Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następna strona
 Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać? 
Autor Wiadomość

Post Re: Nagonka na Chazana - czy lekarz ma obowiązek zabijać?
Alus napisał(a):
Dziwna cisza, brak obrony pani ordynator ze Skierniewic, która złamała prawo oddając dziecko matce nie przekazując go do Domu Małego Dziecka, została jak na razie zawieszona.......żywe dziecko.

Jaki to ma związek z Chazanem? Nie znalazłem informacji na wskazany temat.

Śr lip 30, 2014 14:46
Metropolita Szczecińsko-Kamieński solidaryzuje się z prof. Chazanem.
http://www.fronda.pl/a/metropolita-szcz ... 39980.html

Kolejne poparcie dla prof. Chazana ze strony Kościoła.

Śr lip 30, 2014 15:46
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
Dziwna cisza, brak obrony pani ordynator ze Skierniewic, która złamała prawo oddając dziecko matce nie przekazując go do Domu Małego Dziecka, została jak na razie zawieszona.......żywe dziecko.

Jaki to ma związek z Chazanem? Nie znalazłem informacji na wskazany temat.

Ano taki, ze pani doktor przedłożyła racje i dobro dziecka ponad własne.
http://www.tvn24.pl/lodz,69/ordynator-z ... 53977.html

Śr lip 30, 2014 15:49

Johnny99 napisał(a):
HGW z pewnością doskonale wiedziała, co robi. Wiedziała, że wyrzucenie Chazana jest bezpodstawne, ale miała nóż na karku, bo jesienią wybory, opinia publiczna naciska, a Wyborcza pisze, że jak nie wywali Chazana, to przegra. Wydała więc szybciutko decyzję, nie czekając na zakończenie postępowania, żeby "w razie co" móc powiedzieć: "no, sami widzicie, ja chciałam, ale na sądy nie poradzę!".

Tak, z pewnością wiedziała jak zgrać pod publiczkę. Co do noża- nie sądzę żeby go miała na karku- co najwyżej na biurku( do rozcinania listów) ;)

Śr lip 30, 2014 19:56

akruk
[quote="mareta napisał(a):
odczuwa ból, to po drugie.
Płód co najmniej do 24-tygodnia nie jest w stanie odczuwać bólu. Doucz się.
[/quote]

Rozdzierający ból
Dr Kanwaljeet Anand, lekarz pediatra z amerykańskiego Uniwesytetu Arkansas, zeznał przed miejscowym sądem, że 20-tygodniowy płód poddawany aborcji odczuwa silny, rozdzierający ból (severe and excruciating pain). Dr Anand był przesłuchiwany jako ekspert w sprawie o uznanie za obowiązujący rządowy zakaz aborcji przy częściowym porodzie.

Lekarz jednoznacznie stwierdził, że dzieci w 20-tym tygodniu życia płodowego są zdolne do odczuwania bodźców i doświadczają silnych cierpień podczas aborcji, bez względu na jej metodę. Dr Anand przedstawił sądowi dane potwierdzające zeznania: pomiary akcji serca, przepływu krwi i poziom hormonów dziecka wskazują na odczuwanie silnego bólu.

za: "The Guardian" - 07.04.2004 r.

Cz lip 31, 2014 13:45

Dzięki za link. Smutne to. Biurokracja, proedury, poprawność polityczna i interes lobby są w naszym kraju silniejsze od etyki i moralności.
W dobie komuny walczło się z tym mając świadomość, że narzuca to hegenom. A teraz? Oportuniz, własna wygoda, pieniądze?
Złe prawo należy zmieniać. Złych posłów nie należy wybierać. A jeśli ci, którzy w sejmie są, stanowią naszą reprezentację - to kim się staliśmy?

Pt sie 01, 2014 11:28

Osoby, którym nieoboj etne są patologie współczesnego świata zaprasza na stronę citizengo.org i wspierania akcji.

N sie 03, 2014 8:55

Cytuj:
Dr Kanwaljeet Anand, lekarz pediatra z amerykańskiego Uniwesytetu Arkansas...

