| 

adopcja dzieci przez pary homoseksualne? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Mark Zubek 
   | Sorrki za błąd (fillipiarz),..... FILIPPIARZU :-)
Czy teraz jest dobrze?

|  
			| Cz gru 07, 2006 3:37 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

| tolkien napisał(a): Gdzie jest jednak owe "kilkanaście" lat tej degeneracji?Pisałem, że postęp w zrównianiu praw został zapoczątkowany od lat kilkunastu, a nie że we wszystkich krajach od lat kilkunastu są adopcje homo. 
 Cieszę się, że wreszcie mi przyznałeś rację.[...] Co do "degeneracji" - niech zostawię to bez komentarza.
[...] - jo_tka

|  
			| Cz gru 07, 2006 6:05 | 

|  
		|  |  

|  Mark Zubek napisał(a): Nie rozumiesz o czym piszę, czy nie chcesz rozumieć?!!
doskonale rozumiem. Siejesz ferment i klamstwa na temat gejów. Mark Zubek napisał(a): Mężczyzna udający kobietę jest pseudo kobietą a kobieta udającamężczyznę, pseudo mężczyzną.

Gdzie masz dowody na gejów udających kobiety i odwrotnie? A może żyjesz mało już spotykanym stereotypem, który zakłada, że w takich związkach jeden facet odgrywa role kobiety a drugi mężczyzny? To bardzo się mylisz! Może też ci się myli z transseksualizmem. W związkach gejowskich nikt kobiety nie udaje, nie zarzucaj więc problemu identyfikacji płci gejom, bo to zupełnie co innego i nie ma to żadnego związku z orientacją seksualną. Mark Zubek napisał(a): "Spadać na drzewo"?- nie myślę, będę natomiast kontynuował temataby go ostatecznie odkłamać.

Raczej zakłamać. [...] Mark Zubek napisał(a): Wychowanie dziecka przez JEDNEGO BIOLOGICZNEGO RODZICAo czym pisał fillipiarz, jest całkowicie zgodne z naturą i powołaniem
 człowieka, który razem z narodzeniem potomka, dostaje w darze
 instynkt rodzicielski czyli ZDOLNOŚĆ ASYMILOWANIA zachowań
 optymalnych dla prawidłowego rozwoju psychicznego i fizycznego
 dziecka.(Choć bywają też rzadkie patologiczne odstępstwa)

Sorka, ale ja o tym co ty nazywasz "naturą" i jej wypaczoną definicją nie bedę rozmawiał. Mark Zubek napisał(a): Jednak człowiek akceptujący i przyjmujący taką odmienność jako konieczność (choć często w małżeństwie nie chcianą, docierającą się przez całe lata),posiada to DOBRO BOŻE o którym tak wiele pisał Św.Paweł i które znajduje się w chrześcijańskim rozumieniu miłości.
Na szczęscie nikogo na siłe nie obowiązuje twoje pojęcie chrześcijańskiej milości ani "dobra bożego" Mark Zubek napisał(a): Dla tego też adopcja przez małżeństwa mieszane jest wskazana, natomiast adopcja przez jedną osobę jest niedopuszczalna.
Możesz sobie pisać co chcesz, możesz się wyżalać i zalewać krwią. To niczego nie zmieni. fakt jest taki, że w kilkunastu krajach homoseksualiści mają już zrównane prawa z prawami heteryków. I trend ten się ciagle utrzymuje, poprzez nadawanie gejom i lesbijkom praaw w coraz większej liczbie krajów, bo ludzie wreszcie zaczynają dochodzić po rozum do głowy.[...] Mark Zubek napisał(a): Nie piszę aby krytykować homoseksualizm jako INNOŚĆ,....nie.Krytykuję tworzenie "inności" na siłę, poprzez ludzi podległych
 ślepej ideologii nienawiści do innych ludzi.
 Nienawiści przybierającej pozory miłości,być może zrodzonej
 (powielonej) w ten sam sposób........... poprzez innych.
Hehehe naprawdę big LOL. Powyższy akapit pisałeś chyba o sobie. Nic dodać nic ująć   [...] - jo_tka

|  
			| Cz gru 07, 2006 6:21 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

| Cytuj: I trend ten się ciagle utrzymuje, poprzez nadawanie gejom i lesbijkom praaw w coraz większej liczbie krajów, bo ludzie wreszcie zaczynają dochodzić po rozum do głowy. Dziwnie się czyta gdy ktos degeneracje ludzkości nazywa "pójściem po rozum do głowy".
 Gdy tak ktos okresla trend prowadzący do samounicestwienia, do rozbicia czegoś co jest najważniejsze w tym życiu - do rozbicia Rodziny! Prawdziwej rodziny, a nie złożonej w wybryków natury, jakim sa homoseksualiści.
 Tak dobrze czytasz - homoseksualizm jest patologią natury z prostego względu. Nie prowadzi do prokreacji, a więc unicestwia.
 Zezwalanie na adopcje dzieci przez patologiczne zwiazki, jest jednym z największych idiotyzmów jakich dopuszcza się człowiek

|  
			| Cz gru 07, 2006 8:41 | 

|  
		|  |  

| Cytuj: Nie prowadzi do prokreacji, a więc unicestwia. 
Poprawka:
 "Nie prowadzi do prokreacji, a więc prowadzi do unicestwienia"

|  
			| Cz gru 07, 2006 8:42 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|  tolkien napisał(a): Dziwnie się czyta gdy ktos degeneracje ludzkości nazywa "pójściem po rozum do głowy".
Dziwnie się czyta, gdy ktoś pójście po rozum do głowy nazywa degenaracją. tolkien napisał(a): Gdy tak ktos okresla trend prowadzący do samounicestwienia, do rozbicia czegoś co jest najważniejsze w tym życiu - do rozbicia Rodziny!
Stary, nie jesteś na bierząco. Te zarzuty już dawno zostały rozwiane. Homo jest stały odsetek oscylujący między 5-10%, a orientacji seksualnej nie da się promować. O żadnym unicestwieniu nie może być zatem mowy. Żaden hetero nie zacznie lubić chłopców tylko dlatego, że "promuje się" homoseksualizm, czy też nadaje się związkom gejowskim prawny status. Znam kilku 100% heteryków, którzy namiętnie chodzą do klubów gejowskich, bo te są najlepsze w Warszawie jeśli chodzi o klimat, disco i muzyke o czym każdy wtajemniczony wie. Jakoś sie nie "spedalili" od tego czasu. tolkien napisał(a):  Prawdziwej rodziny, a nie złożonej w wybryków natury, jakim sa homoseksualiści.
Żyjemy w wolnym kraju - możesz sobie pokrzyczeć, nazwać homoseksualizm czm chcesz, wyzywać gejów od najgorszych.  A karawana jedzie dalej    tolkien napisał(a): Tak dobrze czytasz - homoseksualizm jest patologią natury z prostego względu. Nie prowadzi do prokreacji, a więc unicestwia.
Od kiedy to coś co występuje w naturze i nie prowadzi do rozrodu jest patologią? Mogę równie dobrze powiedzieć, że homo to celowe załozenie natury, mające regulować populację. I nikt mi nie obali tego, że jest to nizgodne z naturą. Widzisz tolkien jak latwo można manipulować pojęciem "natura". Zatem ty, kościół katolicki i inni ferujcie sobie wasze własne subiektywne pojęcia "natury", a ja i inni będziemy się wzorować na innych definicjach, nie do obalenia przez was. tolkien napisał(a): Zezwalanie na adopcje dzieci przez patologiczne zwiazki, jest jednym z największych idiotyzmów jakich dopuszcza się człowiekblablabla karawana jedzie dalej.
 Tolkien, jakże przykro, że wg ciebie ludzkość spada na psy. Nic tylko umierać    No, ale mi się świat bardzo podoba, ja w przeciwieństwie do niektórych jestem szczęśliwym człowiekiem  

|  
			| Cz gru 07, 2006 10:09 | 

|  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   |  Hm, osobiście tez nie jestem za bardzo przekonany co do adopcji dzieciaków przez pary homoseksualne ale...
 ...tyle śmiechu co Mark Zubek to mi dawno nikt nie dostarczył (nie licząc Borata w kinie). Człowieku, znasz osobiście chociaż jednego geja/lesbijke? Nie? Więc proszę Cię kulturalnie - zamilcz. Bo tylko sobie obciach robisz pisząc o nienawiści przybierającej pozory miłości i innych podobnych farmazonach.
 Jak już mówiłem, nie popieram adopcji, jestem tolerancyjny, ale mam pewne granice. Nie mam nic przeciwko formalnym związkom zawieranym przez takie pary. Nie wiem czy przeciwnicy chcą ich przez niedawanie im tego prawa wytępić homoseksualistów? Ludzi, usiądźcie na chwilkę, zastanówcie się trochę dłużej, a dojdziecie do wniosków, że czegokolwiek byście nie uczynili to tego nie zatrzymacie. A że to jest sprzeczne z jedynym-słusznym-chrześcijańsko-katolickim-modelem-rodziny? Kogo to obchodzi? Każdy musi być katolikiem?
 Powstrzymajcie się również od pisana, że to "degeneracja". Trochę to za mocne słowo. Nazwałbym to degeneracją gdyby geje chodzili po mieście ubrani jak japoński showman Hard Gay  (btw polecam, niezła dawka śmiechu) i rżnęli się po krzakach. Ale tak chyba nie jest, nie wiem przynajmniej ja nie zauważyłem. Nie porywają również dzieci i nie namawiają ich do zostania homo.
 Teraz trochę cytatów:
 Cytuj: Prawdziwej rodziny, a nie złożonej w wybryków natury, jakim sa homoseksualiści.Załóżmy, że rodzisz się z jedną dodatkową reką na czole. Ludzie by Cię nazywali wybrykiem natury. Miłoby Ci było? Cytuj: Tak dobrze czytasz - homoseksualizm jest patologią natury z prostego względu. Nie prowadzi do prokreacji, a więc unicestwia. Patologią hehe. No w sumie ktoś gdzieś napisał, że seks przed ślubem to patologia, ludzie to mają niezwykle interesujące podejście do niektórych spraw.
 Nie prowadzi do rekreacji? Wszyscy o tym wiedzą. Ale nie przeczy to modelowi rodziny. Bo jak już mówiłem, rodzina to nie tylko katolicka mama, katolicki tata i katolickie dziecko. Otwórzcie oczy i spójrzcie, że istnieją ludzie innej wiary, ateiści, deiści, agnostycy, itp. itd. etc.
 Teraz tylko czekam, aż Zubek stwierdzi, że homoseksualiści to masoni, którzy mają swoje lobby pedofilskie. ;D
 Rzekłem.

|  
			| Cz gru 07, 2006 10:10 | 

|  
		|  |  
			| Mark Zubek 
   |  przemo;
 W twojej odpowiedzi słowo "stereotyp" przewija się wielokrotnie.
 Każdą argumentację można "dołować" w ten sposób, gdy nie ma sie na nią
 sensownej odpowiedzi.
 --------------------------------------------------------------------------------------

Mroczny Pasażer;

Jeśli bawisz się dobrze, to życzę miłej zabawy.
 To co dla Ciebie miłe i zabawne, dla tych adoptowanych dzieci jest nieszczęściem i tragedią.
 Pisałem wielokrotnie że ludzi "rajcuje" to co dla nich miłe, dla tego
 nie widzą że nie jest to miłe dla innych.

Pytasz czy znam homoseksualistów?
 Tak znam, dla tego nie odważyłbym się ich potępić bo są dobrymi ludzmi
 mającymi tę jedną słabość,a właściwie nie słabość, tylko BRAK MOCY.

Homoseksualizm jest BRAKIEM MOCY, takim samym jaki posiada każdy z nas kiedy nie dba o to w jakim kierunku idą losy świata i przyszłych
 pokoleń na nim żyjących.

Każda forma seksualizmu homo i hetero posiada balastr trudny do
 udzwignięcia, jest to balastr grzechu i nieszczęć przeszłych pokoleń.
 GRZECH POKOLENIOWY który ciągnie się przez całe wieki dzięki
 prostemu lecz trwałemu znieksztauceniu emocjonalności.
 Z tąd sado-masochistyczne fobie i ich następstwa,które w homoseksualizmie występują w skrytej formie, często nie pojętej
 choć z pewnością rozpoznawalnej.

