Zarzuty wobec abp Głódzia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Zarzuty wobec abp Głódzia
lokis napisał(a): Gita: Cytuj: Niestety zmieniłam plany i nie pojechałam do Gdańska. Bylem zmuszony upuscic sobie dwa litry krwi. Zal, po prostu zal! Cytuj: Czy to znaczy, że zamiast modlić się za kapłanów powinnyśmy śledzić ich potknięcia oraz błędy i roztrząsać na forum???? To samo mi przyszlo do glowy. Po co glosic "krol jest nagi!"? Cicho ma byc! I z klapkami na oczach! Sa takie francowate gangreny, ktore zamiast pomodlic sie w ciszy o np. TVTrwam, jezdza po calej Polsce, hucznie pyskuja w nienawisci do calego swiata. Ja natomiast, siedze cicho, szepcze sobie -"oby mu nie dali, oby mu nie dali". Prosze, kultura, a kultura!  Żałosny jest ten twój komentarz.
|
N kwi 14, 2013 12:45 |
|
|
|
 |
lokis
|
A czemu sie dziwisz? Cale zycie jest zalosne. Gdybys zechciala mnie posluchac, zrzucic beret moherowy i usmiechnac sie do tego co mamy. Moze wtedy zycie byloby mniej zalosne? Co toba powoduje, ten glupi udzial w niezaprzestanej walkce politycznej? Nie masz wazniejszych spraw? Namaluj cos, zaspiewaj, stworz rzezbe, moze kupie, zapoznamy sie, w dodatku i buzi tez bedzie! 
|
N kwi 14, 2013 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: P.S. Patrząc na tytuł wątku, zastanawiam się, dlaczego na katolickim forum jest taki wątek. Czy to znaczy, że zamiast modlić się za kapłanów powinnyśmy śledzić ich potknięcia oraz błędy i roztrząsać na forum???? Niekonsekwencja wiernych i pasterzy między tym co mówią, a tym a co czynią, między słowami a sposobem życia podważa wiarygodność Kościoła , papież Franciszek. Już rozumiesz czemu na katolickim forum istnieje wątek o notorycznym trwaniu w grzech arcybiskupa.
|
Pn kwi 15, 2013 8:12 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Aż prosi się o nowy widoczny wątek pod tytułem Święte daniele bpa Głódzia, no ale zaraz zostanie on zamknięty... Jest następna afera z Głódziem w roli głównej. W połowie 2011 r. prezydent Gdańska Paweł Adamowicz przekazał parafii św. Loyoli niezabudowaną działkę o powierzchni 3300 m kw. wycenioną na 457 tys. zł. Prezydent oddał działkę bez przetargu i jedynie za jeden procent wartość - czyli 4,5 tys. zł - tylko dlatego, że miała być wykorzystana "na cele działalności sakralnej, z przeznaczeniem do łącznego zagospodarowania z obecnym terenem parafii". Co więcej, prezydent miał prawo udzielać bonifikaty wyłącznie, jeśli w grę wchodził "cel sakralny". Tymczasem po działca hasają daniele.... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... alce_.htmlCiekawe czy miasto wyjaśni tę sprawę?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn maja 06, 2013 13:38 |
|
 |
Jajko
|
Ciąg dalszy afery z danielami Głódzia. Gdy zapytaliśmy o daniele abp. Głódzia odparł: - Proszę mnie nie rozśmieszać takimi pytaniami. To nie jest poważne, kończę rozmowę - rzucił arcybiskup. http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... _mnie.htmlGłódź miasto i radnych zleje stawiając na działce krzyżyk i "udowadniając", że jest to wykorzystanie na cel sakralny. Może trzeba o tym zawiadomić Franciszka? On by chyba Głódziowi do rozumu przemówił. Może by tak go wysłać na (nomen omen) Czarny Ląd, niech ewangelizuje czarne owieczki? Interesujące, choć przewidywalne, są wyniki ankiety przeprowadzonej na stronie GW.: Kontrola działki z danielami Doprowadzi do zwrotu gminie 450 tys. zł bonifikaty 10% Liczba oddanych głosów: 238 Nie przyniesie żadnych skutków 89% Liczba oddanych głosów: 2229 Nie mam zdania 1% Liczba oddanych głosów: 21 Czytelnicy GW nie wierzą by można było cokolwiek zrobić Głódziowi w tej sprawie. A Wy?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz maja 09, 2013 7:37 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Na wybiegu dla danieli stanęła figurka Maryji, a więc teren jest wykorzystywany na cele sakralne  Ciekawe czy bydlęta klękają? No ale Flaszka nie ma lekko. Ksiądz Adam Świeżyński poszedł do nuncjusza apostolskiego w Warszawie ze skargą na arcybiskupa gdańskiego Sławoja Leszka Głódzia. "Nic z tego nie wyniknie" - mówią jedni kapłani. "To początek końca Głódzia w Gdańsku" - uważają inni. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxtI jak sądzicie? Będzie coś z tego czy nie ma szans? Ja obstawiam, że nuncjusz nic nie zrobi. Dopiero jak ktoś dotrze do Franciszka, to coś ma szansę się zmienić. No ale jak zwykły ksiądz ma się skomunikować z papieżem, jeśli nie przez nuncjusza? Jest jakiś sposób?
|
Cz maja 16, 2013 22:23 |
|
 |
Drapke
|
Wydaje mi się, czy w poniższym świadectwie przewija się wątek homoseksualny? Cytuj: Rano na kacu wzywał go, żądając "actimelka" i krzycząc: "Bądź moim actimelkiem!".
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
So maja 25, 2013 8:59 |
|
 |
Drapke
|
Sprawę powinno się zgłosić do Regionalnej Izby Obrachunkowej w ciągu 10 lat od chwili przekazania działki.
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
So maja 25, 2013 9:07 |
|
 |
liee
|
Jajko napisał(a): No ale Flaszka nie ma lekko. Nie ma lekko żebys wiedzial, za swoje ciężko zarobione jest atakowany. Ma ochote to niech pije, to normalny człowiek.
|
So maja 25, 2013 21:26 |
|
 |
Jajko
|
Jasne, niech by sobie pił ile chce, gdyby miał inną pracę. Ale to tak jakby szef Coca-Coli publicznie pijał Pepsi. Coś tu nie pasuje. Poza tym jest znacznie więcej "ale" względem Głódzia. Jego problem alkoholowy nie jest chyba najważniejszy.
|
So maja 25, 2013 21:45 |
|
 |
Drapke
|
L. Miller twierdzi, że Głódź upił Kwaśniewskiego w drodze do Charkowa: Cytuj: Ten skandal ciągnie się za Aleksandrem Kwaśniewskim (59 l.) do dzisiaj. Ale dopiero po latach wyszło, kto przyczynił się do tego, że ówczesny prezydent w 1999 r. chwiał się nad grobami polskich oficerów. Leszek Miller (67 l.), wówczas premier, oskarża o to arcybiskupa Sławoja Leszka Głodzia (68 l.). http://www.fakt.pl/Leszek-Miller-ujawni ... 511,1.html
|
Pn cze 03, 2013 18:46 |
|
 |
Johnny99
|
Spora grupa fanów porzuciła Palikota, pasowałoby ich jakoś pozyskać. To jest jedyny sens ostatnich zachowań Millera.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 03, 2013 19:43 |
|
 |
Drapke
|
Dla Millera każda okazja dobra, by zagrać na nosie Kwaśniewskiemu, choćby był to po raz setny odgrzewany kotlet. Flaszka dostał rykoszetem, ale Jemu to już nic nie zaszkodzi. Miller przygotował Konkordat, a Kwachu go przyklepał - popełnili grzech śmiertelny, który trudno będzie wymazać z serc i pamięci antyklerykałów. Palikot ze swoim ADHD rzeczywiście odstrasza sporo wyborców, ale ci prędzej uciekną do bezideowej Platformy, niż do skompromitowanego układami z czarnymi Leszka Młynarza.
|
Pn cze 03, 2013 20:51 |
|
 |
Jajko
|
Najnowszy sondaż pokazuje zadziwiająco wysoki wynik Partii Palikota 
|
Pn cze 03, 2013 23:27 |
|
 |
pilaster
|
Jajko napisał(a): Najnowszy sondaż pokazuje zadziwiająco wysoki wynik Partii Palikota Rząd PIS -RP coraz bliżej 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt cze 04, 2013 7:31 |
|
|
|