Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Następna strona
 Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in) 
Autor Wiadomość
Post Re: Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in
No wlasnie. Oni juz sa, ty ich widzisz i mimo historii o Wolyniu, ich sie nie boisz. Tak na marginesie: to sa Chinczycy, czy moze Wietnamczycy?
Nie boisz sie, mimo, ze jest prawie pewne, ze rzadza nimi mafie, ktora przez to faktycznie dzialaja i w Polsce.
Dopoki porachunki zalatwiaja miedzy soba, twoj swiat jest ok. Zabieraja prace Polakom, pracujac dla innych Polakow na czarno. To tez jest ok?

A gdybys sie dowiedziala, ze do Polski przyjedzie 100 000 Ukraincow? Albo ze Chinczycy ruszaja do Polski na budowy? Tez spalabys spokojnie? Mam wrazenie, ze raczej nie.
Dlatego proboje was przekonac, ze strach mozna oswoic osobistymi kontaktami z tymi ludzmi. Syryjczycy to sa tacy sami ludzie, jak Polacy w unii. Naprawde

Cz wrz 10, 2015 11:24

Piernik! ....tak straciliście na likwidacji województwa.
Nam w Kielcach groziło to samo, dzięki pospolitemu ruszeniu kielczan i pomocy Kwaśniewskiego uniknęliśmy tego losu
http://mup.kielce.pl/strona/sierpien-2015/325

Cz wrz 10, 2015 11:34
Kael, moim zdaniem obecnie rządzący mają w tym swój interes....i nie martwią się zbytnio o własnych obywateli.

Co do pracujących obcokrajowców, jeśli pracują legalnie, płacą w podatki to co mnie do tego.
A jak jest...sama opisałaś...ale czy to moja bądź Twoja wina że państwo jest chore.

Jest takie powiedzenie że ryba psuje się od głowy.

Zatem czy nie zgodzisz się ze mną i m_m że nasz "wdowi grosz" może niewiele znaczy dla bogatej UN. Jednak powiedz mi jak mogę dać więcej....więcej niż posiadam?

Pamiętasz św. Ignacego w kontemplacji Ad Amorem?
"Kochający daje kochanemu tylko to co sam posiada...."

Aluś, witaj po sąsiedzku :)
Kielce to piękne miasto...z resztą cały region.

Cz wrz 10, 2015 11:37
Ale przeciez to wy ich wybieracie! Jezeli brak sensownych kandydatow, to jak byloby z wlasnym zaaangazowaniem politycznym, chocby na poziomie wlasnej miejscowosci? Dalej wszyscy bedziecie czekac na cud? Zawsze musi byc pierwszy krok.

Posiadasz zawsze swoj czas. Ten mozesz ofiarowac, chocby to byla godzina w tygodniu. U nas na wsi jest 40 osob, ktore sa w kole pomocy (na razie) 30 uchodzcow. Wiesz ile mozna zrobic dobrego majac 40 godzin czasu na tydzien?

Dom Helder Camara powiedzial: "Wielu malych ludzi, ktorzy w wielu malych miejscach czynia wiele malych rzeczy, moze zmienic oblicze swiata".

Cz wrz 10, 2015 11:57
bert04 napisał(a):
To zostalo powiedziane: Europa moze tez podejmowac uchodzcow, ale panstwa musza spelniac warunki humanitarne (przy czym ja rozumiem to w kontekscie tak "musza spelniac, zanim tam wyslemy uchodzcow"). A dziennikarz zrobil z tego taki "skrot myslowy".

Nie wiem czy chodzi o skrót myślowy czy po prostu o inną wypowiedź, nawet przyjmując Twoją interpretację, to i tak ogólny przekaz, jaki idzie w świat, wynikający także z całokształtu niemieckich działań w ostatnich miesiącach jest mniej więcej taki sam: Europa może i chce przyjmować nielegalnych imigrantów.
Soul33 napisał(a):
Imigranci. Nikt nie ma odwagi powiedzieć tym ludziom, że przed nimi są lata pracy, nauki, a wynik końcowy niepewny. Zostały rozbudzone wielkie nadzieje, każdy chce mieć udział w dobrobycie Zachodu. Kto będzie odpowiedzialny za fiasko tego projektu, za rozczarowanie Europą? Jaki wyraz przybierze to rozczarowanie?

http://wyborcza.pl/1,95892,18724691,kto ... -list.html

Jestem zaskoczony, że Wyborcza opublikowała taki list. Może to jakaś pomyłka? Albo reakcja na hejt po zablokowaniu komentarzy. Tak, czy inaczej, warto przeczytać.

Bardzo interesujący list. Mam nadzieję, że więcej takich rozsądnych głosów zacznie się przebijać do publicznej debaty za naszą zachodnią granicą. Może to trochę otrzeźwi nieodpowiedzialnych niemieckich polityków, którzy zaślepieni w swej megalomanii, chcą sprowadzić na Europę kolejną katastrofę.

Cz wrz 10, 2015 13:50
Po pierwsze: Polacy tez byli do nie tak dawan "nielegalnymi emigrantami"
Po drugie: jak ci bomby leca na glowe, to raczej nie mozesz czekac, az bedziesz mogl gdzies byc "legalnym emigrantem".
Po trzecie: ci emigranci w Europie juz sa. Pytanie jest tylko, czy maja koczowac pod golym niebem w warunkach gorszych niz zwierzeta hodowlane i to na naszych oczach (bo te wstretne media nie dadza nam ogladac spokojnie tylko "swiata wedlug Kiepskich" i beda pchac wszedzie to filmy z koczowisk), czy ruszym sie z foteli sprzed kompow i pomozemy im, zeby mieli dach nad glowa, ubrania, jedzenie, szkoly dla dzieci i mozliwosc integracji. Na razie takich mozliwosci nie maja.

Ci "nieodpowiedzialni niemieccy politycy" doskonale wiedza co robia. Oni tez sa wybierani co 4 lata. ale wiedza, ze metoda Orbana i Polakow to metoda nowego muru berlinskiego. Oni od lat przyjmuja uchodzcow i emigrantow ekonomicznych i nauczyli sie widziec dobre strony tej sytuacji. A poza tym po prostu wiedza, ze dzikie koczowiska to wiecej problemow, niz parcelacja uchodzcow w malych grupach do pojedynczych miejscowosci, gdzie ich szanse na integracje (i kontrole) sa duzo wieksze niz skoszarowanych na lata w mieszanych narodowosciowo duzych grupach.
U mnie we wsi 30% to Turcy. I nikt nikogo na ulicy nie bije za jedzenie kebabu w ramadanie w dzien.

Cz wrz 10, 2015 14:06
To nie są uchodźcy. To 90% młodych ''byczków'', zdrowych i silnych mężczyzn w sile wieku zdolnych do noszenia broni. Tchórze i dezerterzy którzy zamiast bronić swoją ojczyznę, kobiety i dzieci zwiali na znienawidzony przez nich Zachód aby wyciągać rękę po zasiłek i socjal.

To zaplanowana wcześniej akcja inwazji islamu na Europę i dziwi mnie to że jakby tego nie dostrzegacie.

Biedni ''uchodzcy'' z iPhonami w ręku i płacący po kilka tysięcy euro przewoźnikom, wyrzucający na ulicę dary w postaci jedzenia i wody, gardzący pomocą. Gwałty, rabowanie domow na greckich wyspach, zastraszanie i terroryzowanie okolicy. Bandy agresywnych młodych mężczyzn.

Oni rozczarowanni Europą? 3.000 euro na miesiąc dla rodzin, mieszkania komunalne rozdawane w Gdańsku gdzie rdzenni obywatele tego miasta muszą czekać latami i nie mogą doczekać się na mieszanie? Dlaczego oni wszyscy ciagną do raju, do Niemiec? Bo wysoki socjal!

Gdziekolwiek są, nie chcą respektować praw tego państwa ale mają roszczeniową postawę i chcą zaprowadzać swoje prawa, dopiero co wjechali do Polski a już chcą stawiać meczety.

Czy nie widzicie co się dzieje? Obudzicie się wtedy kiedy głowy zaczną lecieć na chodniki a Wasze córki i żony będą nosić chusty? Oni gwałcą tak nagminnie europejskie kobiety bo to są dziwki dla nich, kobieta bez chusty jest dziwką w ich przekonaniu i trzeba robić z nią co się chce.

Ci ludzie nie kwapią się do podjęcia pracy, ani nie chcą uczyć się jezyków, tworzą getta i nie asymilują się z zachodnią społecznością. To realne zagrożenie dla Europy, dla naszych korzeni, dla naszego dziedzictwa kulturowego i religijnego. Ci ludzie mają tylko jedną ideę - zalać świat islamem i ich prymitywną kulturą.

Zabiorą nam naszą wolność. przez to wszystko może dojść do rozpadu Europy i zlikwidowania strefu Schengen, co postrzegam jako jedną z najlepszych stron EU. Dzięki temu wielu Polaków ma nadzieję na lepszy byt skoro ojczyzna nie jest w stanie tego zapewnić a także na to że może zobaczyć kawałek świata, bilety lotnicze stały się tanie. I oni chcą nam to wszystko odebrać, ta wroga nam islamska ''kultura''. Kiedy zamkną granice wszystko wróci do poprzedniego stanu gdzie będziemy siedzieć w tym zaścianku jak w kurniku bez żadnych perspektyw. Psioczą na Unię, ale Polska wygląda lepiej dzięki fuduszom z Unii.

Dlaczego najbogatsze kraje takie jak kraje Zatoki Perskiej nie chcą ich? Bo wiedzą kim są i co ptrafią zrobić kiedy wpuści się ich na własny teren. Oni chcą mieć porządek.

Kael

Polacy jako emigranci wypracowują zyski, nie jadą tylko po to aby obijac się na socjalu, biorą zasiłek kiedy są w potrzebie ale jednocześnie szukając pracy. Polak pracuje za granicą i jest chętny aby uczyć się jezyków i asymiuluje się z lokalną społecznością, przyjmując obowiązujące prawa. Ci ludzie tego nie robią i nie są chętni do tego. Zachowując się jak dzicz.

Cz wrz 10, 2015 14:16
To o iPhonach juz wielokrotnie wyjasniano. Najczesciej to jedyna rzecz, ktora maja ze soba, a bez ktorej nie maja zadnego kontaktu i zadnej informacji.

Samych mezczyzn bez rodzin tez nie jest "90%".

Juz chyba ktos pisal: bez rodzin - zle, z rodzinami - mordercy.

Ci ludzie kwapia sie do pracy. U mnie w okolicy - jak juz pisalam - sa zachwyceni, ze juz cos znalezli

Ale widze, ze strach przed tym, ze zabiora nam "nasze" Schengen i to my najwiecej na tym mozemy stracic (bez bomb i bez zagrozenia) jest juz tak silny, ze ani sami nie damy nikomu dachu nad glowa, a zaraz zaczniemy protestowac, ze Niemcy daja a nie rozstrzeliwuja od razu.

Pani kanclerz Merkel, tak znienawidzona przez cala rozpuszczona czesc Europy, powiedziala:
Cytuj:
To przywilej i szczescie, mieszkac w demokratycznym kraju.

Cytuj:
Ein ausgeglichener Haushalt und die europäische Flüchtlingskrise sind zwei Kernpunkte, die Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) in ihrer Generalaussprache zur Regierungspolitik besonders betonte. "Es ist ein Privileg und ein Glück, in demokratischen Verhältnissen zu leben", sagte Merkel im Hinblick auf den Haushaltsentwurf und 25 Jahre vereintes Deutschland. Das sei nicht überall auf der Welt so.

http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... leben.html

Naprawde to doceniacie? I dlatego nie chcecie nikomu otworzyc drzwi, ale dla was maja byc wszedzie otwarte? Bo TERAZ Polacy juz nie kradna kazdego samochodu w Niemczech jak jeszcze niedawno to robili? Bo TERAZ nie ma specjalnie wzmocnionej ochrony w sklepach, jak jeszcze kilka lat temu, kiedy pojawialy sie polskie grupy?
I z tym sobie Europa poradzila. Bez zamykania granic.

Pani Merkel powiedziala tez inne rozsadne rzeczy:
http://info.wiara.pl/doc/2692804.Merkel ... scijanstwa

Cz wrz 10, 2015 14:32
Cytuj:
To o iPhonach juz wielokrotnie wyjasniano. Najczesciej to jedyna rzecz, ktora maja ze soba, a bez ktorej nie maja zadnego kontaktu i zadnej informacji.

Ok, rozumiem że teraz każdy ma komórkę, ale dlaczego iPhone? Wielu Polakow nie stać na iPhone.

Cytuj:
Samych mezczyzn bez rodzin tez nie jest "90%".

Kael, ja nie będę udawać że czegoś nie widzę. Tak, to jest prawie 90% meżczyzn, mniej więcej 85-90%. Tak, to sami młodzi i zdowi mężczyzni. To widać chociażby na zdjęciach i na róznych video. Nie sugeruj się zmanipuilowanymi mediami ktore podsuwają bez przerwy te same obrazki z kobietami i dzećmi, ale tych kobiet z dziećmi jest tylko około 10%.

Tak, to są prawie sami młodzi mężczyzni, kto dał im status uchodzców? W imię czego?

Prawdziwi uchodźcy wojenni to są kobiety, dzieci i starsi mężczyzni niezdolni do walki. To co widzimy to gromady i tlumy młodych i silnych mężczyzn.

Cytuj:
Juz chyba ktos pisal: bez rodzin - zle, z rodzinami - mordercy.

Nie ma się co martwić, oni już użyją swoich iPhonów aby sprowadzić swoje rodziny do europejskiego raju zasiłkowo-socjalnego.

Cytuj:
Ci ludzie kwapia sie do pracy. U mnie w okolicy - jak juz pisalam - sa zachwyceni, ze juz cos znalezli

Kael, daj mi namiary na to miejsce, też będę zachwycony jeśli coś znajdzie się dla mnie a jestem europejczykiem także w potrzebie i trudnej sytuacji. Ale może dla europejczyka już nie ma nic.

Cytuj:
Ale widze, ze strach przed tym, ze zabiora nam "nasze" Schengen i to my najwiecej na tym mozemy stracic (bez bomb i bez zagrozenia) jest juz tak silny, ze ani sami nie damy nikomu dachu nad glowa, a zaraz zaczniemy protestowac, ze Niemcy daja a nie rozstrzeliwuja od razu.

Owszem, martwi mnie ta sytuacja, nie chciałbym aby obca kultura mieszała w sprawach Europy. Nie trzeba ich rozstrzeliwać, ale zawrocić ich na ich ziemię lub na państwa sąsiadujące, tam jest ich rdzenna kultura, religia, język.

Cytuj:
Pani kanclerz Merkel, tak znienawidzona przez cala rozpuszczona czesc Europy, powiedziala:
Cytuj:
To przywilej i szczescie, mieszkac w demokratycznym kraju.

Zobaczymy co islam zrobi za 20 lat z tą demokracją w Europie.

Cytuj:
Naprawde to doceniacie? I dlatego nie chcecie nikomu otworzyc drzwi, ale dla was maja byc wszedzie otwarte? Bo TERAZ Polacy juz nie kradna kazdego samochodu w Niemczech jak jeszcze niedawno to robili? Bo TERAZ nie ma specjalnie wzmocnionej ochrony w sklepach, jak jeszcze kilka lat temu, kiedy pojawialy sie polskie grupy?
I z tym sobie Europa poradzila. Bez zamykania granic

Bo Polacy to Europejczycy, ludzie tacy sami kulturowo jak Niemcy, mentalność, kultura, obyczaje, religia, na podobnym poziomie. Tymczasem imigrancji spoza Europy są muzułmaninami, ludzmi z zupełnie odmiennej kultury gdzie przystosowanie do zachodniego stylu życia i panujących zwyczajów jest często niemożliwe dla nich. I co więcej, oni nie chcą tego bo oni mają przykazane aby żyć w/g koranu.

Niemcy zaufali Polakom i jest teraz ok, ale zobacz co muzułmanie robią w innych krajach europejskich.

Spójrz na Szwecję, Francję, Anglię. Co z nich zostało? Multikulti nie sprawdza się. To są ludzie z całkowicie odmiennej kultury z inną mentalnością, innym kodeksem praw, innym kodeksem zasad.

Cytuj:
Pani Merkel powiedziala tez inne rozsadne rzeczy:
http://info.wiara.pl/doc/2692804.Merkel ... scijanstwa

[/quote]

Pani Merkel zaprasza rzesze muzułmanów do Europy jednocześnie nawołując do powrotu do chrześcijaństwa? Czegoś tutaj nie rozumiem.

Cz wrz 10, 2015 14:52
Dlatego ze Syryjczycy to nie sa biedni ludzie. Do niedawna Syria byla dostatnim krajem. A na pewno oni wszyscy maja iPhony i to najnowszej generacji? A sa smartfony wzglednie tanie. Naprawde.

Ja widze takze rodziny.
A statusu uchodzcow to oni jeszcze nie maja. To ze daje sie im dach nad glowa, ubranie i zywnosc, nie oznacza, ze maja status uchodzcy i papiery na pobyt gdzie chca. W Niemczech trwa to kilka miesiecy. Gdzie maja do tego czasu przebywac? Na ulicy pod plotem? Prosze pamietac, ze ci ludzie juz SA w Europie. Jak ich konkretnie chcesz zawrocic? Pod karabinami od granicy wegierskiej pedzic przez terytorium Serbii i dalej dokad? Do Turcji? A tych uratowanych na morze wsadzac na statki i wysadzac desantem w Libii?

Obywatel unijny moze jak najbardziej pracy po calej unii szukac. Juz pisalam: drzwi otwarte. Do naszego rejonu co rusz przyjezdzaja ludzie takze z Polski i pracuja. Jezeli napiszesz mi, jaki masz zawod, to poszukam, albo podesle ci strone z ofertami pracy. Choc w moim rejonie tak duzo pracy nie ma, ale fachowcy zawsze cos znajda.
"Nasi" Syryjczycy pracuja: jeden jako pielegniarz, bo ma (podobno) takie wyksztalcenie, ktore teraz bedzie weryfikowane pod okiem fachowcow, a na papierze, jak pozna jezyk na tyle, ze bedzie mogl to zrobic oficjalnie. Jeden - auto elektryk - w firmie, ktora zaklada panele sloneczne. Slusarz tez ma prace.

A pani Merkel nie rozumiesz, bo polskie media pisza, co ludzie chca czytac. Poczytaj prase po niemiecku i zwroc uwage na chronologie (pisal o tym bert04), to moze zrozumiesz jak jest naprawde.
To co ja czytam, to sa glownie uprzedzenia: do uchodzcow, bo muzulmanie (choc Syryjczycy to czesto chrzescijanie . ale kto by ich odroznil) do Niemcow, bo chca pomagac i jeszcze interes na tym robia i na pewno nie sprawdza, kogo wpuszczaja i "naszym" prace zabiora i w ogole najlepiej jakby Polakom dawali te euro, zamiast na jakis muzulmanow wydawac...

Ludzie! Ogarnijcie sie! Nie chcecie pomagac nikomu, to nie pomagajcie. Ale mam nadzieje ze macie tyle honoru, ze nigdy od nikogo pomocy oczekiwac nie bedziecie. Bo wy i Polacy i katolicy i nie bedziecie sie integrowac i zasilkow nie chcecie a jak Putin do Polski przyjdzie to bedziecie waszych rodzin bronic i na krok nie ustapicie. A rodziny zgina z wami po rzuceniu w Rosjan smartfonem.

