RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Dzisiaj KODowcy protestowali w kilkunastu miastach Polski przeciw dobrym zmianom w telewizji publicznej, a ja zadaję im pytanie:gdzie byliście, gdy KRRiT ponad dwa lata dyskryminowała Telewizję Trwam?" Ja wiem, gdzie oni byli, stali tam, gdzie stała dyskryminująca TV Trwam KRRiT.
|
So sty 09, 2016 17:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Dzisiaj KODowcy protestowali w kilkunastu miastach Polski przeciw dobrym zmianom w telewizji publicznej, a ja zadaję im pytanie:gdzie byliście, gdy KRRiT ponad dwa lata dyskryminowała Telewizję Trwam?" Ja wiem, gdzie oni byli, stali tam, gdzie stała dyskryminująca TV Trwam KRRiT. "Dyskryminowanie" TVTrwam polegało na wymogu spełnienie kryteriów finansowych, do czego zobligowani byli wszyscy nadawcy ubiegający sie o miejsce na multipleksie. I nie marsze przesądziły o przyznaniu miejsca, ale prawidłowo wypełniony wniosek z gwarancjami finansowymi udzielonymi przez zakon redemptorystów.
|
So sty 09, 2016 18:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Dzisiaj KODowcy protestowali w kilkunastu miastach Polski przeciw dobrym zmianom w telewizji publicznej, a ja zadaję im pytanie:gdzie byliście, gdy KRRiT ponad dwa lata dyskryminowała Telewizję Trwam?" Ja wiem, gdzie oni byli, stali tam, gdzie stała dyskryminująca TV Trwam KRRiT. "Dyskryminowanie" TVTrwam polegało na wymogu spełnienie kryteriów finansowych, do czego zobligowani byli wszyscy nadawcy ubiegający sie o miejsce na multipleksie. I nie marsze przesądziły o przyznaniu miejsca, ale prawidłowo wypełniony wniosek z gwarancjami finansowymi udzielonymi przez zakon redemptorystów. Telewizja Trwam dyskryminowana była przez dwa lata, a ja byłam w centrum wydarzeń; zbierałam podpisy protestacyjne do KRRiT, brałam udział w marszach protestacyjnych w Gdańsku, Gdyni i Wejherowie, śledziłam wszystkie posiedzenia komisji sejmowych, a więc mnie nie okłamiesz!
|
So sty 09, 2016 20:13 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): [ "Dyskryminowanie" TVTrwam polegało na wymogu spełnienie kryteriów finansowych, do czego zobligowani byli wszyscy nadawcy ubiegający sie o miejsce na multipleksie. Z tym, że te Trwam spełniało, w przeciwieństwie do kilku innych.
|
So sty 09, 2016 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj w programie Telewizji Trwam między innymi: 18.15 program z udziałem ministra Morawieckiego 19.00 Transmisja mszy św. z Archidiecezji św. Jana w W-wie w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej.
|
N sty 10, 2016 12:06 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
Jak RM i TV Trwam edukuje i w co wiarę pogłębia można przeczytać w tej książce. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/244632/w ... -ojca-mego
_________________ pajacyk.pl
|
Wt sty 12, 2016 13:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego czytać??? , przecież Radia Maryja się słucha, a Telewizję Trwam ogląda.
|
Śr sty 13, 2016 22:47 |
|
 |
tanie_wino
|
Z lektury tej książki wynika, że lepiej nie słuchać i nie oglądać bo treści serwowane przez te media poważnie wypaczają pojęcie chrześcijaństwa. Autor spędził wśród słuchaczy RM sporo czasu i odbył z nimi wiele rozmów, wnioski które zamieścił w formie reportażu są raczej smutne. Bo wyłania się z nich obraz ludzi wrogich wszelkiej inności, których jednoczy poczucie zagrożenia, którym na okrągło są karmieni. Głowni wrogowie to oczywiście żydzi, lewaki, genderowcy i homosie. Nawet papieża Franciszka za bardzo nie lubią. Mało wśród tych ludzi chrześcijańskiej miłości, można by nawet stwierdzić, że stanowią jakieś inne wyznanie, rydzykizm czy coś w ten deseń.
|
Śr sty 13, 2016 23:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Z lektury tej książki wynika, że lepiej nie słuchać i nie oglądać bo treści serwowane przez te media poważnie wypaczają pojęcie chrześcijaństwa. Autor spędził wśród słuchaczy RM sporo czasu i odbył z nimi wiele rozmów, wnioski które zamieścił w formie reportażu są raczej smutne. Bo wyłania się z nich obraz ludzi wrogich wszelkiej inności, których jednoczy poczucie zagrożenia, którym na okrągło są karmieni. Głowni wrogowie to oczywiście żydzi, lewaki, genderowcy i homosie. Nawet papieża Franciszka za bardzo nie lubią. Mało wśród tych ludzi chrześcijańskiej miłości, można by nawet stwierdzić, że stanowią jakieś inne wyznanie, rydzykizm czy coś w ten deseń. BZDURY! Zwiększyła się ilość widzów Telewizji Trwam. TVTrwam można oglądać na całym świecie, ogląda ją ponad 9 milionów widzów, codziennie do których ja należę, ponad 3 miliony. Nie muszę czytać jakiejś tendencyjnej książki, a sama wyrabiam sobie ocenę oglądając TVTrwam oraz słuchając Radia Maryja.
|
Cz sty 14, 2016 10:04 |
|
 |
JedenPost
|
Widać słuchasz wybiórczo.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz sty 14, 2016 10:10 |
|
 |
tanie_wino
|
gita napisał(a): BZDURY! Zwiększyła się ilość widzów Telewizji Trwam. TVTrwam można oglądać na całym świecie, ogląda ją ponad 9 milionów widzów, codziennie do których ja należę, ponad 3 miliony. Nie muszę czytać jakiejś tendencyjnej książki, a sama wyrabiam sobie ocenę oglądając TVTrwam oraz słuchając Radia Maryja. Nikt nie twierdzi, że się nie zwiększyła. Tylko jakie to efekty daje, zresztą można zaobserwować podczas tzw. miesięcznic smoleńskich jak agresywna jest pisowsko-rydzykowa gawiedź, krzyżem po łbie można dostać.
|
Cz sty 14, 2016 11:43 |
|
 |
SweetChild
|
gita napisał(a): Nie muszę czytać jakiejś tendencyjnej książki, (...) Ja też nie, wystarczy że czytam Forum 
|
Cz sty 14, 2016 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zwiększyła się ilość widzów Telewizji Trwam. TVTrwam można oglądać na całym świecie, ogląda ją ponad 9 milionów widzów, codziennie do których ja należę, ponad 3 miliony. Nie muszę czytać jakiejś tendencyjnej książki, a sama wyrabiam sobie ocenę oglądając TVTrwam oraz słuchając Radia Maryja. Wedle prywatnej sondażowni europosła M. Piotrowskiego, związanego z RM od początku istnienia radia. Nielsen AM badania z kwietnia 2015 r - oglądalność TV Trwam 0,78%, co daje 38 tysięcy dziennie.....daleko do 3 milionów, nie mówiąc o iluzorycznych 9 milionach.
|
Cz sty 14, 2016 12:01 |
|
 |
JedenPost
|
tanie_wino napisał(a): Tylko jakie to efekty daje, zresztą można zaobserwować podczas tzw. miesięcznic smoleńskich jak agresywna jest pisowsko-rydzykowa gawiedź, krzyżem po łbie można dostać. Swoją drogą - urzeka mnie ich logika: jeśli pojawią się podczas ich imprez dziennikarze nieprawomyślnych stacji, wówczas są atakowani, gawiedź retorycznie pyta "po co tu przyszli", zarzuca knucie manipulacji i przegania, nieraz z użyciem przemocy fizycznej. Tyle, że potem to samo środowisko wyraża oburzenie, że o takich ważnych wydarzeniach w tych mediach ani słowa, że są marginalizowani, bo "tylko TV Trwam pokazała"... 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz sty 14, 2016 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Zwiększyła się ilość widzów Telewizji Trwam. TVTrwam można oglądać na całym świecie, ogląda ją ponad 9 milionów widzów, codziennie do których ja należę, ponad 3 miliony. Nie muszę czytać jakiejś tendencyjnej książki, a sama wyrabiam sobie ocenę oglądając TVTrwam oraz słuchając Radia Maryja. Wedle prywatnej sondażowni europosła M. Piotrowskiego, związanego z RM od początku istnienia radia. Nielsen AM badania z kwietnia 2015 r - oglądalność TV Trwam 0,78%, co daje 38 tysięcy dziennie.....daleko do 3 milionów, nie mówiąc o iluzorycznych 9 milionach. 9 534 922, tyle osób ogląda Telewizje Trwam; wśród nich i ty jesteś, gdyż liczone sa równiez osoby podglądające. Ja znajduję się w grupie 3 400 050, to znaczy wśród osób, które ogladaja codziennie, lub prawie codziennie; a tutaj dowód: http://www.radiomaryja.pl/wp-content/up ... m-2015.pdf
|
Cz sty 14, 2016 12:21 |
|
|
|