Koncertu Madonny ciąg dalszy
Autor |
Wiadomość |
blix
|
Ale, oczywiście, że masz rację. Chodziło mi tu o to, że pewnie niektórych "katolików" sprowadził w tej kwestii na ziemię...
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Pn sie 24, 2009 18:12 |
|
|
|
 |
Kancermeister
|
Duch ochoczy, ale ciało mdłe
Może by tak tlen podawać przez mikrofon? Rozwiązanie dobre, sprawdziło się, pozwala zachować sprawność nawet dużo starszym osobnikom.
Cz wrz 03, 2009 6:38 |
|
 |
Bobesz
|
Tylko ciężki naiwniak może uważać, że data 15 sierpnia na koncert madonny była przypadkowa. Czyżby wywodząca się z Wloch pani nie wiedziała, że w tym czasie w Kościele jest jedno z największych świąt? I czy jednocześnie stworzenie hasla reklamowego na ten koncert "Nie ma miejsca na dwie królowe w tym kraju" - też było przypadkiem? O, naiwni, naiwni - w ten sposób to upłyną dziesiątki lat zanim w ogóle zorientujecie się, że plują wam w twarz i plują na prawdziwą Madonnę Częstochowską oraz jej Syna.
|
Cz wrz 03, 2009 7:37 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Jesteś chyba...
Hasło reklamowe pochodziło z Anglii, a nie z Polski. Ktoś tu ma zbyt bujną wyobraźnię...
A idąc twoim tokiem myślenia: skoro wywodzisz sie z Włoch, to napewno wiesz, co Polacy robią w USA. Każy z imienia i nazwiska...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz wrz 03, 2009 7:52 |
|
 |
Bobesz
|
Oczywiście, że się mylisz bo hasło "Nie ma miejsca na dwie królowe w tym kraju" BYŁO hasłem reklamowym koncertu madonny w Polsce. (Być może w Anglii również - tego nie śledziłem ale to tymbardziej świadzcy o tym, że ta pani robi te rzeczy świadomie atakując tamtejszą królowę)
Należy także pamiętać kto pracuje dla madonny. Są to setki najlepszych na świecie profesjonalistów, w tym najlepszych i najbardziej świadomych tego co robią - profesjonalistów od reklamy. Twierdzenie, że robią oni cokolwiek nieświadomie jest kompromitowaniem się.
Zwróć także, łaskawie, uwagę na fakt wieszania się na KRZYŻU przez panią madonnę w czasie koncertu - czy to twoim zdaniem także robiła nieświadomie? Może nie wie z kim ten KRZYŻ jest zwiazany? Może wydawało się jej i jej pracownikom, że KRZYŻ to takie ładne i ciekawe świecidełko i ładny element scenografii, i że ładnie będzie pani madonna na nim wyglądać - ale o Ukrzyżowanym pani madonna oraz jej zawodowcy z ekipy nigdy nie słyszeli?
Bobesz
|
Cz wrz 03, 2009 17:49 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ciekawe, jak długo jeszcze katolicy będą robić Madonnie reklamę..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz wrz 03, 2009 18:22 |
|
 |
Sareneth
|
Bobesz napisał(a): Oczywiście, że się mylisz bo hasło "Nie ma miejsca na dwie królowe w tym kraju" BYŁO hasłem reklamowym koncertu madonny w Polsce. (Być może w Anglii również - tego nie śledziłem ale to tymbardziej świadzcy o tym, że ta pani robi te rzeczy świadomie atakując tamtejszą królowę) Należy także pamiętać kto pracuje dla madonny. Są to setki najlepszych na świecie profesjonalistów, w tym najlepszych i najbardziej świadomych tego co robią - profesjonalistów od reklamy. Twierdzenie, że robią oni cokolwiek nieświadomie jest kompromitowaniem się. Zwróć także, łaskawie, uwagę na fakt wieszania się na KRZYŻU przez panią madonnę w czasie koncertu - czy to twoim zdaniem także robiła nieświadomie? Może nie wie z kim ten KRZYŻ jest zwiazany? Może wydawało się jej i jej pracownikom, że KRZYŻ to takie ładne i ciekawe świecidełko i ładny element scenografii, i że ładnie będzie pani madonna na nim wyglądać - ale o Ukrzyżowanym pani madonna oraz jej zawodowcy z ekipy nigdy nie słyszeli? Bobesz Słuchając kato fanatyków daleko zajdziesz...
Czyli tak: nie ma prawa artysta (jakikolwiek) wykorzystać elementów, które kojarzą się z czymś religijnym, bo fanatykom to się nie spodoba. Jakie wyjście? Zrobić z Polski ciemnogród, i zapraszać tylko Arkę Noego i inne katolickie zespoły na koncerty...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt wrz 04, 2009 7:38 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Ciekawe, jak długo jeszcze katolicy będą robić Madonnie reklamę.. Dyskusję na Forum trudno nazwać robieniem reklamy (w przeciwieństwie do wcześniejszych, medialnych protestów) Sareneth napisał(a): Czyli tak: nie ma prawa artysta (jakikolwiek) wykorzystać elementów, które kojarzą się z czymś religijnym, bo fanatykom to się nie spodoba.
Zupełnie inną kwestią jest, czy artysta ma prawo coś zrobić, a inną, czy robi to celowo czy przypadkowo. Załóżmy, że masz prawo splunąć zawsze kiedy mnie widzisz, ale ja też mam prawo uważać, że robisz to celowo. Nie mam obowiązku udawać ani że to przypadek, ani że pada deszcz.
|
Pt wrz 04, 2009 8:20 |
|
 |
Bobesz
|
Aaaa, to jesteśmy w domu: już jestem kato-fanatykiem. Powodem tego przyporządkowania jest to, że ośmieliłem się bronić Krzyż. Podziwiam jakość twojej "tolerancji", brawo! Wspaniale "tolerujesz" czyjąś wiarę! Od razu dajesz takie miłe określenia jak fanatyk.
Otóż niezależnie jak oplujesz swojego dyskutanta to wiedz, że Krzyż jest miejscem świętym. Jeśli w to nie wierzysz to polecam zmianę forum bo na tak prymitywnym poziomie - czy wolno znieważać Krzyż czy nie wolno (bo jakaś pani ma ochotę pokazac swoje ciało akurat na krzyżu, oczywiście ten krzyż to "przypadkowo") - to takie opinie rozważa się raczej na jakimś antykościelnym komunistycznym bądź liberalnym forum.
|
Pt wrz 04, 2009 8:48 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Dyskusję na Forum trudno nazwać robieniem reklamy I po co się czepiasz słówek ? Cytuj: Zupełnie inną kwestią jest, czy artysta ma prawo coś zrobić, a inną, czy robi to celowo czy przypadkowo.
Czy ktoś neguje fakt, że Madonna się wieszała na krzyżu celowo  Przekręcacie, mieszacie, babracie się w tym nonsensie nie wiadomo po co..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt wrz 04, 2009 9:01 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Dyskusję na Forum trudno nazwać robieniem reklamy I po co się czepiasz słówek ? Nie mogę odpowiedzieć po co, co się nie czepiam słówek  Przyjąłem, że Twój jednozdaniowy komentarz po nowych postach w tym temacie odnosi się właśnie do dyskusji na Forum. Johnny99 napisał(a): Czy ktoś neguje fakt, że Madonna się wieszała na krzyżu celowo  Można odnieść takie wrażenie. Może mylne. Johnny99 napisał(a): Przekręcacie, mieszacie, babracie się w tym nonsensie nie wiadomo po co.. Może, ale nie wynika to ze złej woli, ale z faktu, że wypowiedzi adwersarzy są niejasne, a często też niespójne. Np. zamiast odnieść się rzeczowo do pytania bobeszabobesz napisał(a): Zwróć także, łaskawie, uwagę na fakt wieszania się na KRZYŻU przez panią madonnę w czasie koncertu - czy to twoim zdaniem także robiła nieświadomie?
Sareneth pisze ogólniki o "katofanatykach" i zmienia temat.
|
Pt wrz 04, 2009 9:15 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Można odnieść takie wrażenie. Może mylne.
To dziwne, bo nie przypominam sobie, by ktoś tu coś takiego twierdził.
|
Pt wrz 04, 2009 10:06 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Bobesz: a może tak jakiś mały dowód na to, że koncert w Polsce był tak reklamowany? Śmiało.
I dorzuć jeszcze wideo z tego koncertu, na którym Madonna wisi na krzyżu.
Czekamy.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt wrz 04, 2009 10:48 |
|
 |
Johnny99
|
Co do krzyża: http://www.stmatthewsnj.org/blog/wp-con ... _cross.jpg. Nawiasem mówiąc, wygląda to trochę głupio.
Co do reklam, to osobiście takich nie odnotowałem. Jest natomiast oczywiste, że jeśli się pojawiły, to po ruszeniu protestów.
|
Pt wrz 04, 2009 10:52 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Można odnieść takie wrażenie. Może mylne. To dziwne, bo nie przypominam sobie, by ktoś tu coś takiego twierdził.
Gdyby twierdził, to nie pisałbym o odniesieniu może mylnego wrażenia, ale zacytowałbym dany fragment i byłoby pozamiatane 
|
Pt wrz 04, 2009 11:23 |
|
|
|