adopcja dzieci przez pary homoseksualne?
Autor |
Wiadomość |
Kropka
|
To też nie sa prawidłowe wzorce.
Samotynym rodzicom nie należy odbierać, bo jak odbierzesz dziecko samotnemu ojcu lub matce, to komu je oddasz?
Domów dziecka też nie powinno być, najwyżej rodzinne domy dziecka, rodzine zastępcze i rodzice (tatuś+mamusia) adopcyjni.
Laboratorium tez nie popieram.
Ale pomrugac Ci mogę. 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Cz gru 07, 2006 20:45 |
|
|
|
 |
Kropka
|
Mówisz i masz
Ale dyskusję prowadzicie na żenującym poziomie.
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Cz gru 07, 2006 20:47 |
|
 |
Kropka
|
I ostatnia sprawa.
Hodować to sobie można kwiatka, albo krowę, ale nie dziecko 
|
Cz gru 07, 2006 20:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kropka napisał(a): To też nie sa prawidłowe wzorce. Samotynym rodzicom nie należy odbierać, bo jak odbierzesz dziecko samotnemu ojcu lub matce, to komu je oddasz? Domów dziecka też nie powinno być, najwyżej rodzinne domy dziecka, rodzine zastępcze i rodzice (tatuś+mamusia) adopcyjni. Laboratorium tez nie popieram. Ale pomrugac Ci mogę. 
a co parom gejowskim, które wychowują dziecko jednego z partnerów (jako biologicznego ojca np z poprzedniego heteroseksualnego związku gdzie matka nie chce dziecka)? Im zabrać? Czy jakie masz wyjście?
|
Cz gru 07, 2006 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dodam, że adopcje na powyzszym przykładzie funkcjonują np w Wielkiej Brytani, Nirmczech.
|
Cz gru 07, 2006 20:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a co parom gejowskim, które wychowują dziecko jednego z partnerów (jako biologicznego ojca np z poprzedniego heteroseksualnego związku gdzie matka nie chce dziecka)? Im zabrać? Czy jakie masz wyjście?
Czegoś tutaj nie rozumiem. Homoseksualiści ciągla udowadniaja, ze z taką orientacja się urodzili, ze sex z osobnikiem przeciwnej płci jest dla nich nie do przyjęcia. Skad więc nagle dzieci u gejów z poprzedniego małżeństwa?
Nabyli homoseksualizm po latach??? Orientacja im sie nagle zmieniłą?
To nie sa homoseksualisci, ale biseksualiści.
Prawdziwy Gej nie pójdzie do łóżka z kobieta, tak jak hetero facet nie pojdzie z facetem.( to samo tyczy lesbijek)
Prosze więc nie opowiadac, że to homoseksualiści i nie wprowadzać ludzi w bład.
|
Cz gru 07, 2006 21:00 |
|
 |
filippiarz
|
Kropka napisał(a): To też nie sa prawidłowe wzorce. Samotynym rodzicom nie należy odbierać, bo jak odbierzesz dziecko samotnemu ojcu lub matce, to komu je oddasz?
Domów dziecka też nie powinno być, najwyżej rodzinne domy dziecka, rodzine zastępcze i rodzice (tatuś+mamusia) adopcyjni. Ja też sobie wcześniej poteoretyzowałem o idealnych warunkach
Ale rzeczywistość jest inna. Witaj w świecie domów dziecka i niepełnych rodzin...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz gru 07, 2006 21:01 |
|
 |
jo_tka
|
A teraz poproszę bez: - obrażania - prywatnych uwag - wulgaryzmów - na temat (tzn. nie o homoseksualizmie jako takim, zwierzętach itp.)
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz gru 07, 2006 21:05 |
|
 |
filippiarz
|
tolkien napisał(a): Czegoś tutaj nie rozumiem. Homoseksualiści ciągla udowadniaja, ze z taką orientacja się urodzili, ze sex z osobnikiem przeciwnej płci jest dla nich nie do przyjęcia. Skad więc nagle dzieci u gejów z poprzedniego małżeństwa? Nabyli homoseksualizm po latach??? Orientacja im sie nagle zmieniłą? Bardzo dużo nie rozumiesz, szczególnie podstaw.
Dzieci pochodzą z udawanych ("na pokaz") związków hetero. Taki kamuflaż przed społeczeństwem... Jak masz dzieciaka to mniej się musisz bać, że "prawowierni sprawiedliwi" obiją ci mordę za bycie "ciotą"...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
Cz gru 07, 2006 21:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to prawda moga być biseksualiści, ale nie tylko. Mogą to być też geje, ktorzy zostali zindoktrynowani, nabrali wstrętu do siebie jako "gejów", wmawiali sobie, że nimi nie są, wmawiana także im, że jedyną możliwą drogą życia jest realziacja sie wedle heteronormatywnego schematu. No i potem takie placki mamy... Może być też tak, że za wszelką cene chcą ukryć swoją orientację, boją się reakcji rodziny i otoczenia, dlatego udają heteryków. A potem po latach życia z kobietą jednak nie wytrzymują, lub nachodzi ich refleksja, że żyją w niezgodzie ze sobą, że krzywdzą swoje partnerki. Doprawdy różne mogą to być historie i okoliczności posiadania dzieci przez gejów. Dotyczy to przede wszystkim gejów poprzedniego pokolenia, dzisiejszych 40 i więcej latków, bo większość młodych gejów nie ma już tego typu problemów i się wpełni akceptuje, m.in za zasługą wzrostu tolerancji, większej otwartości ludzi na nich, większego zrozumienia, nadawania im praw itd. Ale kiedyś było inaczej. Geje, którzy decydują się na życie z kobietą, biorą ślub z nią i płodza dzieci to sa własnie owoce takiego robienia wody z mózgu [...]
[...] - jo_tka
|
Cz gru 07, 2006 21:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
filipiarzu!!
Nie opowiadaj głupstw.
Zaden hetero nie pójdzie do łóżka z osobnikiem tej samej płci z powodu konwenasów lub zwyczajów panujących w grupie.
Ci ludzie nie sa homo, tylko sa Bioseksualistami.
Argument, ze "łatwiej sie ukryć" jest niepoważny. Jest tyle samotnych osób na świecie, które tak zyja bo tak wybrały i wcale nie sa homoseksualni!!
Co jeszcze wymyślicie by uzasadnic patologie jaka jest adopcja dzieci przez homoseksualistów???
|
Cz gru 07, 2006 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zapomniałem dodać, że moze też być sytuacja, w której gej nie będąc w żadnym związku z kobietą, decyduje sie na dziecko np z zaprzyjaźnioną lesbijką. Ta sytuacja nie należy do żadkości, zwłaszca w krajach gdzie homoseksualiści pragnący mieć dzieci nie mają innych możliwości ku temu.
|
Cz gru 07, 2006 21:13 |
|
 |
jo_tka
|
Posty odchodzące od tematu będę usuwała - to tak gwoli informacji.
Pragnienie posiadania dziecka to za mało by je mieć. Potrzeba pragnienia dobra tego dziecka.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz gru 07, 2006 21:16 |
|
 |
filippiarz
|
tolkien napisał(a): Zaden hetero nie pójdzie do łóżka z osobnikiem tej samej płci z powodu konwenasów lub zwyczajów panujących w grupie. Dziś raczej nie, ale poczytaj sobie o starożytnej Grecji, o pogańskich rytuałach homoseksualnych, o prostytucji sakralnej, o obrzędach w kulcie Baala i o masie innych ciekawych wymysłów społeczno-kulturowych. Presja społeczna to zaiste niesamowita siła...
|
Cz gru 07, 2006 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): Pragnienie posiadania dziecka to za mało by je mieć. Potrzeba pragnienia dobra tego dziecka.
a czemu zakąłdasz, że jak ktoś chce mieć dziecko to już niekoniecznie chce dla niego dobra? Jeszcze nie słyszałem o przypadku chęci posiadania przez kogoś dziecka dla jego niedobra.
|
Cz gru 07, 2006 21:20 |
|
|
|