PODDAWANIE DZIECKA takiemu znieksztauceniu w imię miłości,
 jest kpiną z życia i drugiego człowieka.
 Jest planowym ludobójstwem PODOBNYM DO ABORCJI, dzięki wyrafinowanemu działaniu międzynarodówki tworzącej
 niesprawiedliwe prawo ludzkie.

PS
 Nie musisz tego rozumieć, panie  Mroczny Pasażer.
 Łatwiej jest iść do kina na głupkowaty film który robi sobie kpinę z biedy ludzkiej i łatwiej jest się na nim dowartościować.
 Trudniej jest zrozumieć kto i poco taki film nakręcił.

|  
			| Cz gru 07, 2006 15:42 | 

|  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   |  Cytuj: To co dla Ciebie miłe i zabawne, dla tych adoptowanych dzieci jest nieszczęściem i tragedią. Damn, jesteś takim dzieckiem? Jeśli tak to masz prawo tak powiedzieć, jeśli nie to zamilcz, ok? Cytuj: Z tąd sado-masochistyczne fobie i ich następstwa,które w homoseksualizmie występują w skrytej formie, często nie pojętejchoć z pewnością rozpoznawalnej.
Rotfl, jakie sado-masochistyczne fobie? XD Wy chyba wyobrażacie sobie, że jak para homosów przygarnie dzieciaka to tylko po to, by prezentować na nim nowe, szatańskie techniki seksualne, obnażać się przy nim i w ogóle deprawować. ;D W hetero związkach również występuje sado-masochizm i jakoś nikt afery z tego nie robi. Cytuj: Łatwiej jest iść do kina na głupkowaty film który robi sobie kpinę z biedy ludzkiej i łatwiej jest się na nim dowartościować.Trudniej jest zrozumieć kto i poco taki film nakręcił.
Zauważ, że jest to pierwsza osoba, która odważyła się śmiać z tematów, które nie są poprawne polityczne w tzw. "wolnej" Ameryce. I jest to osoba obiektywna, potrafi się śmiac sama z siebie (pamiętaj, że Sasha jest Żydem). 
 A film jest głupkowaty nie przeczę, ba jest debilny. Co nie zmienia faktu, że mnie śmieszy, a śmiech to zdrowie ponoć._________________
 "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

|  
			| Cz gru 07, 2006 18:33 | 

|  
		|  |  
			| Mark Zubek 
   | Mroczny Pasażer;
 Nie jestem też zabijanym w pogardzie "płodem", pomimo to staję
 w obronie tych dzieci. Jest to moje prawo, które nie pozwala milczeć.

Fobie sado-masochistyczne to nie seksualne obscenizmy lecz psychiczne
 uzależnienie od uległości lub chęci dominacji,dotyczy homo i hetero.
 Seksuwalność taka jest obrazem wnętrza, zainfekowanego chorobą rozwijającą się systematycznie w człowieku już od dziecka.
 Ten kto w tym pomaga jest równy mordercy.

Nie interesuje mnie filmowa demagogia międzynarodówki lecz jej ofiary.
 Kto więc widzi radość w jej działaniu, ten jest jej poddany.

|  
			| Cz gru 07, 2006 19:24 | 

|  
		|  |  
			| Mroczny Pasażer 
   | Mark Zubek napisał(a): Mroczny Pasażer;
 Nie jestem też zabijanym w pogardzie "płodem", pomimo to staję
 w obronie tych dzieci. Jest to moje prawo, które nie pozwala milczeć.

Będziesz ich bronił nawet jak nie będą chcieli odejść z takiej rodziny, jak będą chciały zostać z tatusiem i tatusiem lub mamusią i mamusią? Bo to dziecko jest i one pewnie jeszcze nie wie co jest dla niego dobre no nie? XD

|  
			| Cz gru 07, 2006 19:32 | 

|  
		|  |  
			| Mark Zubek 
   | Czy widziałeś kiedyś małe dzieci prześladowane przez rodziców?
One widzą świat poprzez swoje dramaty.

Taki dramat który nie jest przeszyty bólem można znieść,
 CO WIĘCEJ MOŻNA GO ZAAKCEPTOWAĆ a nawet...polubić.

Takie dzieci nie będą chciały odejść za strachu przed ...innym życiem
 którego nie zanają i innymi ludzmi, zachowań których też nie znają.

Po pewnym czasie nie będą akceptowały ludzi innej płci z tych samych powodów, a u niektórych pojawi się też nienawiść i pogarda do płci odrębnej do niemowąt a szczególnie do dzieci poczętych które będą zagrożeniem przed akceptacją prawdy że człowiek rodzi się z kobiety i mężczyzny.

Jak widzisz adopcja przez pary homoseksualne to WEJŚCIE W BUTACH
 w dziedzinę prokreacji człowieka.
 Próba przemycenia haseł REPRODUKCYJNYCH, tak bardzo wrogich
 człowiekowi.

|  
			| Cz gru 07, 2006 19:55 | 

|  
		|  |  
			| Kropka 
   | Mark Zubek napisał(a): Czy widziałeś kiedyś małe dzieci prześladowane przez rodziców?One widzą świat poprzez swoje dramaty.

Taki dramat który nie jest przeszyty bólem można znieść,
 CO WIĘCEJ MOŻNA GO ZAAKCEPTOWAĆ a nawet...polubić.

Takie dzieci nie będą chciały odejść za strachu przed ...innym życiem
 którego nie zanają i innymi ludzmi, zachowań których też nie znają.

Myślisz, że homoseksualiści mają monopol na takie traktowanie dzieci?
 Jeżeli chodzi o moje zdanie, to nie akceptuję adopcji dzieci przez pary homoseksualne, nie chodzi mi o możliwe traumatyczne przeżycia, bo taki są możliwe i w jednym i w drugim przypadku, ale chodzi mi o wzorzec rodziny. Dzieci wychowywane przez parę homoseksualistów nie będą miały prawidłowego wzorca rodziny. Ojciec+matka+dzieci. Wzerzec taki uważam za jedyny prawidłowy, choćby dlatego, że tylko taka rodzina może zapwenić ciągłość rodu ludzkiego.
 To tyle z mojej strony. Od dalszej dyskusji się powstrzymuję, bo nie odpowiada mi jej poziom.   _________________
 Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać,
 Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...

|  
			| Cz gru 07, 2006 20:13 | 

|  
		|  |  
			| filippiarz 
   | Kropka napisał(a): Dzieci wychowywane przez parę homoseksualistów nie będą miały prawidłowego wzorca rodziny. Ojciec+matka+dzieci. Wzerzec taki uważam za jedyny prawidłowy, choćby dlatego, że tylko taka rodzina może zapwenić ciągłość rodu ludzkiego.A więc, może należy odbierać dzieci samotnym rodzicom, bo nie są oni zgodni z jedynym prawidłowym wzorcem?    A co z prawidłowym wzorcem rodzinnym u dzieci wychowanych w domach dziecka, hę?
 A ciągłość rodu ludzkiego można osiągnąć poza rodziną, być może niedługo da się nawet całkowicie sztucznie - w laboratorium będzie można wyhodować człowieka od zygoty aż po noworodka...  _________________
 "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"

"Inter faeces et urinam nascimur".

|  
			| Cz gru 07, 2006 20:40 | 

|  
		|  |  

| filippiarz napisał(a): Kropka napisał(a): Dzieci wychowywane przez parę homoseksualistów nie będą miały prawidłowego wzorca rodziny. Ojciec+matka+dzieci. Wzerzec taki uważam za jedyny prawidłowy, choćby dlatego, że tylko taka rodzina może zapwenić ciągłość rodu ludzkiego.A więc, może należy odbierać dzieci samotnym rodzicom, bo nie są oni zgodni z jedynym prawidłowym wzorcem?   A co z prawidłowym wzorcem rodzinnym u dzieci wychowanych w domach dziecka, hę? A ciągłość rodu ludzkiego można osiągnąć poza rodziną, być może niedługo da się nawet całkowicie sztucznie - w laboratorium będzie można wyhodować człowieka od zygoty aż po noworodka...  własnie, dobre pytania!
 Też jestem ciekaw co by na nie odpwoeidziała  

|  
			| Cz gru 07, 2006 20:42 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach