Autor |
Wiadomość |
Metalik
|
blix napisał(a): To, że wolisz być traktowany jak jaskiniowiec to Twoja sprawa, ale większość naszych rodaków ma dość takiego postrzegania wśród obcokrajowców, a tacy ludzie ja Ty strasznie im (mi) w tym przeszkadzają...
Robiłeś ankiety, że wiesz co myśli większość? Poza tym zawsze myślałem, że ważniejszy jest honor niż obawa przed opinią innych?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Śr sie 05, 2009 7:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
blix napisał(a): Wiecie co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim?? To, że chyba tak dokładnie nie ma twardych argumentów, które przemawiałyby za oprotestowaniem koncertu. To prawda podobna do tej: Cytuj: gdyby Bóg chciał aby każdy był heteroseksualny nie stworzyłby homoseksualisty
Tyle, że naukowcy i stopniowo sami homoseksualiści wycofują się z diagnozy, że geny warunkują ich preferencje.
|
Śr sie 05, 2009 7:59 |
|
 |
Żžz
|
Alus napisał(a): Tyle, że naukowcy i stopniowo sami homoseksualiści wycofują się z diagnozy, że geny warunkują ich preferencje.
Ciekawe. Gdzie o tym poczytamy?
|
Śr sie 05, 2009 9:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie będę się spierał, bo widzimy inaczej. Ja uważam że to co robił Kaczyński w polityce zagranicznej było bardzo dobre - w przeciwieństwie do polityki podlizywania się obecnego rządu.
Ponieważ jednak to jest portal religijny, nie zamierzam tu tego rozwijać.
Co do "Madonny" - chamstwo, ale protestowanie uważam za szkodliwe. Mają prawo do tego chamstwa (co nie zmienia charakteru sprawy)
|
Śr sie 05, 2009 9:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Żžz napisał(a): Ciekawe. Gdzie o tym poczytamy?
W wielu artykułach naukowych.
A sami geje o tym mówią - polecam do obejrzenia rozmowy z panem Raczkiem i jego partnerem, emitowanej w TV Style.
|
Śr sie 05, 2009 9:11 |
|
|
|
 |
Żžz
|
Alus napisał(a): Żžz napisał(a): Ciekawe. Gdzie o tym poczytamy? W wielu artykułach naukowych. Szukaj igły w stogu siana… Alus napisał(a): polecam do obejrzenia rozmowy z panem Raczkiem i jego partnerem, emitowanej w TV Style.
Jakaś data emisji, link, nazwiska prowadzących? Zainteresowało mnie to, chętnie bym się czegoś dowiedział.
|
Śr sie 05, 2009 9:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Żžz napisał(a): Jakaś data emisji, link, nazwiska prowadzących? Zainteresowało mnie to, chętnie bym się czegoś dowiedział.
W ubiegłym tygodniu oglądałam i przepraszam nie na TVStyle ale na CafePolsat.
Przeskakiwałam po kanałach i natkęłam się na tą rozmowę, chyba tytuł programu brzmi "Sztuka zycia".
|
Śr sie 05, 2009 10:05 |
|
 |
blix
|
Metalik napisał(a): blix napisał(a): To, że wolisz być traktowany jak jaskiniowiec to Twoja sprawa, ale większość naszych rodaków ma dość takiego postrzegania wśród obcokrajowców, a tacy ludzie ja Ty strasznie im (mi) w tym przeszkadzają... Robiłeś ankiety, że wiesz co myśli większość? Poza tym zawsze myślałem, że ważniejszy jest honor niż obawa przed opinią innych?
Oczywiście, że nie robiłem ankiet lecz podam Ci przykładów:
1. Zmiana przez społeczeństwo poprzedniego rządu,
2. Zwróć uwagę, że na wspominanej już stronie przeciwko koncertowi Madonny podpisało się ponad 13 tys. osób, gdzie jest reszta. Polska to kraj niemal czterdziestomilionowy,
3. Rozmawiam z ludźmi na ten temat
4. O tym mówią statystyki
Metalik, oczywiście, że opinia innych jest mało istotna, ale jak nas widzą tak nas piszą, a z taka opinią nie za wiele zdziałamy na świecie...
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Śr sie 05, 2009 10:41 |
|
 |
blix
|
Alus napisał(a): blix napisał(a): Wiecie co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim?? To, że chyba tak dokładnie nie ma twardych argumentów, które przemawiałyby za oprotestowaniem koncertu. To prawda podobna do tej: Cytuj: gdyby Bóg chciał aby każdy był heteroseksualny nie stworzyłby homoseksualisty Tyle, że naukowcy i stopniowo sami homoseksualiści wycofują się z diagnozy, że geny warunkują ich preferencje.
Może nie dyskutujmy o homoseksualistach w wątku dot. Madonny, chociaż o to do niej też macie pretensje
Wiem, że Kościół strasznie nie lubi osób, które wkładają swoje narządy w narządy osób tej samej płci nota bene osób, których kochają bo przecież to zło, inaczej jest z księżmi, którzy wkładają te same narządy w młodych ludzi, ci drudzy dalej pozostają błogosławieni, ponieważ są wyświęcenie poprzez sakramenty, a to, a właściwie opinie niektórych z Was na ten temat można było wyczytać w wątku "obraz Kościoła w świecie"....
|
Śr sie 05, 2009 10:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę że na forum może być większe chamstwo niż to związane z koncertem Madonny...
|
Śr sie 05, 2009 10:56 |
|
 |
Ścianka
|
Bo to takie specyficzne forum- Katolickie:)
|
Śr sie 05, 2009 11:03 |
|
 |
blix
|
Marek MRB napisał(a): Widzę że na forum może być większe chamstwo niż to związane z koncertem Madonny...
Tak Marku, dokładnie, masz rację, chamstwem jest to jak postępuje z tymi ludźmi Kościół...
|
Śr sie 05, 2009 11:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): Widzę że na forum może być większe chamstwo niż to związane z koncertem Madonny...
To przykład specyficznego pojmowania miłosierdzia...ofiary pedofilów i Madonna w jednym szeregu, byle kontra Kościoła.
|
Śr sie 05, 2009 11:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ścianka napisał(a): Bo to takie specyficzne forum- Katolickie:) Biorąc pod uwagę to co tu czytam, raczej chamsko-antykatolkickie...
Rozumiem przeciwników Kościoła. Są nawet pożyteczni bo są swoistym bezpiecznikiem nakładanym na co poniektórych niegodnych duchownych oraz stanowią punkt odniesienia (mimo że nei widzą belek u siebie w oku można kontakty z nimi wykorzystać do zobaczenia ZANIECZYSZCZEŃ we własnych oczach).
Jednak wielu z nich w pewnym momencie porzuca maskę zatroskania z jaką przychodzą na forum i wychodzi z nich zwykłe chamstwo, pomówienia itp. W tym momencie - jak Blix - przestają być partnerami do dyskusji na forum, ich miejsce jest raczej przy budce z piwem.
EOT
|
Śr sie 05, 2009 11:18 |
|
 |
blix
|
Nie jestem chamem, nie jestem też antykatolikiem, ale strasznie nie podobają mi się rzeczy, które robią niektórzy z Was, to jest z wiarą nie ma nic wspólnego, nie podobają mi się również pewne rzeczy czynione przez Kościół Katolicki. Jestem człowiekiem wierzącym, zresztą podkreślałem już to na forum wiele razy. Nie mylmy wiary z fanatyzmem...
|
Śr sie 05, 2009 11:34 |
|
|
|