To juz szczyt wszystkiego! Rozumiem obrone zygoty przez wystawianie w oknach swietych obrazow, wiele razy najgorsze kataklizmy powstrzymywaly, ale przywolywanie "turbanowca" z jego boginia Kali czy inna Durga jest haniebne!
Daj spokoj zygocie, bedzie madra, zaszyje sie gleboko w macicy i nawet twoj amerykanski Eszelon jej nie wykryje. Zygota tez czlowiek, swoj cwancyk ma!

Nic z tego nie rozumiem. Usuwanie nieporzadanych plodow zle, in vitro zle, kondomy zle, pozamalzenskie "dzieciorobstwo" zle. O co wlasciwie chodzi? Mamy rodzic czy nie? Moze chodzi o rodzenie na zasadach? Wylacznie w rodzinie? W takim razie, co po jej rozpadzie? Kosciol bierze jakas odpowiedzialnosc w tej kwestii? Przeciez slub dal! Moze nalezy nie dawac byle komu?

N sie 03, 2014 15:48

lokis napisał(a):
Moze nalezy nie dawac byle komu?

Może.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn sie 04, 2014 6:36

Johnny99 napisał(a):
... Może.

Może? Sądzę, że profilaktyka lepsza od leczenia.

Pn sie 04, 2014 8:20

Co z tym Chazanem? Czy to prawda, że jest rozwodnikiem zyjącym z kochanką?
Gdyby tak było, to widzę tu rozdwojenie moralne i jego i Kościoła, który go popiera.
Absolutnie nie może być taka osoba autorytetem moralnym w zakresie V przykazania, jeśli jawnie lekceważy VI. Tak samo gdyby był złodziejem, czy bandytą - ale wyrażał sprzeciw przeciwko aborcji - to nie jest to osoba wiarygodna...
Odrzuca mnie od takiej obłudy. Sorki.

Napiszcie, czy to prawda.

Wt sie 05, 2014 5:54
Nie wiem, czy to prawda.

Uwazasz, ze wiarygodni sa tylko ludzie bezgrzeszni? I jak ktos np pracuje na czarno to nalezy przypuszczac, ze takze bedzie chcial zabijac?
A ty jestes wiarygodny?

Wt sie 05, 2014 7:36

Kael napisał(a):
Uwazasz, ze wiarygodni sa tylko ludzie bezgrzeszni?

Ale to jest chyba akurat grzech uporczywy, który KRK powinien ganić, a jakoś nie gani... zgadza się? Jeżeli zatem ów kolportowany w mediach fakt jest prawdą, wówczas wychodzi na to, że Kościół udziela poparcia moralnego osobie siejącej zgorszenie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sie 05, 2014 8:30
Kosciol udziela poparcia moralnego Chazanowi w tej konkretnej sprawie.

Zyczylabym sobie takiej wyrozumialosci dla innych osob, ktore nie zawsze zyja bezgrzesznie, a walcza czesto takze w slusznych sprawach. Niestety, nie zawsze heierachowie potrafia zapomniec czyjas terazniejszosc a nawet przeszlosc, zeby poprzec ich dazenia. Czesciej wlasnie wypominaja im rozne grzechy, zeby nie powiedziec grzeszki. Choc Pan Jezus wydawal sie wlasnie miec takich ludzi na wzgledzie, kiedy mowil.

Cytuj:
Wtedy Jan rzekł do Niego: «Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami». Lecz Jezus odrzekł: «Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami. Kto wam poda kubek wody do picia, dlatego że należycie do Chrystusa, zaprawdę, powiadam wam, nie utraci swojej nagrody. Mk 9, 38-41

Wt sie 05, 2014 8:58

Kael napisał(a):
Kosciol udziela poparcia moralnego Chazanowi w tej konkretnej sprawie.

Doprawdy?

Cytuj:
Biskup włocławski Wiesław Mering napisał list do prof. Bogdana Chazana. Byłego już dyrektora Szpitala im. Świętej Rodziny w Warszawie zaliczył do grona "przyjaciół Boga". Jednocześnie hierarcha Kościoła katolickiego z "najwyższą czcią i podziwem" odnosi się do "postawy życiowej" prof. Chazana i jego "wierności głoszonym wartościom".

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... boga/5k01t

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sie 05, 2014 9:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 580 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następna strona