Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 7:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona
 Coraz śmielej przeciwko Bogu 
Autor Wiadomość

Post Re: Coraz śmielej przeciwko Bogu
Uwierz mi, drogi Fiucie - Podwójna Mineto, są lepsze sposoby na dokopanie wierzącym niż naigrawanie się z cudzej ksywy. : P

Orkiestra!

Pn sty 07, 2013 20:19

dick69->
Cytuj:
Przeciez wiadomo, że zdecydowana wiekszośc to tacy niedzielni chrześcijanie. I to tez tylko przez 45 minut trwania Mszy.

Eeeee, nawet chyba to nie. Raczej tacy 'od święta'. Jak ze święconką trzeba pójść do kościoła.

Cytuj:
Chociaz niektórzy to nawet do konca nie wytrzymują :D

Ekhmmm... z bardzo dawnych czasów, ale znam ten ból :D

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 20:21
Proszę mi tu nie insynuowac żadnych bezeceństw. Ja nie żaden fiut tylko Rysiu rocznik 69 :D

Pn sty 07, 2013 20:22

E tam. Jakbyś miał 43 lata, tobyś był całkiem zrutusowiały i mówił do wszystkich per "pan/pani"...

(stary dowcip, którzy wszyscy znają)

Orkiestra!

Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:30 przez Lurker, łącznie edytowano 1 raz

Pn sty 07, 2013 20:27

Val->
Cytuj:
Każdy ma prawo wyznawać wartości jakie mu się żywnie podobają. Tak bardzo kłuje to w oczy?

Dla mnie nie ma żadnego problemu. Dopóki nie wykorzystuje się tych ludzi w statystykach do forsowania swoich przywilejów i narzucania innym (np. mnie) swoich reguł. I to kłuje. Nie tylko w oczy.

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 20:28
Panna_Funia napisał(a):
Eeeee, nawet chyba to nie. Raczej tacy 'od święta'. Jak ze święconką trzeba pójść do kościoła.

Kiedys widziałem w wiadomosciach taką sondę robioną wśród wierzących po święceniu pokarmów w koszyczkach.

Dziennikarka zadała jednej pytanie "dlaczego pani tutaj przyszła" - a w odpowiedzi dostała "Aaaa nie wiem" :D

Pn sty 07, 2013 20:30

Lurker->
Cytuj:
E tam. Jakbyś miał 43 lata, tobyś był całkiem zrutusowiały i mówił do wszystkich per "pan/pani"...

A na taką przyjemność to można sobie też pozwolić nie mając tych 43 lat... proszę Pana :P

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 20:34
Cytuj:
Dlatego napisałem jeżeli chcesz sie modlic to się módl pod tym płotem.

A ja napisałam 2-3% może sobie podskoczyć na wysokość pięty, a nie usiłować dyktować 98% warunki.....jeśli nadal nie pojmujesz zasad demokracji, to może zrozumiesz sarmackie znaj proporcyje mocium panie.
Wbrew temu co mniemasz, wysyłając kogoś pod płot nie deprecjonujesz religii, wierzących, jedynie tylko obnażasz swój poziom.

Cytuj:
Proszę mi tu nie insynuowac żadnych bezeceństw. Ja nie żaden fiut tylko Rysio rocznik 69 :P

Z poziomu wypowiedzi wynika, że 99.

Pn sty 07, 2013 20:36
Lurker napisał(a):
zrutusowiały

Zrutusowiały?
Google nic mi nie powiedziało?
Ani słownik slangu miejskiego - muszę zapytac syna, on chodzi do gimnazjum to bedzie wiedział :D

Alus napisał(a):
Wbrew temu co mniemasz, wysyłając kogoś pod płot nie deprecjonujesz religii, wierzących, jedynie tylko obnażasz swój poziom.

Przepraszam bardzo, ale czy to ja postawiłem ołtarz pod płotem boiska.
Wiec niech sie modla pod tym płotem, ale niech nie przeszkadzaja dzieciom w grze żądajac od nich przerwania meczu. Podobnie dzieci nie przeszkadzały modlacym się pod płotem tylko grały sobie dalej nie zwracając na nich uwagi.

Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn sty 07, 2013 20:36
dick69 napisał(a):
Panna_Funia napisał(a):

Kiedys widziałem w wiadomosciach taką sondę robioną wśród wierzących po święceniu pokarmów w koszyczkach.

Dziennikarka zadała jednej pytanie "dlaczego pani tutaj przyszła" - a w odpowiedzi dostała "Aaaa nie wiem" :D

Prawdopodobnie tez był z rocznika 69 i przezornie dla tradycji przyszedł z koszyczkiem.
Zaobserwowano, że najbardziej zagorzali ateiści w sobotę wielkanocną drepczą z koszyczkami do świecenia.

Pn sty 07, 2013 20:38
Panna_Funia napisał(a):
Val->
Cytuj:
Każdy ma prawo wyznawać wartości jakie mu się żywnie podobają. Tak bardzo kłuje to w oczy?

Dla mnie nie ma żadnego problemu. Dopóki nie wykorzystuje się tych ludzi w statystykach do forsowania swoich przywilejów i narzucania innym (np. mnie) swoich reguł. I to kłuje. Nie tylko w oczy.

Ależ mi chodzi o to czepianie się innych, jak to robisz wespół z Dickiem69. Dziwicie się, że ludzie nie są perfekcyjnie idealni.
Wyznają chrześcijaństwo po swojemu, a was to razi w oczy i to tu, to tam palcem pokazujecie, że nieidealnie jest.

Lurker no nie rób jaj. Rutusowość zniżać do poziomu ... :x .

Rutus- to taki ktoś w średnim wieku, kto nie ma problemu z pisownią słowa Bóg. I kogo nudzą ograne schematy. Bo ograne schematy jakie Ty Dicku69 stosujesz są domeną nastolatków, co to na lekcji religii uświadamiają sobie, że są ateistami i idą na fora ze swoją "misją". Ty na razie tą retoryką nastolatków jesteś oczarowany, więc Lurker nie daje wiary, że gość w takim wieku jak Ty nie dba o wyższy poziom w dokopywaniu wierzącym.

Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn sty 07, 2013 20:40

dick69->
Cytuj:

Ja też sobie sama kiedyś postawiłam identyczne pytanie. I padła identyczna odpowiedź. I to był mój ostatni raz z koszykiem w kościele ;-)

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 20:40

Val->
Cytuj:
Ależ mi chodzi o to czepianie się innych, jak to robisz wespół z Dickiem69. Dziwicie się, że ludzie nie są perfekcyjnie idealni.
Wyznają chrześcijaństwo po swojemu, a was to razi w oczy i to tu, to tam palcem pokazujecie, że nieidealnie jest.

Przecież tłumaczę, że mnie nie razi przeżywanie chrześcijaństwa (czy czegokolwiek innego) po swojemu. Mnie razi powoływanie się na tych ludzi by coś forsować, i podpinanie pod nich określonych idei. A skoro się to robi i oni figurują jako katolicy i wyznawcy określonych poglądów, to ja pokazuję jak to wygląda w rzeczywistości.

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 20:46
Panna_Funia napisał(a):
A skoro się to robi i oni figurują jako katolicy i wyznawcy określonych poglądów, to ja pokazuję jak to wygląda w rzeczywistości.

No i to jest tajemnica poliszynela. Choć niektórzy starają się być kreatywni i po prostu pokazują różne badania, co by ludzi nie zanudzać oczywistościami, o których to tu na forum informowali już inni.

Pn sty 07, 2013 20:58

Val->
Cytuj:
No i to jest tajemnica poliszynela. Choć niektórzy starają się być kreatywni i po prostu pokazują różne badania, co by ludzi nie zanudzać oczywistościami, o których to tu na forum informowali już inni.

Badania? Proszę Pani, jakie badania? :shock: Przecież ja żyję i obracam się wśród ludzi, z których przynajmniej 90% to ponoć katolicy. Pani nie? Nie ma Pani rodziny, koleżanek, kolegów, sąsiadów? Nie widzi Pani jak różnie żyją ludzie? Potrzebuje Pani publikacji naukowych by opisać rzeczywistość, która Panią na co dzień otacza?

...to be who I am

Pn sty 07, 2013 21:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona