Autor |
Wiadomość |
Emari
|
 Prośba o ocenę logo
Zapraszam serdecznie do odwiedzenia będącego w budowie serwisu SYJON.pl i ocenę logo. Z góry dziękuję za wszystkie uwagi (można je pozostawić równiez na forum Syjonu)
http://www.syjon.pl
|
Cz lis 10, 2005 10:25 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
logo jak logo, złe nie jest... ale sposób umieszczenia w serwisie bardziej mu ujmuje niż dodaje, czy cokolwiek kamufluje. Jednym słowem przemyślałabym koncepcję graficzną serwisu bo teraz jest mocno na "odwal się"... poza tym zastanawia mnie jedna rzecz - po co reklamować jakąś strone jak nie ma tam żadnych treści/materiałów/artykułów, a jedyny link jaki działa to forum na którym jest 5 użytkowników. Rozumiem chęć jak najszybszego wystartowania z jakimś swoim projektem, ale na miłość Boską najpierw treść a potem reklama...
Pozdrawiam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pt lis 11, 2005 12:04 |
|
 |
klarowna
|
Logo jest bardzo proste, za proste, może by warto wprowadzić jeszcze jakiś jeden element....np. lecącego ptaka oczywiście też sprowadzonego do prostej formy...?Konkretnie z lewej strony nad tą mniejszą górką 
Pt lis 11, 2005 15:42 |
|
|
|
 |
Incognito
|
Nie uważam aby logo było za proste. Bardzo mi się podoba.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pt lis 11, 2005 15:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Konkretnie z lewej strony nad tą mniejszą górką
AAAAAAAAA...to sa górki!!!!
...a ja myslałem, ze wielbłąd ze spuchniętym garbem.....
|
Pt lis 11, 2005 19:35 |
|
|
|
 |
Emari
|
 Do Zielonej_Mrówki
Zanim się zacznie kogoś "objeżdżać" dobrze jest pofatygować się i przeczytać wprowadzenie umieszczone na stronie. Jest tam napisane, że ta wersja serwisu jest wstępna, a grafika i logo tymczasowe. Chcemy stworzyć serwis, który będzie się ludziom podobał - stąd pytanie o jeden z podstawowych elementów jakim jest logo. Dobrze i po chrześcijańsku jest nie przypisywać bliźnim od razu złych intencji. Pytanie nie służy reklamie serwisu, ale dowiedzeniu się o opinie. W serwisie praktycznie co dzień jest dodawany nowy element.
|
So lis 12, 2005 9:03 |
|
 |
klarowna
|
Dobrze, że zapytałeś.... odpowiedziałam Ci szczerze czego wg mnie brakuje....oczywiście mojego zdania nie musisz brać pod uwagę.
So lis 12, 2005 11:43 |
|
 |
Incognito
|
Belizariusz napisał(a): AAAAAAAAA...to sa górki!!!! ...a ja myslałem, ze wielbłąd ze spuchniętym garbem.....
Bo masz zbyt małe wizjery w hełmie i nic nie widzisz 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So lis 12, 2005 11:54 |
|
 |
Mieszek
|
logo jak to logo te nie rzuca się w oczy brakuje kolorku moze jasniejszy granat? a słowa machnąć zielonym?
ptaków tam żadnych nie brakuje chyba że chcecie umieścić Arke Noego ale Arrarat to nie jest chyba co?
Cytuj: Niech Bóg będzie pochwalony!
przeraża mmnie jednak wasza uniwersalność lub przynajmniej jej próba może nie chcecie obrażać żydów i serwis jest w ich stronę zwrócony? chcecie nawracać Żydów? z tąd to zamiast powszechnego "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus " umieszczacie "Niech Bóg będzie pochwalony" pasowało by bardziej , jeśli już tak piszecie napisać: "Niech Bóg będzie uwielbiony" bardziej się nadaje
a co do reklamy to umieszcznie na katolickim serwisie wiara.pl takiego postu już jest reklamą i juz powoduje odbieranie użytkowników a przynajmniej jej części choćby na kilka godzin ale zawsze...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So lis 12, 2005 18:21 |
|
 |
zielona_mrowka
|
to nie mozna bylo użyć znacznika [img] tudzież odesłać do samego loga, a nie na główny adres serwisu, bo rozumeim, że domena nie jest tymczasowa - nie sztresuj się tak masz braterską krytykę 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
So lis 12, 2005 23:31 |
|
 |
Emari
|
 Dzięki wielkie za wszystkie opinie
Mieszku muszę przyznać, że stwierdzenie jakobyśmy mieli chęć nawracania Żydów nieco mnie zdziwiło. Nie podałam uzasadnienia wyboru nazwy domeny więc teraz podam. Chodziło o to by był to termin związany w jakiś sposób z duchowością eklezjalną Wspólnoty Świętych Piotra i Pawła. Jeśli chcesz to sprawdź sam - większość popularnych, religijnych terminów jest po prostu od dawna zarejestrowana (nota bene czasami dość dziwne rzeczy są w tych domenach  ).
Jeśli chodzi o pozdrowienie to troszkę się czepasz. Wyobraź sobie, że jest to tradycyjne pozdrowienie w jednej z polskich wspólnot monastycznych. I nie ma to nic wspólnego z jakimś ewentualnym pseudoekumenizmem.
Jeśli chodzi o odbieranie innym serwisom oglądalności to z tymi "paroma godzinami" bym nie przesadzała  Nasz serwis nie będzie portalem tak jak Wiara i nie sądzę abyśmy byli dla tej znakomitej witryny konkurencją.
Zielona Mrówko: dzięki
Dzięki wszystkim za wypowiedzi
Pozwolę sobie niebawem powrócić z pytaniami o dalsze elementy strony 
|
N lis 13, 2005 7:47 |
|
 |
Mieszek
|
to czekamy 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lis 13, 2005 21:58 |
|
|