Media o Kościele - wątek zbiorczy
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Media o Kościele - wątek zbiorczy
Jasne. Tyle, że powinien zgłosić się po nie do tego chłopaka, a nie do siostry Bernadetty.
|
Cz wrz 04, 2014 21:11 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Otóż nie, bo chłopak był niepełnoletni, a więc za jego czyny odpowiadali jego opiekunowie. Poza tym siostry nie reagowały na informacje o znęcaniu się, gwałtach, czyli na doniesienia o przestępstwach. Zresztą za to wszystko siostra Bernadetta już siedzi w więzieniu. Przynajmniej nikt nie będzie bredził, że przestępstwa nie było!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 04, 2014 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niepełnoletni, o czym chyba nie wiesz, może również odpowiadać za swoje czyny jak dorosły.
|
Cz wrz 04, 2014 21:17 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Tylko w niektórych przypadkach, a znęcanie się nie jest jednym z nich.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 04, 2014 21:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): I druga sprawa, czy koralowce nie są aby pod ochroną?? Są, ale nie czerwone. Jajko napisał(a): Zastanawia mnie tylko czemu/komu ma to służyć? No bo chyba nie Rychwałdzkiej rodzicielce Jezusa, ani też jemu samemu. Mnie to też czasem zastanawia, ale tłumaczę to sobie tak, że ludzie w różny sposób wyrażają swoją wdzięczność i uwielbienie.
|
Cz wrz 04, 2014 21:22 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Dominikanin z gdańskiego klasztoru został wyrzucony z zakonu. To kara za łamanie ślubów posłuszeństwa i ubóstwa, a także seks z kobietą. Decyzja jest ostateczna - zatwierdził ją już Watykan. http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... SlotII3imgBrawo! Niespełna rok od gwałtu (od razu zaznaczam, sprawa umorzona, więc zdaniem niektórych nic się nie stało) facet zostaje formalnie wywalony z zakonu. Coś watykańskie młyny zaczęły szybciej mleć. Oby tak dalej!
|
Pn wrz 22, 2014 13:42 |
|
 |
mareta
|
MARIEL napisał(a): Jajko napisał(a): I druga sprawa, czy koralowce nie są aby pod ochroną?? Są, ale nie czerwone. Jajko napisał(a): Zastanawia mnie tylko czemu/komu ma to służyć? No bo chyba nie Rychwałdzkiej rodzicielce Jezusa, ani też jemu samemu. Mnie to też czasem zastanawia, ale tłumaczę to sobie tak, że ludzie w różny sposób wyrażają swoją wdzięczność i uwielbienie. Nie wiem jak inni, ja patrząc na sukienkę Najświętszej Panienki właśnie to czuję. Ja przychodzę do sanktuarium, inni patrzą na zabytki i dzieło sztuki, jeszcze inni czy przychodzą z kalkulatorem i zapewne liczą ile i za ile... Cytat aż się prosi "Jakiegoś mnie Panie Boże stworzył, takiego mnie masz"....
|
Pn wrz 22, 2014 19:25 |
|
 |
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Niespełna rok od gwałtu (od razu zaznaczam, sprawa umorzona, więc zdaniem niektórych nic się nie stało) facet zostaje formalnie wywalony z zakonu. Coś watykańskie młyny zaczęły szybciej mleć. Oby tak dalej! Żeby już go nikt nie pilnował i mógł spokojnie "gwałcić" dalej? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 23, 2014 6:52 |
|
 |
Jajko
|
A to ktoś go pilnował by nie gwałcił??
|
Wt wrz 23, 2014 9:03 |
|
 |
Johnny99
|
Jasne, pewnie go za słabo pilnowali, ale teraz będzie jeszcze gorzej 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 23, 2014 9:17 |
|
 |
Jajko
|
A kto go pilnował i jak, bo nie bardzo rozumiem o czym piszesz?
|
Wt wrz 23, 2014 9:19 |
|
 |
Johnny99
|
A wiesz, na czym polega bycie zakonnikiem?
|
Wt wrz 23, 2014 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99, właśnie karmisz trolla.
|
Wt wrz 23, 2014 9:23 |
|
 |
Jajko
|
Johnny99 napisał(a): A wiesz, na czym polega bycie zakonnikiem? No, tak z grubsza, ale różne są zakony i w tym, najwyraźniej, swobody gość miał dość dużo.
|
Wt wrz 23, 2014 9:52 |
|
 |
Jajko
|
"Kto nigdy nie wykorzystał nietrzeźwej niech pierwszy rzuci kamień" - tak na Twitterze pisarz i publicysta Rafał Ziemkiewicz skomentował artykuł o zakonniku, który wykorzystał seksualnie pijaną i nieprzytomną dziewczynę. "To ma być przyznanie się do gwałtu?" - pytają internauci. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3imgPoziom Leppera: http://www.youtube.com/watch?v=nCgXGdHuaGI
|
Wt wrz 23, 2014 10:34 |
|
|
|