Koncertu Madonny ciąg dalszy
| Autor |
Wiadomość |
|
Johnny99
|
Cytuj: Jednak nie jesteśmy jedyni. To są dopiero specjaliści. Potrafili tak dobrać daty koncertu, aby zaszkodzić dwóm krajom na raz. Ciekawe, który kraj będzie pokrzywdzony w dalszej kolejności, a może to krucjata ZŁEGO na Europę? Niestety, sprawdziłem daty koncertów w Niemczech, i żaden nie odbywa się w święto ważne dla protestantów.. czyżby niedopatrzenie ?  @optymista: odpowiedziałeś całkowicie poza tematem i moją wypowiedzią. Cytuj: Jasne, zapewne nawiązanie Glempa do koncetu Madonny, w czasie ostatniej pielgrzymki, to był akt czystego celebrowania wiary... Nie, a kto tak twierdzi ? Podobnie jak picie alkoholu podczas pielgrzymki ( podobno zdarza się ) też nie jest celebrowaniem wiary. Tyle, że nie ma nic wspólnego z tą pielgrzymką. Cytuj: Poza tym wybacz, ale śmieszny jesteś twierdząc, że wiara katolicka nie ośmiesza ani nie plugawi czegokolwiek.
Więc wymień mi, co plugawimy i ośmieszamy np. podczas procesji roratnich.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr sie 19, 2009 11:12 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, a kto tak twierdzi ? Podobnie jak picie alkoholu podczas pielgrzymki ( podobno zdarza się ) też nie jest celebrowaniem wiary. Tyle, że nie ma nic wspólnego z tą pielgrzymką.
Przed chwilą napisałeś, że celem piegrzymek nie jest ośmieszanie nikogo, tymczasem pan Glemp wyraźnie ośmieszył koncert Madonny. Jak widać, wbrew temu co napisałeś, cele pielgrzymki to nie tylko celebrowanie wiary... Johnny99 napisał(a): Więc wymień mi, co plugawimy i ośmieszamy np. podczas procesji roratnich.
Nie wiem, czy w czasie procesji roratniczych, jednak wasza religia i buńczuczność w propagowaniu jej gdzie tylko się da na siłę, plugawi i ośmiesza inne pokojowe światopoglądy. Wystarczy sobie poczytać biblię co sądzi nt niewierzących, jak również zawiera w sobie mnóstwo kontrowersji. Nie powinna więc was dziwić, że potem ludzie się temu bronią i przeciwstawiają.
|
| Śr sie 19, 2009 11:33 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: Przed chwilą napisałeś, że celem piegrzymek nie jest ośmieszanie nikogo, tymczasem pan Glemp wyraźnie ośmieszył koncert Madonny. Jak widać, wbrew temu co napisałeś, cele pielgrzymki to nie tylko celebrowanie wiary... To, że abp. Glemp ( a nie " pan " ) ośmieszył podczas pielgrzymki koncert Madonny to nie znaczy, że taki jest właśnie cel pielgrzymki. To, że ktoś podczas pielgrzymki się uchlał wódą to nie znaczy, że taki jest cel pielgrzymki. Rozumiesz ? Czy nadal nie ? Cytuj: jednak wasza religia i buńczuczność w propagowaniu jej gdzie tylko się da na siłę, plugawi i ośmiesza inne pokojowe światopoglądy. Po pierwsze - gdzie my ją propagujemy na siłę ? Po drugie - dlaczego plugawi i ośmiesza inne pokojowe światopoglądy ? Jeżeli rzeczywiście ośmiesza, to świadczy raczej negatywnie o tych światopoglądach Cytuj: Wystarczy sobie poczytać biblię co sądzi nt niewierzących, jak również zawiera w sobie mnóstwo kontrowersji. Nie powinna więc was dziwić, że potem ludzie się temu bronią i przeciwstawiają.
A kto twierdzi, że nas to dziwi ? Jezus zapowiedział wyraźnie, że będą się nam przeciwstawiać, i to bardzo ostro. Krzyż został nawet w Nowym Testamencie określony jako " znak, któremu sprzeciwiać się będą " ! Mnie zdziwiło jedynie Twoje stwierdzenie, że katolicy są jedyną grupą społeczną, która atakuje inne, sprzeciwia się innym, a poza tym niszczy, plugawi i ośmiesza - nigdy na odwrót. A zdziwiło mnie dlatego, że jest kompletną bzdurą.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr sie 19, 2009 11:43 |
|
|
|
 |
|
Robur
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Jeśli kto ma wątpliwości co do perfidii kabalistów żydowskich w organizacji turne polecam kolejny "przypadek". Dokładnie ta sama metoda. Na ile Madonna jest świadoma tego, a na ile manipulowana tego nie wiem. Ostatecznie z wolnej woli został kabalistką.
Proszę sobie przypomnieć wypowiedzi organizatorów w stylu - ja nic nie wiem , ja tu tylko pracuje..... Ten protest jest jeszcze głupszy niż nasz.. wierni mają obowiązek powstrzymywania się od zabaw ? No to super, niech się powstrzymują, każe im ktoś iść na koncert ?? MYŚLCIE, ludzie, chociaż czasami.. Madonnie tournee oczywiście organizowali " kabaliści żydowscy ", a nie normalna firma ( LiveNation ), która organizuje trasy koncertowe wielu artystom, od Aerosmith po Jethro Tull. Myślę, że ich daty koncertów też trzeba posprawdzać - może wszystkie są ATAKAMI NA NASZĄ WIARĘ ? Obczajcie sobie także logo LN - czy ten człowieczek po środku nie przypomina Wam Jezusa na krzyżu ? Ależ tak ! To na pewno również jest ATAK ! Spójrz spokojnie bez emocji. Skoro piszesz Madonnie tournee oczywiście organizowali " kabaliści żydowscy ", a nie normalna firma ( LiveNation ), , to skad wiesz , że agencja ta nie realizuje tego co ma realizować, nawet jesli jest agencja promocji artystycznej. jak możesz wykluczyc wpływ kabalistów , kanalistyki Estery na agencje , która dla niej parcuje ? Kto płaci, ten wymaga, nie słyszałeś o tym, nie jesteś klientem ....? Abp Glemp powiedział, że trzeba bronić rozumu, mowił sie wyśmiewaniu sie z ludzi myślących logicznie. Spróbuj połaczyć w całość kilka spraw. Cytuj: Niestety, sprawdziłem daty koncertów w Niemczech, i żaden nie odbywa się w święto ważne dla protestantów.. czyżby niedopatrzenie ?. No właśnie bardzo dobre pytanie. Dlaczego w Polsce i Bułgarii w dniach świat ważnych, a nie w protestanckich Niemczech ? Widać musza byc jakies powody , tak trudno sie domysleć ? Cytuj: zapewniam Cię, całym sercem, że takie poglądy jak te, które teraz głosisz, są 10 razy bardziej groźne dla wiary niż Madonna. Ludzie nie odchodzą od wiary dlatego, że Madonna kpi sobie z krzyża. To nie ma ŻADNEGO ZNACZENIA dla wiary katolików. ŻADNEGO. Ż A D N E G O. Zapewniam Cie równie gorąco i podobnie pięc razy jak ty mnie, że ludzie odchodzą od wiary, ponieważ nikt nie będzie szanował religii z której można sobie kpić. Milczenie w tej sprawie , nie jest tu milczeniem Chrystusowym w obliczu szyerstw i Golgoty, lecz chowaniem głowy w piasek wobec trudności. Ale to juz upadek ducha chrześcijastwa na rzecz chrześcijaństwa (katolicyzmu) nijakiego i bezstresowego. Cytuj: Nie insynuujcie komukolwiek, że koncert gwiazdki pop jest zagrożeniem dla jego wiary - bo jeszcze w to uwierzy, i dopiero będzie problem. To WY jesteście zagrożeniem dla wiary - nie Madonna !
Szaleju, czy haszu sie najadłeś, że wypisujesz odezwy w stylu gorącego konsomolca ? Tu nie chodzi o zgrożenia dla wiary jako takiej przez koncert, to wytwór twojej wyobraźni, cokolwiek rozpalonej. Taki koncert to test, na ile się w Polsce można posunąć. Protesty nie sa najlepszym rozwiązaniem, raczej zwrócenie uwagi na ZŁO. problem w tym że Kościół przestał zwracać uwagę na ZŁO. Teraz sa problemy, można sobie śmiało zrobic wiele rzeczy - brak reakcji. Zło karmi się tchórzostwem ludzi dobrych - Pius IX.
|
| Cz sie 20, 2009 11:52 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: to skad wiesz , że agencja ta nie realizuje tego co ma realizować, nawet jesli jest agencja promocji artystycznej. jak możesz wykluczyc wpływ kabalistów , kanalistyki Estery na agencje , która dla niej parcuje ? Kto płaci, ten wymaga, nie słyszałeś o tym, nie jesteś klientem ....? Wpływu Świadków Jehowy i masonerii też nie mogę wykluczyć, podobnie jak muzułmanów, protestantów i modernistów. Myślę, że oni wszyscy maczali w tym palce. Cytuj: Spróbuj połaczyć w całość kilka spraw. Jakich ? Dla mnie żadnej sprawy od początku nie było. Cytuj: Dlaczego w Polsce i Bułgarii w dniach świat ważnych, a nie w protestanckich Niemczech ? Widać musza byc jakies powody , tak trudno sie domysleć ? Nie no, oczywiście. Sądzę, że Niemcy na tajnym posiedzeniu w Los Angeles zapłacili kabalistom grubą kasę, by koncert Madonny nie odbył się u nich w żadne święto. Cytuj: e ludzie odchodzą od wiary, ponieważ nikt nie będzie szanował religii z której można sobie kpić. No to mamy tylko jedno wyjście - wziąć przykład z muzułmanów, i zacząć organizować zamachy. Z islamu nie można sobie kpić, bo jest niebezpieczeństwo utraty głowy. A zatem islam wszyscy teraz szanują, co widać na każdym kroku. Cytuj: lecz chowaniem głowy w piasek wobec trudności. Trudności to ja dostrzegam w tym, że ciągle w katolicyźmie leżą niewyżyte pokłady zwierzęcej nienawiści do ludzi. To jest trudność. Cytuj: Taki koncert to test, na ile się w Polsce można posunąć. I co, na ile się posunięto ? Cytuj: raczej zwrócenie uwagi na ZŁO.
Na jakie zło ?
|
| Cz sie 20, 2009 12:20 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jakich ? Dla mnie żadnej sprawy od początku nie było.
A według mnie była - bo nie wierzę w przypadkowość daty.
Madonna przyleciła do Polsi w piątek ok południa, przycupnęła kilkanascie godzin i 15 sierpnia zaprezentowała insenizację z pleybacku.
Bono przyleciał na 3 godziny przed konertem a stworzył niezapomniane widowisko w pełnym kontakcie z 70 tys. wspaniale bawiącej się publiczności.
Koncert nie stanowił zagrożenia dla wiary - jesli już to dla tych, których wiara miała trwałość bańki mydlanej.
|
| Cz sie 20, 2009 14:48 |
|
 |
|
r4dz10
|
oczywiście, data nie była przypadkowa - Madonna lub organizatorzy koncertu wybrali 15 sierpnia, by sprowokować wierzących; oni z kolei zrobili szum i darmową reklamę. Wystarczy poczytać o wybrykach Madonny (kiedy była nastolatką, sikała na stojąco przy chłopakach dla przykładu) by mieć pewność, że ona lubi prowokować.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
| Cz sie 20, 2009 15:06 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Madonna przyleciła do Polsi w piątek ok południa, przycupnęła kilkanascie godzin i 15 sierpnia zaprezentowała insenizację z pleybacku. Bono przyleciał na 3 godziny przed konertem a stworzył niezapomniane widowisko w pełnym kontakcie z 70 tys. wspaniale
Byłaś na obu, że masz porównanie? Swoim własnym uchem odróżniasz playback od śpiewania na żywo czy informacje czerpiesz z tego co zaserwują Ci media?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Cz sie 20, 2009 15:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Byłaś na obu, że masz porównanie? Swoim własnym uchem odróżniasz playback od śpiewania na żywo czy informacje czerpiesz z tego co zaserwują Ci media?
Nie muszę ...żyjemy w globalnej wiosce, media opiszą, pokażą wszystko - z gumką od majtek włącznie
O "koncercie" Madonny z pleybacku pisały, pokazywałay, mówiły wszystkie.
|
| Cz sie 20, 2009 16:29 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: Madonna przyleciła do Polsi w piątek ok południa, przycupnęła kilkanascie godzin i 15 sierpnia zaprezentowała insenizację z pleybacku. Bono przyleciał na 3 godziny przed konertem a stworzył niezapomniane widowisko w pełnym kontakcie z 70 tys. wspaniale bawiącej się publiczności.
I to jest ta " sprawa " ? Madonna jest gwiazdą pop, nie ma obowiązku wożenia ze sobą muzyków. Zresztą z wykształcenia jest tancerką, a nie wokalistką. Grunt że śpiewała na żywo. Poza tym po co w ogóle się nad tym zastanawiać ? Co kogo obchodzi czy koncert był na żywo czy z playbacku ? Ja nie jestem fanem Madonny, więc dla mnie może wystąpić nawet z kasety video - i co z tego ? Jakie to ma znaczenie dla nas ? Ile jeszcze będziemy to mędlić ?
|
| Cz sie 20, 2009 16:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ile jeszcze będziemy to mędlić ?
Chyba wystarczy  - każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu.
Gdyby w dniu 15 sierpnia dał koncert inny wykonawca, a nie Madonny, która jawnie kpi z chrzescijaństwa (akcesoria: krzyż, korona cierniowa, stygmaty; wypowiedzi w rodzaju "obnazony Jezus na krzyżu wywołuje u niej podniecenie") prawdopodobnie nie byłoby żadnej sprawy.
|
| Cz sie 20, 2009 16:58 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Alus napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): Byłaś na obu, że masz porównanie? Swoim własnym uchem odróżniasz playback od śpiewania na żywo czy informacje czerpiesz z tego co zaserwują Ci media? Nie muszę ...żyjemy w globalnej wiosce, media opiszą, pokażą wszystko - z gumką od majtek włącznie :D O "koncercie" Madonny z pleybacku pisały, pokazywałay, mówiły wszystkie.
I tu widać Twoje niedoczytanie. Mówili o tym, że kilka piosenek śpiewa z playbacku, żeby móc odpocząć co jest nie dziwne patrząc na jej wiek. I mówili to jeszcze przed koncertem. Dlatego trochę się wygłupiłaś z tym argumentem.
Nie wspominając o porównaniu koncertów, na których się nie było i gloryfikowaniu tylko jednego z nich oceniając po zdjęciach i parosekundowych filmach.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Cz sie 20, 2009 17:21 |
|
 |
|
Robur
|
Johnny99 napisał
Cytuj: Jakich ? Dla mnie żadnej sprawy od początku nie było
Na tym polega właśnie twój problem.
|
| Pt sie 21, 2009 10:33 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Robur napisał(a): Johnny99 napisał Cytuj: Jakich ? Dla mnie żadnej sprawy od początku nie było Na tym polega właśnie twój problem.
Raczej Twój, że jakiś problem widzisz.
|
| Pt sie 21, 2009 10:38 |
|
 |
|
Johnny99
|
Problem w tym, że nie było żadnego problemu, dopóki WY go nie stworzyliście. Załóżmy, iż rzeczywiście doszło do spisku. Na czym on polegał ? Właśnie na tym, by sprytnie podjudzić WAS do protestu, i w ten sposób zrobić reklamę koncertowi. Jeżeli, jak twierdzicie, spisek istniał, to oznacza to tyle, że daliście się podejść jak dzieci. Poszliście za Madonną jak po sznurku, jak na smyczy. Zrobiliście dokładnie to, czego oczekiwała. Teraz cała reszta światowych skandalistów będzie chciała skorzystać z Waszych " usług ", i na pewno nie omieszka Was wykorzystać. Skutek Waszych działań jest dokładnie odwrotny od zamierzonego - świat dostał informację, że opłaca się kpić z katolicyzmu w Polsce, bo daje to gwarancję medialnego szumu. Brawo.
|
| Pt sie 21, 2009 10:45 |
|
|
|