RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje.
gita napisał(a): lokis napisał(a): Gito! Pieknie i czesto piszesz o o.Rydzyku, ale czy to ma sens? Watpie by porzucil stan duchowny, do tego biedny jak mysz koscielna. Zastanow sie.  Czy i tu mozna znalesc wypowiedz Gity? Link skopiowany z innego portalu. LinkDobrze sie usmialem. Niestety nie często, a rzadko, może nawet zbyt rzadko piszę o o.Rydzyku.Często piszę o dziełach o.Rydzyka i o ich dyskryminacji, między innymi o ostatniej karze nałożonej na Telewizję Trwam oraz protestach, które zaczną się w najbliższą sobotę, przeciwko nękaniu i restrykcjom wobec katolickich mediów. Wydumanej dyskryminacji jako metoda PR. Gdyby pierwsi chrześcijanie były podobnie "dyskryminowani" jak o. Rydzyk, nie istniałaby w świecie żadna inna religia, żadne inne wyznanie.
|
Pn paź 06, 2014 11:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): lokis napisał(a): Gito! Pieknie i czesto piszesz o o.Rydzyku, ale czy to ma sens? Watpie by porzucil stan duchowny, do tego biedny jak mysz koscielna. Zastanow sie.  Czy i tu mozna znalesc wypowiedz Gity? Link skopiowany z innego portalu. LinkDobrze sie usmialem. Niestety nie często, a rzadko, może nawet zbyt rzadko piszę o o.Rydzyku.Często piszę o dziełach o.Rydzyka i o ich dyskryminacji, między innymi o ostatniej karze nałożonej na Telewizję Trwam oraz protestach, które zaczną się w najbliższą sobotę, przeciwko nękaniu i restrykcjom wobec katolickich mediów. Wydumanej dyskryminacji jako metoda PR. Gdyby pierwsi chrześcijanie były podobnie "dyskryminowani" jak o. Rydzyk, nie istniałaby w świecie żadna inna religia, żadne inne wyznanie. "Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu!
|
Pn paź 06, 2014 12:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu! To wręcz niesamowite! Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%) jedna jedyna rozgłośnia katolicka jest dyskryminowana ze względu na religijny charakter. Tak, Rydzyk to silna osobowość.
|
Pn paź 06, 2014 12:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Protest się odbędzie niezależnie od tego co Kozioł będzie wypisywał na tym forum, na portalu ludzi otwartych, OTWARTYCH NA ZŁO??? http://www.radiomaryja.pl/informacje/pr ... warszawie/
|
Pn paź 06, 2014 12:56 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Kozioł napisał(a): Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%) Skąd te pierwsze procenty?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn paź 06, 2014 13:42 |
|
|
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): "Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu! Na czym polega obecnie "nękanie" chrześcijan w Polsce?
|
Pn paź 06, 2014 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): gita napisał(a): "Mnie prześladowali i was prześladować będą". Oczywiście, obecnie w Polsce nie morduje się chrześcijan, jak za czasów Chrystusa oraz obecnie w krajach islamskich. Jest nękanie, dyskryminacja w najgorszym wypadku można również zabić słowem, ale o.Rydzyk to mocny człowiek, ma modlitewne wsparcie ze strony RRM, dlatego Alleluja i do przodu! Na czym polega obecnie "nękanie" chrześcijan w Polsce? Przejrzyj moje komentarze oraz linki do tych komentarzy.
|
Pn paź 06, 2014 14:09 |
|
 |
mikkel
|
Nie zauważam tam wyjaśnienia na czym polega "nękanie" chrześcijan w obecnej Polsce.
|
Pn paź 06, 2014 14:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Kozioł napisał(a): Wmówić grupie ludzi, że w kraju, w którym jest około 86% katolików (jeszcze nie tak dawno 95%) Skąd te pierwsze procenty? Wg GUS jest 33,5 mln katolików w Polsce, co daje 87% (pomyliłem się o 1%, wybacz). A dokładniej w opracowaniu "Kościół katolicki w Polsce 1991-2011" wyliczono 87,58 katolików rzymskich, a unijnymi 87,67% ludnosci Polski (co nadal daje 95% ale ... wśród chrześcijan w Polsce). W wyszukiwarce GUS wpisz "liczba katolików' i masz dostępne dwa opracowania.
|
Pn paź 06, 2014 14:53 |
|
 |
tanie_wino
|
Czy słuchacze RM i TV Trwam słyszeli/widzieli żeby na antenach wspomnianych mediów padały ostrzeżenia przed oszustami wyłudzającymi pieniądze od starszych na tzw. "wnuczka". Ciekawy jestem, bo z takim posłuchem u seniorów mogliby prawie wyeliminować to zjawisko.
_________________ pajacyk.pl
|
Pn paź 06, 2014 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Czy słuchacze RM i TV Trwam słyszeli/widzieli żeby na antenach wspomnianych mediów padały ostrzeżenia przed oszustami wyłudzającymi pieniądze od starszych na tzw. "wnuczka". Ciekawy jestem, bo z takim posłuchem u seniorów mogliby prawie wyeliminować to zjawisko. Oczywiście, że był co najmniej jeden program na temat, ale ja nie oglądałam, gdyż nie dałabym się nabrać na tzwn. wnuczka.
|
Pn paź 06, 2014 17:42 |
|
 |
Elbrus
|
Państwo Opluwaczy nie przestaje atakować katolików: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,16759060,Kolejna_kara_dla_Radia_Maryja__Za_ukryta_reklame__.htmlgita napisał(a): Nie chcę się czepiać, ale muszę jednak stwierdzić, że PKRD, odmawianie codziennie 10-tki różańca, spotykania na eucharystii raz w miesiącu transmitowane przez RM i telewizję Trwam, co sobotnie przesłanie Madzi Buczek, to wszystko ma na celu pogłębianie wiary. Edukacja dla najmłodszych, to między innymi programy dla dzieci o godz. 19.30. W tym czasie są bajki dla dzieci, lub programy edukacyjne. Przyznam, że nie oglądam tych programów, gdyż w tym czasie oglądam Informacje w TVP1. Niepotrzebnie tracisz czas na ogłupianie/zatruwanie się oglądaniem reżimowej telewizji polskojęzycznej. Kozioł napisał(a): Własnie z chrześcijaństwa tęcza ma charakter przymierza, łaski, przyjaźni, zgody. Jest różnica między 'ma coś wspólnego ze znaczeniem chrześcijańskim' i 'ma coś wywiedzione z chrześcijaństwa' a już zupełnie z 'ma wydźwięk chrześcijański'. Łaska w chrześcijaństwie zawsze ma związek z działaniem trójosobowego Boga, więc nie ma tu powiązania - autorka nie potwierdza, że element łączący ma coś wspólnego z Bogiem (czy nawet innego typu Istotą Wyższą). Podobnie z przymierzem. Kozioł napisał(a): Tą własnie konotację wykorzystała twórczyni instalacji, a nie np. wierzenia słowiańskie, czy germańskie (chmurnika, czy garnca ze złotem). Żeby coś miało konotacje pogańskie, nie musi zawierać wszystkich elementów obecnych w pogańskich mitologiach związanych z danym symbolem. Jeśli tęcza bez odniesienia do Boga może być chrześcijańska/mieć pochodzenie chrześcijańskie, to bez żadnego naciągania tęcza mająca być symbolem tego, co łączy, może być wzorowana na Bifroście pozbawionym mitycznych postaci (w tym bogów) i mitycznych światów. Mogła być wzorowana i na tym i na tym, ale czy połączenie chrześcijaństwa z pogaństwem z jednoczesnym rugowaniem Boga nazwałbyś czymś, co ma 'wydźwięk chrześcijański'?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn paź 06, 2014 19:38 |
|
 |
mikkel
|
Elbrus napisał(a): Państwo Opluwaczy nie przestaje atakować katolików:
Kara za ewidentne złamanie prawa to chyba nie jest "opluwanie". 
|
Wt paź 07, 2014 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt paź 07, 2014 12:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
GW nie biorę do ręki od lat, ale podany przez Ciebie link otworzyłam i dobrze zrobiłam, gdyż zgadzam się z wypowiedzią o.Rydzyka. Nie twierdzę, że ma zawsze 100% rację, tym bardziej, że nie wszystkie jego wypowiedzi mam możliwość słuchać.
|
Wt paź 07, 2014 13:03 |
|
|
|