Nowa STRONA O RADIU MARYJA
Autor |
Wiadomość |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Uwaga techniczna- strana wygląda jak papier toaletowy  Szara, bez jakiekogolwiek loga, zdaje się, że robiona krok w krok za jakimś poradnikiem, kursem internetowym i to tym z niższej półki...
Treści nie oceniam.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt lip 15, 2005 9:31 |
|
|
|
 |
mlodzi.rm
|
Ooby ktore nie przychylnie oceniaja Ojca Rydzyka najczesciej wiedze o nim czerpia z swieckich mediow, posluchajcie Radia Maryja a wtedy bedziecie mogli wypowiadac sie o tym czy Ojciec jest geniszuem czy nie. Numery kont sa wazne dla kazdego katolika zatroskanego o Polske i polski kosciol, bez ofiar to radio by nie istnialo a co za tym idzie polskosc byla by zagrozona, bo kto wtedy wyciagal na jaw wszytskie afery przeciwko Polsce i kosciolowi?? Przeciez nie TVN! Wysmiewanie sie z nas, ze moze zapiszemy spadek jest niestosowne, podbnie jak z Ojca Dyrka, nazwiska nikt sobie nie wybiera i nie ma co robic glupich skojarzen, bo to nie pseudonim Ojca. Strona o LPR pokazuje nasze poglady i nie wiazemy jej z Radiem, ale zastanowimy sie jeszcze czy ja pozostawimy. Bledy gramatyczne i inne lekkie bledy oraz uzupelnienia sa robione na biezaco-strona dziala dopiero jeden dzien i mozliwe sa niedociganiecia. Jesli chodzi o projekt strony, to przede wszystkim ma byc ona skromna, chceilismy uwypuklic osobe Ojca Rydzyka i radio, nie cheilismy aby swiecidelka przycmily swoim blaskiem wazne rzeczy. Jest szara bo ma wprowadzac w zadume i refleksje, nie jest to strona rozrywkowa. Jesli chodzi o niedociagniecia-ciagle sie uczymy i poprawiamy, najwazniejsze ze strona jest NOWA JAKOSCIA w internecie. Szukalismy podobnych i niestety prawie nic nie ma na temat Radia Maryja-chyba ze wrogie przeklamane arytukulu w NIE, GW lub Wprost..o tak tego jest wiele, ale takiej strony jak nasza, ktora staje w obronie Ojca i Radia praktycznie nie ma.
|
Pt lip 15, 2005 11:28 |
|
 |
didymos
|
Gdybym nie wiedział czym jest Radio Maria odebrałbym was jak jakichś sekciarzy! Styl w jaki piszecie można odnieść do wrażeń ludzi z 'wypranymi mózgami'. W taki sposób nie zachęcicie innych. Powinniście działać jak prawdziwa sekta - działać na podświadomość
A tak na poważnie to radzę Wam żebyście przemyśleli raz jeszcze jak powinna wyglądać ta strona i w jaki sposób macie przekazywać swoje poglądy. Mimo całego zła które niesie ze sobą Radio Maria (dużo nienawiści w głosie dzwoniących), cały czas jest to radio mówiące o Bogu, chwalące Jego imię.
Niezbadane są Jego drogi 
|
Pt lip 15, 2005 11:52 |
|
|
|
 |
meritus
|
didymos
Opinia oparta na propagandzie. Żadnych argumentów. Gdzie ta nienawiść, sekciarstwo i wyprane mózgi ? Zastanawiam się czy mówisz o tej stronie, czy o artykułach z Wyborczej, Nie, Wprost i Faktów i Mitów.
|
Pt lip 15, 2005 13:23 |
|
 |
didymos
|
meritus napisał(a): didymos Opinia oparta na propagandzie. Żadnych argumentów. Gdzie ta nienawiść, sekciarstwo i wyprane mózgi ? Zastanawiam się czy mówisz o tej stronie, czy o artykułach z Wyborczej, Nie, Wprost i Faktów i Mitów. Mam na myśli sposób konstrukcji opisu: Cytuj: PIOTR- Jest założycielem witryny STUDENCKIEGO KOŁA MIŁOŚNIKÓW RADIA MARYJA a także przewodniczącym i założycielem SKMRM. Studiuje na Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej. Jest studentem roku III. Żarliwą pasję do RADIA MARYJA zaczszepiła mu babcia oraz dziadek, poczatkowo podchodził do RADIA MARYJA z dużą rezerwą, ale po dłuższym i wnikliwym zastanowieniu się nad przekazem RADIA MARYJA, pokochał RADIO MARYJA, stał się jego gorącym wielbicielem, propagatorem i obrońcą.
ROBERT- Student Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, jest na III roku. Do słuchania RADIA MARYJA zachęcony przez Piotra, aktualnie pomaga mu w propagowaniu idei RADIA MARYJA oraz przy prowadzeniu strony WWW.
Spójrz jak akcentowane jest wyrażenie "Radio Maryja", przypomina mi to wypowiedzi członków sekty o jej założycielu.
To moje subiektywne zdanie  Powodzenia w rozwoju duchowym!
|
Pt lip 15, 2005 13:29 |
|
|
|
 |
djdomin
|
Gimlas napisał(a): W histori jest wiele przypadkow, kiedy pomniki były stawianie za zycia.Dotyczyło to artystow,bohaterow narodowych itp.
Ja znam kilku: Adolf Hitler, Józef Stalin. Oczywiście, dalej w historii było więcej - cezarzy rzymscy (uważający siebie za bogów) czy faraonowie (analogicznie).
Podtrzymaj swoje słowa o "wielu przypadkach" choć dwoma przyapadkami artystów i bohaterów narodowych, którym stawiano pomniki za życia. Bo ja takich nie znam.
I obraża mnie, że papieżowi za życia stawano pomniki, przez co ten skromny człowiek był przez Polaków stawiany w jednym rzędzie z tyranami Józefem Stalinem i Adolfem Hitlerem.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Pt lip 15, 2005 13:42 |
|
 |
mlodzi.rm
|
Nazwa Radia i inne slowa pisane wielkimi literami maja podkreslić wage i szacunek jaki mamy do Radia i Ojca Rydzyka. Ta strona ma bronic Radio, pokazywać, że są ludzie zatroskani o jego los. Wiemy, że moze to draznic przeciwnikow ale jestemy przygotowani na ataki. Dzis zostal dodany dzial Jan Pawel II o Radiu Maryja. Zapraszam do czytania.
|
Pt lip 15, 2005 13:54 |
|
 |
djdomin
|
Bez czołobitności dla radia (tak się w języku polskim pisze) i ojca Rydzyka (również taka forma jest poprawna) zadanie byście wypełnili lepiej. Kto będzie czytał stronę pełną czołobitności? Chyba jedynie ci, którzy i tak podzielają wasz pogląd.
Mniej emocjonalne potraktowanie zadanie byłoby bardziej wiarygodne dla czytającego.
|
Pt lip 15, 2005 14:09 |
|
 |
didymos
|
mlodzi.rm napisał(a): Nazwa Radia i inne slowa pisane wielkimi literami maja podkreslić wage i szacunek jaki mamy do Radia i Ojca Rydzyka. Ta strona ma bronic Radio, pokazywać, że są ludzie zatroskani o jego los. Wiemy, że moze to draznic przeciwnikow ale jestemy przygotowani na ataki. Dzis zostal dodany dzial Jan Pawel II o Radiu Maryja. Zapraszam do czytania.
Fajnie że o tym piszecie  Chodzi mi jedynie o styl, nic więcej. Może mi się chyba nie podobać? A swoje zdanie o radiu mam. Jeśli czujecie że to Wam pomaga realizować się duchowo to bardzo dobrze  Pzdr
|
Pt lip 15, 2005 14:13 |
|
 |
djdomin
|
Przy waszym ołtarzyku (zdjęcie na stronie www) jest fajny duży portret papieża, świecznik, księga, ale brakuje mi jakoś jednej rzeczy - KRZYŻA. Jak dla mnie jest to przykład ołtarza pogańskiego, nie chrześcijańskiego.
Acha, Jan Paweł II nie jest jeszcze "świętym papieżem" w katolickim rozumieniu tego słowa. Tytułem "Ojcieć Święty" nie można się tu sugerować, bo to jest tytuł niepodzielny.
|
Pt lip 15, 2005 14:20 |
|
 |
didymos
|
djdomin napisał(a): Przy waszym ołtarzyku (zdjęcie na stronie www) jest fajny duży portret papieża, świecznik, księga, ale brakuje mi jakoś jednej rzeczy - KRZYŻA. Jak dla mnie jest to przykład ołtarza pogańskiego, nie chrześcijańskiego.
Acha, Jan Paweł II nie jest jeszcze "świętym papieżem" w katolickim rozumieniu tego słowa. Tytułem "Ojcieć Święty" nie można się tu sugerować, bo to jest tytuł niepodzielny.
Rzeczywiście. Niebywałe! Na tej stronie brakuje... Boga  A jest kult ludzi.
|
Pt lip 15, 2005 14:34 |
|
 |
didymos
|
Modlitwa z takiego ołtarzyka kierowana jest do wizerunku nad nim... Kapitalikami są wypisane na stronie jedynie "ŚWIĘTY PAPIEŻ" "OJCIEC DYREKTOR" i "NASZE RADIO".
Słowo Bóg występuje bodajże tylko raz (!!!). Ludzie opamiętajcie się. W kogo tak naprawdę wierzycie?
Jestem zniesmaczony.
|
Pt lip 15, 2005 14:41 |
|
 |
Gimlas
|
djdomin
Jesli ty stawiasz Jana Pawła II w jednym rzedzie z Hitlerem i Stalinem to chyba nalezy ci współczuc i zaproponowac wizyte u lekarza.
pozdrawiam
|
Pt lip 15, 2005 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mała uwaga
Cytuj: Przed kościołem mamy pomnik ŚWIĘTEGO JANA PAWŁA II
Soryyy, ale w stosunku do JPII, nalezy uzywac słów "Sługa Boży"...w zadnym wypadku "świety".
Kościół dopiero rozpoczął proces beatyfikacyjny, a tylko Kosciół TUTAJ na ziemi , ma prawo powiedzieć, ze ktos jest SWIĘTYM.
Z tej stonki zieje nadgorliwość i w dodatku niepoprawnośc z tym co głosi Kościół
Odnosnie wyrazu "ojciec"
Sory, ale o. Rydzykowi nie przysługuje forma taka sama jak Ojcu Swietemu. Dlatego mimo szacunku jaki do niego macie, piszcie ojciec z małej litery....no chyba ze zaczynacie nowe zdanie po kropce.
|
Pt lip 15, 2005 15:03 |
|
 |
mlodzi.rm
|
To nie jest strona modlitewna, nie skupiamy sie na niej na duchowosci czlowieka ani nie rozwazamy czym jest wiara, slowo Bog nie musi sie tam pojawic ani razu, bo nie o Bogu jest ta strona tylko o Radiu Maryja i o aspektach z nim zwiazanych. Nie uwazamy tez, ze jezyk jest zbyt natarczywy, po prostu wyrazamy swoje poglady w skuteczny sposob. Nie zauwazamy tam kultu jednostki, chcemy tylko okazac szacunek i wdziecznosc Ojcu Dyrektorowi za jego dzielo, pokazujemy ze kochamy Ojca i popieramy go, on i tak duzo musi sie wycierpiec ze strony wrogow Radia Maryja. Jesli chodzi o nazywanie Swietym JPII to wiemy, ze nie jest to oficjalne stanowisko Kosciola, wyrazamy tylko swoje pragnienia, zreszta nie jestesmy jedyni ktorzy uwazaja JPII za swietego, a formalnosci beatyfikacyjne to kwestia czasu, wiec nie oszukujmy sie!!!
|
Pt lip 15, 2005 21:17 |
|
|
|