Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nareszcie... Jest komunikat EP w sprawie uchodźców (m.in
Jeśli rzeczywiście napisał nieprawdę to powinien skasować ten wpis na FB i przeprosić wszystkich. Nie zdobywa się wątpliwej jakości popularności poprzez kłamstwa, w sumie to później czytając ten felieton to co rzuciło się w oczy i było zastanawiające to ta nieścisłość gdzie krzyczą że chcą do Niemiec, rzucają wyzwiska a potem że nikt nie rozumie żadnego języka. Ale ok, to już niech ten pan się wytłumaczy i ogłosi wszem i wobec że fantazja go poniosła. Ale te dane poniżej nie są wyssane z palca. Jak również te video na Youtube. Cytuj: Zgodnie z informacjami opublikowanymi przez szwajcarską gazetę "Basler Zeitung" - aż 95 proc. uchodźców z Erytrei, którzy w ostatnich latach otrzymali prawo do pobytu w Szwajcarii, nie podejmuje żadnej zarobkowej pracy. Żyją z zasiłków socjalnych wypłacanych im przez tamtejsze gminy. Podobnie sprawa się ma w przypadku innych nacji: 87 proc. Syryjczyków, 84 proc. Irańczyków i 75 proc. uchodźców ze Sri Lanki również nie podejmuje oficjalnego zatrudnienia, mimo że możliwości znalezienia prostej, nie wymagającej dobrej znajomości języka, pracy są bardzo realne (w Szwajcarii stopa bezrobocia jest jedną z najniższych w Europie). Powód? - Azylanci z prawem do stałego pobytu, którzy są bezrobotnymi otrzymują średnio 1000 CHF podstawowego zasiłku socjalnego (ok. 3,9 tys. zł) oraz inne dodatki finansowe (w przypadku rodzin z dziećmi). Państwo zapewnia im także opiekę zdrowotną oraz mieszkanie. Szwajcarscy rolnicy, którzy co roku desperacko szukają rąk do pracy w sezonie letnim, chętnie zatrudniliby uchodźców. Ale ci nie kwapią się do ciężkiej, fizycznej pracy. Zasiłki są na tyle wysokie, że imigranci nie czują żadnej motywacji, by pracować.
Podobne dane dotyczące imigrantów docierają do nas z Holandii. Zgodnie z oficjalnymi statystykami rządowymi aż 68,9 proc. Somalijczyków, 62,2 proc. Syryjczyków oraz 57,8 proc. Irakijczyków korzysta regularnie z pomocy społecznej i otrzymuje zasiłki socjalne. W przypadku Holendrów współczynnik ten spada do 3,1 proc., a w przypadku Polaków przebywających w kraju tulipanów - do zaledwie 2,1 proc. (!). https://www.youtube.com/watch?v=tplMnS6cb6ghttps://www.youtube.com/watch?v=X2rmA9A7CEMhttps://www.youtube.com/watch?v=ZrSGZswoeL8
|
So wrz 12, 2015 10:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te 1000 frankow kluje w oczy... Za 1000 frankow przezyje imigrant bez wymagan. To 1/4 placy minimalnej. Na wegetacje starczy. Poza tym Szwajcarzy od lat zaostrzaja warunki dla azylantow i niewatpliwie w najblizszej przyszlosci znowu zaostrza. Aktualnie odbiora prawdopodobnie satus uchodzcy paru Erytrejczykom, ktorzy w jako “przesladowani uchodzcy“ pojechali do Erytrei i tam sie ozenili. Dzis malo ktory kraj europejski bedzie sie patyczkowal z naciagaczami. Jest jednak podstawowa roznica w zalozeniu, ze kazdy to naciagacz i wsadzaniu do wiezien, a zalozeniu ze wiekszosc to prawdziwi uciekinierzy i traktowaniu ich humanitarnie (jak to robiono z setkami Polakow, ktorzy tak naprawde byli emigrantani ekonomicznymi, ale uciekli z kraju socjalistycznego, wiec dostawali od naiwnych Niemcow i Szwajcarow azyl) i odsiewaniu naciagaczy w spokoju. Tu sa statystki szwajcarskie http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/de/i ... 03/04.html
