Głupota, opętanie, czy zła wola?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Głupota, opętanie, czy zła wola?
Juz ci napisalam, co mnie "porusza" w tych haslach. Haslo jako takie. Ja wole mniej slow i wiecej dzialania (wlasnego). Co mi z tego, ze mnie oswiecisz czyms oczywistym, jezeli nie pokazesz na konkretnych przykladach jak to realizujesz? Sam sie oburzasz na czasy w ktorych panowaly slogany, a raczysz nas czyms podobnym. Ja jak zwykle czekam na konkrety. Bo rozne zalecenia przyjmuje tylko od osob wiarygodnych, czyli tych, ktore zyja tak, jak mowia (pisza).
|
| N lis 21, 2010 17:56 |
|
|
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kamala napisał(a): Ja jak zwykle czekam na konkrety. Nie czekaj, kochaj. Twoje życie Bóg ocenia pod kątem ile miłości dałaś, a nie według tego ile lat na miłość, czy cokolwiek innego, czekałaś. Kamala napisał(a): Bo rozne zalecenia przyjmuje tylko od osob wiarygodnych, czyli tych, ktore zyja tak, jak mowia (pisza). Trudno mi nawet powiedzieć, jak żyje Papież Benedykt. Wygląda dość przyzwoicie i nie wyczuwam w Nim kłamstwa, fałszu czy strachu. Ja Go nie oceniam, nie jestem przecież od tego. Jednak nie mam żadnych racjonalnych przesłanek na to, bym miał Mu nie ufać. Ja Mu ufam. A Ty jesteś wolna w swoich kryteriach i działaniach.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N lis 21, 2010 18:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: [color=#0000FF][size=150][b]Człowiek współczesny, łaknący miłości, nie oczekuje zasypywania go tonami darmowych, czy płatnych prezerwatyw, on oczekuje miłości 3 x TAK,gdy chodzi o miłość. Ale Ten, któryz miłości do wszystkich ludzi pozwolił się ukrzyżować, nie poprzestał na okazywaniu miłośc, ale także uzdrawiał. Rozdawanie ton prezerwatyw bez edukacji, to napędzanie ksay dla koncernów farmaceutycznych. A właściwa profilaktyka to także prezerwatywy. Do TVN jesteś zdecydowanie uprzedzony  .....ale czy do duchownych i redaktorów przytaczanego przez Ciebie autorytetu Gościa Niedzielnego także?.....to Cię zmartwię - GN ma w TVNReligia w niedzielę swój program "Gość Niedzielny w Religia TVN" 
|
| N lis 21, 2010 18:13 |
|
|
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Cytuj: Ten, który z miłości do wszystkich ludzi pozwolił się ukrzyżować, nie poprzestał na okazywaniu miłości, ale także uzdrawiał. Rozdawanie ton prezerwatyw bez edukacji, to napędzanie kasy dla koncernów farmaceutycznych. A właściwa profilaktyka to także prezerwatywy. Do TVN jesteś zdecydowanie uprzedzony  .....ale czy do duchownych i redaktorów przytaczanego przez Ciebie autorytetu Gościa Niedzielnego także?.....to Cię zmartwię - GN ma w TVN Religia w niedzielę swój program "Gość Niedzielny w Religia TVN"  A co ja robię na tym forum? Przecież od wczoraj tłumaczę, skądinąd światłym ludziom, że prezerwatywa nie zastąpi miłości. Że myślenie prezerwatywą, to jest coś zupełnie innego, niż działanie sercem. Działanie na rzecz zwiększenia świadomości ludzi, to w jakimś sensie ich uzdrawianie. Co do TVN. Ja nie jestem przeciw TVN, tylko przeciw robieniu ludziom wody z mózgów. A w ogólnym profilu, od TVN, POLSAT celuje w znacznie bardziej prymitywne oczekiwania i kształtuje bardziej prymitywne potrzeby. Generalnie szkoda mojego czasu na te media.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N lis 21, 2010 18:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co ja robię na tym forum? Przecież od wczoraj tłumaczę, skądinąd światłym ludziom, że prezerwatywa nie zastąpi miłości. Że myślenie prezerwatywą, to jest coś zupełnie innego, niż działanie sercem. A czy ktoś twierdzi inaczej Cytuj: Co do TVN. Ja nie jestem przeciw TVN, tylko przeciw robieniu ludziom wody z mózgów. A w ogólnym profilu, od TVN, POLSAT celuje w znacznie bardziej prymitywne oczekiwania i kształtuje bardziej prymitywne potrzeby. Generalnie szkoda mojego czasu na te media. Respektu do GN nie utraciłeś za komitywę z TVN Dodam, że red A. Puścikowska (GN) jest niemal etatowym uczestnikiem programu "Siódme niebo".
|
| N lis 21, 2010 18:33 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Kamala napisał(a): Bo rozne zalecenia przyjmuje tylko od osob wiarygodnych, czyli tych, ktore zyja tak, jak mowia (pisza). Trudno mi nawet powiedzieć, jak żyje Papież Benedykt. Wygląda dość przyzwoicie i nie wyczuwam w Nim kłamstwa, fałszu czy strachu. Ja Go nie oceniam, nie jestem przecież od tego. Jednak nie mam żadnych racjonalnych przesłanek na to, bym miał Mu nie ufać. Ja Mu ufam. A Ty jesteś wolna w swoich kryteriach i działaniach. maly_kwiatek napisał(a): A hasła są moim osobistym ujęciem stanowiska Kościoła w sprawie dyskusji o prezerwatywach, czy o zabijaniu poczętych dzieci. Napisałem to przecież, tylko pewnie nie przeczytałaś, bo nie było na niebiesko. No to ja pytam ciebie, a nie papieza Benedykta, o ktorym mam jak najlepsze zdanie, takze w kwestii wiarygodnosci. To ty nam zaserwowales to oczywistosci jednym tchem z oczernianiem wszystkich dziennikarzy, ktorzy pisali o wypowiedzi papieza. Przeczytaj jeszcze raz twoj pierwszy post w tym watku. To jak mam nie pytac o to, jak ty konkretnie ta milosc blizniego realizujesz?
|
| N lis 21, 2010 18:39 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kamala, zlituj się nad nami. Miłość do dziennikarzy nie polega na akceptacji kłamstw i fałszowaniu prawdy, jeśli takie coś uprawiają dla sensacji, poczytności, czy innych celów. I "mój brak miłości" - jak to ujęłaś, dotyczy nie wszystkich dziennikarzy, a jedynie tych, którzy tego fałszowania się dopuścili. Dziennikarzy Gościa Niedzielnego i portalu wiara.pl to nie dotyczyło. 
|
| N lis 21, 2010 18:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Masz racje, zlituje sie. Tyle, ze dalej nie wiem, po co nam te haslo na niebiesko pisales 
|
| N lis 21, 2010 18:59 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ranek jest mądrzejszy od wieczoru, tak mówi wschodnie przysłowie. Może jutro się wszystko wyjaśni? A Gość Niedzielny i wiara.pl nie śpią i pięknie, rzetelnie pracują nad informowaniem nas o tym, co się ważnego dzieje. http://info.wiara.pl/doc/675100.To-nie-rewolucjaKsiądz Lombardi, jako Rzecznik Watykanu jest jednoznaczny, jasny i rzetelny. Jak się porówna Jego wypowiedź z dzisiejszą wypowiedzią księdza Klocha, to trochę dziwnie się robi jednak. Dlatego postuluję wciąż, by w Polsce Episkopat kolejny raz pomyślał nad uruchomieniem tak sensownej polityki informacyjnej, jak powołaniem profesjonalnej obsługi informacyjnej Kościoła w Polsce.
|
| N lis 21, 2010 19:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo dowcipne... Tę samą informację, tyle że kilka godzin wcześniej zamieściło "niesłuszne" medium. Zalinkowałem ją zresztą na poprzedniej stronie. I z kim tu dyskutować?
|
| N lis 21, 2010 19:18 |
|
 |
|
Elbrus
|
 Re:
liam napisał(a): Bardzo dowcipne... Tę samą informację, tyle że kilka godzin wcześniej zamieściło "niesłuszne" medium. Ale tam były poprzestawiane " znaczniki, więc manipulacja pierwszej wody, a z brudnego źródła czystej wody być nie może.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| N lis 21, 2010 19:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Re:
Elbrus napisał(a): Ale tam były poprzestawiane " znaczniki No tak, zapomniałem że to ja nie umiem czytać. Przepraszam. 
|
| N lis 21, 2010 19:32 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Sami nie czytacie linków, które podajecie. Liam, podawałeś link do wypowiedzi księdza Klocha, a ja linka do wypowiedzi księdza Lombardiego. I podkreślam w swojej wypowiedzi, że są to różne wypowiedzi, a jakość wypowiedzi Lombardiego zdecydowanie bardziej oddaje, moim zdaniem, to co Papież ma do powiedzenia w sprawie. Nie akceptujecie podkreślania na niebiesko, to co mam zrobić, byście rozumieli o czym piszę? 
|
| N lis 21, 2010 19:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatni link w tym poście: viewtopic.php?p=562985#p562985 Po raz kolejny serdecznie gratuluję przenikliwości... Widać sam byłeś zbyt zajęty podkreślaniem na niebiesko. 
|
| N lis 21, 2010 19:36 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Liam, rzeczywiście masz rację. Otworzyłem ten Twój link, jednak, ponieważ coś pisałeś w nagłówku o interpretacji poetów i sam ten głos Lombardiego sprowadziłeś do jakoby bez znaczenia, to nie czytałem go głębiej i zamknąłem. Nie zwróciłem uwagi, że tam jest kolejny głos, ważny w naszej dyskusji. Zająłem się podkreślaniem na niebiesko, bo dyskusja stawała się coraz bardziej groteskowa. Zresztą nadal taką przypomina. Pozdrawiam 
|
| N lis 21, 2010 19:52 |
|
|
|