Re: :aniol: Linki do piosenek religijnych
http://www.youtube.com/watch?v=ra12L1Bl0Z4Ta piosenke postanowilem przeslac z dwoch powodow:
1 Jest moja ulubiona
2 Za figura E.Cartmana z South Park mozna leciutko zmienic tekst i co nam wyjdzie? Jeden z najlepszych, nowoczesnych utworow wspomagajacych wiernych (nie jakies ciezkie pienia chorow katolickich);
Tekst:
- Po prostu, jestes najlepszy! (Jezus)
- Jestes lepszy od tych ktorych znalam (Jezus)
- itd.
I teraz:
- Give me a lifetime of promises and a world of dreams (Jezus).
To jest wyraziste, domagamy sie wrecz tego co obiecane! Brawo! Czlowiek to brzmi dumnie!
Dalej - itd. itp. refren itd. .
Jedyne co budzi watpliwos w tej wspanialej odzie do uwielbienia Boga naszych marzen to tekst:
- It's the time you leave me, and i start losing control, you're walking away with my heart and my soul, i can feel you even when i am alone, oh (Jezus) don't let go!
ktore mozna tlumaczyc; "Dlaczego dales sie ukrzyzowac, porzuciles mnie, teraz trace kontrole! Zabrales mi serce i dusze! Czemu (Jezus)?!
Moze by zaspokoic zachcianki innego Ducha? Czy to nie dziwne zabierac Jezusa ktory tyle dobrego zrobil? Ktos zalowal, ze uzdrawial chorych, nie mogl jeszcze ze czterdziesci lat pozyc?
A co z nami? Kopnac w tylek i juz? Nieladnie (Jezus)! (to oatatnie wylacznie moje osobiste przemyslenia).
Tak czy siak, pieknie zaspiewane i pomaga spojrzec na swiat weselszymi oczami, nie gburowatym przypomnieniem "memento mori". Smierc jest straszna i obrzydliwa. Nie lubie smierci panowie z chorow "anielskich"!