Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
 Nowa STRONA O RADIU MARYJA 
Autor Wiadomość

bez ofiar to radio by nie istnialo a co za tym idzie polskosc byla by zagrozona, bo kto wtedy wyciagal na jaw wszytskie afery przeciwko Polsce i kosciolowi??

..... no rzeczywiście ... groziłaby nam wszystkim katastrofa ... jak to dobrze, że mamy takie obiektywne źródło informacji ...

Belizariusz napisał(a):
Dlatego mimo szacunku jaki do niego macie, piszcie ojciec z małej litery

podpisuję się łapkami pod tym. Osobiście razi mnie pisownia Ojciec Rydzyk - w końcu jest to taki sam człowiek jak każdy inny i nie widzę powodu pisania słowa ojciec dużą literą.

Pt lip 15, 2005 21:22

To nie jest strona modlitewna, nie skupiamy sie na niej na duchowosci czlowieka ani nie rozwazamy czym jest wiara, slowo Bog nie musi sie tam pojawic ani razu, bo nie o Bogu jest ta strona tylko o Radiu Maryja i o aspektach z nim zwiazanych. Nie uwazamy tez, ze jezyk jest zbyt natarczywy, po prostu wyrazamy swoje poglady w skuteczny sposob. Nie zauwazamy tam kultu jednostki, chcemy tylko okazac szacunek i wdziecznosc Ojcu Dyrektorowi za jego dzielo, pokazujemy ze kochamy Ojca i popieramy go, on i tak duzo musi sie wycierpiec ze strony wrogow Radia Maryja. Jesli chodzi o nazywanie Swietym JPII to wiemy, ze nie jest to oficjalne stanowisko Kosciola, wyrazamy tylko swoje pragnienia, zreszta nie jestesmy jedyni ktorzy uwazaja JPII za swietego, a formalnosci beatyfikacyjne to kwestia czasu, wiec nie oszukujmy sie!!!

Ta strona to wasz oręż w walce z tymi którzy są przeciwko wam. Nie opisujecie obiektywnie ojca Rydzyka, a wszystko to jedna wielka laudacja.

Zapominacie że Jan Paweł II był tylko człowiekiem, śmiertelnikiem. Zapominacie z czyjego powodu obrał swoją drogę w życiu. Wszystko to czysty instrumentalizm, pod osłoną Boga chwalicie człowieka.

Nie rozumiem co to znaczy że strona nie jest modlitewna. Czy strona traktująca o radiu nawołującym do wychwalania Boga nie powinna zawierać treści religijnych? Wg mnie nie zawiera żadnych. Bo ani kult dyrektora radia, ani kult papieża, ani kult ojczyzny nie podoba się Bogu. Chwalicie ludzi zamiast Boga!

Wrrrr. Powiedzcie że nie mam racji bo zaraz zwariuje w tym kraju :(

Pt lip 15, 2005 22:38

To nie jest strona modlitewna, nie skupiamy sie na niej na duchowosci czlowieka ani nie rozwazamy czym jest wiara, slowo Bog nie musi sie tam pojawic ani razu, bo nie o Bogu jest ta strona tylko o Radiu Maryja i o aspektach z nim zwiazanych. Nie uwazamy tez, ze jezyk jest zbyt natarczywy, po prostu wyrazamy swoje poglady w skuteczny sposob. Nie zauwazamy tam kultu jednostki, chcemy tylko okazac szacunek i wdziecznosc Ojcu Dyrektorowi za jego dzielo, pokazujemy ze kochamy Ojca i popieramy go, on i tak duzo musi sie wycierpiec ze strony wrogow Radia Maryja. Jesli chodzi o nazywanie Swietym JPII to wiemy, ze nie jest to oficjalne stanowisko Kosciola, wyrazamy tylko swoje pragnienia, zreszta nie jestesmy jedyni ktorzy uwazaja JPII za swietego, a formalnosci beatyfikacyjne to kwestia czasu, wiec nie oszukujmy sie!

Skoro o aspektach z nim związanych, to LPR jest z radiem Maryja związane, a Bóg nie?
TO rzeczywiście wykorzystujecie sekciarskie metody i to wkiepskim stylu...

Pt lip 15, 2005 22:51
Zobacz profil WWW

Chlopak podal adres nowej strony i chcial usłyszec od nas uwagi słuzace polepszeniu jego stronki.Oczywiscie sa jakies niedociagniecia czy niescislosci ale przeciez to mozna zmienic.Moze posłuzmy dobra rade zeby stronka wygladala lepiej a nie krytykujmy wszystkiego co tam jest.Bo zauwazam ze to przerodzilo sie w ataki na radio Maryja a nie miało temu słuzyc...
Ja nie znam sie na tworzeniu www ale jak ktos jest w tym dobry to niech powie co mozna jeszcze wprowadzic,jak urozmaicic strone itp.
Nie wysmiewajmy sie,tylko delikatnie podpowiedzmy co zrobic aby było lepiej
pozdro

Pt lip 15, 2005 23:09

To ja będe grzeczna ( :P ) i proponuje osobne tabele na linki i treść strony i jakieś logo by się przydało. Tło też można zmienić na jakieś bardziej przyjazne, żeby się lepiej czytało.
oo :)

Pt lip 15, 2005 23:34
Zobacz profil WWW

Ja bym grafe w 100% zmienił Już lepiej jakiegoś lay-outa ściągnąć sobie jak się nie potrafi i dostosować do własnych potrzeb.

zmieniono - baranek

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So lip 16, 2005 8:23

Autor pyta o swoja strone, na Forum które z załozenia skupia sie na tematach Boga, wiary, Koscioła itp.
Jezeli chciał znac opinie na temat technicznej strony......to raczej powinien napisac na Forum o takiej specjalizacji. Z pewnoscia jest takich mnóstwo w sieci.

