RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Robek
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
gita napisał(a): Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): Widać jest bardzo znienawidzonym przez michnikoidów, jako siłą, która jest ich jedynym przeciwnikiem. To ci wszyscy ludzie którzy są tam pokazani na tym filmie, to aktorzy? ten film jest oszustwem? Metoda manipulacji znana od wieków. Puszcza się kłamstwa, dla uwiarygodnienia obok niepodważalnej prawdy. To też o tym wspaniałym kapłanie i jego dziełach: http://warszawskagazeta.pl/felietony/mi ... ca-rydzykaWracając do tego filmu, odnośnie rydzyka. https://www.youtube.com/watch?v=6gopYFmXB4ATo ten bratanek Rydzyka, który mówił że sie ich wyrzekł, że zostawił jakiegoś niepełnosprawnego brata, to wszystko są aktorzy? jakie są ich prawdziwe nazwiska? tych wszystkich aktorów?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Śr lut 17, 2016 18:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek! Przypominam Ci, że tematem tego wątku jest:"RM i TV Trwam pogłębia wiarę i edukuje' i oznajmiam, że nie wciągniesz mnie w jakieś niejasne, uboczne dywagacje!
|
Śr lut 17, 2016 21:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chwila, chwila, Sama piszesz tu "o tym wspaniałym kapłanie i jego dziełach". @Robek pokazał inny materiał, nie pasujący do twojej laurki i juz krzyczysz? To nie słup ogłoszeniowy ani blog, to forum dyskusyjne.
|
Śr lut 17, 2016 22:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Chwila, chwila, Sama piszesz tu "o tym wspaniałym kapłanie i jego dziełach". @Robek pokazał inny materiał, nie pasujący do twojej laurki i juz krzyczysz? To nie słup ogłoszeniowy ani blog, to forum dyskusyjne. Oczywiście, że o.Tadeusz Rydzyk jest inicjatorem takich dzieł jak:RM,TV Trwam, ND, WSKSiM, budowa kościoła NMP Gwiazdy Ewangelizacji z kaplicą poświęcona pamięci Polaków ratujących Żydów, oraz poświęcona pamięci św. Jana Pawła II, budowy geotermii i to nie koniec. Kilka razy w roku ogólnopolskie spotkania sympatyków RM z różnych okazji. Pokaż mi drugiego takiego kapłana; oczywiście nie jesteś w stanie pokazać.
|
Cz lut 18, 2016 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): Chwila, chwhttp://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=2&t=36108ila, Sama piszesz tu "o tym wspaniałym kapłanie i jego dziełach". @Robek pokazał inny materiał, nie pasujący do twojej laurki i juz krzyczysz? To nie słup ogłoszeniowy ani blog, to forum dyskusyjne. Oczywiście, że o.Tadeusz Rydzyk jest inicjatorem takich dzieł jak:RM,TV Trwam, ND, WSKSiM, budowa kościoła NMP Gwiazdy Ewangelizacji z kaplicą poświęcona pamięci Polaków ratujących Żydów, oraz poświęcona pamięci św. Jana Pawła II, budowy geotermii i to nie koniec. Kilka razy w roku ogólnopolskie spotkania sympatyków RM z różnych okazji. Pokaż mi drugiego takiego kapłana; oczywiście nie jesteś w stanie pokazać. Bez problemu - ks Jan Maria Vianney, z grona kobiet św Matka Teresa z Kalkuty..... Nie w gmachach i we wspaniałych urządzeniach, ale w sercu czystym i pokornym upodobałem sobie upodobałem sobie.Dużo większe gmachy rozsiane po całym katolickim świecie, tysiące katolików we wspólnocie zorganizował meksykański kapłan.....
|
Cz lut 18, 2016 9:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mihi videtur ut palea - tak św Tomasz z Akwinu ocenił swoje dzieła (na których przez wieki bazuje Kościół) po wizji Jezusa. Dlatego też przerwał pisanie nie dokończył "Summy".
Ciekawe czemu te dzieła o. Rydzyka nie wpływają na jego rodzinę, której kilku członków wstąpiło do ŚJ - potrafisz pojąc to gita?
|
Cz lut 18, 2016 9:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[ gita napisał(a): Pokaż mi drugiego takiego kapłana; oczywiście nie jesteś w stanie pokazać. Jan Wesley  400 000 km na koniu, 50 000 kazań (kazań, nie przemówień). Nie budował też term, kaplic, czy pomników, a szpitale dla ubogich (sam był też lekarzem). Jeden z Odnowicieli Kościoła (obok np. Antoniego Wielkiego, Franciszka z Asyżu, Lutra). Stanowczy przeciwnik niewolnictwa, głosił miłość i ekumenię. Kapłanów znacznie wartościowszych niż Rydzyk znaleźć nie trudno. W Polsce sa ich tysiące. Większość z nich nie zbudowała żadnego budynku ale szerzy wiarę i miłość, a nie nienawiść.
|
Cz lut 18, 2016 9:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Mihi videtur ut palea - tak św Tomasz z Akwinu ocenił swoje dzieła (na których przez wieki bazuje Kościół) po wizji Jezusa. Dlatego też przerwał pisanie nie dokończył "Summy".
