| 

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |   Jak odpowiedzieć lewusowi?... 

| Autor | Wiadomość |  
			| ciemnogrod 
   |   Jak odpowiedzieć lewusowi?...Mam problem, podobny pewnie do waszego. Poglądy mam radykalnie prawicowe. Ludzie o zupełnie innych poglądach często się mnie pytają bardzo schematycznie:np. "dlaczego z ciebie taki pisior"itp.Jak by takim odpowiedzieć krótko ale bardzo wyraźnie???

|  
			| Wt cze 21, 2011 11:11 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Hmmm, ja bym prawicy z PIS nie wiązał. Gospodarczo i w (większości) społecznie PIS to lewactwo. Prawicowość PIS charakteryzuje się nawiązywaniem to tradycyjnych relacji społecznych i KRK.
 Ponadto chrześcijanin nie musi być zwolennikiem PISu, do mnie jego retoryka wali i podziałów nie przemawia. Znam i takich katolików, którzy ze względów socjalnych głosują na SLD.

|  
			| Wt cze 21, 2011 11:28 | 

|  
		|  |  
			| ciemnogrod 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Ogólnie rzecz biorąc to nie jest tak, że ja jestem fanem Pisu. Jak już to raczej Prawicy RP, chociaż w niektórych kwestiach popieram PIS. Tylko, że wszyscy jak słyszą prawicowe poglądy, to od razu kojarzą to z pisem. Proszę od odpowiedź na pytanie w pierwszym poście: jak takiemu powiedzieć krótko, ale wyraźnie?

|  
			| Wt cze 21, 2011 11:40 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Że się myli, że nie jestes zwolennikiem PISu (tu możesz wskazać na coś, co ci się w PISie nie podoba).PIS używa KRK do celów politycznym. Jeżeli powołasz się na KRK, to kojarzą to z PIS - naturalne.

|  
			| Wt cze 21, 2011 11:59 | 

|  
		|  |  
			| Elbrus 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Zadzwonimy do Panaciemnogrod napisał(a): jak takiemu powiedzieć krótko, ale wyraźnie?._________________
 The first to plead is adjudged to be upright,
 until the next comes and cross-examines him.
 (Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
 (Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
 (Bardzo Wielki Elektronik)

|  
			| Wt cze 21, 2011 13:15 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| jaczylija 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Dlaczego z ciebie taki pisior ? Bo kocham Polskę . Po za tym sam sobie odpowiedz na to pytanie a potem przygotuj mocna odpowiedź dla innych . 

|  
			| Wt cze 21, 2011 18:48 | 

|  
		|  |  
			| meritus 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Wskaż, że PiS ma lewicowy program    i w dziedzinie geopolitycznej odwołuje się do ideologii PPS.

|  
			| Wt cze 21, 2011 23:30 | 

|  
		|  |  
			| Maxx 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...ciemnogrod napisał(a): Mam problem, podobny pewnie do waszego. Poglądy mam radykalnie prawicowe. Ludzie o zupełnie innych poglądach często się mnie pytają bardzo schematycznie:np. "dlaczego z ciebie taki pisior"itp.Jak by takim odpowiedzieć krótko ale bardzo wyraźnie???
Skoro tak ważne jest dla Ciebie, by innym krótko i bardzo wyraźnie odpowiedzieć, to pewnie spokojnego i rzeczowego dialogu z tego i tak nie będzie. Zwłaszcza z osobą, którą uważasz za lewusa, w przeciwieństwie do siebie, radykalnego prawicowca. Jeśli nie wiesz jak rzeczowo bronić swoich poglądów nie wstydząc się ich, to może lepiej omijaj tematy polityczne, zamiast się denerwować i szukać rad jak by tu innym zwięźle i mocno odpowiedzieć.  PS: Ciemnogrod pisze, że ma poglądy radykalnie prawicowe, więc po co radzicie mu by opowiadał jak bardzo lewicowy jest PiS??

|  
			| Śr cze 22, 2011 9:40 | 

|  
		|  |  
			| Johnny99 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Cytuj: Ciemnogrod pisze, że ma poglądy radykalnie prawicowe, więc po co radzicie mu by opowiadał jak bardzo lewicowy jest PiS??Żeby skrajnej prawicowości nie kojarzono niesłusznie z PiS._________________
 I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

|  
			| Śr cze 22, 2011 9:42 | 

|  
		|  |  
			| mpiindm 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...ciemnogrod napisał(a): Mam problem, podobny pewnie do waszego. Nie, ja mam inne problemy ciemnogrod napisał(a): Poglądy mam radykalnie prawicowe. Ludzie o zupełnie innych poglądach często się mnie pytają bardzo schematycznie:np. "dlaczego z ciebie taki pisior"itp.
PiS nie jest prawicą.  ciemnogrod napisał(a): Jak by takim odpowiedzieć krótko ale bardzo wyraźnie???kiedyś był taki dowcip o wujku, mistrzu ciętej riposty, może zastosuj taki język a tak na marginesie skoro piszesz:Jak odpowiedzieć lewusowi .. to wcale się nie dziwię, że pytają się Ciebie dlaczego z ciebie taki pisior bez względu na to jakie inni mają poglądy należy je szanować. określenie lewus ma w sobie bardzo duży ładunek negatywny. jeżeli Twoje poglądy a i zapewne wypowiedzi mają taki sam ładunek negatywny to nie dziw się, że mówią do Ciebie pisior  i ciesz się bo to i tak jest łagodne określenie_________________
 [color=#FF0000]------------------[/color]
 [color=#FF0000]Ziemia jest płaska![/color]

|  
			| Pn lip 18, 2011 21:45 | 

|  
		|  |  
			| danbog 
   |   Re: Jak odpowiedzieć lewusowi?...Ciemnogrod  ! Cytuj: Mam problem, podobny pewnie do waszego. Poglądy mam radykalnie prawicowe. Ludzie o zupełnie innych poglądach często się mnie pytają bardzo schematycznie:np. "dlaczego z ciebie taki pisior"itp.Jak by takim odpowiedzieć krótko ale bardzo wyraźnie???
Twój post , jest tak odjechany, że przypuszczam , iż jest zakamuflowaną kpiną z Pisiorów    . Jesli zaś jest na serio , to skoro się pytasz , to znaczy że sam niewiesz [ dlaczego jesteś zwolennikiem PiS ] . Więc odpowiedz zgodnie z prawdą - Niewiem ._________________
 -p => [ p => q ]

|  
			| Cz gru 15, 2011 8:56 | 

|  
		|  |  

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach