|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
o.Rydzyk - czyli kiedy Kościół coś z nim w końcu zrobi ?
Autor |
Wiadomość |
ashkel86
|
 o.Rydzyk - czyli kiedy Kościół coś z nim w końcu zrobi ?
Wiem, że to pewnie n-ty z kolei temat o nim. Jednak ostatnie akcje Rydzyka to już gruba przesada.
1) Pielgrzymka na Jasną Górę w wykonaniu Radia Maryja. Czy to co miało tam miejsce to nie czasem zwykły jarmark, gdzie sprawy duchowe stały się jedynie dodatkiem ?
2) O ile poprzednie jego interesy można było jako tako uzasadnić (głoszeniem słowa Bożego w RM, edukacji w WSKiM). To sieć komórkowa ''wRodzinie'' już ewidentna komercja. Oglądając przypadkiem Tv Trwam widziałem jak dosłownie podczas transmitowanej mszy św. Rydzyk zachwalał nową sieć( wiecie zamiast ogłoszeń parafialnych)
3)Żart o nie umytym murzynie. Wiadomo o co chodzi.
Czy naprawdę KK nie może uciszyć o. Rydzyka , który jest zaledwie szeregowym zakonnikiem. Chyba nadal formalnie podlega on swoim zwierzchnikom z zakonu. Dlaczego zatem nic z nim nie robią ? Wydaje mi się , iż on jest o wiele większym problemem dla Kościoła, niż koncert podstarzałej gwiazdy pop 15 sierpnia.
|
Cz lip 30, 2009 12:36 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
A Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać innych działów na forum?
|
Cz lip 30, 2009 12:47 |
|
 |
r4dz10
|
zamknijcie ten temat, nie mam zamiaru psuć nerwów (zapewne nie tylko ja) na czytaniu o figlach tego pana per "o."... szkoda słów i czasu na cwaniaków i rasistów 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz lip 30, 2009 12:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na forum jest już jeden wątek: viewtopic.php?t=13673 gdzie można dyskutować o Radiu Maryja, o. Rydzyku i innych pokrewnych tematach.
|
Cz lip 30, 2009 14:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|