Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 23:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Stop satanizmowi – stop abonamentowi 
Autor Wiadomość

Post Re: Stop satanizmowi – stop abonamentowi
tomek92pl napisał(a):
Smiac mi sie z was juz chce ludziska. Czasami sie zastanawiam czy przyjscie tego calego Jezusa to nie bylo najwieksze przeklenstwo tej planety.

Jezus jak Jezus, zwykły człowiek narodowości żydowskiej, który czegos tam sobie nauczał.

Przekleństwa raczej doszukiwałbym sie gdzie indziej:
„Miało przyjść Królestwo Boże, a przyszedł Kościół"

So paź 15, 2011 23:41
czasowo zablokowany

tadeuszek napisał(a):
Jezus jak Jezus, zwykły człowiek narodowości żydowskiej, który czegos tam sobie nauczał.

Przekleństwa raczej doszukiwałbym sie gdzie indziej:
„Miało przyjść Królestwo Boże, a przyszedł Kościół"

Nie zrozum mnie zle, nie mam nic przeciwko naukom Jezusa, lecz przez jego 'przyjscie' (jesli w ogole istnial, tego nie wiem(-y) ) wydarzylo sie duzo "zlego" i nadal sie dzieje.

N paź 16, 2011 0:09

tomek92pl napisał(a):
Nie zrozum mnie zle, nie mam nic przeciwko naukom Jezusa, lecz przez jego 'przyjscie' (jesli w ogole istnial, tego nie wiem(-y) ) wydarzylo sie duzo "zlego" i nadal sie dzieje.

Tak, chociaż trudno jednoznacznie podliczyć rachunek zysków i strat, lokalny czy globalny. Ale zwróć uwagę na co innego - gdzie indziej przyszli inni, gdyby ten kult się nie pojawił, mogłyby być jeszcze większe problemy ;).

A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39

N paź 16, 2011 7:26

Alus napisał(a):
Nie potrzeba prosić....gdy ktoś olewa ustalone zasady w jakim gremium sam ustawia się poza tym gremium.

Czyli Twoim zdaniem wyznawcy innych religii, wyznań chrześcijańskich i światopoglądów nie powinni mieć prawa do dysponowania swoim prywatnym czasem wolnym?

N paź 16, 2011 10:02
czasowo zablokowany

http://wpolityce.pl/artykuly/16535-osa- ... gala-w-tvp

:D jednak akcja "Tak dla Nergala w TVP" (bralem udzial) na facebooku robi swoje :D

Śr paź 19, 2011 0:25

Jak nie TVP to TVN http://kultura.dziennik.pl/telewizja-i- ... w-tvn.html

Śr paź 19, 2011 13:42
czasowo zablokowany

tadeuszek napisał(a):

:D :D :D

Śr paź 19, 2011 23:22

Seweryn napisał(a):
Pojawiło się hasło jak w temacie .
Wystąpienia Darskiego to często nawoływanie do nienawiści , propagowanie treści satanistycznych i ideologii satanizmu , ośmieszanie wierzących, religii i inne tego typu rzeczy . Czy wobec tego promowanie takich ludzi powinno budzić sprzeciw , czy też nie?

Adam Darski powinien być wykluczony z programu The Voice of Poland czy też nie?
Czy osoby " urażone " praktykami Darskiego powinny zaprzestać opłacania abonamentu na znak protestu, jeśli nie zostanie on wykluczony z telewizji za którą opłacają abonament.

Czy powinno się promować osoby które np: burzą , sieją nienawiść, nawołują do palenia Żydów , są rasistami , domagają się czystek , są za legalizacją narkotyków, promują zło , chwalą morderców itd.

http://www.youtube.com/watch?v=5mBA60ZT ... re=related

1. Uważam, że abonamentu nie powinno się płacić w ogóle, niezależnie od okoliczności.
2. Darcie Biblii przez Darskiego jest ekspresją pewnej idei i nikt nie może tego zabraniać, ludzie nie po to ginęli na wojnach, żeby inni mogli wrócić do socjalizmów! Wolność to podstawa!
3. Proszę przyjrzeć się warstwie treściowej piosenek oraz oprawie takich zespołów jak Anaal Natharkh, Pig Destroyer czy Silencer, a zobaczycie kochani moi, że Darski to szczeniak wśród dobermanów!
4. Co ma na Boga rasizm, antysemityzm i bulimia do narkotyków? Posiadam, ok. Co ci do tego knypku? Dzieje ci się krzywda?
5. Zło niejedno ma imię, spójrz na siebie. Ty i tobie podobni: "Widzi drzazgę w oku brata, a belki w swoim oku nie zauważa".

To tak w skrócie, bo ręce mi opadły jak przeczytałem wasze posty.

Ślę wam libertariańskie pozdrowienie wy zakamuflowani faszyści!

So gru 03, 2011 0:43
Cytuj:
Wolność to podstawa

Wolność bez odowiedzialności staje się anarchią.
Odpowiedzialność obliguje do szacunku wobec każdego człowieka w pełnym wymiarze, a więc szacunku do wiary.
"Zakamuflowani faszyści"....objaw szczeniactwa.

Inna sprawa - milczenie, nagroda wręczana w Bazylice, odkrycie satanizmu :o
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,1074 ... u__go.html

So gru 03, 2011 9:43

Alus napisał(a):
Nergal sam usunął sie z programu przez zadufanie - pozwolił sobie na kolejny eksces kpin, parodii Sakramentu małżeństwa.

Parodii sakramentu małżeństwa dokonał też Cejrowski, załatwiając sobie unieważnienie ślubu z Pawlikowską żeby wziąć ślub z Najfeld. I też jest ciągle w telewizji.

N gru 04, 2011 14:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6