Ciekawe czemu te dzieła o. Rydzyka nie wpływają na jego rodzinę, której kilku członków wstąpiło do ŚJ - potrafisz pojąc to gita? Pisząc o dokonaniach o.Tadeusza Rydzyka miałam na myśli kapłanów,współczesnych, żyjących, jeśli idzie o zmarłych to wiele przykładów można dać np. św. Maksymilian Kolbe i wielu innych. ŚJ, czyli Świadków Jechowy? Nie, nie potrafię pojąć, ani tego nie wiedziałam, tym bardziej, że nie czytam i bardzo rzadko oglądam media wrogie KK.
|
Cz lut 18, 2016 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z polskich duchownych - ks F. Blachnicki, twórca Ruchu Światło Życie, gromadzące od lat 70-tych XX w miliony młodzieży i dorosłych w Kościele Domowym. Ks Blachnicki nie zbudował żadnych kościołów, radia, telewizji, szkoły......budował serca dla Chrystusa.
|
Cz lut 18, 2016 10:09 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Czy jedno sprzeciwia się drugiemu? Są w Kościele apostołowie, nauczyciele, prorocy. Są też administratorzy i budowniczy. Nie może więc oko powiedzieć ręce: "Nie jesteś mi potrzebna", albo głowa nogom: "Nie potrzebuję was"No chyba, że jest takie oko, albo taka głowa, które uznają, że im wolno... 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz lut 18, 2016 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ważne na czym się buduje. Na zgodzie, czy na podziale. Szerząc miłość, czy karmiąc nienawiść.
Tak nawiasem: do budowy term itd chyba nie potrzeba duchownego ...
|
Cz lut 18, 2016 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Czy jedno sprzeciwia się drugiemu? Są w Kościele apostołowie, nauczyciele, prorocy. Są też administratorzy i budowniczy. Nie może więc oko powiedzieć ręce: "Nie jesteś mi potrzebna", albo głowa nogom: "Nie potrzebuję was"No chyba, że jest takie oko, albo taka głowa, które uznają, że im wolno...  Owszem są i administratorzy i budowniczy, ale czy muszą się kreować, lub pozwać innego na kreowanie w roli apostoła, nauczyciela, proroka?..... dobry apostoł, dobry świadek Chrystusa nie skupia na sobie uwagę ludzi.....Najgłębszym sekretem prawdziwych sukcesów duszpasterskich nie są bowiem środki materialne, zwłaszcza "środki Bogate". Trwałe owoce duszpasterskich trudów rodzą się na podłożu świętości kapłańskich serc. TO JEST PODSTAWA., św Jan Paweł II "Dar i Tajemnica".
|
Cz lut 18, 2016 12:56 |
|
 |
Robek
|
gita napisał(a): Pisząc o dokonaniach o.Tadeusza Rydzyka miałam na myśli kapłanów,współczesnych, żyjących, jeśli idzie o zmarłych to wiele przykładów można dać np. św. Maksymilian Kolbe i wielu innych. ŚJ, czyli Świadków Jechowy? Nie, nie potrafię pojąć, ani tego nie wiedziałam, tym bardziej, że nie czytam i bardzo rzadko oglądam media wrogie KK. To nie są wrogie media, to są media które zazwyczaj opisują rzeczywistość, taką jaką jest naprawde, i tutaj niestety okazuje sie że Rydzyk nie jest zbyt fajny. "gita" przedstawia to co robią miliony fanów Radia Maryja w całej Polsce, czyli bezgraniczną miłość, do swojego oblubieńca Ojca Rydzyka 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Cz lut 18, 2016 17:13 |
|
 |
Andy72
|
Ojciec Rydzyk to wielki człowiek, jeszcze będą mu pomniki stawiać
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz lut 18, 2016 17:16 |
|
 |
Robek
|
Andy72 napisał(a): Ojciec Rydzyk to wielki człowiek, jeszcze będą mu pomniki stawiać Stalin też był wielkim człowiekiem.
|
Cz lut 18, 2016 19:30 |
|
|
|