RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
|
N gru 06, 2015 13:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
spin napisał(a): RM to dobre radio, choć na mój gust nieco za bardzo rozmodlone. Ale co kto lubi. Wolę na codzień inne katolickie rozgłośnie. Słuchałem "Rozmów niedokończonych". Bywają bardzo ciekawe, bywają słabsze. To jest polskie radio, patriotyczne, katolickie, potrzebne jako kontra dla oficjalnej europropagandy. O. Tadeusz, to wartościowy kapłan, doskonały organizator, orator. Warto wspomnieć też o jego toruńskim uniwersytecie, który kształci nowe, alternatywne elity. Podoba mi się, że O. Dyrektor stale zachęca ludzi do samodzielnego myślenia, do analizowania faktów, wyciągania logicznych wniosków, nie poddawania się myślowej presji rzekomych "autorytetów". Pasuje do niego określenie "Imperator", które wymyśliła Agora jako złośliwe a tu niechcący oddała O. Tadeuszowi hołd. A książka pod takim tytułem okazała się w zasadzie pochwałą a nie paszkwilem Imperatora. Autorzy się w O. Dyrektorze zakochali i niczego złego nie mogli na niego znaleźć. Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził. Dla ciebie RM jest za bardzo rozmodlone, a dla innych za bardzo rozpolitykowane, chociaż polityki w nim tylko kilkanaście procent czasu antenowego.
|
N gru 06, 2015 17:10 |
|
 |
andej
|
Wiele zachowań o. Rydzyka mnie denerwuje, wiele mi się nie podoba. Ale doceniam to, co najważniejsze. Jego wkład w ewangelizację, budzenie patriotyzmu i wspólną modlitwę. Dlatego popieram jego dzieła, choć do niego samego ma nieco sceptyczny stosunek. Niezależnie od mojej subiektywnej oceny jego zachowań, doceniam wielkie dzieło, które tworzy i rozwija. Chwała mu za to. I trzeba przyznać, że jest doceniany przez hierarchów, pomimo ciągłego szczucia, oskarżeń i pomówień. Wprawdzie zrozumiałe to, że komuniści nienawidzą jego mediów, bo chcieliby mieć monopol. W mojej ocenie, gdyby postawić na szali dobro, które czyni, oraz błędy, które popełnia, to dobro zdecydowanie przeważa.
|
N gru 06, 2015 21:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jutro drugi dzień obchodów 24 rocznicy powstania Radia Maryja. Jak co roku uroczysta msza dziękczynna odprawiona zostanie w katedrze w Bydgoszczy.
|
N gru 06, 2015 22:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Wiele zachowań o. Rydzyka mnie denerwuje, wiele mi się nie podoba. Ale doceniam to, co najważniejsze. Jego wkład w ewangelizację, budzenie patriotyzmu i wspólną modlitwę. Dlatego popieram jego dzieła, choć do niego samego ma nieco sceptyczny stosunek. Niezależnie od mojej subiektywnej oceny jego zachowań, doceniam wielkie dzieło, które tworzy i rozwija. Chwała mu za to. I trzeba przyznać, że jest doceniany przez hierarchów, pomimo ciągłego szczucia, oskarżeń i pomówień. Wprawdzie zrozumiałe to, że komuniści nienawidzą jego mediów, bo chcieliby mieć monopol. W mojej ocenie, gdyby postawić na szali dobro, które czyni, oraz błędy, które popełnia, to dobro zdecydowanie przeważa. Ludzie zawsze potrzebowali jakiejś innej prawdy opozycyjnej do oficjalnej propagandy. Za PRL-u słuchali Wolnej Europy. W czasie okupacji hitlerowskiej słuchali Radia Londyn. Przed II W.Ś. słuchali radia... Moskwa, bo poglądy komunistyczne były w Polsce niemile widziane.
|
Pn gru 07, 2015 9:14 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
spin napisał(a): Pasuje do niego określenie "Imperator"(...) Też się zgodzę. I oby po epizodzie "Imperium kontratakuje" nastąpił "Powrót Jedi" i koniec panowania Ciemnej Strony Mocy 
|
Pn gru 07, 2015 15:04 |
|
 |
andej
|
SweetChild napisał(a): spin napisał(a): Pasuje do niego określenie "Imperator"(...) Też się zgodzę. I oby po epizodzie "Imperium kontratakuje" nastąpił "Powrót Jedi" i koniec panowania Ciemnej Strony Mocy  Dlatego tak potrzebne są media katolickie. Musiały być wysiłkiem społecznym tworzone od nowa, gdy Magdalenka przekazała wszystkie istniejące socjalistom.