Cz wrz 10, 2015 15:28
Cytuj:
Dlatego ze Syryjczycy to nie sa biedni ludzie. Do niedawna Syria byla dostatnim krajem. A na pewno oni wszyscy maja iPhony i to najnowszej generacji? A sa smartfony wzglednie tanie. Naprawde.

Owszem, wiem, bo sam taki mam, tani smartfon ale ma wszystko, no prawie wszystko to co ten wypasiony i naprawdę dobrej jakości ekran, aż się zdziwiłem że te pieniądze.

Ale tutaj nie o to chodzi. Przedstawia się tych ludzi jako bardzo biednych, a oni są dobrze ubrani, poza tym, co więcej to nie są tylko Syryjczycy, ale także ludzie z różnych miejsc na Bliskim Wschodzie, Afganistan i inne miajsca gdzie nie ma wojny, jak również Afryka.

Cytuj:
Ja widze takze rodziny.

Ja widzę samych mężczyzn, rodzin jest mało wśrod nich, bardzo mało.

Cytuj:
A statusu uchodzcow to oni jeszcze nie maja. To ze daje sie im dach nad glowa, ubranie i zywnosc, nie oznacza, ze maja status uchodzcy i papiery na pobyt gdzie chca.

Kael, właśnie dostają to wszystko dlatego że mają już ten status jako uchodźcy, bo są przyjmowani w granice EU. A do każdego państwa należy obrona własnych granic. Ja mogę poruszać się w strefie Schengen i nikt mi dokumentów nie sprawdza, ale jestem obywatelem jedego z państw należących do EU i mam coś takiego jak ID. Oni nie mają dokumnetów, niszczą swoje dokumenty specjalnie.

W/g ustalonych zasad państwo ma prawo nawet otworzyć ogień do takich ludzi nielegalnie przekraczających granicę. Ty masz prawo legalnie przekraczać granicę tych państw i nikt Ci nie zabroni tego bo jesteś w strefie Schengen, ale oni nie mają tego prawa. Oni naruszyli granice i terytorium innych państ, a w takim przypadku państwo ma prawo bronić swojej granicy.

Ale tym ludziom został odgórnie już nadany status uchodźcy jak leci. I dlatego mają prawo do pozostania.

Cytuj:
W Niemczech trwa to kilka miesiecy. Gdzie maja do tego czasu przebywac? Na ulicy pod plotem? Prosze pamietac, ze ci ludzie juz SA w Europie. Jak ich konkretnie chcesz zawrocic? Pod karabinami od granicy wegierskiej pedzic przez terytorium Serbii i dalej dokad? Do Turcji? A tych uratowanych na morze wsadzac na statki i wysadzac desantem w Libii?

Ale oni nie uciekają przed wojną. Oni uciekają do zasiłkowego raju. Jak wiele muzułmańskich rodzin żyje na socjalu? Mają zazwyczaj wiele dzieci i tym bardziej całkiem dobre życie nie pracując. Czy ktoś ich zapraszał tutaj do Europy? To oni stanowią problem tutaj.

Dlaczego nie chcą uciekać do państ ościennych lub do tak bogatych krajów Zatoki Perskiej? Bo tam trzeba na wszystko ciężko zapracować, tam nie ma socjalu, nie ma zasiłków, nie ma darmowej opieki zdrowotnej i szkół i tych wszystkich przywilejów które moga tutaj dostać. Ci ludzie żerują na chrześcijańskiej dobroci Europy i ludzi tutaj.

A potem, karmieni przez tą Europę wychodzą na ulicę angielskiego miasta i krzyczą hasła - precz z Wielką Brytanią! Precz z brytyjską policją! Ale socjal zjada chętnie. I nie narzeka.

Lub w jednym ze skandynawskich krajów gdzie przemaszerowała procesja muzułmanów z hasłami propagującymi terroryzm i ISIS. Zupełnie legalnie.

Poprawność polityczna i tolerancja przekracza czasem wymiary zdrowego rozsądku.

Dlaczego nie chcą pozostać na Węgrzech lub w Polsce? Bo to rozczarowujące, to zbyt biedne kraje ktore nie mają im nic do zaoferowania. Widziałem jak z wściekłością rzucali dary, wodę przyniesioną przez węgierską policję na dworcu kolejowym, rzucali to na tory, jak gardzili torbami z jedzeniem, tylko dwie dziewczynki przyjęły ta torbę, bo to dzieci, ale reszta prawie samych mężczyzn patrząca wrogo i odpychając ręce z pomocą.

Innym nikt nie daje, nie wyciąga się tak ochoczo rąk do bezdomnych i bezrobotnych nawet na swoim własnym podwórku, a pewnie by przyjęli ta pomoc, podczas gdy ci ludzie ostentacyjnie pokazują że gardzą pomocą bo liczą na coś lepszego niż jakaś idiotyczna butelka wody.

Zagrozili że będą topić własne dzieci jesli nie zostaną przyjęci do Włoch. Co to są za ludzie że są w stanie poświęcić własne dzieci dla zysku i korzyści, a może też dla ich muzułmańskiej idei islamizacji Europy w imię ich Allaha.

Cytuj:
Obywatel unijny moze jak najbardziej pracy po calej unii szukac. Juz pisalam: drzwi otwarte. Do naszego rejonu co rusz przyjezdzaja ludzie takze z Polski i pracuja. Jezeli napiszesz mi, jaki masz zawod, to poszukam, albo podesle ci strone z ofertami pracy. Choc w moim rejonie tak duzo pracy nie ma, ale fachowcy zawsze cos znajda.

No tak, ale trzeba mieć na bilet, i jak się ma juz na ten bilet sie pojedzie to pozostaje fajny hotel na ławce w parku. Nikt nie da mieszkania komunalnego i 1000 euro na osobę. No niestety, tak to jest. A zawod to wiesz jak jest, zycie zawirowało i trzeba teraz coś działać z tym wszystkim.
Ja mogę nawet na zmywak. Nie ma problemu, z pocałowaniem rączki, jak to mówią. I nie musi być morze euro, ale tak aby na jakieś skromne nawet życie wystarczyło, żyje się dla idei a nie dla pieniędzy, a że pieniądz jest jakoś tak konieczny w tym świecie to coż... trzeba zapracować na to.
Też mógłbym na socjal jechać gdzieś do bogatego państwa ale nie chcę tak, ambicje jakieś jeszcze są aby nie siedzieć na koszt państwa i obywateli, czasem trzeba skorzystać z zasiłku chociażby na ten czas kiedy szuka się pracy, bo za coś żyć trzeba ale nie czynić z tego sposobu na życie.

Cytuj:
"Nasi" Syryjczycy pracuja: jeden jako pielegniarz, bo ma (podobno) takie wyksztalcenie, ktore teraz bedzie weryfikowane pod okiem fachowcow, a na papierze, jak pozna jezyk na tyle, ze bedzie mogl to zrobic oficjalnie. Jeden - auto elektryk - w firmie, ktora zaklada panele sloneczne. Slusarz tez ma prace.

No i pięknie, takich Syryjczyków i ich podejście to rozumiem, i tacy niech sobie żyją gdzie chcą jeśli chcą pracować i jakoś wkomponować się w ten zachodni świat, religii zmieniać nie muszą jeśli są muzułmaninami, nikt ich do tego nie będzie zmuszał. Ale ja mam na myśli te hordy lecące do Europy po łatwe życie.

Przecież to są dezerterzy. Mężczyzni w sile wieku są potrzebni do armii aby walczyć o swoją ojczyznę, bronić tych najslabszych którzy tam zostali a oni zostawili kobiety, dzieci i...?

Cytuj:
A pani Merkel nie rozumiesz, bo polskie media pisza, co ludzie chca czytac. Poczytaj prase po niemiecku i zwroc uwage na chronologie (pisal o tym bert04), to moze zrozumiesz jak jest naprawde.
To co ja czytam, to sa glownie uprzedzenia: do uchodzcow, bo muzulmanie (choc Syryjczycy to czesto chrzescijanie . ale kto by ich odroznil) do Niemcow, bo chca pomagac i jeszcze interes na tym robia i na pewno nie sprawdza, kogo wpuszczaja i "naszym" prace zabiora i w ogole najlepiej jakby Polakom dawali te euro, zamiast na jakis muzulmanow wydawac...

To naprawdę nie są uprzedzenia, bo ja na kolor skóry nie zważam, na religię już bardziej a mam na myśli islam, i co ta religia głosi, ale ok, jeśli chcą być spokojni i współegzystować a nie ścinać głowy, to w porządku.

Ale ISIS oficjalnie zapowiada że przemyca wśrod nich swoich bojowników, można to uznać za prowokację ale niekoniecznie. ISIS to nie są żartownisie. Wiele razy muzułmanie pokazali na co ich stać i jak mogą być niebezpieczni. Grecy na wyspach boją się wychodzić z domu, barykadują swoje domy bo są okradani. To sa fakty. Niech zachowują się tak jak powinni.

Pewien facet pisał w felietonie jak był świadkiem zajścia na granicy włoskiej. Gdzie autokar został obrzucony fekaliami i pluli na szyby. Potem próbowali wyciągnąć z samochodu jakąś kobietę i odjechać tym samochodem a w końcu otworzyli luki bagażowe w autokarze i zaczęli rozkradać wszystko. Rozwydrzeni młodzi mężczyzni. No przepraszam. Ale na coś takiego to chyba nie powinno się pozwalać.

Myślę że tak, właśnie na pierwszym miejscu Polacy czy inni z biednejszych krajów EU powinni mieć dostęp do lepszego zycia, każdy Europejczyk powinien mieć to co potrzebuje w swojej ojczyżnie lub pracować i zyć tam gdzie chce. Tymczasem tak wiele jest w Polsce ludzi którym należałoby pomóc i nie mam tutaj bynajmniej na myśli tylko swojej własnej osoby, ale innych także. Bo ludzie nie zawsze ze swojej winy mają trudną sytaucję w życiu, a nawet tym co coś tam sobie zawalili ale teraz chcą odbudować wszystko, też powinno się im pomóc. I dlatego ludzie w Polsce burzą się przeciwko temu że nie ma tego dla obywateli co jest dane dla uchodzców.
Pomózmy, tym prawdziwie cierpiącym i prześladowanym chrześcijanom w tych krajach muzułmańskich, ale ich niestety nie ma wśród ''uchodzców'' bo ich głowy są zatknięte gdzieś na płocie.

Cz wrz 10, 2015 16:37
No to bedzie prowadzona weryfikacja, ale najpierw tych ludzi trzeba “zagospodarowac“. Oni juz sa w Europie i chyba nikt rozsadny nie uwaza, ze rozwiazaniem jest koczowisko na Lesbos do momentu weryfikacji?

A kazdy widzi co innego, zalezy gdzie patrzy.

To NIE SA uchodzcy w sensie nieograniczonego prawa do pobytu. Ich status bedzie weryfikowany, a Balkany, ktorych w Niemczech jest okolo 50% wyfruna juz niedlugo. Maja prawo pobytu na czas weryfikacji.

Oczywiscie, ze mozna humanitarnie otworzyc do nich ogien. Ze tam troche tych dzieci i chrzescijan zginie? Co tam! Najwazniejsze, ze ocalimy nasz chrzescijanska Europe po trupach innowiercow. Swoich Pan Bog rozpozna...
Do Polakow uciekajacych do dobrobytu w latach osiemdziesiatych tez mozna bylo otworzyc ogien. Do DDRowcow w 1989 tez. Strzelali raczej ci, od ktorych uciekali(smy). Ciekawe, nie?

A prace mozna znalezc przez internet. Sa normalne oferty, na ktore sie pisze CV a na rozmowe mozna przyjechac busem z Polski albo samochodem.

Cz wrz 10, 2015 16:53
Cytuj:
No to bedzie prowadzona weryfikacja, ale najpierw tych ludzi trzeba “zagospodarowac“. Oni juz sa w Europie i chyba nikt rozsadny nie uwaza, ze rozwiazaniem jest koczowisko na Lesbos do momentu weryfikacji?

Tylko w jaki sposób zweryfikować tych ludzi kiedy oni nie posiadają żadnych dokumentow potwierdzających ich tożsamość? Między nimi mogą być rózni ludzie. Ci wykształceni Syryjczycy z klasy średniej stanowią raczej mniejszość, zdecydowana większość to nawet analfabeci lub półanalfabeci, szczególnie imigrancji z Afryki.

Określenie ich tożsamości stanowi nie lada problem, nie wiadomo co to są za ludzie, przecież mogli wcześniej popełnić przestępstwa po czym znaleźli sposób na ucieczkę do Europy, wyrzucając dokumenty.

Ich kształcenie to kolejne ogromne koszty. Zanim staną się pozyteczni dla społeczeństwa wiele pieniędzy trzeba w to włożyć a potem i tak być może lub prawdopodobnie będą woleli siedzieć na zasiłku ponieważ żyją w taki sposób już w innych krajach. W Szwecji chodzą na kurs języka tylko dla obecności tam ponieważ jest to obowiązkowe, ale nie uczą się tego języka, nadal nic nie robiąc.

Nie mają woli do integracji, przyjęcia określonego stylu życia, zazwyczaj tworząc getta. Islam to nie tylko religia ale także polityka i pewnego rodzaju ich ''filozofia życia'', pewnego rodzaju reżim, dlatego usiłują narzucać i wprowadzać swoje obyczaje w zachodnią kulturę. To jest tak obca sfera że Europejczycy nie są w stanie koegzystować z nimi w jednym wspólnym społeczeństwie. Dlaczego mamy te wsystkie sprawy z tym że boimy się już niemal powiedzieć Święta Bożego Narodzenia, właśnie poprzez multikulti a nie poprzez ateistów. Bo to razi muzułmanów.

Cytuj:
A kazdy widzi co innego, zalezy gdzie patrzy.

Wolę patrzeć patrzeć w różne strony.

Cytuj:
To NIE SA uchodzcy w sensie nieograniczonego prawa do pobytu. Ich status bedzie weryfikowany, a Balkany, ktorych w Niemczech jest okolo 50% wyfruna juz niedlugo.[/b] Maja prawo pobytu na czas weryfikacji.

Myślę że media mowią w taki sposób aby uspokoić ludzi którzy moga być zaniepokojeni. Skro pozwolili im na inwazję to zostaną, bo gdzie mieliby ich odsyłać? Ciężarowkami z powrotem? Nierealne, ci ludzie tutaj zostaną.

To pani Merkel chce zamienić bizantyjskich chrześcijan na muzułmanów? A dlaczego nie każe wyfrunąć tej ogromnej społeczności Turków w Niemczech?

Cytuj:
Oczywiscie, ze mozna humanitarnie otworzyc do nich ogien. Ze tam troche tych dzieci i chrzescijan zginie? Co tam! Najwazniejsze, ze ocalimy nasz chrzescijanska Europe po trupach innowiercow. Swoich Pan Bog rozpozna...

Naprawdę trzeba bać się o chrześcijańską Europę a nawet starać się bronić, to jest poważna sprawa. Teraz to co się dzieje, to wygląda jakby akcja została zaplanowana wcześniej i ci mężczyzni sprowadzą swoje kobiety i będą płodzić wiele dzieci, za 10-20-30 lat Europa chrześcijańska być może przestanie istnieć. To się wypełnia co mówili że zajmą Europę w pokojowy sposób poprzez zasiedlenie. Skąd możesz wiedzieć jaką indoktrynację prowadzą immamowie w meczetach? A owszem, prowadzą i mówia takie rzeczy że włosy by nam stanęły na głowie.

Kiedy będą stanowić większość, wtedy wrowadzą szariat. Oni są bardziej bezwględni w swoich celach. Jezus także powiedział - bądzcie przebiegli... miejscie oczy i uszy otwarte.

Cytuj:
Do Polakow uciekajacych do dobrobytu w latach osiemdziesiatych tez mozna bylo otworzyc ogien. Do DDRowcow w 1989 tez. Strzelali raczej ci, od ktorych uciekali(smy). Ciekawe, nie?

Ale Polacy raczej nie ładowali na siebie tony ładunków wybuchowych i nie szli z tym w tłum. Chcieli lepszego życia ale zdobywanego pracą i chciali zyć normalnie. To co się dzieje w Europie to jest zderzenie kultur, i to może być bardzo bolesne, już jest.

W Szwecji nie wyjdziesz po zmroku, no chyba że na własną odpowiedzialność aby przeżyć przygodę w zbiorowym gwałcie.

Cytuj:
A prace mozna znalezc przez internet. Są normalne oferty, na ktore sie pisze CV a na rozmowe mozna przyjechac busem z Polski albo samochodem.

Tak, chociaż trzeba uważać na te oferty, ale większość, w sumie nawet wszystko jest skierowane do mężczyzn a ja w dokumentach nadal figuruję jako K.

Ostatnio przeglądana strona Belfast, wszystkie oferty pracy dla mężczyzn, tylko jedna jedyna dla kobiet - poszukiwane dziewczyny do masażu... thanks...

Cz wrz 10, 2015 19:34
Cytuj:
A gdyby w moim miescie mial przyjechac pociag z Wegier, to, jak mieszkancy Monachium, jechalbym na dworzec zeby pomoc w pierwszym naporze.

Tak, dla tych co wcześniej, na stacji kolejowej wyrzucali na tory dary, picie i jedzenie ofiarowane i przyniesione przez węgierska policję. Oni nawet nie znają słowa - dziękuję ale nie jestem głodny, dziekuję, nie jestem spragniony, ale musieli pokazać pogardę i agresję. Może lepiej pomóc komuś kto naprawdę potrzebuje pomocy?

Cytuj:
W Niemczech pierwsi emigranci z Syrii w mojej okolicy, dzieki kontaktom z wolontariuszami, ktorzy im pomagaja (we wspolpracy z odpowiednimi instytucjami) juz maja prace, badz ucza sie intensywnie jezyka, zeby moc dalej zdobywac wyksztalcenie i zawod. A! Za prace nie dostaja kokosow.

W takim razie to mi podsunęło pewną myśl, kupię mocny krem samoopalający, lub zafunduję sobie kilka intensywnych sesji na solarium, wyrzucę i zniszczę wszystkie dokumenty i pojadę do jakiegoś bogatego państwa EU podając się za uchodźca. Tylko takim sposobem wreszcie dostanę jakąś pomoc. Super.

Cytuj:
Jednak moje obawy/strach wzgledem muzułmanów są uzasadnione...choć z pozoru wydają się irracjonalne.

Nie, to nie jest irracjonalne. Trzeba zchowywać ostrożność. Na Węgrzech krzyczeli już na ulicach - Allah Akbar. No i jesteś dla nich tylko dziwką Magdaleno, z która można się zabawić używając siły, bo nie nosisz chusty i nie jesteś porządną muzułmańską dziewczyną siedzącą w domu.

Oni mają zupełnie inną mentalność ale to jest głęboko zakorzenione w nich.

Cz wrz 10, 2015 20:13

W sumie ci uchodźcy przyczyniają się do czegoś dobrego. Dzięki nim wzrasta poparcie dla: Jobbik (Węgry), Duńska partia Ludowa (Dania) , Front Narodowy (Francja) , Holenderska Partia Wolności , Korwin i Ruch Narodowy (Polska) , Słowacka Partia Narodowa, Partia Niepodległości Zjednoczonego Królestwa (Wielka Brytania). Europejski organizm po prostu wytwarza przeciwciała

Cz wrz 10, 2015 23:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Następna strona