Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 15:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona
 Obłuda kościoła katolickiego 
Autor Wiadomość

Obłuda.
Najbardziej obłudne jest sądzenie drugiego człowieka. A tym bardziej generalizowanie osądu.

A kto sądzi jakiegoś człowieka?
System KRK jest chory, bo zapełnia kościół niemowlakami, z ktorych potem prawie połowa jest tylko"nominalna"; nastawiony jest na zysk, co widzi każdy , kto ma odrobinę ileju w głowie, wierni są anonimowi , a kapłani w więkości jakoś niespecjlanie się tym przejmują pełniąc rolę urzędników-koń jaki jest , każdy widzi. Machina, ktora wciąga w swe tryby i się jakoś to toczy i rozrasta. Niebiblijne praktyki.
I ta jakś
Mogę zacząć bardziej szczegółowo... 8)
I ta jakaś dziwna moda : KRK krytykować nie wolno, bo ci powiedzą, że "nie sądź". I to jest włąśnie chore.

Jak widzę kapłąna , który się upija,. molestuje młodych chłopców, albo sypia z własną gospodynią wbrew ślubom, któe składał, to co ja mam myśleć? Że to "tylko człowiek" i "patrzeć na siebie" i chodzić się do niego spowiadać? TO JEST CHORE.
Jeśli widzę, że ksiadz zdziera z ludzi po 6 stów za ślub i pogrzeb , to co mam o nim myśleć? Że jest pazerny na kasę!
A co mam myśleć o systemie, który ...umożliwia mu takie postępowanie?

Jestem ZGORSZONA tym, co się dzieje w KRK i zgorszona ilościa faktow, które się obłudnie przemilcza. I cieszę się, że nie jestem katoliczką. Byłoby mi po prostu wstyd.

Ale skoro katolikom nie wstyd, niech "nie sądzą", sidzą cichutko, modlą się i znoszą ów system w pokorze.

Wt cze 26, 2007 10:49
Jakie masz dowody na to że tezy kościoła katolickiego są nieprawdziwe?

Zadnych nie ma.

Wt cze 26, 2007 10:57

w jakis sposob udalo sie grupie ludzie utworzyc najpotezniejsza i najbogatrza organizacje na swiecie.

trzeba wziasc pod uwage jak sie to udalo:
mowili: "nie zabijaj" wybijajac niezliczone ilosci ludzi
mowili o prawdzie klamiac bez konca

oj duzo by wymieniac.............
mowiac krotko: organizacja ta robila dokladnie przeciwienstwo tego co glosila.

dla mnie niesamowite a jednak prawdziwe. kosciol jest potezny.
kazda potega kiedys upadnie.

Wt cze 26, 2007 10:58
Czytałaś mój post który tu pierwszy napisałem?
Chyba nie.
Dałaś sobą zmanipulować i uwierzyłaś zapewno w to że czyściec niepotrzebny a ja wyraźnie wywiodłem że rozumowanie autora tekstu jest błędne.
Ale dla takiej osoby jak ty to napewno nie dotrze i ślepo uwierzysz w te bajki.

Wt cze 26, 2007 11:02

Wt cze 26, 2007 11:02
Inaczej bedą mówić ateiści po śmierci są dowody na to że kościół prawdę mówi.

Wt cze 26, 2007 11:04

Inaczej bedą mówić ateiści po śmierci są dowody na to że kościół prawdę mówi.

jakie to dowody sa na to?
1. kosciol bazuje na WIERZE.
2. Slowo WIARA mowi samo za siebie. WIERZYC to przeciwienstwo do WIEDZIEC.

wiec sebastian88 albo wiesz albo wierzysz.

Wt cze 26, 2007 11:51

Ależ Sebastian sugerował, że te dowody dostaniemy dopiero po śmierci co oczywiście żadnym dowodem nie jest a co najwyżej jego pobożnym życzeniem.

Wt cze 26, 2007 12:08

Ależ Sebastian sugerował, że te dowody dostaniemy dopiero po śmierci co oczywiście żadnym dowodem nie jest a co najwyżej jego pobożnym życzeniem.

w takim razie zwracam honor.

jestem rowniez przekonany, ze po smierci dowiemy sie prawdy o bogu i o tym jak sprrawiedliwy czy obludny byl kosciol!

nawet nie wiedzialem, ze podobnie mysle jak sebastian.

Wt cze 26, 2007 12:09

nawet nie wiedzialem, ze podobnie mysle jak sebastian.

Przerażające, ale prawdziwe, prawda? ;) Ale póki co sam Sebastian się nie wypowiedział, może on rzeczywiście w sejfie ma gdzieś dowody na to, że Kościół mówi prawdę. Podobnie jak na to, że z materii nieożywionej niue mogła powstać ożywiona. :)

Ja tam za spokojnem czekam na śmierć i jeśli się mylę, to jedno powinno być wzięte na mojąkorzyść - przynajmniej nie jestem obłudny w swojej niewierze. :biggrin:

Wt cze 26, 2007 12:38
wiesz sebastianie, kiedys wyszedlem z kosciola kiedy gruby oblesny paskudny ksiadz zaczal pierd..... zeby zyc w ubustwie zostawic wszystko i isc za bogiem a sam jezdzi mercedesem klasy e....nieee to nie obluda bo ma biedactwo chore plecy i musi miec wygodne auto..ktorego nawet nie uzywa zeby przyjechac do chcacego sie pomodlic chorego, gdyz chory musi sam zalatwic pojazd dla pana.... szczyt OBłUDY I PYCHY

Wt cze 26, 2007 12:47

W pewnej audycji o reinkarnacji w programie 1 polskiego radia pewien jezuita stwierdził, że nie każdy musi być katolikiem i to mi się bardzo spodobało

Wt cze 26, 2007 12:56

wiesz sebastianie, kiedys wyszedlem z kosciola kiedy gruby oblesny paskudny ksiadz zaczal (censored)..... zeby zyc w ubustwie zostawic wszystko i isc za bogiem a sam jezdzi mercedesem klasy e....nieee to nie obluda bo ma biedactwo chore plecy i musi miec wygodne auto..ktorego nawet nie uzywa zeby przyjechac do chcacego sie pomodlic chorego, gdyz chory musi sam zalatwic pojazd dla pana.... szczyt OBłUDY I PYCHY

alez to tylko drobnostka. przedstawiciele kosciola poprostu pomieszali dwa wyrazenia. "sluzyc" z "rzadzic" a moze nie pomylili a zinterpretowali "wlasciwie"

zinterpretowali wlasciwie dla siebie: "sluzyc bogu znaczy rzadzic jego ludem" a przykazanie milosci do bliznich to przeciez nie odnosi sie do tych, ktorzy rzadza.

jak juz wszystko sie zawali i plebs podniesie glos to zawsze mozna powiedziec: "macie takich ksiezy jakich sobie wymodliliscie"

nic dodac i nic ujac.
poprostu organizacja z perfekcyjnym planem i z perfekcyjna odpowiedzia na kazde pytanie.

Wt cze 26, 2007 12:58
moj kuzyn wybiera sie do seminarium i nie wypieral sie ze m. in. dlatego ze zycie jest nienajgorsze....super...ja bym tak nie umial ale... poraz kolejny widac ze prawdziwym bogiem jest $

Wt cze 26, 2007 14:08

moj kuzyn wybiera sie do seminarium i nie wypieral sie ze m. in. dlatego ze zycie jest nienajgorsze....super...ja bym tak nie umial ale... poraz kolejny widac ze prawdziwym bogiem jest $

musze ci przyznac racje. dgybym ja mial znow 18 lat to na 100% poszedlbym do syminarium.
no niema nic lepszego, zycie dostatnie bez wyzeczen a wszystko za co? tylko zato abys bez zrozumienia i wyrozumienia poopowiadal cos o tym jak niedobrzy sa ludzie i ze to wlasnie ty masz przepis na zbawienie.

Wt cze 26, 2007 14:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona