|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Ogłoszenia parafialne
Proponuję w tym wątku zamieszczać interesujące i kontrowersyjne ogłoszenia kościelne. Na razie dwa:  
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N sty 22, 2012 12:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ogłoszenia parafialne
Boisz się odpowiedzialnosci i dlatego zamieszczasz anonimowe ogłoszenia?
|
N sty 22, 2012 12:39 |
|
 |
Jajko
|
Też. Kto wie czy ktoś nie chciałby mi za to procesu wytoczyć? A ja nie mam czasu na takie zabawy.
Poza tym, to są ogłoszenia znalezione w sieci. Nie ja robiłem te czarne paski.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N sty 22, 2012 12:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Też. Kto wie czy ktoś nie chciałby mi za to procesu wytoczyć? A ja nie mam czasu na takie zabawy.
Poza tym, to są ogłoszenia znalezione w sieci. Nie ja robiłem te czarne paski. Anonimy jako temat do dyskusji?
|
N sty 22, 2012 13:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
fakt, że to anonimy po ocenzurowaniu nie oznacza, że takie sytuacje nie mają miejsca...
|
N sty 22, 2012 15:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): fakt, że to anonimy po ocenzurowaniu nie oznacza, że takie sytuacje nie mają miejsca... Dyskusja o anonimach. Każdy może coś takiego zrobić na komputerze i wrzucić do sieci. Zero możliwości sprawdzenia. Bez obrazy, ale to poziom brukowca.
|
N sty 22, 2012 15:38 |
|
 |
saxon
|
kacperek29 napisał(a): Dyskusja o anonimach. Każdy może coś takiego zrobić na komputerze i wrzucić do sieci. Zero możliwości sprawdzenia. Bez obrazy, ale to poziom brukowca. Dokładnie - więc zamykam.
|
N sty 22, 2012 17:07 |
|
 |
mareta
|
Ty Jajko zapewne złotówki nie dałeś, ogólnie jesteś anty, więc po co ta mowa?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N sty 22, 2012 17:16 |
|
 |
Jajko
|
To prawda, każdy może coś takiego spreparować. Następnym razem postaram się wrzucić coś sprawdzalnego. O ile natrafię na coś takiego w sieci. Nie będę fotografował ogłoszeń po kościołach  A po co ta mowa? W zasadzie to miał być wątek humorystyczny. Czarny (nomen omen) humor, ale zawsze 
|
N sty 22, 2012 21:10 |
|
 |
Szymon1893
|
Co chcesz udowodnić człowieku? Przecież pieniądze w Kościele są potrzebne, księża to ludzie, potrzebują takich rzeczy jak samochód. Zgoda, te ogłoszenia są kontrowersyjne, tylko że tak samo jak w innych instytucjach tak i w Kościele zdarzają się takie sytuację, Ksiądz to tylko człowiek istota słaba, grzeszna i nie wymagaj od nich świętości. Takim samym zjawiskiem są łapówki, wyłudzenia, przekręty w różnych firmach i instytucjach. Widząc jakie masz poglądy, sądzę że uważasz iż ksiądz powinien mieszkać pod mostem i nie mieć nic? Otóż przyjmij do wiadomości że ma on swoje potrzeby jak każdy człowiek. A skoro ludzie z chęcią ofiarują księdzu nowy samochód to w czym problem? Jakby tobie ktoś chciał podarować na Boże Narodzenie to co nie wziąłbyś? Błędem jest tylko odczytywanie nazwisk danych osób. Owszem nie popieram tego typu ogłoszeń tylko spójrz na to trochę z drugiej strony
|
N sty 22, 2012 22:31 |
|
 |
Elbrus
|
Szymon1893 napisał(a): Ksiądz to tylko człowiek istota słaba, grzeszna i nie wymagaj od nich świętości. Jeśli od kapłana chrystusowego nie można wymagać świętości, to tym bardziej nie powinno wymagać się tego od kogokolwiek innego. Szymon1893 napisał(a): Widząc jakie masz poglądy, sądzę że uważasz iż ksiądz powinien mieszkać pod mostem i nie mieć nic? Źle sądzisz albo źle widzisz. Szymon1893 napisał(a): A skoro ludzie z chęcią ofiarują księdzu nowy samochód to w czym problem? W tym: W związku z powyższym (...) ofiary na tacę nie zostaną przekazane jak co roku na paczkę żywnościową dla najuboższychSzymon1893 napisał(a): Jakby tobie ktoś chciał podarować na Boże Narodzenie to co nie wziąłbyś? A jakie byłyby twoje priorytety: jedzenie dla najuboższych czy nowy samochód dla ciebie?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N sty 22, 2012 22:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Szymon1893 Tego typu ogłoszeń nie da się obronić. Ja uważam, że są szyte zbyt grubymi nićmi, by mogły być prawdziwe. Saxon zapomniał o zamknięciu?
|
N sty 22, 2012 23:13 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|