Media o Kościele - wątek zbiorczy
| Autor |
Wiadomość |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Media o Kościele - wątek zbiorczy
No ale tej trójki nie wrzucono chyba do szamba czy jakiegoś dołu bez nagrobka, co?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Śr cze 18, 2014 22:54 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Alus napisał(a): Odpowiedzialność zbiorowa?? Skoro funkcjonuje w zakresie przypisywania sobie zasług...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Cz cze 19, 2014 8:19 |
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Przykład chrześcijańskiej miłości dał uczestnik procesji z okazji święta tzw. Bożego Ciała atakując gazem łzawiącym bogom ducha winnego człowieka idącego koło procesji w białym stroju ochronnym i masce. Ucierpiał fotoreporter, do którego wezwano karetkę pogotowia. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... iacym.htmlZaiste piękne to świadectwo!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt cze 20, 2014 8:37 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Przykład chrześcijańskiej miłości dał uczestnik procesji z okazji święta tzw. Bożego Ciała atakując gazem łzawiącym bogom ducha winnego człowieka idącego koło procesji w białym stroju ochronnym i masce. Ucierpiał fotoreporter, do którego wezwano karetkę pogotowia. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... iacym.htmlZaiste piękne to świadectwo! Piękne świadectwo obu panów. Mądry, szanujących ludzką godność człowiek nie gania na uroczystości kościelne w celu wykpienia modlących sie ludzi. Brak kultury znalazł odzew w sobie podobnym zachowaniu. Gdy miałam 12-13 lat do małej wioski w której mieszkałam zjechały tłumy ludzi i wszyscy poszli w las. Ktoś starszy powiedział, że to ŚJ mają spotkanie. Wybraliśmy się gromadą do lasu, odszukaliśmy to miejsce i z zaciekawieniem obserwowaliśmy. I żadne z nas nie kpiło, nie miauczało ( ŚJ powszechnie nazywano "kociarze"), bo wiejskie, niewykształcone dzieci w obliczu modlitwy rozumieliśmy, ze należy zachować się cicho, nie dokuczać. Dorosły, ponoć wykształcony człowiek nie pojmuje tego, co instynktownie rozumiały wiejskie dzieciaki 
Ostatnio edytowano Pt cze 20, 2014 8:49 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt cze 20, 2014 8:43 |
|
 |
|
JedenPost
|
"Podobnym" 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pt cze 20, 2014 8:49 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): "Podobnym"  Użycie gazy jest naganne, adekwatnie jak drwiny z modlitwy - zatem podobne. Ów pan motyl nie tylko wystawia sobie niepochlebną opinie, ale także ukazuje nieznajomość Konstytucji RP gwarantującej wolność wyznania.
|
| Pt cze 20, 2014 8:51 |
|
 |
|
JedenPost
|
Aha. Czyli Mein Kampf jest podobne do Starego Testametu, bo tu i tu mowa o narodzie wybranym, zachęcanym do wojny i przemocy wobec przeciwników obowiązującej ideologii. Zgadza się?
|
| Pt cze 20, 2014 8:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Aha. Czyli Mein Kampf jest podobne do Starego Testametu, bo tu i tu mowa o narodzie wybranym, zachęcanym do wojny i przemocy wobec przeciwników obowiązującej ideologii. Zgadza się? O czym Ty mówisz?.....zachęcającym do wojny w tym przypadku jest pan motyl, który chamsko drwi z modlitwy. Powtarzam - kłania się Konstytucja RP, art 53, pkt 1 i 2.....radzę sobie przypomnieć jego brzmienie.
|
| Pt cze 20, 2014 8:58 |
|
 |
|
JedenPost
|
Alus napisał(a): O czym Ty mówisz? O podobieństwach. W przykładzie podanym przeze mnie są na pewno bliższe, niż te występujące pomiędzy złośliwym, acz pokojowym pokpiwaniem i katolicką przemocą fizyczną.
|
| Pt cze 20, 2014 9:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): O czym Ty mówisz? O podobieństwach. W przykładzie podanym przeze mnie są na pewno bliższe, niż te występujące pomiędzy złośliwym, acz pokojowym pokpiwaniem i katolicką przemocą fizyczną. Fizyczna przemoc, czy intelektualna, zawsze stanowi przemoc.
|
| Pt cze 20, 2014 9:06 |
|
 |
|
JedenPost
|
Czyli obojętne, czy ktoś napisze Ci coś niemiłego na forum, czy przydzwoni znienacka w głowę na ulicy?
|
| Pt cze 20, 2014 9:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Czyli obojętne, czy ktoś napisze Ci coś niemiłego na forum, czy przydzwoni znienacka w głowę na ulicy? Dodaj jeszcze - czy chamsko kpi z mojej modlitwy - ten sam kaliber. PS. dziwi mnie, komu jak komu, ale że Tobie trzeba to tłumaczyć  ....
|
| Pt cze 20, 2014 11:30 |
|
 |
|
JedenPost
|
Dziwi Cie, że trzeba mi tłumaczyć, że agresja rzekomo nie różni się od złośliwości?
|
| Pt cze 20, 2014 11:37 |
|
 |
|
Johnny99
|
JedenPost napisał(a): katolicką przemocą fizyczną. A co to takiego? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt cze 20, 2014 11:37 |
|
 |
|
JedenPost
|
Przemoc fizyczna uskutecznia przez katolika w obronie katolickich pryncypiów.
|
| Pt cze 20, 2014 11:38 |
|
|
|