adopcja dzieci przez pary homoseksualne?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mark Zubek napisał(a): Nie ważne ilu, ...ważne jacy są owi homoseksualiści.
Jak już pisałem jest to bardzo ważne, wręcz kolosalne. Od liczby osób w danej grupie zależy ich wpływ i znaczenie w społeczeństwie. Mark Zubek napisał(a): Bo prawdziwych jest bardzo niewielu.Większość to krzykacze i specjaliści od liberalnej propagandy.Tych należy liczyć w milionach. Prawdziwy homoseksualista to człowiek żyjący normalnie bez afiszowania się, bez reklamy i gorszenia.
Totalna bzdura. "Prawdziwy homoskesualista" to po prostu osoba, która posiada pociąg seksualny tylko i wyłącznie do osób tej samej płci. Czynniki światopoglądowe, afiszowanie się bądź nie, nie mają tutaj żadnego znaczenia. Mark Zubek napisał(a): Oczywiście że chcesz aby homoseksualistów było jak najwięcej,sam o tym pisałeś kilka akapitów wcześniej; ...Im wiecej .....tym większe szanse...
Kłamiesz. Nigdy tak nie pisałem. Pisałem jedynie, że im dana grupa społeczna większa, tym większy jej wpływ i znaczenie. Mark Zubek napisał(a): Ewentualny boom nastąpi w efekcie waszej " sprawiedliwości, równości i poszanowania każdego człowieka "
Mam nadzieję, że to w koncu w ciemnogrodzkiej Polsce nastąpi. Mark Zubek napisał(a): Każdego.....oprócz żyjącego w tradycyjnych wartościach.
I tu się mylisz. Różnica między nami polega na tym, że ty byś chciał poszanowania tylko osób żyjących wg "tradycyjnych wartości", a ja wszystkich. Nie mam nic do katolików i chrześcijan, dopóki nie będą mi się wchrzaniać w życie i narzucać mi swojej pogiętej moralności. Mark Zubek napisał(a): Sam więc potwierdzasz powyższe słowami " ..znaczenie małżeństwa generalnnie się osłabia i nie ma juz takiego znaczenia jak kiedyś" Jak myślisz czyja to zasługa?
Zapewne gejów  A tak na serio to jest to spowodowane samoistnym upadkiem owych "tradycyjnych wartości", liberalizacją życia społecznego, nowymi trendami stylu życia. Nie widzę w tym nic złego. Wręcz przeciwnie. Mark Zubek napisał(a): Być może przeludnienie jest Twoim osobistym problemem. Fobię taką posiada wielu ludzi.
Nie jest to mój problem, ani fobia. Jest to problem ogólnie całej ludzkości. Mark Zubek napisał(a): In vitro jako normalny sposób ?
Oczywiście. Mark Zubek napisał(a): Myślę że zmieniłbyś zdanie, bedąc sam dzieckiem zapasowym.
Nie zmieniłbym. Mark Zubek napisał(a): Reprodukcja nie jest wcale normalna i wskazana,
Możesz sobie tak uważać  Mark Zubek napisał(a): co nie przezszkadza że bardzo żal mi osób które nie moga uczestniczyć w prokreacji.
ojej, jakie wzruszające...  Mark Zubek napisał(a): Jesli ideologia zawęża rozumienie tych słów jako czynów, to oznacza tylko że mam rację.
W 99% twoich wypowiedzi na tym forum nie masz racji  Mark Zubek napisał(a): Myślę że pisanie o Auschwitz to nie powód do śmiechu. Pomimo to Tobie jest wesoło  Zawsze jest mi wesoło kiedy czytam twoje głupie posty. Odstawiasz neizły kabaret  Mark Zubek napisał(a): Chrześcijanie mają prawo bronic siebie i swoich dzieci a także swoich braci i siostry przed dyktaturą bezmyślnej propagandy,
A ludzie zdroworozsądkowi mają prawo bronić innych przed katolicką propagandą. Mark Zubek napisał(a): Takiej dyktaturze i dominacji nad światem mówimy NIE i PRECZ.
No właśnie, precz narzucaniu przez katolików swojej moralności innym.
|
| Wt kwi 17, 2007 9:49 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przepraszam - mialem nie odpowiadać ale po ostatniim poście "przemo" nie wytrzymałem - i wrócę jednak się "troszeczkę"
przemo napisał(a): Nie musiano niczego obalać, gdyż nigdy nie udowodniono, że homoseksualizm jest chorobą. Po prostu zmieniono decyzję, pod wpływem szeregu badań, ktore jednoznacznie pokaaały, że ludzie homoskeusalni nie są chorzy z powodu swojej orientacji seksualnej. Zresztą wg nauki orientacja seksualna nie jest chorobą. Nikt nie wykazał, że jest to sporawa "genetyki" na co powołują się homoseksualiści - nikt nigdy nie znalazł genu o którym oni wspominają. Mało tego - powtarzam jeszcze raz: Homoseksualizm daje się leczyć (na co zostały przytoczone dowody). co do reszty - zupełnym mileczeniem pomijasz fakt który przytoczyłem w wypowiedzi prof. Roszkowskiego - i zupełnym milczeniem pomijasz niewygodne dla jhomoseksualizmu fakty (takie jak np. nietrwałość związków) oraz wzmożoną agresję wśród homoseksualistów). W inne sprawy - idzesz "w zaparte" w pełni zgonie z tym , co przytoczył prof. Roszkowski o treści pewnej instrukcji dla homosekualistów. O wszelkich zagrożeniach związanych z homoseksualizmem - proponuję poczytać szeroko udokumentowany artykuł [i]Dr med. John R. Diggs, junior (Corporate Resource Council) http://www.piotrskarga.pl/k,11,07.php3przemo napisał(a): Nie wiem, ale te dane są nieprawdziwe. Z badań bodajże CBOSU (lub pentoru) wynika, że gejów i lesbijek jest w Polsce 2-3 miliony. 1 milion to bardzo zaniżona liczba. Z danych CBOSU które doczytałem (z 2002 rioku) wynikałoby, że ok. 1 % osób zadeklarowało, że zyje w związkach nieformalnych ... Daleko temu do ilości homoseksualistów jakie podałeś ... Cóż - może mam niekatualne dane - prosze o konkretne "namiary" ... Kolejna sprawa - homoseksualista po to by móc mieć dzieci MUSI wejść w związek heterosekualny (lub dokonać zapłodnienia "in vitro" ). I dlatego też prtoszę nie opawiadaj tu jakichś farmazonów o tym , że homoseksualistom dzieci się "należą" ... Dodajmy do tego co piszą oficjalne źródła kosścielne o przyczynach i skutkach homoseksualizmu: Cytuj: (...)C. Przyczyny homoseksualizmu
Chociaż w pewnych przypadkach geneza psychiczna homoseksualizmu nie jest łatwa do wyjaśnienia, to jednak powszechnie przyjmuje się, iż „homoseksualizm ma uwarunkowanie w nieprawidłowym rozwoju osobowości, przy czym czynniki środowiskowe odgrywają [tu] zasadniczą rolę”66. Najczęstszą przyczyną homoseksualizmu, według większości psychologów, są najprawdopodobniej niewłaściwe relacje pomiędzy rodzicami dziecka lub całkowita nieobecność jednego z rodziców, najczęściej ojca. „W wypadku chłopca jest to zwykle obojętny lub wrogo do niego nastawiony ojciec — zauważa K. Boczkowski. — Natomiast matka jest bardzo często zbyt zachłanna w stosunku do swego syna, pragnie go całkowicie uzależnić od siebie, izolując jednocześnie od ojca”67. Inną przyczyną tendencji homoseksualnych może być także deprawacja homoseksualna. „W genezie homoseksualizmu podkreśla się między innymi rolę próby uwiedzenia lub uwiedzenie między 9 a 14 rokiem życia, to jest w okresie silnych napięć emocjonalnych i szybkiego uczenia się”68. Jeszcze inną przyczyną tendencji homoseksualnych może być silna nieakceptacja płciowości dziecka połączona z próbami wychowania go w odmiennej od posiadanej przez nie seksualności. Głębia tendencji homoseksualnych uzależniona jest od głębi zaburzenia w wychowaniu. Hipotezy o genetycznych uwarunkowaniach homoseksualizmu nie znalazły do tej pory należytego uzasadnienia — podkreśla Encyklopedia wychowania seksualnego dla dorosłych69. W każdym przypadku rozeznanie przyczyn skłonności homoseksualnych winno dokonywać się indywidualnie w dialogu z osobą mającą odpowiednie przygotowanie i doświadczenie psychologiczne. D. Pomoc terapeutyczna i duchowa
„Osoba homoseksualna, jak zresztą każda istota ludzka, koniecznie potrzebuje pomocy na różnych poziomach jednocześnie” — podkreśla List do biskupów Kościoła katolickiego o duszpasterstwie osób homoseksualnych70. Jeżeli to konieczne, należy zasugerować „pomoc medyczną i psychologiczną ze strony osób świadomych i respektujących to, czego naucza Kościół”71. Papieska Rada ds. Rodziny w dokumencie Ludzka płciowość: prawda i znaczenie wyraża przekonanie, że „wiele przypadków, zwłaszcza gdy praktyka aktów homoseksualnych jeszcze się nie ustaliła, może być poddanych skutecznie właściwej terapii”72.
Pierwszym założeniem w dążeniu do przezwyciężenia skłonności homoseksualnych jest rzeczywiste pragnienie zmagania się o własną dojrzałość emocjonalno-seksualną. Homoseksualizm „jest problemem, który — jeśli się zjawi — musi być podjęty zarówno przez wychowawcę, jak i wychowanka w sposób w pełni obiektywny” — zauważa Kongregacja ds. Wychowania Katolickiego73. Należy szukać przezwyciężenia problemu także wówczas, kiedy jawi się on jako bardzo trudny i bolesny. Aby móc korzystać z terapii, osoba naznaczona skłonnością homoseksualną musi zazwyczaj najpierw pokonać w sobie wewnętrzny opór wobec takiej pomocy74.(...)
pisze Józef Augustyn SI
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS ... pd_03.html
Daleko w tym wszystkim do jakiejkolwiek "agresji" ze strony Koscioła do homosekualistów - wręcz przeciwnie ...
|
| So kwi 21, 2007 16:12 |
|
 |
|
filippiarz
|
ddv163 - co cię tak napadło nagle z tymi genami? W całym wątku jest o tym tylko jedna drobna wzmianka, w dodatku z zastrzeżeniem o braku pewności, a Ty nagle odkrywasz wielki spisek mający udowodnić genetyczny homoseksualizm...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| So kwi 21, 2007 16:48 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Garść faktów zatem:
1. Cytuj: Poziom promiskuityzmu W okresie przed wybuchem epidemii AIDS, w badaniach przeprowadzonych w roku 1978, 75% białych homoseksualistów deklarowało posiadanie więcej niż 100 męskich partnerów seksualnych w ciągu życia 15% miało 100-249 partnerów seksualnych; 17% 250-499; 15% miało 500-999, a 28% zadeklarowało posiadanie więcej niż 1000 męskich partnerów seksualnych. W następnych latach poziom promiskuityzmu obniżył się, ale kilku obserwatorów obawia się, że promiskuityzm znowu zbliża się do poziomu z lat siedemdziesiątych. Konsekwencją medyczną promiskuityzmu u homoseksualistów jest znacznie większe prawdopodobieństwo zakażenia HIV/AIDS, syfilisem i innymi ch.p.d.p. Podobnych poziomów promiskuityzmu nie odnotowano wśród lesbijek. Jednakże w badaniach australijskich 93% lesbijek poinformowało o tym, że miało stosunki seksualne z mężczyznami, przy czym lesbijki 4,5 raza częściej aniżeli kobiety heteroseksualne. Każdy stopień zmienności partnera seksualnego niesie z sobą ryzyko zakażenia ch.p.d.p.
Zdrowie fizyczne Powszechne wśród gejów praktyki seksualne prowadzą do licznych ch.p.d.p. oraz zranień fizycznych, które są praktycznie nieznane w populacji heteroseksualnej. Także u lesbijek występuje podwyższone ryzyko ch.p.d.p. Poza tym, w badaniach przeprowadzonych w australijskiej klinice ch.p.d.p. stwierdzono, że lesbijki trzy do czterech razy częściej aniżeli kobiety heteroseksualne odbywają stosunki seksualne z mężczyznami zagrożonymi HIV.
Zdrowie psychiczne Dobrze udokumentowane badaniami są wysokie wskaźniki zaburzeń psychiatrycznych wśród homoseksualistów i lesbijek, w tym depresji, narkomanii i prób samobójczych. Są one faktem nawet w Holandii, gdzie związki homoseksualne, lesbijskie i biseksualne (GLB) są znacznie bardziej akceptowane przez społeczeństwo niż w USA. Istnieje ścisła korelacja pomiędzy depresją i narkomanią a niebezpiecznymi praktykami seksualnymi, które prowadzą do poważnych problemów medycznych.
Długość życia Jedyne przeprowadzone badanie epidemiologiczne dokonujące pomiaru długości życia mężczyzn, którzy są homoseksualistami lub biseksualistami, wykazało, że tracą oni do 20 lat życia.
Monogamia Monogamia - w znaczeniu długotrwałej wierności seksualnej ? jest rzeczą rzadką w związkach GLB, zwłaszcza wśród homoseksualistów. Jedno z badań wykazało, że 66% par homoseksualnych informowało o stosunkach seksualnych poza związkiem, które miały miejsce w ciągu pierwszego roku, a prawie 90% miało stosunki seksualne poza związkiem po pięciu latach jego trwania. Zachęcanie ludzi do angażowania się w obarczone ryzykiem zachowania seksualne stwarza zagrożenie dla ich zdrowia i może prowadzić do skrócenia wieku ich życia. Jednak właśnie to czynią pracodawcy i podmioty rządowe, kiedy zapewniają parom GLB zasiłki albo status, który sprawia, że związki GLB wydają się bardziej akceptowane przez społeczeństwo.
http://www.piotrskarga.pl/k,11,07.php3
|
| So kwi 21, 2007 17:07 |
|
 |
|
filippiarz
|
Tia, znam teksty od piotraskargi.pl... Trafiłem na nie przez stronę jakiejś skrajnie nacjonalistycznej organizacji na której forum jej członkowie umawiali się na spuszczanie "wpie***l pedalskiej hołocie" - chodziło o któryś z marszów równości.
A to zdanie jest już legendarne:
Cytuj: (...)stwierdzono, że lesbijki trzy do czterech razy częściej aniżeli kobiety heteroseksualne odbywają stosunki seksualne z mężczyznami zagrożonymi HIV
Jego logika jest zabójcza dla mojego umysłu 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
| So kwi 21, 2007 17:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a co to ma do merytorycznej treści cytatu ?
Cała wiadomość jest poparta cała masą badań ..
Niewygodnych szalenie dla homoseksualizmu ..
podobnie jak to, o czym pisze prof. Roszkowski - czy np. co podaje dr. Pulikowski ...
|
| So kwi 21, 2007 17:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jego logika jest zabójcza dla mojego umysłu
Przykro mi jężeli mówienie o oczywistych sprawach jest "zabójcze dla Twojego umysłu" ...
