkich elementów obecnych w pogańskich mitologiach związanych z danym symbolem. Jeśli tęcza bez odniesienia do Boga może być chrześcijańska/mieć pochodzenie chrześcijańskie, to bez żadnego naciągania tęcza mająca być symbolem tego, co łączy, może być wzorowana na Bifroście pozbawionym mitycznych postaci (w tym bogów) i mitycznych światów. Mogła być wzorowana i na tym i na tym, ale czy połączenie chrześcijaństwa z pogaństwem z jednoczesnym rugowaniem Boga nazwałbyś czymś, co ma 'wydźwięk chrześcijański'?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn paź 06, 2014 19:38

Elbrus napisał(a):
Państwo Opluwaczy nie przestaje atakować katolików:

Kara za ewidentne złamanie prawa to chyba nie jest "opluwanie". :shock:

Wt paź 07, 2014 10:36
"Ewangelizacja" o miłości nieprzyjaciół
http://wyborcza.pl/1,75478,16738900,O_R ... e__za.html

Wt paź 07, 2014 12:47
Alus napisał(a):
"Ewangelizacja" o miłości nieprzyjaciół
http://wyborcza.pl/1,75478,16738900,O_R ... e__za.html

GW nie biorę do ręki od lat, ale podany przez Ciebie link otworzyłam i dobrze zrobiłam, gdyż zgadzam się z wypowiedzią o.Rydzyka. Nie twierdzę, że ma zawsze 100% rację, tym bardziej, że nie wszystkie jego wypowiedzi mam możliwość słuchać.

Wt paź 07, 2014 13:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Następna strona