|
Pn gru 07, 2015 16:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Radio Maryja i dzieła przy nim powstałe, to fenomen na skalę światową. Dzisiaj drugi dzień dziękczynienia za 24 lata RM. Uroczysty koncert i msza święta odbędzie się w Bazylice Katedralnej w Bydgoszczy. Transmisja od godz. 18.00 w Telewizji Trwam i RM: http://www.radiomaryja.pl/informacje/ur ... ydgoszczy/
|
Pn gru 07, 2015 17:29 |
|
 |
Antko
|
Kiedyś w RM gościł często prof. Wolniewicz. Wie ktoś dlaczego go tam już nie ma? A może jest tylko nie wiem kiedy dokładnie?
|
Wt gru 08, 2015 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Antko napisał(a): Kiedyś w RM gościł często prof. Wolniewicz. Wie ktoś dlaczego go tam już nie ma? A może jest tylko nie wiem kiedy dokładnie? A co chcesz posłuchać o konieczności legalizacji eutanazji w RP?
|
Wt gru 08, 2015 14:25 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Antko napisał(a): Kiedyś w RM gościł często prof. Wolniewicz. Wie ktoś dlaczego go tam już nie ma? A może jest tylko nie wiem kiedy dokładnie? A co chcesz posłuchać o konieczności legalizacji eutanazji w RP? Wystarczy to, co mówią ludzie w kolejkach do lekarzy i to, co mówią lekarze o reformach zdrowia. To jest właśnie eutanazja w polskim wydaniu: niedostępność lekarzy, niedostępność leków itd.
|
Wt gru 08, 2015 16:26 |
|
 |
Robek
|
Nie każdemu słuchanie Radia Maryja, wychodzi na dobre. https://www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Śr gru 09, 2015 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj jak w każdy pierwszy czwartek miesiąca transmisja z Sanktuarium św. Józefa z Kalisza. Dzisiaj przed mszą św. świadectwo swego nawrócenia i wiary przedstawiał Dariusz Malejonek.
|
Cz sty 07, 2016 19:31 |
|
 |
ratio
|
gita napisał(a): Dzisiaj jak w każdy pierwszy czwartek miesiąca transmisja z Sanktuarium św. Józefa z Kalisza. Dzisiaj przed mszą św. świadectwo swego nawrócenia i wiary przedstawiał Dariusz Malejonek. A na zakończenie wystąpił ojciec Dyrektor - jak zwykle kabaretowo. Szkoda, że tego show nie można było zobaczyć  Byłoby jeszcze śmieszniej Bo choć to odbywało się w kościele, ale już po Mszy, więc co szkodzi, że śmiesznie ... prawda? 
|
Pt sty 08, 2016 14:13 |
|
 |
ratio
|
andej napisał(a): Wiele zachowań o. Rydzyka mnie denerwuje, wiele mi się nie podoba. Ale doceniam to, co najważniejsze. Jego wkład w ewangelizację, budzenie patriotyzmu i wspólną modlitwę. Dlatego popieram jego dzieła, choć do niego samego ma nieco sceptyczny stosunek. Niezależnie od mojej subiektywnej oceny jego zachowań, doceniam wielkie dzieło, które tworzy i rozwija. Chwała mu za to. (...)W mojej ocenie, gdyby postawić na szali dobro, które czyni, oraz błędy, które popełnia, to dobro zdecydowanie przeważa. Wszelkie zauważanie dziwactw dyrektora o. Rydzyka traktowane jest jako atak na jego osobę. A przecież wystarczy słuchać i myśleć. CeniE wiele programów w Radio Maryja, jednak te kolejne Rydzyk - show sprawiają, że na ten "charyzmatyczny głos" wyłączam radio. Bo jak można kolejny raz słuchać tak zwanego "przynudzania". Co komiczniejsze, że bardzo poważni Goście zapraszani do udziału w programach, np. w "Rozmowy niedokończone" poddają się niekonwencjonalnej logice o.Rydzyka, choć praktycznie to ich ośmiesza. I w ten sposób wiele cennych myśli, którymi ci goście chcieliby się podzielić, nie ma możliwości ukazać się na antenie, bo ... braknie czasu Nowy rok nie zmienił Dyrektorowi charakteru, wystarczy posłuchać audycji a.d. 2016  A może znajdzie się wreszcie ktoś mniej mądry, niż wszyscy przełożeni o.Rydzyka czyli Prowincjał redemptorystów i jego świta i powie ... "Patrzcie, KRÓL jest NAGI" 
|
Pt sty 08, 2016 14:44 |
|
|
|