Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 397 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Następna strona
 Miejsce krzyża w życiu publicznym 
Autor Wiadomość
Post Re: Miejsce krzyża w życiu publicznym
tredje

Ty to masz fantazje, albo na tym zachodzie juz tak sfiksowałas, ze nie wiesz o czym piszesz.

Od kiedy to Imię i nazwisko chorego (a nawet adres) to pełny dostep do danych osobowych lub co gorsza do dokumentacji medycznej :shock:

Czy ty juz masz tak zakręcony nienawiscia do katolików umysł, że nie potrafisz rozsądnie pisać?

Zreszta ja podtrzymuje to co pisałem wczesniej.

Wszystkie Twoje opowieści z tzw. "własnego doswiadczenia" to wyssane z palca bzdury.

N sty 13, 2013 19:42

Alus -ksiadz przegladal dane chorych -diagnozy, wyniki badan, leczenie. Obok recepcjonistka zalatwiala pacjentow, byla spora kolejka. Ksiadz sie wcale nie przejmowal, ze robi to na oczach ludzi.

N sty 13, 2013 19:46

humalog -jak juz argumentowbrak, zarzucasz mi klamstwo?

N sty 13, 2013 19:48
tredje napisał(a):
Alus -ksiadz przegladal dane chorych -diagnozy, wyniki badan, leczenie. Obok recepcjonistka zalatwiala pacjentow, byla spora kolejka. Ksiadz sie wcale nie przejmowal, ze robi to na oczach ludzi.

Rozumiem, że stałaś obok niego i zaglądałaś mu przez ramię?

N sty 13, 2013 19:55

Alus -klamiesz. Na karteczce ktora znalazla znajoma w dowodzie bylo jej imie, nazwisko data urodzenia i adres.Pewnie i inne dane- w koncu jest w dowodzie jest pesel. Nikt sie jej nie pytal, czy chce obecnosci kaplana -trafila do szpitala zwypadku.
Podobnie bylo z moim Ojcem-nikt nie pytal sieani jego, ani rodziny.

N sty 13, 2013 19:56

Alus
Cytuj:
Rozumiem, że stałaś obok niego i zaglądałaś mu przez ramię?

dokladnie. Czekalam na jakis dokument, mialam czas.

N sty 13, 2013 19:58
tredje napisał(a):
Alus -klamiesz. Na karteczce ktora znalazla znajoma w dowodzie bylo jej imie, nazwisko data urodzenia i adres.Pewnie i inne dane- w koncu jest w dowodzie jest pesel. Nikt sie jej nie pytal, czy chce obecnosci kaplana -trafila do szpitala zwypadku.
Podobnie bylo z moim Ojcem-nikt nie pytal sieani jego, ani rodziny.

Imię, nazwisko, data urodzenia, adres znajdują się każdej karcie przy łóżku chorego.
Od 2013r mają stopniowo być one wycofywane.

Cytuj:
dokladnie. Czekalam na jakis dokument, mialam czas.

I też czytałaś?

N sty 13, 2013 20:06
@Tredje, zeby moc dyskutowac to trzeba po pierwsze przestrzegac zasad kultury. Ja Ci nie zarzucam klamstwa ani glupoty a Ty juz w pierwszym zdaniu piszesz o mojej glupocie i zarzucasz mi klamstwo. Wiec prosilbym Cie o przestrzeganie tych zasad.

Po drugie, jak juz napisalem, zeby udzielic sakramentu namaszczenia chorych nie trzeba wiedziec o stanie chorego. Sakrament ten nie jest” ostatnim namaszczeniem” choc w potocznym jezyku uzywa sie czasami tego okreslenia. Ale zebym mogl tego sakramentu udzielic nie potrzebuje danych osobowych pacjenta i nie musze go identyfikowac.

Jesli ten chory jest katolikiem to jest normalna praktyka w Polsce, ze czesto ksiadz w parafii przed pogrzebem pyta czy dana osoba przed smiercia przyjela sakramenty.

Jesli tego sakramentu udzielono bez pytania o zgode to jest to naduzycie i z tym sie zgadzam. Tak samo nie do zaakceptowania jest arogancja kapelana. Jak ktos jest niewierzacy lub ma jakies inne przekonania moze o tym powiedziec i nikt nie ma prawa go do tego zmuszac, to jest jasne.

Cytuj:
Widzialam ksiedza korzystajacego z komputera na izbie przyjec - na Slasku, gdzie byly wprowadzone karty elektroniczne, i system zawierajacy wszelkie dane o leczeniu. Oni po prostu uwazaja, ze maja do tego prawo.

Nie, nie maja do tego prawa. To jest tez jasne. Tylko po to zyjemy w demokracji aby te sprawy uregulowac. Jest ochrona danych osobowych.
A w jaki sposob osoba niewierzaca ma byc dyskryminowana? Nie wiesz jak ale jestes przekonana ze bedzie.

Co do lekarza muzulmanina. Przeciez napisalem Ci w poprzednim poscie. Nikt Cie nie zmusi zebys poszla do lekarza wyznajacego jakas religie.
Natomiast z tym lustrem to jakos nie slyszalem o takiej praktyce. Moglabys cos wiecej na ten temat napisac?

Teologia Koranu ma tez jasne stanowisko jesli chodzi o choroby i badania lekarskie.

Rowniez w poprzednim poscie napisalem, ze w calej Unii Europejskiej obrzezanie dziewczynek/kobiet (choc wlasciwie jest to okaleczenie w przeciwienstwie do „klasycznego” obrzezania) jest karalne, rowniez w Wielkiej Brytanii.

A jak jest w praktyce to jest inna sprawa. Sa gabinety lekarskie gdzie lekarze nielegalnie to robia za 1000 lub 2000 euro. Jest wiele przypadkow, ze sprowadza sie z Afryki kobiety, ktore to przeprowadzaja lub zabiera sie dzieci w czasie wakacji do Afryki aby tam tego dokonac.

N sty 13, 2013 20:24

Alus
Nie mam az tak dobrego wzroku, zeby czytac z paru metrow. Ale wyyglad stron byl mi znany. Nie ma adresu i daty urodzenia na karcie szpitalnej
bramin -ksiadz, zeby udzielic sakramentu, musi miec informacje o stanie zdrowia. Chyba nie udziela tego sakramentu wszystkim, jak leci?
Potem wystawia zaswiadczenie -np,osobie nieprzytomnej. Oraz o sakramencie powiadamia parafie chorego.
Ojca najpierw smiertelnie kapelan wystraszyl, udzielajac Mu namaszczenia.Nie powiedzialam o tym Mamie (po zawale i chorobie nowotworowej)
To nastepnego dnia proboszcz ja na ulicy zaczepil, i sie pyta, co z pogrzebem. Bo udzielono namaszczenia. Ojciec zyl jeszcze kilka miesiecy.
Czy nie uwazasz, ze straszenie kobiety, ktora jest na podtrzymaniu ciazy jest dyskryminacja? Bo moja siostre kapelan nachodzil, i mowil,ze umrze w czasie porodu i pojdzie do piekla.

N sty 13, 2013 20:44
Cytuj:
humalog -jak juz argumentowbrak, zarzucasz mi klamstwo?

Tak w pełni swiadom tego co piszę. Zarzucam ci KŁAMSTWO i to notoryczne.

Pomimo tego co tutaj kilka razy pisano ty dalej wyjeżdżasz z tym proboszczem co to pyta o pogrzeb. Taką bzdurę to sama wymysliłas, czy wyczytałas na jakiejś idiotycznej stronce?

Teraz tłumaczę dlaczego zarzucam ci kłamstwo.

Wystarczy przesledzic twoje posty w których ciagle i w sposób rażacy jest przesladowana (przez zazwyczaj katolików): a to twoja najbliższa rodzina, a to dalsza, a to znajomi, a to wreszcie ty sama.
To jakis wypaczony obraz rzeczywistości, który mógł sie ulęgnąc tylko w opanowanym wyjatkowa nienawiścia umyśle.
Ty jesteś przepełniona ta nienawiścią i dlatego kłamiesz wszystkim w żywe oczy.
KŁAMIESZ! Bez żadnej wątpliwości.

Wole już czytać Jajka, który co prawda non stop wkleja jakieś linki o złu w Kosciele, ale przynajmniej nie kłamie tak jak to robisz TY.

Co do argumentów....jakie moga byc argumenty wobec jawnych kłamstw?

Jedynym wyjściem jest strzepnięcie pyłu z sandałów....

P.S.
Ty powinnas pracowac u Urbana.....nieeeee Urban takich cieniasów nie zatrudnia. Ale już Kotliński 9ze wzgledu na własna głupotę) to pewnie by cie zatrudnił.

Ostatnio edytowano N sty 13, 2013 20:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N sty 13, 2013 20:54
tredje napisał(a):
Alus
Nie mam az tak dobrego wzroku, zeby czytac z paru metrow. Ale wyyglad stron byl mi znany. Nie ma adresu i daty urodzenia na karcie szpitalnej

Trafiłaś zatem na wścibskiego księdza - przypadek, zdarza się..

N sty 13, 2013 20:57
Jeszcze raz powtarzam, ksiadz nie musi miec informacji o stanie zdrowia pacjenta.

Pobyt w szpitalu jest juz wystarczajacym powodem aby udzielic namaszczenia chorych.

N sty 13, 2013 22:03
humalog napisał(a):
Tak w pełni swiadom tego co piszę. Zarzucam ci KŁAMSTWO i to notoryczne.

Z tym zarzucaniem wszystkim kłamstwa, to ty się lepiej powstrzymaj. Z takiego zarzutu wobec mnie do dziś się nie wycofałeś. Zabrakło ci odwagi, honoru lub zwykłej przyzwoitości.

N sty 13, 2013 22:08
Cytuj:
Z tym zarzucaniem wszystkim kłamstwa, to ty się lepiej powstrzymaj. Z takiego zarzutu wobec mnie do dziś się nie wycofałeś. Zabrakło ci odwagi, honoru lub zwykłej przyzwoitości.

Po pierwsze to nie wszystkim
Po drugie to przypomnij gdzie i kiedy zrobiłem do wobec Ciebie
Po trzecie. W przypadku tredje to wyraźnie widac.
Po czwarte, nie rób OT

N sty 13, 2013 22:19
Czyżbyś tak często krzyczał na kogoś "KŁAMCA", że juz nie pamiętasz na kogo i z jakiego powodu? Lekką ręką rzucasz takie oszczerstwa, a potem nie kontrolujesz co się dzieje dalej?
Użyj wyszukiwarki, nie będe pokazywał paluszkiem. Tu chodzi o twój wizerunek i twoje sumienie. Mi twoje przeprosiny nie sa potrzebne.

@tredje mogły się np. pomylić zdarzenia lub zapamiętał je, czy zaobserwował w taki własnie sposób, co nie oznacza, ze jest kłamcą.

@tredje
Ciebie takze prosżę o nie szarganie czyjąś czcią i o nie nadużywanie oskarżeń np. o kłamstwo.

N sty 13, 2013 22:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 397 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Następna strona