Pisze o oczywistych sprawach - gru[py homoseksualistów należą do grpu szczególego ryzyka - szczególnie zaś zarażeniu HIV ...
|
| So kwi 21, 2007 17:25 |
|
 |
|
Ninurta
|
ddv163 napisał(a): Cytuj: Jego logika jest zabójcza dla mojego umysłu Przykro mi jężeli mówienie o oczywistych sprawach jest "zabójcze dla Twojego umysłu" ... Pisze o oczywistych sprawach - gru[py homoseksualistów należą do grpu szczególego ryzyka - szczególnie zaś zarażeniu HIV ...
oczywista sprawa? że niby lesbijki uprawiają seks z gejami? bo to wynika z cytatu
w sumie jest to bardzo... nietypowe spojrzenie na homoseksualizm ![Uśmiech z =]](./images/smilies/icon_menu.gif)
|
| So kwi 21, 2007 17:47 |
|
 |
|
filippiarz
|
To się ma, że jet to zatrute źródło, które przyciąga ludzi pełnych nienawiści.
Jak ty nie widzisz nic dziwnego w stwierdzeniach, że 93% lesbijek współżyje 4 razy częściej z mężczyznami niż kobiety heteroseksualne, to ja już nie wiem co myśleć 
|
| So kwi 21, 2007 17:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A może nie "nienawiści" tylko "realizmu" ... ?
Cóz - nadal brak odpowiedzi na materiał prof Roszkowskiego ..
Omijanie niewygodndego tematu - i postępowanie w ciemno według instrukcji dla homoseksualisów - to znaczy nie wchodzenie w merytoryczne niewygodne dla homoseksualizmu zagadnienia ale za to w zamian dużo krzyku o "brak tolerancji" kłamstwa" i td ...
Cóż - dodajmy koleją rzecz:
Rozprzestrzenianie się np. wirusa HIV (wystepującego w przyrodzie u małp) miało miejsce głównie przez środowisko homoseksualistów i narkomanów - zaś samo współżycie z małpami miało miejsce wśród homoseksualistów i "biseksualistów" współżyjących dla samej zasady - nieważne z kim lub czym (np. z małpą).
Prawda to czy fałsz ?
|
| So kwi 21, 2007 18:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"instrukcja dla homoseksualistów"
lol lol lol lol 
|
| Cz maja 10, 2007 11:09 |
|
 |
|
kolarz87
|
 Z medycznego punktu widzenia
Stosunki seksualne hmoseksualistów są nienaturalne, odbyt nie jest przystosowany do penetracji, wskazują na to powikłania jakie obserwuje się właśnie w waszej grupie. Jeśli nie wierzycie w Boga i pismo które tu zacytuje do homoseksuwalistów nie przemawia to z góry mówię żę przyroda nie stworzyła homoseksualistów jako normlanych zdrowych seksualnie ludzi. Przyroda w normalnych warunkach niszczy wszsytko co co nie jest zdolne się rozmnażać, Zwiazek dwóch homoseksuwalistów nie da potomka, a co za tym idzie z ewolucyjnego punktu widzenia homoseksualizm jest chorobą. Nie wazne czy psychiczną czy genetyczną ale nią jest!
A oto fragmenty z bibli dla teych co maja wątpliwości na temat tego czy B og akceptuje homoseksualizm.
"Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyĄni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyĄni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie." (Rz 1,24-27)
Z góry dziękuję wszsytkim za uwagę.
PS. W polsce jest wielu chorych na raka, pewnie wiecej niż jest gejów i lesbijek narazem wziętych. Czy uważacie że ilość przypadków więc decyduje o tym czy można coś uznać za chorobę czy nie. Bardzo śmieszna dyskusja.
PSPS Hetero też nie są swięci i też popełniją grzechy, i ja nikogo nie potępiam, ale nalezy zauważać niezdrowe sytuacje a nie je usprawiedliwiać i zamieniać je w normę. Wiadomo łatwiej sie poddać czemuś i pójść z prądem.
|
| Cz maja 24, 2007 21:52 |
|
 |
|
LadyVengeance
|
Cytuj: Przyroda w normalnych warunkach niszczy wszsytko co co nie jest zdolne się rozmnażać, Może zacznijmy od tego błednego stwierdzenia. Od pewnego czasu obserwuję tą dyskusję i co pewien czas pojawia się tu stwierdzenie, że w przyrodzie-świecie roślin i zwierząt homoseksualizm nie występuje. Chciałabym wiedzieć, skąd takie informacje pochodzę, bo żadnego związku z rzeczywistością nie mają. Oto przetaczam fragment z wikipedii pod hasłem 'homoseksualizm'-punkt ósmy-homoseksualizm u zwierząt: Cytuj: Homoseksualizm u zwierząt
Zachowania homoseksualne występują w królestwie zwierząt, szczególnie u gatunków żyjących w społecznościach, np. u ptaków morskich i ssaków, w tym wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów. Zachowania takie zaobserwowano do tej pory u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich.[8][9]
Prawie jedna czwarta potomstwa łabędzi czarnych wychowywana jest przez pary jednopłciowe. Żyjące ze sobą samce łączą się z samicą tylko w celu posiadania młodych. Kiedy zniesie jaja - odpędzają ją i wysiadują je samodzielnie, a następnie wspólnie opiekują się pisklętami. Według naukowców, np. wśród żyraf czy bizonów amerykańskich, zachowania homoseksualne bywają częstsze niż heteroseksualne.
W przypadku pingwinów zaobserwowano, że niektóre osobniki płci męskiej łączą się w pary na całe życie i zdarza się, że wspólnie budują gniazdo, w którym zamiast jajka umieszczają kamień próbując wysiadywać go. W 2004 roku pracownicy Centralnego Parku Zoo w USA eksperymentalnie podmienili jednej męskiej parze pingwinów kamień na prawdziwe jajko po czym zaobserwowali, że wyklute pisklę para pingwinów otoczyła taką samą opieką jak pary osobników płci przeciwnej.[10]. Zachowania homoseksualne wśród pingwinów także potwierdziły zoo w Niemczech, Japonii i Nowej Zelandii.
Przy wyciąganiu wniosków z obserwacji zachowań zwierząt należy być jednak ostrożnym, ponieważ pewne zachowania, które wyglądają jak kopulacja dwóch samców, bardzo często nie wynikają z pociągu seksualnego do osobników tej samej płci, lecz są to zachowania rytualne, w których jeden samiec próbuje w ten sposób zademonstrować swoją dominację nad drugim. Takie zachowanie jest często spotykane np. u psów czy pawianów.
Co na to drodzy katolicy?
|
| Pt maja 25, 2007 0:57 |
|
 |
|
Klekot
|
LadyVengeance napisał(a): Co na to drodzy katolicy?
Wśród zwierząt też zdarzają się dewianci. 
_________________ WPK!
|
| Pt maja 25, 2007 7:50 |
|
 |
|
Zencognito
|
To co wkleiła LadyVengance dowodzi moim zdaniem tylko tego, że udowadnianie zasadności czegokolwiek w społeczności ludzi na podstawie społeczności zwierząt jest bez sensu, bo jak widać u różnych gatunków różnie to bywa. Czy to, że u bizonów stosunki homoseksualne są częstsze niż heteroseksualne ma jakieś znaczenie dla społeczności ludzi?
Pewnie, że wśród zwierząt występuje homoseksualizm, ale nie widzę powodu dla którego powoływanie się tylko na te gatunki w których jest on powszechny i wiąże się z wychowywanie potomstwa miałoby być w jakikolwiek sposób sensowne. Równie dobrze możnaby próbować udowadniać naturalność poligamii/monogamii wśród ludzi powołując się jedynie na gatunki poligamiczne/monogamiczne, albo udowadniać że mężczyzna powinien mieć harem kobiet które wszystko za niego będą robiły, będą na niego pracowały a on będzie się zajmował tylko spaniem, seksem i jedzeniem tego co kobiety kupią, bo przecież u lwów właśnie tak jest.
|
| Pt maja 25, 2007 8:01 |
|
|
|