Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:34

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
 Koncert Madonny 
Autor Wiadomość

Czy fakt, że Madonna w tej trasie koncertowej nie wlezie na krzyż, oznacza, że nabrała respektu do wiary innych ludzi?....oby...

Nie. Moim zdaniem kwestie wiary po prostu niespecjalnie ją obchodzą. Raz na jakiś czas bawi się w różne " sesje kabalistyczne ", bo to takie fajne i trendy być dzisiaj " uduchowionym ", ale nie sądzę, by odgrywało to istotną rolę w jej życiu. Niewłażenie na krzyż wynika z tego, że powielanie tego samego pomysłu na kolejnej trasie nie zrobiłoby już takiego wrażenia. Z tego co widzę na youtube, w trakcie Like A Prayer wyświetla jedynie jakieś napisy po hebrajsku na ekranie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn sie 03, 2009 17:39

Triplex napisał(a):
nie ma czasu zajmować się takimi bzdetami, jak jakieś lokalne święto.

Dla Twojej informacji: to "lokalne święto" jest jednym z najwazniejszych świąt w Kościele Katolickim i jest obchodzone (i wolne od pracy) w wielu krajach Europy.

Informacja najzupełniej zbędna. Poza tym nawet jeśli jeszcze gdzieś się je obchodzi, to jednak i tak globalnie jest bez znaczenia. Dla wielu Polaków też jest zupełnie bez znaczenia zresztą - na przykład dla mnie. I wielu Polaków może sobie nie życzyć, aby katolicyzm oddziaływał na ogół, bo jest jakieś tam święto. Po prostu musi być w tym kraju rozdział Kościoła od państwa, aby było NORMALNIE. I katolicy powinni oduczyć się wtrącania we wszystko - nikt im nie zabrania świętować, ale oni niech nie zabraniają innym normalnie żyć i chodzić na koncerty.

Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2

Wt sie 04, 2009 2:59
Dla Ciebie może być bez znaczenia, ale jest ważne dla gospodarzy tego forum i dlatego proszę żebyś zmienił styl wypowiadania się o katolickich święta (w stylu "bzdetne lokalne święta").
Moderator

Wt sie 04, 2009 8:24

Zobaczcie ile innych koncertów odbywa się w tym dniu. Ktoś słyszał o jakichś protestach? :S

Wt sie 04, 2009 10:23

Przepraszam za to co napiszę, ale lekko mówiąc nie mogę znieść, że cały czas ten kraj jest rozwalany i ośmieszany przez takich ludzi jak niektórzy z Was. Mało Wam było Kaczyńskich, Giertych i Leppera. To co usłyszał wtedy o nas świat ciężko będzie naprawić. Dlaczego wciąż kompromitujecie Polskę? Dlaczego wciąż kompromitujecie moje imię na świecie jako Polaka? Schowajcie już te swoje szabelki i koniki i zakończcie te swoje krucjaty. DOSYĆ już tego bałaganu. LUDZIE - ŚWIAT SIĘ Z NAS ŚMIEJE, czy Wy naprawdę tego nie widzicie???
Kto pójdzie razem z Brudzyńskim protestować? Ano pójdą starsi ludzie, którzy nie mają pojęcia kto to jest Madonna, o czym ona śpiewa, nie mają pojęcia jak ona wygląda. Dlaczego twórcy strony protestuj.pl i innych propagandowych nośników robią tym ludziom g..... z mózgu gorsze niż Belzebub z Torunia> na stronie jest napisane, że artystka śpiewa takie obraźliwe utwory jak "Spowiedź" i "Modlitwa". Posłuchajcie ich sobie, gdzie tam jest cokolwiek co uwłacza naszej wierze, czy jakiejkolwiek innej wierze?
BŁAGAM WAS, OSZCZĘDŹCIE POLAKÓW MIESZKAJĄCYCH ZA GRANICĄ, NIECH W KOŃCU PRZESTANA NAS POSTRZEGAĆ JAK NARÓD, KTÓRY ZATRZYMAŁ SIĘ NA ETAPIE PALENIA CZAROWNIC NA STOSIE. NIECH W KOŃCU PRZESTANĄ SIĘ Z NAS ŚMIAĆ NA TYM ŚWIECIE..

Wt sie 04, 2009 10:41
Przepraszam za to co napiszę, ale lekko mówiąc nie mogę znieść, że cały czas ten kraj jest rozwalany i ośmieszany przez takich ludzi jak niektórzy z Was. Mało Wam było Kaczyńskich, Giertych i Leppera. To co usłyszał wtedy o nas świat ciężko będzie naprawić. Dlaczego wciąż kompromitujecie Polskę? Dlaczego wciąż kompromitujecie moje imię na świecie jako Polaka? Schowajcie już te swoje szabelki i koniki i zakończcie te swoje krucjaty. DOSYĆ już tego bałaganu. LUDZIE - ŚWIAT SIĘ Z NAS ŚMIEJE, czy Wy naprawdę tego nie widzicie???
Kto pójdzie razem z Brudzyńskim protestować? Ano pójdą starsi ludzie, którzy nie mają pojęcia kto to jest Madonna, o czym ona śpiewa, nie mają pojęcia jak ona wygląda. Dlaczego twórcy strony protestuj.pl i innych propagandowych nośników robią tym ludziom g..... z mózgu gorsze niż Belzebub z Torunia> na stronie jest napisane, że artystka śpiewa takie obraźliwe utwory jak "Spowiedź" i "Modlitwa". Posłuchajcie ich sobie, gdzie tam jest cokolwiek co uwłacza naszej wierze, czy jakiejkolwiek innej wierze?
BŁAGAM WAS, OSZCZĘDŹCIE POLAKÓW MIESZKAJĄCYCH ZA GRANICĄ, NIECH W KOŃCU PRZESTANA NAS POSTRZEGAĆ JAK NARÓD, KTÓRY ZATRZYMAŁ SIĘ NA ETAPIE PALENIA CZAROWNIC NA STOSIE. NIECH W KOŃCU PRZESTANĄ SIĘ Z NAS ŚMIAĆ NA TYM ŚWIECIE..

Klasyczny przerost formy nad treścią :D
Dla świata Polska to tylko niewielki kraj w środku Europy, nie to co taka Rosja, w której odbywało sie wiele protestów p-ko koncertowi Madonny.
Pyskujesz na o. Rydzyka i staryszych ludzi, a sam podobnie im traktujesz Polskę jako pępek świata na który "cały świat patrzy" :D
Cały świat ma tyle swoich problemów, własnych spraw, że w nosie ma Madonnę i Polskę.

Wt sie 04, 2009 12:31

blix napisał(a):

Klasyczny przerost formy nad treścią :D
Dla świata Polska to tylko niewielki kraj w środku Europy, nie to co taka Rosja, w której odbywało sie wiele protestów p-ko koncertowi Madonny.
Pyskujesz na o. Rydzyka i staryszych ludzi, a sam podobnie im traktujesz Polskę jako pępek świata na który "cały świat patrzy" :D
Cały świat ma tyle swoich problemów, własnych spraw, że w nosie ma Madonnę i Polskę.

Nie wiem Alus w którym miejscu zauważyłeś, ze pyskuje na starszych ludzi. To jest normalna kolej rzeczy, że starsze osoby nie mogą znać dokonań Madonny. Ty i ja w ich wieku też nie będziemy znać idoli młodych ludzi. kolejną sprawa jest to, że starsze osoby nie znają języka w którym śpiewa Madonna, więc do końca nie wiedzą co ona śpiewa, oczywiście braku tej umiejętności absolutnie nie mam za złe tym ludziom, bo niby czemu miałbym mieć. Czy pyskuję na Rydzyka??? Tak, na każdym kroku, w każdej dogodnej sytuacji to robię i robić będę, ponieważ uważam tego człowieka za chwasta, który powinien być jaknajszybciej wyplewiony, ale zostawmy tego marnego typa w spokoju bo to temat na inny wątek. Jednak Alus świat i Europa patrzy na Polskę, pamiętasz chyba artykuły w europejskiej prasie krytykujące pomysły ludzi kierujących IV RP, absurdalne pomysły, których nie brakowało. Na szczęście władze tych ludzi mamy już za sobą, to był nasz błąd, który już nigdy się nam nie przytrafi. Kolejny przykład tego, że świat interesował się Polska jest fakt opisania seksafery z udziałem Leppera w prasie jamajskiej, więc sam widzisz jak jest. Protesty przeciwko Madonnie były już widoczne w tv europejskiej.... Nie chcemy już Alus być ośmieszani przez tych ludzi...

Wt sie 04, 2009 13:09
Nie wiem Alus w którym miejscu zauważyłeś, ze pyskuje na starszych ludzi. To jest normalna kolej rzeczy, że starsze osoby nie mogą znać dokonań Madonny. Ty i ja w ich wieku też nie będziemy znać idoli młodych ludzi. kolejną sprawa jest to, że starsze osoby nie znają języka w którym śpiewa Madonna, więc do końca nie wiedzą co ona śpiewa, oczywiście braku tej umiejętności absolutnie nie mam za złe tym ludziom, bo niby czemu miałbym mieć. Czy pyskuję na Rydzyka??? Tak, na każdym kroku, w każdej dogodnej sytuacji to robię i robić będę, ponieważ uważam tego człowieka za chwasta, który powinien być jaknajszybciej wyplewiony, ale zostawmy tego marnego typa w spokoju bo to temat na inny wątek. Jednak Alus świat i Europa patrzy na Polskę, pamiętasz chyba artykuły w europejskiej prasie krytykujące pomysły ludzi kierujących IV RP, absurdalne pomysły, których nie brakowało. Na szczęście władze tych ludzi mamy już za sobą, to był nasz błąd, który już nigdy się nam nie przytrafi. Kolejny przykład tego, że świat interesował się Polska jest fakt opisania seksafery z udziałem Leppera w prasie jamajskiej, więc sam widzisz jak jest. Protesty przeciwko Madonnie były już widoczne w tv europejskiej.... Nie chcemy już Alus być ośmieszani przez tych ludzi...

Nie ta ranga :)
Koncert Madonny to niezauważalny dla świata epizod.
Działania, polityka rządu, Prezydenta Polski, rzutuje na sytuację międzynarodową - dlatego zrozumiałe, że prasa interesowała się tym.
O sexaferze jesli pisała, to tylko prasa brukowa, chodźby nawet i na Filipinach :D

Wt sie 04, 2009 14:00

Bądźmy postępowi i legalizujmy pary homo, aborcje na życzenie, narkotyki albo niech dzieci w przedszkolu się obmacują i zaglądają w różne zakamarki swojego ciała by rozwijać wiedzę anatomiczną (nie zmyślam), legalizujmy wszystko co pochodzi z oświeconych i wysoce rozwiniętych krajów zachodnich !!!!!!!!!!

Człowieku, wolę być postrzegany przez tych zachodnich durniów za jaskiniowca z Ciemnogrodu niż być tak cywilizowanym jak oni. Żenada.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Wt sie 04, 2009 15:16

też sobie pozwolę na hiperbolizowanie: zabrońmy wszystkiego, zlikwidujmy wszystko, palmy każdego heretyka na stosie - głosujmy na Kononowicza! :lol:

Wt sie 04, 2009 18:45

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt sie 04, 2009 20:28

Cytuj:

Bądźmy postępowi i legalizujmy pary homo, aborcje na życzenie, narkotyki albo niech dzieci w przedszkolu się obmacują i zaglądają w różne zakamarki swojego ciała by rozwijać wiedzę anatomiczną (nie zmyślam), legalizujmy wszystko co pochodzi z oświeconych i wysoce rozwiniętych krajów zachodnich !!!!!!!!!!

Człowieku, wolę być postrzegany przez tych zachodnich durniów za jaskiniowca z Ciemnogrodu niż być tak cywilizowanym jak oni. Żenada.

Tak dokładnie bądźmy postępowi. Zalegalizujmy związki homoseksualne choćby dlatego, żeby mogli po sobie dziedziczyć. Nie wiem dlaczego Kościół tak strasznie irytuje kto z kim sypia. Gdyby Bóg chciał, aby każdy był heteroseksualny nie stworzyłby homoseksualisty. Jeśli ktoś ma problemy z seksem przynajmniej niech nie zagląda do łóżka innym.
Aborcje tylko i wyłącznie na życzenie - jaknajbardziej nie, tak samo narkotyki, chociaż nie do końca. Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi z tymi dziecmi w przedszkolu, ale musze Ci powiedzieć, że byłem w kilku krajach europejskich i nie słyszałem, aby jakoś strasznie się obmacywały czy robiły inne rzeczy, pewnie są tak samo ciekawe swojego ciała jak dzieci w Polsce, a to rzecz całkiem normalna.
To, że wolisz być traktowany jak jaskiniowiec to Twoja sprawa, ale większość naszych rodaków ma dość takiego postrzegania wśród obcokrajowców, a tacy ludzie ja Ty strasznie im (mi) w tym przeszkadzają...

Wt sie 04, 2009 21:36
Jak macie kompleksy, to trzeba było jechać do Urugwaju.
Albo - jak każdy solidny imigrant - integrować się z krajem do którego pojechaliście, a nie udawać patrioty za granicą.

Wt sie 04, 2009 21:56

Marku, pijesz teraz do mojej osoby. Ja nie jestem imigrantek, mieszkam w Polsce, do europejskich krajów jeżdżę tylko i wyłącznie w celach turystycznych. Już nie chodzi nawet o postrzeganie Polaków mieszkających i pracujących za granicą, chodzi o postrzegania ogółu naszego kraju. Nie róbcie takich rzeczy, nie cofajmy się do epoki Kaczyńskiego i Giertychów. To jest szkodliwe....

Śr sie 05, 2009 7:39

Wiecie co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim?? To, że chyba tak dokładnie nie ma twardych argumentów, które przemawiałyby za oprotestowaniem koncertu. Na protestuj.pl argumentem za odwołaniem koncertu są dwie piosenki wykonywane przez madonnę;
"Jak modlitwa" i "Spowiedź". Kurcze ni jak w tych dwóch kawałkach nie mogę doszukać się treści godzący w katolicyzm czy nawet w jakąś inną religię...

Śr sie 05, 2009 7:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona