|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Super filmik antyateistyczny w Internecie!
| Autor |
Wiadomość |
|
Widzewiakkrk
|
 Super filmik antyateistyczny w Internecie!
|
| So lip 31, 2010 19:35 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
 Re: Super filmik antyateistyczny w Internecie!
Obejrzałem większość ale film ten nie podoba mi się. Jest w nim agresja i tak naprawdę prezentuje jakąś, dość radykalną wizję, której wielu katolików nie popierze. Dziwi mnie użycie w niej postaci Jana Pawła II, bo wątpię aby pochwalił tego typu wypowiedzi. Pomijam już że Kościół nie toleruje orientacji, nie samych ludzi, a tu z treści wynika że bycie gejem wymaga bycia agresywnym wobec takiej osoby. Dla mnie treści te i podejście jakie jest tam prezentowane jest nie mniej szkodliwe i fałszywe, niż to co potępiają. Jest to zdecydowanie działanie na szkodę wiary i nie ma to nic wspólnego z przesłaniem Ewangelii.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| So lip 31, 2010 20:20 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
To chyba filmik antykatolicki 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| So lip 31, 2010 21:27 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Nie antykatolicki, bo to nie jest katolicyzm. To pomieszanie wiary z czyjąś niezdrową filozofią, czyli chcieli by aby był w tym Bóg, ale tak jak oni chcą.
WIST
|
| So lip 31, 2010 21:33 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
No dobrze, "anty-religijny". Bo Ci ludzie jednak uważają się za prawdziwych polaków-katolików. Pamiętajmy, że pośrednio MW była wspierana przez kościół wspierający LPR, którego to właśnie młodzieżówka. A i dziś, tak jak w innym temacie mówiłem, kościół na najwyższych szczeblach jakoś nie pali się do odcięcia się od takich zachowań. To samo w przypadku ostatnich parad w warszawce, przy okazji których meritum problemu było Euro Pride, a chyba nikt nie zwrócił uwagi na, jak dla mnie znacznie gorszą, paradę pseudo polaków-katolików.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| So lip 31, 2010 21:48 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Generalnie nie lubię tego połączenia Polak-Katolik, nie ze względu nawet na Młodzież Wszechpolską, tylko na to że dziś takie połączenie nie jest już ani potrzebne, ani prawdziwe.
Natomiast ja również nie słyszałem o tym o czym piszesz, na dobrą sprawę mało się tym interesuje, natomiast owy filmik nie wzbudza we mnie nic poza obawą i niesmakiem. Nie wiem czy Kościół się od tego nie odcina, oczywiście rozumiany tu jako hierarchia.
WIST
|
| So lip 31, 2010 22:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|