Stronka traktuje o RM, nic wiec dziwnego, ze to jest tematem naszych uwag....kolorki, linki i nowinki techniczne mnie nie interesuja, no i nie bede zabierał głosu w sprawach o których mam nikłe pojecie.

pozdrówka

So lip 16, 2005 8:30

Mnie akurat martwi treść, ponieważ uważam że jest najważniejszym elementem strony.

Ilu z nas pozostałaby tu gdyby wiara.pl traktowała o cybernetyce?

So lip 16, 2005 9:21

Zgadzam sie ze tlo moglo powododowac trudnosci w czytaniu, wiec je zmienilem na bardziej przyjazne. Teraz jest na pewno bardziej czytelne. Piszecie, ze nie spogladam obiektywnie na ojca Dyrektora, a pokazcie mi obiektywnego czlowieka. Nie ma czegos takiego jak obiektywizm. TVP i TVN i inne media szkaluja ojca, nie maja jakos checi spojrzenia obiektywnego. Felietony czy reportaze sa robione tendencyjnie, najpierw pisza scenariusz a potem tak filmuja i montuja zeby fakty naciagnac do tego co wymyslili. Oczywiscie moglbym sprobowac komentowac to co pokazuja TV swieckie i co pisza gazety np. GW ale po co? Ich spojrzenie jest jednostronne i wcale nie staraja sie pokazac co ojciec robi dobrego tylko wyciagaja jakies rzekome afery. Ataki na Radio Maryja byly od poczatku jego powstania, opisuje to w dziale Radio Maryja i co jakis czas sie nasilaja. Ojciec Dyrektor juz nie przejmuje sie tym tak bardzo, bo wie ze dziala w dobrym celu a diabel mu rzuca klody pod nogi, wiec nauczyl sie przeskakiwac te klody. Radio Maryja glosi o Bogu ale moja strona ma isc raczej w strone informacji o Radiu. Ma pomoc ludziom ktorzy malo wiedza o Radiu o jego prowadzacych i organizacji we wstepnym zapoznanaiu sie z radiem. Zbieramy ciagle materialy o ojcach, o Ojcu dyrektorze, o jego dzielach, o rodzinie radia maryja, o najbadziej aktywnych kolach i sluchaczach. Dzialy o modlitwie i lpr sa jakby tymczasowymi i zastepczymi.

So lip 16, 2005 11:17

So lip 16, 2005 15:47
Ktos tutaj pisał o tym, ze brakuje Wam logo i jakiegos hasła.
Mam pomysł na hasło :

Niech Bedzie pochwalony Ojciec Dyrektor i Maryja zawsze z Radyja

Fajne co?.....no i idealnie pasuje do tego typu stron. ja to nazywam "tylkowslizgiem" , a WY?

So lip 16, 2005 17:16

Oficjalne powitanie Radia Maryja to:" Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze dziewica" i to nasz blad ze tego powitania nie ma na stronie glownej, ale bedzie. Logo tez sie zrobi, wszytsko z czasem. Prawda nie zawsze sie sama obroni, czasem trzeba o nia walczyc, bo diabel nie spi. Ciekawy jestem co myslicie o dziale JPII o Radiu Maryja?

So lip 16, 2005 20:23

Piszecie, ze nie spogladam obiektywnie na ojca Dyrektora, a pokazcie mi obiektywnego czlowieka. Nie ma czegos takiego jak obiektywizm.

no prosze bardzo, raz slysze ze relatywizm najwiekszy grzech, a teraz ze obiektywizm nie istnieje... zdecydujesz sie czy tak tylko rzucasz slowo bez znajomosci ich znaczen hmm??

btw, co to za mania z ojcem dyrektorem... czy ten czlowiek nie ma nazwiska ze odnosicie sie do niego jak do guru??? w takim przypadku rzeczywiscie brak obiektywizmu jest bardzo uzasadniony :|

So lip 16, 2005 20:32

Ciekawy jestem co myslicie o dziale JPII o Radiu Maryja?

Moim zdaniem przydałyby się bliższe informacje o źródłach cytatów (kiedy i przy jakiej okazji JPII powiedział te słowa).
Czy konieczny jest kometarz do słów papieża? Czy nie są na tyle jednoznaczne, aby czytelnik sam wiedział, co JPII chciał wyrazić?
I moje osobiste odczucie: cytaty utwierdziły mnie w przekonaniu o wielkości JPII, który w każdym potrafił dostrzec jego dobre strony...

So lip 16, 2005 20:58

Praktycznie wszytskie cytaty pochodza z wypowidzi Ojca Swietego do Rodziny Radia Maryja podczas pielgrzymek Rodziny do Watykanu.
Obiektywizm nie istnieje, bo co jest ostatcznie wlasciwe wie tylko Bog, jednoczesnie nie mozna popadac w relatywizm, trzeba miec jasne i niezmienne zasady. Nie umiem powiedziec o sobie, ze jestem obiektywny, bo mam swoje zasady, przekonania i to nie pozwala mi byc obiektywnym.

So lip 16, 2005 21:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona