RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje.
gita napisał(a): GW nie biorę do ręki od lat, ale podany przez Ciebie link otworzyłam i dobrze zrobiłam, gdyż zgadzam się z wypowiedzią o.Rydzyka. Nie twierdzę, że ma zawsze 100% rację, tym bardziej, że nie wszystkie jego wypowiedzi mam możliwość słuchać. Z czym Ty sie zgadzasz, dla mnie jest argumentem aby unikać mediów o. Rydzyka.
|
Wt paź 07, 2014 13:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): GW nie biorę do ręki od lat, ale podany przez Ciebie link otworzyłam i dobrze zrobiłam, gdyż zgadzam się z wypowiedzią o.Rydzyka. Nie twierdzę, że ma zawsze 100% rację, tym bardziej, że nie wszystkie jego wypowiedzi mam możliwość słuchać. Z czym Ty sie zgadzasz, dla mnie jest argumentem aby unikać mediów o. Rydzyka. A więc unikaj, każdy ma wolny wybór.
|
Wt paź 07, 2014 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za komuny zagłuszane było RWE, za rządów Platformy szykanuje się katolickie media:RM i Telewizję Trwam: http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/ ... ykany.html
|
Pt paź 10, 2014 11:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szykany? Kolejna bzdura dla nie potrafiących mysleć samodzielnie.
|
Pt paź 10, 2014 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Szykany? Kolejna bzdura dla nie potrafiących mysleć samodzielnie. Za PRL, RWE zagłuszano, obecnie stosuje się restrykcje finansowe z poparciem niejakiego Kozła, który chce myślącym robić wodę z mózgu, niedoczekanie twoje!!!
|
Pt paź 10, 2014 13:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dodać trzeba jeszcze że media mętnego nurtu wspierane są finansowo z naszych podatków, a więc również od osób represjonowanych przez medialne ramię rządzącej sitwy-KRRiT.
|
Pt paź 10, 2014 13:20 |
|
 |
lokis
|
Gita, tak z reka na sercu: Jakie niby placisz podatki? Masz emeryture za nauczanie, powiedzmy rosyjskiego w szkole PRL-u. Z niej zabieraja ci pare groszy, scislej, nie wyplacaja tego co stoi na "papierku". W zwiazku z "dodatkiem-kombatanta" (powiedzmy) nauczycielki rosyjskiego, masz na reke 5-kafli. Jeszcze ci zle? A gdyby to nie bylo prawda (calkowita jak mowi PiS), to napisz nam w ilu uroczystosciach juz bralas udzial, za nedzna emeryture. Czy jest w Czestochowie szalet ktorego bys nie odwiedzila? I nie pytam czy wspolnie z sitwa Radia, osobiscie. 
|
So paź 11, 2014 22:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
RM to nadawca społeczny. Dzięki takiemu statusowi jest zwolniony z opłat koncesyjnych. Ma za to pewne ograniczenia: np. nie moze nadawać wszelkiego rodzaju reklam komercyjnych, audycji sponsorowanych itp. Ostatnio złamała to prawo. "Przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji 26 września 2014 r. nałożył na Warszawską Prowincję Redemptorystów, nadawcę Radia Maryja, karę w wysokości 13 000 zł w związku z naruszeniem art. 16c pkt 1 ustawy o radiofonii i telewizji." Szczegóły na stronie KRRiT: Radio Maryja ukryło przekaz handlowyZ najnowszych publikacji warto także przeczytać: Odpowiedź na list Pani Poseł Małgorzaty SadurskiejWSA oddalił skargę Fundacji Lux Veritatis
|
So paź 11, 2014 23:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znam te sprawy, ale tu nie idzie tylko o te 13 tysięcy, a o znacznie większe skandalicznie niesprawiedliwe kary oraz haracz w wysokości miliona złotych za to, że Lux Veritatis musiała zapłacić, a korzystać z multipleksu nie mogła. Kozioł, Ty dobrze wiesz, że mam rację, gdyż nie sądzę, żeś głupi, jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to popatrz i posłuchaj: http://www.radiomaryja.pl/multimedia/tr ... warszawie/
|
N paź 12, 2014 8:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Dodać trzeba jeszcze że media mętnego nurtu wspierane są finansowo z naszych podatków, a więc również od osób represjonowanych przez medialne ramię rządzącej sitwy-KRRiT. Jakbyś nie zauważyła, RM też jest finansowo wspierane z pieniędzy podatników - jako nadawca społeczny od lat nie płaci koncesji. A te ciągłe wieloletnie ubolewania o prześladowania, krzywdy, godzą w KKK - uczynki miłosierdzia co do duszy - urazy chętnie darować, przykrych cierpliwie znosić.Najzabawniejsze rozmijanie się z KKK względem uczynków, jest wnoszenie na ołtarz w trakcie Mszy św kartonowych pudeł z wycinkami prasy z artykułami niechętnymi o. Rydzykowi i jego mediom.
|
N paź 12, 2014 8:58 |
|
 |
leon999
|
A u nas w domu słuchamy tylko RM i oglądamy TV Trwam. Moja babcia ostatnio właśnie wsparła kwotą 24 tys. i nikt tego nie żałuje.
|
N paź 12, 2014 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Dodać trzeba jeszcze że media mętnego nurtu wspierane są finansowo z naszych podatków, a więc również od osób represjonowanych przez medialne ramię rządzącej sitwy-KRRiT. Jakbyś nie zauważyła, RM też jest finansowo wspierane z pieniędzy podatników - jako nadawca społeczny od lat nie płaci koncesji. A te ciągłe wieloletnie ubolewania o prześladowania, krzywdy, godzą w KKK - uczynki miłosierdzia co do duszy - urazy chętnie darować, przykrych cierpliwie znosić.Najzabawniejsze rozmijanie się z KKK względem uczynków, jest wnoszenie na ołtarz w trakcie Mszy św kartonowych pudeł z wycinkami prasy z artykułami niechętnymi o. Rydzykowi i jego mediom. To prawda, że o.Rydzyk jest jednym z najbardziej nękanych, wyśmiewanych i niesprawiedliwie oskarżanych kapłanów, a więc przypomnę słowa Jezusa:Mnie prześladowali i was prześladować będą. W ciągu lat sposoby nękania zmieniały się, teraz doszło przemilczanie, np. na temat wczorajszego protestu przeciwko restrykcjom RM i Telewizji Trwam w mediach mętnego nurtu ani słowa, nie mówiąc o tym, że nagrodę za promowanie św. JPII otrzymała TVP1, gdy tymczasem Telewizja Trwam i RM CODZIENNIE przypomina Jego nauki. P.S. Co do tych tomów paszkwilanckich artykułów, to nie widziałam, aby kładzione były na ołtarz, więc podaj link do tego, to przyznam Ci rację. Poza tym, jeśli lewactwo atakuje katolickie media i Dyrektora tych mediów, to rozumiem, ale, jeśli robią to katolicy, to woła to o pomstę do Nieba.
|
N paź 12, 2014 10:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To prawda, że o.Rydzyk jest jednym z najbardziej nękanych, wyśmiewanych i niesprawiedliwie oskarżanych kapłanów, a więc przypomnę słowa Jezusa:Mnie prześladowali i was prześladować będą. A może zasadnicze - kto sieje wiatr zbiera burze - o. Rydzyk przygarnia polityków, później się ich pozbywa oskarża, pomawia. Dzieli Polaków, dzieli katolików. Odnośnie mediów - nie szanuje żadnego, jedynymi słusznymi i uczciwymi, są tylko te jego. Cytuj: W ciągu lat sposoby nękania zmieniały się, teraz doszło przemilczanie, np. na temat wczorajszego protestu przeciwko restrykcjom RM i Telewizji Trwam w mediach mętnego nurtu ani słowa, nie mówiąc o tym, że nagrodę za promowanie św. JPII otrzymała TVP1, gdy tymczasem Telewizja Trwam i RM CODZIENNIE przypomina Jego nauki. Przemilczał z racji "imponującej" ilości protestujących. Przypomina po części wykorzystując dla swoich celów - słowa o RM z roku 1993r sa powtarzane co dzień przed apelem o zbiórkę pieniędzy. Cytuj: P.S. Co do tych tomów paszkwilanckich artykułów, to nie widziałam, aby kładzione były na ołtarz, więc podaj link do tego, to przyznam Ci rację. Poza tym, jeśli lewactwo atakuje katolickie media i Dyrektora tych mediów, to rozumiem, ale, jeśli robią to katolicy, to woła to o pomstę do Nieba. Widziałam w relacji z Mszy św, kilka lat temu, (nie pamiętam dokładnej daty).
|
N paź 12, 2014 12:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od kilku lat mam książkę - wywiad, który z założycielem RM prowadzi dr Stanisław Krajewski, ale dopiero kilkanaście dni temu zaczęłam ją czytać. Tytuł tej książki to:"Tak-tak, nie-nie". Ostatni rozdział ma tytuł:Oświadczenia w związku z atakiem na Radio Maryja. Gdy zakładane było RM w Polsce rządy sprawowało SLD i wówczas te ataki były zrozumiane, wiadomo:rządzą komuchy, teraz, gdy Platforma robi się parią coraz bardziej antykościelną historia się powtarza. W RM modlimy się nie tylko za przyjaciół, ale i za wrogów. Duże znaczenie ma modlitwa dzieci i to jest pogłębianie wiary zaczynając od dzieci. W Kielcach kolejne spotkanie PKRD: http://www.radiomaryja.pl/informacje/pk ... -kielcach/
|
N paź 12, 2014 13:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Znam te sprawy, ale tu nie idzie tylko o te 13 tysięcy, a o znacznie większe skandalicznie niesprawiedliwe kary oraz haracz w wysokości miliona złotych za to, że Lux Veritatis musiała zapłacić, a korzystać z multipleksu nie mogła. Nie haracz, a koncesja. Taka sama opłata jak u innych. Wojewódzki Sąd Administracyjny nie uznał racji TvTrwam. Sąd przywołując wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 19 lipca 2011 r. podkreślił także, iż opłata za udzielenie koncesji ma charakter wzajemny i jest związana z przyznaniem uprawnienia podmiotowego, jakim jest koncesja. W związku z powyższym wysokość opłaty za udzielenie koncesji nie jest wprost związana z okresem jej obowiązywania. Cały komunikat na wspomnianej stronie: WSA oddalił skargę Fundacji Lux VeritatisPrzeczytaj uważnie. Dura lex sed lex. Prawo obowiązuje wszystkich takie samo.
|
N paź 12, 2014 16:57 |
|
|
|