Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać?
Alus napisał(a): Propozycja Gawlaka wiązała sie z wyjazdem do Anglii, a na to nie każdy ma kasę. Ktoś, kogo było stać na pięć ciąży in vitro, raczej ją ma. Zresztą matka ani razu nie stwierdziła, że zrezygnowała z powodów finansowych. Cytuj: Za przerwaniem ciąży byli pospołu matka, dr Gawlak i prof Chazan, postanawiając zdjąć szwy na szyjce macicy, założone wcześniej decyzją dr Gawlaka i prof Chazana. Owszem. Liczyli na to, że dojdzie do poronienia. Jest to trochę analogiczne z przerwaniem "uporczywej terapii" (zwłaszcza, że do poronień doszło w 3 z 4 poprzednich ciąż, więc była duża "szansa"). Tym bardziej kłamliwe są łgarstwa barbarzyńców, sugerujących, że Chazan niejako zamknął ją w gabinecie, przystawił jej pistolet do głowy i zabronił się ruszyć, póki nie donosi ciąży 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lip 22, 2014 7:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ktoś, kogo było stać na pięć ciąży in vitro, raczej ją ma. Zresztą matka ani razu nie stwierdziła, że zrezygnowała z powodów finansowych. 5 ciąż z in vitro - a gdzie wyczytałeś takie bzdury?
|
Wt lip 22, 2014 7:52 |
|
 |
Johnny99
|
O ile pamiętam, sama to przyznała. W każdym razie na pewno co najmniej druga.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lip 22, 2014 8:38 |
|
|
|
 |
mareta
|
Alus napisał(a): Cytuj: Ktoś, kogo było stać na pięć ciąży in vitro, raczej ją ma. Zresztą matka ani razu nie stwierdziła, że zrezygnowała z powodów finansowych. 5 ciąż z in vitro - a gdzie wyczytałeś takie bzdury? Jest to możliwe, chociaż wydaje mi się,że kliniki niezwykle rzadko podejmują się piątej próby zapłodnienia po czterech nieudanych. Zwykle po trzech przyznają, że niestety... Chcą mieć dobrą statystykę. Jest też możliwe, że media podały nieścisłe informacje. Zwłaszcza w tym przypadku nie wiadomo, co jest prawdą.
|
Wt lip 22, 2014 9:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): akruk napisał(a): Tych faryzeuszy obchodzi tylko abstrakcyjna IDEA życia, póki dogodnie skryta w brzuchu obcej kobiety, a nie konkretne "życie ludzkie", o które rzekomo walczą. Czy ruchy pro-life mają przejąć pod opiekę wszystkie dzieci uratowane od śmierci? Przecież te dzieci mają rodziców. Wypisz-wymaluj, jak powiedziałem. Za wszelką cenę ZMUSIĆ obcą kobietę do kontynuowania patologicznej ciąży, powstania dziecka skazanego na cierpienie i rychłą śmierć, a jak się urodzi, to wypiąć się zadem. "Bo ma rodziców". Nawet, psia mać, nie ogłosili, że proszą o modlitwę matkę, ojca, dziecko. Za to zbiórkę będą robić na "świętego bojownika".
|
Wt lip 22, 2014 14:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@akruk, musze ze wstydem przyznac ci racje 
|
Wt lip 22, 2014 16:00 |
|
 |
Hosi
|
akruk napisał(a): Za wszelką cenę ZMUSIĆ obcą kobietę do kontynuowania patologicznej ciąży, powstania dziecka skazanego na cierpienie i rychłą śmierć, a jak się urodzi, to wypiąć się zadem. "Bo ma rodziców".
A zwolennicy penalizacji kradzieży za wszelką cenę chcą ZMUSIĆ biedną obcą kobietę i biednego obcego męzczyznę do patologicznego niejedzenia,powstania cięzkich chorób,które skazują ich na cierpienie i rychłą śmierć.A jak się te choroby urodzą to wypiąć się zadem."Bo przecież mają lekarza" @Hosi musze ze wstydem przyznac ci racje.Tak zapewne powie Kael ? 
|
Śr lip 23, 2014 2:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Hosi zrozumiales co chciales z wypowiedzi@akruka. Ja zgadzam sie z ta jej czescia akruk napisał(a): Johnny99 napisał(a): akruk napisał(a): Tych faryzeuszy obchodzi tylko abstrakcyjna IDEA życia, póki dogodnie skryta w brzuchu obcej kobiety, a nie konkretne "życie ludzkie", o które rzekomo walczą. Czy ruchy pro-life mają przejąć pod opiekę wszystkie dzieci uratowane od śmierci? Przecież te dzieci mają rodziców. Wypisz-wymaluj, jak powiedziałem. Za wszelką cenę ZMUSIĆ obcą kobietę do kontynuowania patologicznej ciąży, powstania dziecka skazanego na cierpienie i rychłą śmierć, a jak się urodzi, to wypiąć się zadem. "Bo ma rodziców".
Nawet, psia mać, nie ogłosili, że proszą o modlitwę matkę, ojca, dziecko. Za to zbiórkę będą robić na "świętego bojownika"Ty, jak rozumiem, nie?
|
Śr lip 23, 2014 3:08 |
|
 |
Hosi
|
Kael napisał(a): @Hosi zrozumiales co chciales z wypowiedzi@akruka. Ja zgadzam sie z ta jej czescia
Ty, jak rozumiem, nie? Nie. Gdyby przyjąć konsekwentnie logikę akruka,należałoby zlikwidowac zakaz prawny,bo przecież wszelkie jego konsekwencje,to ZMUSZANIE.(patrz mój przykład).W takim państwie nie da rady żyć  .Absurd? Niestety,akrukowi miesza się zakaz z nakazem. Załózmy teraz że istnieje bezwarunkowy zakaz aborcji. I tak: Facet gwałci przygodną kobietę która zachodzi w ciążę.Kto/co ją zmusił do urodzenia dziecka:Przestępca czy prawo?Akruk chcąc byc konsekwenty musi oskarżyć prawo,a uniewinnić przestepcę.  Tym samy user ten dokonuje redukcji czynników istotnych w imię swojej ideologii.
|
Śr lip 23, 2014 4:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tyle, ze tu akurat nie chodzi o prawo, ale o tych ktorzy walcza z prawem w imie obrony zycia poczetego, ktore obchodzi ich (najczesciej) do momentu urodzenia. I faktem jest, ze bylo wezwanie do zbierania pieniedzy na kare dla szpitala, a nikt, przynajmniej publicznie, nie zatroszczyl sie o jakiekolwiek dobro (duchowe badz materialne) dla rodzicow, czy dla samego dziecka. A przeciez to dziecko powinno byc ciagle najważniejsze. I tu @akruk ma racje.
|
Śr lip 23, 2014 6:08 |
|
 |
Johnny99
|
akruk napisał(a): Wypisz-wymaluj, jak powiedziałem. Za wszelką cenę ZMUSIĆ obcą kobietę do kontynuowania patologicznej ciąży, powstania dziecka skazanego na cierpienie i rychłą śmierć, a jak się urodzi, to wypiąć się zadem. "Bo ma rodziców".
Nawet, psia mać, nie ogłosili, że proszą o modlitwę matkę, ojca, dziecko. Za to zbiórkę będą robić na "świętego bojownika". Pro-liferzy są zapewne pod tak wielkim wrażeniem wszechstronnego wsparcia udzielonego tak skrzywdzonej matce przez aborterów i postępowych chrześcijan, że po prostu zaniemówili 
|
Śr lip 23, 2014 7:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pro-liferzy są zapewne pod tak wielkim wrażeniem wszechstronnego wsparcia udzielonego tak skrzywdzonej matce przez aborterów i postępowych chrześcijan, że po prostu zaniemówili  Czyli uważasz, jak ci co przyprowadzili jawnogrzesznicę, że tej kobiecie i jej dziecku - przecież pochodzi z in vitro - należą się jedynie obelgi, oskarżenia, bo grzech pozbawił je prawa do współczucia, empatii? Bezgrzeszni z kamieniami w ręku działacze Pro-liferzy i tradycjonalni katolicy........ 
|
Śr lip 23, 2014 8:25 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Czyli uważasz, jak ci co przyprowadzili jawnogrzesznicę, że tej kobiecie i jej dziecku - przecież pochodzi z in vitro - należą się jedynie obelgi, oskarżenia, bo grzech pozbawił je prawa do współczucia, empatii? Nic nie wiem o żadnych obelgach czy oskarżeniach pod jej adresem. A czy uważasz, że Chazanowi się należą jedynie obelgi i oskarżenia? Kamienie od postępowych katolików za działanie zgodne z nauczaniem KK? 
|
Śr lip 23, 2014 8:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Czyli uważasz, jak ci co przyprowadzili jawnogrzesznicę, że tej kobiecie i jej dziecku - przecież pochodzi z in vitro - należą się jedynie obelgi, oskarżenia, bo grzech pozbawił je prawa do współczucia, empatii? Nic nie wiem o żadnych obelgach czy oskarżeniach pod jej adresem. A czy uważasz, że Chazanowi się należą jedynie obelgi i oskarżenia? Kamienie od postępowych katolików za działanie zgodne z nauczaniem KK?  Nic nie wiesz, bo mało w tym wątku słów potępienia i koronny naganny argument dziecko z in vitro, który ma tłumaczyć taką ocenę. Nikomu nie należą się obelgi i oskarżenia, oczywiście dotyczy to także prof Chazana. Stwierdzenie zaś, że przekroczył swe uprawnienia nie respektując obowiązującego prawa, nie jest rzucaniem obelg. Podobnie jak nie jest obelgą opinia, że prawdziwi bohaterzy ratujący życie nienarodzonych w czasach, gdy traktowano je na równi z wyrwaniem zęba, nie zrobili w PRL i na początku lat 90-tych kariery, nie powierzano im stanowisk ordynatorów, dyrektorów placówek medycznych.
|
Śr lip 23, 2014 8:55 |
|
 |
mareta
|
akruk napisał(a): Johnny99 napisał(a): akruk napisał(a): Tych faryzeuszy obchodzi tylko abstrakcyjna IDEA życia, póki dogodnie skryta w brzuchu obcej kobiety, a nie konkretne "życie ludzkie", o które rzekomo walczą. Czy ruchy pro-life mają przejąć pod opiekę wszystkie dzieci uratowane od śmierci? Przecież te dzieci mają rodziców. Wypisz-wymaluj, jak powiedziałem. Za wszelką cenę ZMUSIĆ obcą kobietę do kontynuowania patologicznej ciąży, powstania dziecka skazanego na cierpienie i rychłą śmierć, a jak się urodzi, to wypiąć się zadem. "Bo ma rodziców". Nawet, psia mać, nie ogłosili, że proszą o modlitwę matkę, ojca, dziecko. Za to zbiórkę będą robić na "świętego bojownika". A ty nie możesz się pomodlić, oraz pomóc innemu dziecku, które "zmuszono" do urodzenia się? Myślę, że ta modlitwa będzie miała o wiele większą wartość, niż tych na których strzykasz jadem
|
Śr lip 23, 2014 10:01 |
|
|
|