|
So wrz 12, 2015 10:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/de/i ... 04/01.htmlWczytalam sie w temat na stronach 23-29 Bundesamt für Statistik BFSSozialhilfestatistik im Asylbereich (eAsyl) - Gesamtschweizerische Ergebnisse 2014 (be-d-13.04.03-easyl-07) Bundesamt für Statistik BFSJest mowa o zasilkach socjalnych dla azylantow. Na ile ja urzedowy niemiecki rozumiem, to w sumie okolo 1000 frankow (w kazdym kantonie inaczej). Z tego ok 300 to zywnosc, ubrania i w ogole koszty zycia (prad, smieci itp) ok 140-240 mieszkanie (w niektorych sa tylko pokoje w “koszarach“, zadnych indywidualnych mieszkan) a 200-300 to kasa chorych, ktora w Szwajcarii jest bardzo droga. Azylantow w Szajcarii do pol roku nie wolno pracowac. Potem uzyskuja rozne statusy pozwolen, najdluzej do 7 lat. Dalej chcecie uciekac do Szwajcarii i zyc na malej przestrzeni z uciekinierami z calego swiata? Zycze sukcesow! Ja wiem, co mozna kupic za 200 frankow na miesiac. A plotka rosnie i zawisc tez. Tu sa przepisy niemieckie https://de.m.wikipedia.org/wiki/Asylbew ... ungsgesetz
|
So wrz 12, 2015 11:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
StaryKiemlicz napisał(a): Alus napisał(a): Idźcie precz ode Mnie w ogień wieczny......bo byłem głodny a nie daliście Mi jeść; byłem byłem spragniony, a nie daliście Mi pić, byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie..... (Mt 25) To ładnie, że czytasz Biblię; szkoda, że niewiele z Niej rozumiesz... No tak....wszak Chrystus pogardzał innymi nacjami poza wierzącymi w Niego, a przypowieść o miłosiernym Samarytaninie to ukazanie głupoty tegoż Samarytanina....
|
So wrz 12, 2015 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zupełnie nie rozumiał Biblii.... Nie ma solidarności bez miłości Więcej, nie ma przyszłości człowieka i narodu bez miłości - tej miłości, która przebacza, choć nie zapomina, jest wrażliwa na niedolę innych, która nie szuka swego, ale pragnie dobra dla drugich; tej miłości, która służy, zapomina o sobie i gotowa jest do wspaniałomyślnego dawania.....Jana Paweł II.
|
So wrz 12, 2015 11:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): zaraz ErgoProxy się wnerwi Project less or you'll become projectile eventually. bert04 napisał(a): Kto chce, niech se plonkuje. Kultura zniemczonego lewactwa. 1/10, wyjątkowo słaba zanęta. Tak się zastanawiam, czy brnąć w to dalej, bo że otrzymam coś w odpowiedzi i że będzie to stek, jest więcej niż pewne. Niestety dla Berta nie na tym mi zależy. Natomiast jeśli Bertowi zależy na czymś więcej niż tylko przerzucaniu się piaskiem w piaskownicy, niech się zgłosi po poradę do JednegoPosta, który również 'nie mógł tego tak zostawić' i tylko nie poszedł na udry ideologiczne; w rezultacie ucięlismy sobie bardzo miłą pogawędkę o Indianach.
|
So wrz 12, 2015 12:19 |
|
 |
StaryKiemlicz
|
Alus napisał(a): No tak....wszak Chrystus pogardzał innymi nacjami poza wierzącymi w Niego, a przypowieść o miłosiernym Samarytaninie to ukazanie głupoty tegoż Samarytanina....
Zupełnie nie rozumiał Biblii.... Nie ma solidarności bez miłości Więcej, nie ma przyszłości człowieka i narodu bez miłości - tej miłości, która przebacza, choć nie zapomina, jest wrażliwa na niedolę innych, która nie szuka swego, ale pragnie dobra dla drugich; tej miłości, która służy, zapomina o sobie i gotowa jest do wspaniałomyślnego dawania.....Jana Paweł II.
Jak wyżej - przeczytał, nic nie zrozumiał i poleciał pouczać innych... Jeśli naprawdę widzisz jakąś analogię między obecną sytuacją a przypowieścią o Samarytaninie, to już chyba czas wygrzebać na strychu jakiś stary podręcznik z klas o nauczaniu zintegrowanym... nauka czytania ze zrozumieniem, opowiadanie swoimi słowami o czym był tekst, odpowiadanie na pytania pod tekstem itd...
|
So wrz 12, 2015 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli ty nie widzisz zadnej analogii miedzy koczujacymi pod golym niebem uchodzcami a przypowiescia o Samarytaninie, to czas powtorzyc katecheze. Moze ja na poczatek po prostu przeczytaj? Lk 10,30-37
|
So wrz 12, 2015 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dalej chcecie uciekac do Szwajcarii i zyc na malej przestrzeni z uciekinierami z calego swiata? Zycze sukcesow! Ja wiem, co mozna kupic za 200 frankow na miesiac. Nie tyle co uciekać, ale po prostu jechać w poszukiwaniu miejsca dla godnego życia, i naprawdę nie ma w tym zawiści, może tylko jakieś poczucie tego że w Polsce lub w tych biednejszych krajach Unii jest wiele ludzi którzy tez chieliby dostać takie szanse i warunki na start umożliające im podjęcie życia i pracy gdzieś w bogatszym kraju Unii. Ja bym nawet odważył się podjąć taką pracę na farmie, chociaż być może nawet jest zbyt trudna lub zbyt ciężka dla mnie, bo wymagająca znacznej siły fizycznej, ale przynajmniej bym spróbował, jeśli bym nie dał rady to bym poszukał czegoś innego. Teraz zreszta farmy sa zmechanizowane. A tutaj mamy zdrowych i silnych mężczyzn którzy nie chcą jakoś dorobić, zarobić, polepszyć swojego bytu, dlaczego nie ma w nich takiej ambicji? Przecież pisze tam że z powodzeniem mogą znaleźć pracę, bo farmerzy aż się proszą o to. Jak widać z tych słów zawartym w szwajcarskim dzienniku, oni nie chcą podjąć żadnej pracy, pomimo że mają ku temu oferty, warunki. Dlaczego? Oni nie chcą pracować cieżko dla Europejczyków, dla chrześcijan, to poniżające dla nich pracować u niewiernych, jest w tych ludziach pogarda dla nas, i nikt nie powie że jest inaczej, tutaj trzeba rozumieć mechanizmy działania islamu na ich mentalność i cała postawę. Oni czerpią korzyści, zaludniając Europę bo ich hasło przewodnie to zalać islamem cały świat. Kael, Alus, owszem, kierujecie się postawą chrześcijańską, ale Sobieski walczył pod Wiedniem w imię Boga, w imię Jezusa i Maryi także, a Jezus powiedział takie słowa abyśmy byli także przebiegli i mieli oczy i uszy otwarte, jak powiedziałem już wcześniej. Nie znacie prawdziwych powodów pojawienia się tej ilości mężczyzn tutaj, mają jakieś dzieci i kobiety ze soba, które zresztą ponoć chętnie wrzucają do wody, i są z nimi być może dla przykrywki ich realnych działań. Aby nie wzbudzać zbytnich podejrzeń. Wyglądają jak bojownicy, młodzi mężczyzni zdolni do noszenia broni. To wygląda jak najazd regularnej armii w cywilu, a Europa założyła klapki na oczy. Teraz każdy z nich zgodnie z prawem europejskim ma prawdo ściągnąć tutaj swoją 50 -cio osobową wielką arabska rodzinę i w szybkim czasie zaludnią cały kontynet, wprowadzą prawo szariatu i bedzie pozamiatane, Arabia Saudyjska już zaproponowała budowę 200 meczetów dla braci opanowujących nasz kontynent, nasz dom. Oni tutaj wtargnęli i mój post może być niepoprawny politycznie bo mówię co czuję i co czuje niejedna osoba patrząc na to i rozumiejąc czym jest islam w swojej istocie. A to nie jest religia, to cały ustrój polityczny. Ktoś sponsoruje ich przybycie tutaj. Biedni uchodźcy nie mają takiej ilości pieniędzy, a manipulacja mediów przekracza wszelkie granice. Tak jak z tą węgierską dziennikarką, która ''skopała'' biednego muzułmanina, podczas kiedy jeśli obejrzysz ten filmik i dokładnie przyglądając się temu zajściu to prawda okazuje sie być zupełnie inna, co również zauważyło wiele osób w kometarzach. Ona broniła się przed tym tłumem walącym na nią, a trzymała w ręku cenny sprzęt, i broniła się po prostu nogami. Ten ''skopany'' mężczyzna to żaden uchodżca tylko emigrant ekonomiczny który jakiś czas temu przybył do Turcji po czym wynajął tam dom dla całej rodziny ale stwierdził że za mało zarabia i postanowił dorobić w Niemczech. No cóż, nie wiem czy każdego Polaka stać na wynajęcie całego domu, a im ciagle zbyt mało, tak jak tym Syryjczykom którzy dostali wszystko na pstryknięcie palca i nawet nie potrafili okazać wdzięczności. Prawdziwy uchodzca uciekający przed biedą i wojną powinien być zachwycony że cokolwiek dostał, ja jakbym dostał mieszkanie i 1000 euro oraz pozwolenie pobytu gdzieś w jakimś kraju wraz z ofertami pracy to bym chyba szczypał się w policzki czy czasem może nadal śnię, a moja wdzięczność przejawiałaby się pracą i szacunkiem dla tego kraju który zapewnia mi gościnę i warunki życia... a oni? To są ludzie bez dokumentów, nielegalnie przekraczający granice. Wtargnęli na obcy kontynent i idą tak przez kraje do raju, bez określonej weryfikacji i tożsamości. Dlaczego nie przybywają samolotami? Przecież to śmiesznie tanie w porównaniu z tym co płacą przewoźnikom. Ale na lotnisku jest ścisła kontrola, a poza tym trzeba tam potwierdzić tożsamość przynajmniej kiedy wylatujesz z Polski, bo dalej na lotniskach przesiadkowych jak chociażby FRA (Frankfurt) już nikt nic nie sprawdza tylko odbijasz karty pokładowe przy bramkach. Są między nimi prawdziwi uchodźcy ale to mniejszość.
|
So wrz 12, 2015 13:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
StaryKiemlicz napisał(a): Alus napisał(a): No tak....wszak Chrystus pogardzał innymi nacjami poza wierzącymi w Niego, a przypowieść o miłosiernym Samarytaninie to ukazanie głupoty tegoż Samarytanina....
Jak wyżej - przeczytał, nic nie zrozumiał i poleciał pouczać innych... Jeśli naprawdę widzisz jakąś analogię między obecną sytuacją a przypowieścią o Samarytaninie, to już chyba czas wygrzebać na strychu jakiś stary podręcznik z klas o nauczaniu zintegrowanym... nauka czytania ze zrozumieniem, opowiadanie swoimi słowami o czym był tekst, odpowiadanie na pytania pod tekstem itd... Oczywiście ..... byłem głodny, spragniony, przybyszem, nagi, chory i w więzieniu- wedle narodowców odnosi się jedynie do gremium narodowców. Sobieski walczył z wojskiem, nie z głodnymi dziećmi. A skąd ta "armia w cywilu" zdobędzie broń.....może Putin im przekaże. equueluss miły - odpływasz......
|
So wrz 12, 2015 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zastanówcie się nad jedną sprawą. ISIS oficjalnie mówi że wyśle 500.000 swoich ludzi do Europy, przemycając ich, świat doskonale wie co to jest i kim oni są i do czego są zdolni.
Każde normalnie działające państwo, Unia, kontynent, cokolwiek powinno w pierwszej kolejności dbać o bezpieczeństwo swoich obywateli. W przypadku każdego, nawet najlżejszego podjerzenia o zagrożenie, a tutaj mamy oficjalną groźbę Państwa Islamskiego co wygląda prawie jak wypowiedzenie wojny, jak rzucone wyzwanie. I co robi Europa? Udaje że nie słyszy i nie widzi. Czy zdajecie sobie sprawę na co narażają was politycy i rzadzący? Może nic się nie stanie, ale nie wiemy tego, to ludzie wyznający islam. I nie musi stać sie od razu, może stać się za jakiś czas kiedy dostaną swój sygnał. To gromady młodych mężczyzn w sile wieku wpuszczone do Europy, z wrogiej nam religi i systemu, z obcej nam kultury.
Czy politycy przeprosili oficjalnie te tysiące zgwałconych kobiet chociażby w Szwecji czy we Francji za to że pozwalają gwałcicielom tutaj przybywać i używać na Europejkach? Czy w imię poprawności politycznej będziemy patrzeć jak nieproszony gość wchodzi do naszego domu, pluje na dywan i próbuje przestawiać nam meble i zmieniać aranżację i wystrój naszego mieszkania tak jak jemu się podoba i jak on lubi? Gość szanuje dom do którego wchodzi. I dziekuje za zaproszenie.
A potem wraca do domu. A ten gość chce siedzieć w naszym domu, jeść nasze kanapki a czasem skorzystać z żony i córki które zreszta uznaje za niższe istoty niż zwierzęta. Przecież ci ludzie nie mają zamiaru wracać na swój kontynent, oni przybyli tutaj z misją. My śmiejemy się z pokemonów wierzących w teorie spiskowe ale kiedyś obudzimy się wezwaniem immama na wieży meczetu i będziemy obchodzić Ramadan, co zresztą już jest wymagane aby było obowiązkowym świętem w niektórych europejskich krajach. Nie sądzę że buddyści mają pragnienie aby zniszczyć chrzecijaństwo i rozplenić buddyzm na cały świat, a islam tak, pała tym pragnieniem od wieków.
Być może ta jedna światowa religia która zapanuje to będzie islam i to co Jezus powiedział że będzie taki ucisk i prześladowanie to być może dlatego że zostanie tylko garstka chrześcijan, a islam opanuje świat.
Ostatnio edytowano So wrz 12, 2015 14:20 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So wrz 12, 2015 14:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@equuleuus, przepraszam, ale bredzisz. Dopisujesz jakies ideologie nie majac pojecia o przyczynach. Wiesz ilu rodowitych Niemcow siedzi w trzecim pokoleniu na socjalu? Pani w Polsce, ktora jest ciazy z czwartym dzieckiem (bylo o tym 2-3 dni temu na tvn24.pl) i nie placi od lat czynszu a teraz protestuje, ze chca jej dac gorsze mieszkanie i jeszcze znajduje obroncow, to co? Przyklad chrzescijanskiej kultury i zaradnosci? Moze tych tatusiow co dzieci naplodzili a nic o nich nie slychac.
Co prawdziwy uchodzca powinien, to nie tobie sadzic. Ty moglbys im dac (posrednio) szklanke wodyi dach nad glowa. I zaufac wlasnemu panstwu, ze znajdzie sposob wlasnie we wspolpracy ze sluzbami innych krajow (jeszcze) wspolnej Europy, zeby odsiac ziarno od plew. A co robisz? Dopisujesz im swoje fobie. Myslisz, ze ci co gwalca sa holubieni przez Europe?
Sprobuj zyc jako emigrant gospodarczy i zobacz jak to latwo. Ty mozesz to zrobic legalnie. Jesien jest, zbiory jablek i winogron. Chocby w tej Szwajcarii. Wszyscy tu szukaja robotnikow sezonowych. Sam czytales. W 2 tygodnie moze bys zarobil 1000 euro, a mieszkac moglbys chocby na kempingu. No ale to praca, ktorej przecietny Szwajcar czy Niemiec nie wezmie, wiec pew ie Polaka tez zhanbi.
|
So wrz 12, 2015 14:17 |
|
 |
StaryKiemlicz
|
Kael napisał(a): Jesli ty nie widzisz zadnej analogii miedzy koczujacymi pod golym niebem uchodzcami a przypowiescia o Samarytaninie, to czas powtorzyc katecheze. Moze ja na poczatek po prostu przeczytaj? Lk 10,30-37 Przeczytałem, co więcej - zrozumiałem Takie czary! Alus napisał(a): Oczywiście .....byłem głodny, spragniony, przybyszem, nagi, chory i w więzieniu- wedle narodowców odnosi się jedynie do gremium narodowców. Wedle mnie odnosi się do głodnych, spragnionych, nagich, chorych. Nie do cwaniaków, pasożytów, nierobów, chuliganów czy krętaczy. Czy taki był człowiek, który "schodził z Jeruzalem do Jerycha"? Czy taki jest Jezus? Kael napisał(a): I zaufac wlasnemu panstwu Szczerze mówiąc, moje państwo nie wydaje się organizacją godną zaufania... Kael napisał(a): zeby odsiac ziarno od plew. Oho! A jak by to w praktyce wyglądało? Kael napisał(a): Dopisujesz im swoje fobie. Co gorsza, zupełnie bezzasadnie... Kael napisał(a): No ale to praca, ktorej przecietny Szwajcar czy Niemiec nie wezmie, wiec pew ie Polaka tez zhanbi. Naszych uchodźców również...
Ostatnio edytowano So wrz 12, 2015 14:24 przez StaryKiemlicz, łącznie edytowano 1 raz
|
So wrz 12, 2015 14:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Dopisujesz im swoje fobie. To nie są fobie. Trzeba rozumieć czym jest islam. I nie trzeba być geniuszem aby widzieć co się dzieje we Francji, w Szwecji, w GB, lub innych krajach gdzie muzułmanie narzucają swoje prawa lub modlą się na ulicach. Ja nie chcę islamu w Europie.
|
So wrz 12, 2015 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@bert04 Cytuj: Podaj mi jedna korzyść dla Niemiec w kwestii embarga dla Rosji. A jakie korzyści z embarga dla Rosji czerpie Polska? Zaraz pewnie dowiemy się, że Niemcy tylko ze względu na Polskę zajęły się ukraińskim konfliktem, bo przecież one same na Ukrainie nie mają tam żadnych interesów  . Cytuj: Podaj mi jedna korzyść z tego, że Niemcy netto wplacaja do budżetu UE 11,95 Mrd Euro, a Polska dostaje netto 12 Mrd Euro (Dane z roku 2012, LINK. Równie dobrze Niemcy mogłyby 1:1 przekazywac te 12 baniek Polsce bezpośrednio. Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? 61 centów, które według tych wyliczeń wraca do krajów piętnastki z każdego euro wydanego na politykę spójności w Polsce, Czechach, na Słowacji i Węgrzech, to dodatkowy eksport krajów "starej Unii". W sumie korzyści piętnastki z realizacji polityki spójności w krajach Grupy Wyszehradzkiej w latach 2004-2015 resort szacuje na 74,69 mld euro.
Największe korzyści wynikające ze wzrostu popytu na dobra i usługi importowane z krajów "starej Unii" uzyskają Niemcy, które są największym partnerem handlowym wszystkich czterech krajów Grupy.http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/Wydarzenia/pieniadze-z-ue-wydane-w-polsce-wracaja-na-zachod,23791,1Cytuj: Ano nic, moja chata z kraja, co mnie obchodzi. Dutki z Brukseli chcemy brać, bo to kurna się nam należy. Ale wara, żeby coś od nas wymagać, faszysty jedne... Polska wypełnia wszystkie swoje obowiązki związane z członkostwem w Unii. Należne dotacje pozyskuje zgodnie z regułami i zasadami funkcjonowania UE takimi samymi dla wszystkich jej członków. Wśród warunków ich otrzymania nie ma zobowiązania do wykonywania poleceń z Berlina. Więc łaskawie od..czep się od Polski. Cytuj: Jak będzie zamknięty kurek na Ukrainie, to będzie można ciągnąć od Niemców. I pewnie Niemcy mam wtedy za darmo dadzą ten gaz i żadnych zysków tego mieć nie będą. Normalnie po rękach całować dobrodziei  . Więcej tych naiwnych bzdur o niemieckiej bezinteresowności nie chce mi się komentować. Cytuj: Kolejny punkt w wojnie propagandowej. Ta rodzina była jedną z wielu sprowadzanych przez fundację Estera. To prawda ta rodzina jest jedną z wielu... W sumie dostaliśmy informacje o ucieczce kilkunastu rodzin. Ich celem są Niemcy, chociaż wielokrotnie z nimi o tym rozmawialiśmy, że w tym kraju z powodu nadmiaru uchodźców sytuacja jest bardzo trudna i lepiej będzie, aby zostali w Polsce – wyjaśnia w rozmowie z Wirtualną Polską Przemysław Kawalec z fundacji Esterahttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1019407,title,Uchodzcy-ktorych-przyjeli-Polacy-uciekli-za-granice-To-juz-kilkanascie-syryjskich-rodzin,wid,17838111,wiadomosc.htmlNie tak dawno bert04 pisał: Cytuj: Nie przykujesz uciekinierow do jednego kraju. Długo nie trzeba było czekać, żeby się przekonać, że jednak da się. Nie będzie prawa wyboru kraju docelowego - powiedziała Natasha Bertaud, rzeczniczka Komisji Europejskiej.
Imigrant zostanie w danym kraju zarejestrowany i zostaną pobrane od niego odciski palców. Jeśli dostanie prawo azylu, to pod z góry określonymi warunkami, i nie będzie mógł się przenieść do innego państwa UE. Tylko w ostateczności będziemy się odwoływać do przymusu - powiedziała rzeczniczka http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,title,Uchodzcy-lokowani-w-Polsce-nie-beda-mogli-wyjechac-do-innego-kraju,wid,17829291,wiadomosc.htmlJak ci się podobają nowe propozycje KE? Jak myślisz imigranci przymusowo osiedleni w kraju, w którym przebywać nie chcą będą się szybko i bez problemowo integrowali? Jak ci wydaje kto będzie musiał sobie poradzić ich rozczarowaniem, frustracją i gniewem? Bo raczej nie będą to Niemcy. Na koniec jeszcze o niemieckim subtelnym darze przekonywania do „europejskiej solidarności”. Wicekanclerz Niemiec Sigmar Gabriel zaapelował do krajów UE sceptycznych wobec przyjmowania uchodźców o zmianę stanowiska. Ostrzegł, że inaczej może być zagrożony zarówno system otwartych granic, jak i finansowe wsparcie dla krajów odmawiających współpracy.http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wicekanclerz-niemiec-ostrzega-przed-skutkami-odmowy-przyjecia-uchodzcow/zytvpv
|
So wrz 12, 2015 14:23 |
|
|
|