Nowa STRONA O RADIU MARYJA
Autor |
Wiadomość |
djdomin
|
mlodzi.rm napisał(a): Jesli chodzi o nazywanie Swietym JPII to wiemy, ze nie jest to oficjalne stanowisko Kosciola, wyrazamy tylko swoje pragnienia, zreszta nie jestesmy jedyni ktorzy uwazaja JPII za swietego, a formalnosci beatyfikacyjne to kwestia czasu, wiec nie oszukujmy sie!!! Jeśli jesteście prawdziwymi zwolennikami Jana Pawła II, to nie piszcie o Nim "JPII", bo to jest styl uwładczający temu wielkiemu człowiekowi.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Pn sie 01, 2005 10:30 |
|
|
|
 |
djdomin
|
SweetChild napisał(a): PTRqwerty napisał(a): Tak IMHO to nie wiem czy jest takie istotne co Karol Wojtyła sądził o toruńskim radiu. To nie były wypowiedzi nieomylnie dogmatycznie, nie były też uzasadnione w oparciu o argumentację odnoszącą się do Pisma Świętego, tradycji kościoła, czy czegokolwiek takiego, więc, jakiejkolwiek by one nie były, są tylko prywatną opinią Karola Wojtyły.
Dokładnie też tak to widzę. Dla mnie prywatna opinia Karola Wojtyły jest jednak istotna, nie dlatego, abym miał ją bezkrytycznie przyjąć jako swoją, ale z uwagi na autorytet, jakim cieszy się JPII, również jako osoba prywatna. Stąd też jego opinia o RM jest dla mnie ważna i uważam część strony poświęconą słowom papieża do słuchaczy RM za potrzebną.
Czy również mam kibicować Liverpoolowi? Bo papież Jan Paweł II był ich kibicem...
I znowu notka: skąd się to bierze, że ludzie powołujący sie na autorytet papieża, piszą o Nim "JPII"?? Czo On nie zasługuje na ciężki wysiłek fizyczny wklepania w klawiaturę całego imienia i nazwiska?
|
Pn sie 01, 2005 10:40 |
|
 |
SweetChild
|
djdomin napisał(a): SweetChild napisał(a): Dokładnie też tak to widzę. Dla mnie prywatna opinia Karola Wojtyły jest jednak istotna, nie dlatego, abym miał ją bezkrytycznie przyjąć jako swoją, ale z uwagi na autorytet, jakim cieszy się JPII, również jako osoba prywatna. Stąd też jego opinia o RM jest dla mnie ważna i uważam część strony poświęconą słowom papieża do słuchaczy RM za potrzebną.
Czy również mam kibicować Liverpoolowi? Bo papież Jan Paweł II był ich kibicem... Nie, pisałem przecież "Dla mnie prywatna opinia Karola Wojtyły jest jednak istotna, nie dlatego, abym miał ją bezkrytycznie przyjąć jako swoją (...)". Chciałbym jedynie wiedzieć, KOMU Jan Paweł II kibicował i CO podobału mu się w grze tego zespołu. I nie twierdzę, że dla każdego musi to być istotne, dla kogo innego ważne może być, jakiemu zespołowi kibicuje np. Putin. djdomin napisał(a): I znowu notka: skąd się to bierze, że ludzie powołujący sie na autorytet papieża, piszą o Nim "JPII"?? Czo On nie zasługuje na ciężki wysiłek fizyczny wklepania w klawiaturę całego imienia i nazwiska?
O ile wklepanie całego imienia i nazwiska jest oznaką szacunku, to jak najbardziej. Dla mnie nie jest, ale mogę pisać "Jan Paweł II" albo nawet "Jan Paweł Drugi", jeśli forma JPII budzi zgorszenie wśród Czytelników.
|
Pn sie 01, 2005 12:56 |
|
|
|
 |
djdomin
|
Oznaką szacunku jest używanie pełnego imienia i nazwiska wielkiego Polaka, względnie imion, którymi się posługiwał jako papież, a nie używanie skrótu rodem z popkultury i doniesień prasowych.
I mała podpowiedź: W jakich komunikatach prasowych używa się zwrotów typu: "znany ksiądz, Karol W."?? Nie stawiajcie w tym rzędzie Jana Pawła II.
|
Pn sie 01, 2005 13:10 |
|
 |
SweetChild
|
djdomin napisał(a): Oznaką szacunku jest używanie pełnego imienia i nazwiska wielkiego Polaka, względnie imion, którymi się posługiwał jako papież, a nie używanie skrótu rodem z popkultury i doniesień prasowych. Dla mnie to skrót taki jak np. KK, KKK, RM czy wreszcie Mt (zamiast Ewangelia według świętego Mateusza). Nie widzę, w czym podanie jako żródła cytatu "Mt n.nn" miałoby byc wyrazem braku szacunku do tego ewangelisty. Nie wiem, skąd skojarzenie z popkulturą czy doniesieniami prasowymi, podawanie samych inicjałów charakterystyczne jest raczej dla uznanych twórców kultury przez duże K. Co do doniesień prasowych, jak w małej podpowiedzi poniżej, to już kompletne pomieszanie dwóch różnych styli  djdomin napisał(a): I mała podpowiedź: W jakich komunikatach prasowych używa się zwrotów typu: "znany ksiądz, Karol W."?? Nie stawiajcie w tym rzędzie Jana Pawła II.
Nie dostrzegasz różnicy między KW a Karol W.?
|
Pn sie 01, 2005 14:58 |
|
|
|
 |
OstatecznyKrach
|
Większość tekstu na owej stronie jest przesłodzona do tego stopnia, że aż zbiera się człowiekowi na torsje. Herbate pijam gorzką ...
Język to jakiś istny bajzel, żeby nie powiedzieć bełkot. Gramatyka, interpunkcja, stylistyka leży i kwiczy - ile autor tych tekstów ma lat? Student? Ciekawe jakiej uczelni!
Technicznie strona prezentuje się na równi z tekstami. Żaden robot jakiejkolwiek wyszukiwarki internetowej nie zaindeksuje podstron tego pożal się Boże serwisu. I wcale nie uważam, że to źle - im więcej śmieci w sieci tym lepiej dla nas wszystkich.
Wszystkie medialne twory ojca Rydzyka są żałosne, strony "fanowskie" nie mogą być więc inne.
|
Pt sie 12, 2005 23:22 |
|
 |
meritus
|
żałosne nie żałosne, ale mi się podobają lepiej niż TVP - czyli Telewizja Platformy - przynajmniej nie ma tam księżycowych sondaży, ani bezpłatnego pasma dla Cimoszewicza
|
So sie 13, 2005 12:48 |
|
 |
OstatecznyKrach
|
Cytuj: ale mi się podobają lepiej niż TVP
Ja akurat stawiam równość.
Nie można popadać w skrajności w skrajność - taka czy taka, każda jest niezdrowa. (torsje i takie tam)

|
So sie 13, 2005 13:18 |
|
 |
Szemkel
|
 W uaktualnieniu strony powinna sie znaleźć litania do o. dyrektora.
To prawda że robi wiele, ale taki hymn pochwalny ku czci wielkiego demiurga o. Tadeusza jest w złym guście, jak dla mnie niesmaczny.
Trzeba go podziwiać za tród ale nie mozna go gloryfikować.
_________________ dziekujemy, że nas wybrałeś, abysmy stali przed Tobą i Tobie słuzyli
|
Wt sie 30, 2005 16:16 |
|
 |
mlodzi.rm
|
Dziekujemy za komentarze, nie obawiamy sie negatywnych slow, poprostu w imie Boga walczymy z przeciwnosciami losu. Alleluja i do przodu jak zwykl mawiac OJCIEC TADEUSZ. Prosimy o nie okazywanie swojej niewiedzy w postach krytykujacych Radio. Proponujemy wszytkim zapoznanie sie z programem Radia, posluchanie a ponziej wypowiedzi. Polecam szczegolnie audycje w ktorych goscmi sa politycy PiS-u. Ziobro, Kaczynscy, Wasserman, czy ich tez uwazacie za oszolomow od Rydzyka? Ludzie takiego formatu nie przyjmowali by zaproszen do Radia ktore uwazaja za niepoprawne. Zalecam slowa OJCA DYREKTORA : Infromacja(sluchanie radia, ogladanie TV Trwam) Formacja, Akcja to wlasciwa kolejnosc a nie oczernianie czegos o czym nie ma sie zielonego pojecia.
Z Bogiem
|
Wt sie 30, 2005 17:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, że moje próby zasugoerowania Wam delikatnie zmiany linii na nic się zdały. Wstawiliście hymn ku chwale Ojca Dyrektora. Za miesiąc, dwa miesiące, będzie to prawdziwy hit jako najwspanialszy dowcip - będzie to chodziło po necie, po wszystkich wątkach z dowcipami. To będzie jedyna przysługa jaką sprawicie katolicyzmowi. Po raz kolejny będę się musiał wstydzić pewnie przed kimś za Radio Maryja. Robicie niedźwiedzią przysługę polskim katolikom. Przez takich jak Wy, czasami się można pod ziemię zapaść, że polski katolicyzm nie może o własnych siłach sobie poradzić z kwestię RM.
|
Wt sie 30, 2005 17:11 |
|
 |
mlodzi.rm
|
Konczy sie nasze wakacyjne male lenistwo, zaczynamy znow walczyc o strone i mamy wiele nowych materialow, ktore niebawem sie pojawia. Otwieramy tez przy jednej z pilskich parafii siedzibe Kola. Jakos ksiadz proboszcz obejrzal strone i nie mial wiekszych uwag. Kiedy biuro juz bedzie dzialac zapraszamy wszytkich do formalnych zapisow. Zyczymy wszystkim krytykom spelnienia pierwszego postulatu z hasla OJCA DYREKTORA -INFORMACJA, kochani, informacja!!!
|
Wt sie 30, 2005 17:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No a teraz bez gołosławia spróbujcie. Informacja co? Jaka informacja. Konkretniej.
|
Wt sie 30, 2005 17:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zastanawiam sie czy ta strona to zwykła prowokacja mająca na celu osmieszenie RM i jego słuchaczy.....czy to rzeczywiście powstaje na naszych oczach "sekta wyznawców Ojca Dyktatora"
Cytuj: W gmachu Jezusa, miejsce jest Twoje, Pan Bóg rozumny, otwarł podwoje. Czy ten fragment ma przesadzac o zbawieniu o.Rydzyka.....i to JUŻ NATYCHMIAST? Santo subito Tadeusz Rydzyk? Cytuj: Perła geniuszu, bije od Ciebie Cytuj: Ty ich opływasz, rzeko rozumna, ty wiejesz zdrowiem, wiatrem urody, przebijasz góry, mocą nadludzką, łączysz narody, rozsiewasz pokój. Cytuj: Ojcze nasz Kochany, prowadź nas prosto, przez gęste łany, nasz Dyrektorze, słowem i czynem, dajesz swym owcom, przejście łagodne, przez życia meandry.
Typowy "kult jednostki" - Wyrazy "Ojciec Dyrektor" moga byc zastapione przez "Stalin", "Mao Tse Tung", "Kim Dżong Il", "Fidel Castro" itp. itd.
To jest po prostu CHORE......osoba która to napisała powinna sie poddać natychmiastowemu leczeniu specjalistycznemu!!!!!!
Ludzie opamietajcie sie!
|
Śr sie 31, 2005 8:16 |
|
 |
OstatecznyKrach
|
mlodzi.rm napisał(a): Ziobro, Kaczynscy, Wasserman, czy ich tez uwazacie za oszolomow od Rydzyka? Mieli odmówić, kiedy jest szansa zdobycia kilku procent w wyborach?. Dla nich każdy głos jest ważny, nawet od oszołomów, na kartach do głosowania nie piszesz jakiego radia słuchasz, czy jakiej czytasz gazety ... Jakby zaprosili innych to też by przyszli, wybory, wybory, wybory. Myślisz, że o co chodzi politykom? Belizariusz napisał(a): Zastanawiam sie czy ta strona to zwykła prowokacja mająca na celu osmieszenie RM i jego słuchaczy
Zaczynam podzielać Twój pogląd.
|
Śr sie 31, 2005 20:33 |
|
|
|