Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Pedofile w Kościele
Ja sądzę, że właśnie obserwujemy efekty presji społecznej na sędziów. Ale mogę być w błędzie.
Kary za ateizm będą dla jednych pozytywne, dla drugich negatywne. To chyba oczywiste.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz paź 17, 2013 20:58 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Ja sądzę, że właśnie obserwujemy efekty presji społecznej na sędziów. Ale mogę być w błędzie. Miejmy nadzieję, że jesteś. Cytuj: Kary za ateizm będą dla jednych pozytywne, dla drugich negatywne. To chyba oczywiste. Więc dla których ludzi powinno być prawo?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 17, 2013 21:01 |
|
 |
Jajko
|
Dla wszystkich, ale głos decydujący ma, stety czy nie, większość.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz paź 17, 2013 21:02 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
A ja myślałem, że sąd. Jesteś komunistą?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 17, 2013 21:02 |
|
 |
Jajko
|
Prawa nie tworzą sądy, a ludzie. Sądy korzystają z prawa przy wydawaniu wyroków. Bliżej mi do socjalisty.
|
Cz paź 17, 2013 21:07 |
|
|
|
 |
mareta
|
Jajko napisał(a): Kary za ateizm będą dla jednych pozytywne, dla drugich negatywne. To chyba oczywiste. Jakie kary z ateizm? Ty w ogóle czytasz co napisałeś?
|
Cz paź 17, 2013 21:31 |
|
 |
Jajko
|
mareta, o co Ci chodzi? Może przeczytaj dyskusję zanim się wtrącisz bez sensu.
|
Cz paź 17, 2013 21:34 |
|
 |
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Prawa nie tworzą sądy, a ludzie. Ale prawa nie tworzy "presja społeczna". Owszem, zdarza się, że prawo jest tworzone pod wpływem presji społecznej - i zwykle jest to prawo najgorszego sortu.
|
Pt paź 18, 2013 16:22 |
|
 |
Jajko
|
Prawo jest odpowiedzią na zapotrzebowanie społeczne. Np. stosunkowo niedawno wprowadzono do KK pojęcie stalkingu. Kiedyś go nie było. Pojawiło się, bo coraz więcej osób narzekało na uciążliwe zachowanie, nękanie, prześladowanie, a nie było na to stosownego paragrafu. Czy to nie jest presja społeczna, oczekiwanie społeczne?
|
Pt paź 18, 2013 17:10 |
|
 |
Johnny99
|
To już się robi za bardzo offtopowe.
|
Pt paź 18, 2013 17:58 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Johnny99 napisał(a): Askadtowiesz napisał(a): Z pewnościa istnieją jakieś czynniki sprzyjające pedofilom (na przykład brak dostatecznej opieki dzieci ze strony rodziców) ale to bynajmniej pedofilów nie usprawiedlwia. A on powiedział, że usprawiedliwia? Nie musiał wprost mówic, ale tak wychodzi. A moze potrafisz w inny sposób wyjaśnic motywy jakimi się kierował?
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Pt paź 18, 2013 19:38 |
|
 |
Johnny99
|
No tak. On chciał powiedzieć, jakie czynniki sprzyjają pedofilii i że są nimi np. problemy rodzinne. Takimi właśnie motywami się kierował.
|
Pt paź 18, 2013 19:58 |
|
 |
Askadtowiesz
|
Johnny99 napisał(a): No tak. On chciał powiedzieć, jakie czynniki sprzyjają pedofilii i że są nimi np. problemy rodzinne. Takimi właśnie motywami się kierował. To nie jest motyw, to jest treśc jego wypowiedzi. Gdyby z Twojej wypowiedzi chcieć wyciągnac wnioski co do jego motywów, to wychodzi: "on chciał powiedzieć". Sztuka dla sztuki? Nadal nie wiemy dlaczego chciał powiedzieć. (Aczkolwiek możemy się domyślać).
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
So paź 19, 2013 18:03 |
|
 |
Johnny99
|
Żarty sobie stroisz? Chciał powiedzieć po to, by wyjaśnić, dlaczego, jego zdaniem, powstaje zjawisko pedofilii. A dlaczego chciał powiedzieć, dlaczego jego zdaniem powstaje zjawisko pedofilii? Bo uznał, że zna przynajmniej częściowo odpowiedź na to pytanie. Jeżeli zamierzasz teraz zapytać, dlaczego tak uznał, to przepraszam, ale ja w tym momencie spasuję..
|
N paź 20, 2013 6:24 |
|
 |
merkaba
|
a ja mysle ze jest to odwrócenie od gender który też promuje pedofilie Judith Butler. Po raz pierwszy kobieta rozwija destrukcyjną ideologię. W 1990 roku pojawiła się jej ksiązka Gender Trouble – Feminism and the Subversion of Identity. Genderowy kłopot – feminizm i subwersja(przewrót) tożsamości Jest to podstawowe dzieło Ideologii gender. Judit Butler mówi już w samym tytule, o tym czego chce dokonać: Przewrotu porządku płci. Ona chce zdekonstruować „Przymusowa heteroseksualność” i „fallocentryzm” i usunąć zakaz kazirodztwa, i w ten sposób utorować drogę do pewnego zniszczenia rodziny
Amerykańska Professor JB jest Żydówką i przyznającą się otwarcie do swoich praktyk lesbijką. Jako że popiera partie lewicowe, angażuje się w bojkotowanie państwa Izrael. JB jest finansowana przez Fundacje Guggenheima i Rokefellera, otrzymuje nagrodę Brudner Prize Uniw. Yale za szczególne zasługi w dziedzinie „badań nad lesbijkami i gejami” ; w 2008 roku została wyróżniona 1 nagrodą Andrew W. Mellon, która wynosiła 1,5 miliona dolarów. Od 2006 roku prowadzi Katedrę Filozofii imienia Hanny Arendt w European Graduate School w Szwajcarii. W 2012 roku została gościnnym Uniw. W Columbia. We wrześniu 2012 r otrzymała nagrodę Theodor W. Adorno miasta Frankfurt w wysokości 50. 000 Euro.
Twierdzenie, że dzieci mają potrzebę i „prawo” do seksu jest ideologią, którą rozprzestrzeniali w świecie Alfred Kinsey i John Money Obaj opowiadali się za legalizacją stosunków seksualnych z dziećmiNie sposób przecenić jest wpływ, jaki wywarły publikacje Alfreda Kinsey’a na cały zachodni świat. Raport Kinsey’a o seksualnych zachowaniach mężczyzn (z 1948 roku) wzbudzał przekonanie, że większość mężczyzn dokonuje zdrad małżeńskich i podejmuje kontakty homoseksualne, a niemowlęta zdolne są do osiągania wielu orgazmów jeden po drugim. Okazało się, że Kinsey był chorym, uzależnionym od seksu sadomasochistą, który wyniki swoich badań uzyskiwał na drodze nadużyć seksualnych popełnianych na dzieciach. Kinsey jeszcze po dzień dzisiejszy jest cytowany jako poważny seksuolog.
John Money założył pierwszą Gender Identity Clinic Klinikę Tożsamości Genderowej i rozpuścił w świat kłamstwo, że człowiek poprzez operację może dosyć łatwo zmienić swoją płeć. Gdy opisywał jeszcze w naukowych czasopismach dokonaną z powodzeniem zmianę płci swojego pacjenta Bruca Reimera, ten właśnie pacjent razem ze swoim bratem bliźniakiem popełnili samobójstwo. Money również był perwersyjnym seksoholikiem. Kinsey i Money podejmowali działania na rzecz dekryminalizacji seksu pomiędzy dorosłymi i dziećmi, jak również na rzez zniesienia zakazu kazirodztwa. Obaj prowadzili nad wyraz udaną krucjatę przeciwko tradycyjnie pojmowanej moralności i seksualnym „tabu”.Tak przedstawia się ideologiczne bagno, z którego wyrosła dzisiejsza pedagogika seksualna. Jest ona rozprzestrzeniana na całym świecie przez ONZ i UE , także przez mająca globalny zasięg organizację Planned Parenthood i inne organizacjie Seksualizacja oznacza konkretnie: ● Wspieranie masturbacji od wczesnego dzieciństwa ● Ukazywanie homoseksualizmu jako normalnej opcji już w przedszkolu, w książeczkach z obrazkami ● Przedstawianie form rozpadu rodziny (samotnie wychowujący dzieci, rodziny patchwork, rodziny tęczowe) jako równowartościowe ● Aprobowanie i wspieranie seksualnych zabaw w przedszkolu ● Przygotowanie na „pierwszy raz” już w wieku dojrzewania ● Ćwiczenia naciągania prezerwatyw na plastikowe penisy podczas zajęć szkolnych ● Zachęcanie do eksperymentowania z seksem ● Sprzedawanie pigułek antykoncepcyjnych jako produktów kosmetycznych ● Wprowadzanie w techniki seksualne: petting, sfery erogenne, seks oralny i analny ● Przedstawianie heterohomoi biseksualizmu jako równorzędnych opcji ● Agitacja homoseksualna przez homoseksualistów w szkołach, zachęcanie dojrzewającej młodzieży do „coming out” Oferowanie aborcji jako bezproblemowej opcji, gwarancja dyskrecji wobec rodziców.Prezentująca się w ten sposób edukacja dzieci nie jest szczególną niemiecką drogą, lecz występuje w zgodzie z Międzynarodowymi Standardami Edukacji Seksualnej w Europie, które zostały wydane przez WHO Światową Organizację Zdrowia razem z BZgA czyli niem. Federalną Centralą Edukacji Zdrowotnej w 2010 r
Także WHO działa w oparciu o założenie, że dziecko ma „prawo” do czynności seksualnych. Dorośli powinni te potrzeby od początku stymulować, z dzieckiem w każdym wieku szczegółowo omawiać seksualne procesy i stwarzać im sposobność do praktykowania swoich potrzeb seksualnych czyli tworzenie raju dla pedofili
w internecie jest tego więcej np Harald Eia "masakruje" Gender Studies w Norwegii Harald Eia to komik rozpoznawalny w Norwegii. Nikt go nie brał na poważnie, gdy zaczynał poważną serię filmów dokumentalnych "Hjernvask", w tłumaczeniu wymowne: "Pranie mózgów" ang. "Brainwash
POZNAŃ Uczniowie szkół podstawowych wezmą udział w warsztatach gender. Są one częścią programu opracowanego przez Stowarzyszenie Jeden Świat z Poznania.Podczas warsztatów uczniowie dowiedzą się, że tradycyjne bajki nasycone są szkodliwymi schematami. Przedstawiana zostanie np. bajka o Kopciuszku, w nieco zmienionej formie. Dzieci mają zastanowić się nad tym, co by było, gdyby główna bohaterka nie była kobietą. UWAGA! Na realizację projektu Stowarzyszenie otrzymało 87 tys. zł od MSZ.
|
N paź 20, 2013 7:28 |
|
|
|