Czy słusznie budujemy Świątynię Opatrzności Bożej
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Kropka
Cytuj: A naród polski to wszystko przetrwał, ja w tym widze rękę Opatrzności.
Bez tej opieki Opatrzności bylibyśmy "od morza do morza", ze spoleczną slużbą zdrowia i bez konkordatu i bez mundurkow w szkole
|
So lut 24, 2007 22:13 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
"od morza do morza" jako cmentarzysko pobielanych grobowców.
|
So lut 24, 2007 22:58 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Gwardian napisał(a): bez mundurkow w szkole
Mundurek to wymysł głupiego człowieka. Głupi - bo wierzący, przyznający się do wiary i Kościoła  Kiepskie rozumowanie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So lut 24, 2007 23:47 |
|
|
|
 |
R6
|
Czy to nie jest pseudoproblem? Czy istnieje coś takiego jak Opatrzność?
|
Cz mar 01, 2007 23:54 |
|
 |
godunow
|
Wiara przetrwa.. Za tysiąc lat nikt nie będzie pamiętał o żadnej świątyni i Glempie
Przypomnijcie mi  Gdzie Chrystus nakazał budować coś takiego jak świątyni e Monstra nikomu niepotrzebne.
Zamiast dołożyć rencistom do lekarstw ( Przypominam Sejm zabrał pieniądze przeznaczone na ZUS.)
Na całe szczęście nie jestem katolikiem..
Bo gdy bym był to by mi było wstyd przed Bogiem modlić w takim monstrum!! Wybudowanym za pieniądze przeznaczone dla biednego społeczeństwa.. Zanim katolicy wybudujecie tą świątynie to pare tysięcy rencistów umrze przedwcześni bo nie będą mieć na wykupienie swoich lekarstw..
Na pewno z tego powodu ucieszy sie Chrystus!!
Zycze Wam tam owocnych modlitw  Katolicy a może pseudo katolicy .. 
|
Pt mar 02, 2007 10:37 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Ja tylko mam nadzieję, że to się zakończy tak jak historia z wieżą Babel.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt mar 02, 2007 12:04 |
|
 |
DeXtroMetorfan
|
Uwazam, ze to wywalanie pieniedzy w bloto, to caly ten katolicyzm, postawic cztery sciany za miliony, NA POKAZ nic wiecej!!
Bog jest dobry prawda?
Wiec na pewno nie mowi aby budowali mu kolejna swiatynie, za te pieniadze ile potrebujacych moze dostac jedzenie?
Ale nie wladowac w kolejny budynek, co w tej polsce jest w kazdej miejscowosci kilka kosciolow, po co tyle komu?
ehh :/
|
Pt mar 09, 2007 19:19 |
|
 |
old come back spirit
|
Jeśli tę "Świątynię" budują aferzyści i bankruci to w specyficzny sposób przejawia się opatrzność nad polskim narodem
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 469296.939
"Prokuratura zainteresowała się firmą w 2004 roku. Podejrzenia wzbudziła faktura za dostawę 89 tys. krzewów dla innej firmy, za które zapłacono 400 tys. złotych. Z ustaleń śledztwa wynika, że krzewów nie było, a faktura posłużyła do wyprowadzenia z firmy pieniędzy.
Właściciel firmy został zatrzymany w lutym. Prokuratura postawiła mu kolejny zarzut, dotyczący udzielenie korzyści majątkowej w wysokości 1,3 mln złotych w związku z inwestycją centrum sportowego Słowianka w Gorzowie.
Gazeta pisze, że umowę z firmą Z. Marciniak na generalne wykonawstwo świątyni podpisała Fundacja Budowy Świątyni Opatrzności Bożej, która prowadzi inwestycję.
Zgodnie bowiem z prawem, fundacja powinna co roku podawać do wiadomości publicznej sprawozdanie z działalności za ubiegły rok. Sprawozdań tych jednak nie ma w Krajowym Rejestrze Sądowym. Poproszona przez "Rzeczpospolitą" fundacja odmówiła wglądu do dokumentów."
_________________ Ci, którzy noszą końskie okulary, niech pamiętają, że do kompletu należy wędzidło i bat.
|
Śr mar 21, 2007 10:40 |
|
 |
puchowy
|
Za 40 mln zł mozn by było wybudować jakiś obiekt sportowy
Budowy teog typu sa objawiem pychy
|
Śr mar 21, 2007 10:50 |
|
 |
ToMu
|
Swoją drogą, sprawa tego wykonawcy jest ciekawą kwestią.
Kto wybiera bankruta z kilkudziesięciomilionowymi długami do takiej inwestycji, sygnowanej przez Episkopat 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr mar 21, 2007 12:22 |
|
 |
puchowy
|
ToMu napisał(a): Swoją drogą, sprawa tego wykonawcy jest ciekawą kwestią. Kto wybiera bankruta z kilkudziesięciomilionowymi długami do takiej inwestycji, sygnowanej przez Episkopat 
pytanie powinno brzmieć :
Dlaczego Episkopat popiera takie firmy  ?!!
|
Śr mar 21, 2007 12:23 |
|
 |
old come back spirit
|
ToMu napisał(a): Kto wybiera bankruta z kilkudziesięciomilionowymi długami do takiej inwestycji, sygnowanej przez Episkopat  Och te Twoje specyficzne, katolickie zaślepienie - toż prezesem zarządu fundacji Budowy Świątyni Opatrznosci Bożej jest biskup Marian Dus. Umowę z firmą Z. Marciniak na generalne wykonawstwo świątyni podpisała Fundacja Budowy Świątyni Opatrzności Bożej, która prowadzi inwestycję. Sprawa jest jednoznaczna. Bóg (wg mnie i nie tylko) nie ma z tym czymś (oraz z całym katolicyzmem) niczego wspólnego.
_________________ Ci, którzy noszą końskie okulary, niech pamiętają, że do kompletu należy wędzidło i bat.
|
Śr mar 21, 2007 14:12 |
|
 |
ToMu
|
old come back spirit
Nie uogólniaj. Ja katolikiem też jestem i jestem zdecydowanie przeciwny uwalaniu kasy w tej budowie.
|
Śr mar 21, 2007 14:22 |
|
 |
old come back spirit
|
ToMu - chciałeś wiedzieć kto wybrał tę firmę, proszę - oto członkowie fundacji Budowy Świątyni Opatrzności Bożej. Podpisali oni z tą firmą umowę na generalne wykonawstwo świątyni.
Prezes Zarządu J.E.Ks. Biskup Marian Duś
Wiceprezes Ks. dr Janusz Bodzon
Członek Zarządu Ks. Paweł Bekus
Członek Zarządu Ks. Bohdan Leszczewicz
Członek Zarządu inż. Teresa Nitkiewicz
Kto powołał tę fundację działając w imieniu Konferencji Episkopatu Polski i Archidiecezji Warszawskiej i nadał jej Statut? Wiadomo - tzw. prymas (Glemp zwany kardynałem).
|
Śr mar 21, 2007 14:25 |
|
 |
old come back spirit
|
ToMu - a robisz coś w tym kierunku by kasa nie była uwalana w tej budowie? Zdajesz się sugerować, że jesteś przeciwny temu by finansowana ona była z pieniędzy ludzi innych wyznań i ateistów. Może by tak jakaś akcja protestacyjna? Petycja, internetowy sprzeciw - coś na wzór sprzeciwu wobec piastowania urzędu min. edukacji przez pana Giertycha? Zjednocz katolików by jak jeden mąż powiedzieli - "STOP - to my chcemy sfinansować tę budowę". Lub: "STOP - nie chcemy tej budowy". Stać Cię na coś w tym stylu?
|
Śr mar 21, 2007 14:31 |
|
|
|