Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 15:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 o.Rydzyk - czyli kiedy Kościół coś z nim w końcu zrobi ? 
Autor Wiadomość

Post o.Rydzyk - czyli kiedy Kościół coś z nim w końcu zrobi ?
Wiem, że to pewnie n-ty z kolei temat o nim. Jednak ostatnie akcje Rydzyka to już gruba przesada.

1) Pielgrzymka na Jasną Górę w wykonaniu Radia Maryja. Czy to co miało tam miejsce to nie czasem zwykły jarmark, gdzie sprawy duchowe stały się jedynie dodatkiem ?

2) O ile poprzednie jego interesy można było jako tako uzasadnić (głoszeniem słowa Bożego w RM, edukacji w WSKiM). To sieć komórkowa ''wRodzinie'' już ewidentna komercja. Oglądając przypadkiem Tv Trwam widziałem jak dosłownie podczas transmitowanej mszy św. Rydzyk zachwalał nową sieć( wiecie zamiast ogłoszeń parafialnych)

3)Żart o nie umytym murzynie. Wiadomo o co chodzi.

Czy naprawdę KK nie może uciszyć o. Rydzyka , który jest zaledwie szeregowym zakonnikiem. Chyba nadal formalnie podlega on swoim zwierzchnikom z zakonu. Dlaczego zatem nic z nim nie robią ? Wydaje mi się , iż on jest o wiele większym problemem dla Kościoła, niż koncert podstarzałej gwiazdy pop 15 sierpnia.

Cz lip 30, 2009 12:36

A Czy Ty naprawdę nie potrafisz czytać innych działów na forum?

Cz lip 30, 2009 12:47

zamknijcie ten temat, nie mam zamiaru psuć nerwów (zapewne nie tylko ja) na czytaniu o figlach tego pana per "o."... szkoda słów i czasu na cwaniaków i rasistów ;)

Cz lip 30, 2009 12:55
viewtopic.php?t=13673
gdzie można dyskutować o Radiu Maryja, o. Rydzyku i innych pokrewnych tematach.

Cz lip 30, 2009 14:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 4 ]