Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 16:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Nowa STRONA O RADIU MARYJA 
Autor Wiadomość

Masz prawo do swojego prywatnego zdania. Ale na szczęście jest ono nieprawdziwe.

N kwi 23, 2006 14:23

Jakto nieprawdziwe, moje prywatne zdanie, jest moim prawdziwym prywatnym zdaniem ;-) (tak w skrócie :) )

N kwi 23, 2006 22:23
Zobacz profil WWW

Dobrze Meg i Meritusie doskonale znamy Wasze opinie o RM, wiemy, że Meg jest strasznie "anty", a Maritus strasznie "filo" - naprawdę nie muscie tego podkreślać w każdym wątku i na każdym kroku. Będziemy wdzięczni jeśli powstrzymacie się od kolejnych postów w tym stylu :)

Z pozdrowieniami dla obojga :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N kwi 23, 2006 23:34

Szanowni administratorzy strony radiomaryja.cba.pl - czas dokonać aktualizacji witryny!
www.radiomaryja.cba.pl/lpr.html
To już nieaktualne!

Ojciec Dyrektor już dawno zmienił upodobania partyjne uświadomiwszy sobie z której kanapy mu bliżej do władzy. Piękny Roman już nie jest cacy - poczytajcie sobie Nasz Dziennik ;] Polecam!

W sumie nie musicie wiele zmieniać - zamiast "Roman Giertych" -> "Lech Kaczyński", a zamiast "LPR" -> "PiS" ;) I jedziemy dalej! :D

Teraz mi do śmiechu, ale tak naprawdę to jest to przerażające ...

Cz maja 04, 2006 23:16

Piękna jest ankieta na stronie głównej - Czy homoseksualiści powinni być przymusowo leczeni? ...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt maja 05, 2006 6:59
Zobacz profil WWW

Taaa ankieta jest rzeczywiście śmieszna. Odpowiedź z góry zasugerowana przez autorów. Nie można nawet odpowiedzieć NIE.

No i fakt ojciec Rydzyk dawno zmienił upodobania polityczne...

Pt maja 05, 2006 22:23
Zobacz profil WWW

Aha i jeszcze jedna mała sugestia, powinniście zaktualizować listę ojców prowadzących audycje w RM, bo widziałam tam ze nowych, z jednym nawet dziś na antenie rozmawiałam :rotfl2:

Pt maja 05, 2006 22:26
Zobacz profil WWW

Nie widze powodu byś w imieniu forumowiczów zamykała mi usta. Chwalił będę Radio Maryja tak dużo jak będzie to konieczne dla otwarcia oczu osobom, które o Radiu Maryja wiedzą "wszystko", a nie wiedzą nic, bo nie słuchają.

N maja 07, 2006 14:24

Dziwne, ja czasami sobie słucham, najczęściej koło i po północy i nie zmienie negatywnego zdania na ten temat.
Tak samo mój kumpel, który jeszcze więcej niż ja słucha rm, nie zmieni zdania, negatywnego, żeby nie było wątpliwości.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N maja 07, 2006 15:52

Taki link o Radiu Maryja, z mojej strony komentarza nie trzeba, szkoda mi na nich strzępić języka...Artukul jest zatutuowany "Pobożni podżegacze":
http://wiadomosci.onet.pl/1333464,720,kioskart.html

N maja 07, 2006 15:57
Zobacz profil WWW

Niemiecka gazecina sobie używa. Ileż tam obelg i kalumni jest. Że papieża atakuje, że antysemickie, ksenocośtam, nacjonalistyczne itd. Bełkot człowieka, który RM nie słucha, bo pisze oczywiste nieprawdy. Przykładowo, że o.Rydzyk tylko czasami się do audycji dołącza i "koryguje" poglądy słuchaczy mówiąc coś tam o masonach. Zapewne i coś powie, co jest dla realnie patrzącego oczywiste. Mam nadzieję, że A. ze swoim kumplem uważniej RM słuchają.

N maja 07, 2006 18:00

WIesz meritusie, aj akurat RM słucham, czasami nawet telefonuje, ale swojego negatywnego (w pewnych kwestiach) nastawienia nie zmienie.
A ten temat dotyczy stronki o RM, a nie samego RM...

N maja 07, 2006 22:38
Zobacz profil WWW

Szanowni administratorzy strony radiomaryja.cba.pl - czas dokonać aktualizacji witryny!
www.radiomaryja.cba.pl/lpr.html
To już nieaktualne!

Ojciec Dyrektor już dawno zmienił upodobania partyjne uświadomiwszy sobie z której kanapy mu bliżej do władzy. Piękny Roman już nie jest cacy - poczytajcie sobie Nasz Dziennik ;] Polecam!

W sumie nie musicie wiele zmieniać - zamiast "Roman Giertych" -> "Lech Kaczyński", a zamiast "LPR" -> "PiS" ;) I jedziemy dalej! :D

Teraz mi do śmiechu, ale tak naprawdę to jest to przerażające ...

A jednak, autorzy strony byli dobrze poinformowani, Piękny Roman znowu jest cacy. Chociaż dla przyzwoitości powinni poświęcić więcej miejsca Wielkim Braciom. A i o tym, że jest Leppiej wypadałoby wspomnieć.

N maja 07, 2006 23:03

Strona wykorzystuje przestarzałe wzornictwo. Pierwszym wrażeniem po wejściu na stronę jest brak doświadczenia webmastera. Jest to główny, techniczny mankament - zwłaszcza, że ma ona na celu zmianę spojrzenia czytelników na działalność Radia Maryja. Tymczasem wrażeniem jest brak profesjonalizmu i brak należytego wkładu pracy, a to nie ułatwia przekonać odbiorców do swoich przekonań.

Strona główna

Badania wykazują, że odbiorca po wejściu na stronę w ciągu 5 sekund skupia swą percepcję na najbardziej wyeksponowanych elementach i wyrabia sobie zdanie o samej stronie.
U góry po lewej, a więc tam, gdzie zazwyczaj znajdują się wyeksponowane loga zamieszczono nieczytelny obrazek w formacie .jpg. Jakość tekstu poprawiłaby się, gdyby zmieniono format na .png.
W centralnej części umieszczono identyczne zdjęcie o 2,5 raza większe. Tego rodzaju zdublowanie jest zazwyczaj błędem, ale z racji ascetycznej formy tej strony nie wywoła u odbiorcy negatywnego wrażenia.

U góry, z konieczności, pozostawiono miejsce na reklamy.

Na stronie głównej użyto trzech rodzajów, różnokolorowych, dużych czcionek co wywołuje szok estetyczny i zniechęca do wczytania się w przesłanie. Autor strony chciał zamieścić, w jednym miejscu, trzy główne przesłania i każde z nich wyeksponował. Eksponowanie treści ma sens, jeśli jest otoczona drobnym tekstem. Rozwiązanie tu zastosowane wywołuje tylko uczucie chaosu.

Jeżeli strona ma rzetelnie tłumaczyć zagadnienia związane z Radiem Maryja, musi zawierać dobrze przygotowaną argumentację.

Pierwszy news, z dnia 7.02.2006 zawiera protest przeciwko dziennikarzom, którzy udając o. Rydzyka lub jednego z jego pracowników zamówili limuzynę wysłaną następnie przez jednego z ministrów. Pierwsza część protestu to krytyka wykorzystania osoby o. Rydzyka. Tego rodzaju głos może być zrozumiały jako obronę osoby, którą autorzy strony cenią. Natomiast domaganie się przeprosin w stosunku do Pana Ministra jest bezzasadne, ponieważ udowodniono mu, że potrafił wykorzystać środki publiczne do celów prywatnych. Tym samym protest, który mógł być jednostronnym, ale zrozumiałym głosem w dyskusji, przestał dbać o dobro jakim są środki publiczne.
W odbiorze więc będzie traktowany jako wypowiedź nonsensowna.

Ankieta, którą zamieszczono poniżej protestu, nie posiada wszystkich możliwych opcji. Brak odpowiedzi "Nie". Jest ona tak jednostronna, że śmieszna.

W efekcie totalny protest przeciwko aborcji zostanie zignorowany przez czytelnika. Z pewnością zaś nie zainteresuje tych, którzy mają odmienne zdanie, a którzy potencjalnie mogliby je zmienić, gdyż wcześniejsze mankamenty techiczne strony i treść skutecznie zniechęciły do całości.

Podstrony

Autorzy użyli stylistyki wypowiedzi stosowanej czasami na antenie Radia Maryja, która przez osoby z zewnątrz jest odbierana jako infantylna oraz cechująca się kultem jednostki. Tak więc Radio Maryja jest "<<cudownym>> dziełem Ojca Dyrektora", wyrażono przywiązanie do o. Rydzyka przez zwrot "Dzięki <<naszemu>> Ojcu Tadeuszowi Rydzykowi", zamieszczono nawet "poemat ku chwale Ojca Tadeusza", natomiast Magdalena Buczek jest "osobą wielkiej wiary i <<umysłowości>>". Wyeksponowano osoby duchowne pracujące w Radiu Maryja, każdemu poświęcając kilka zdań sławiących te postacie.

Zamieszczono zakładkę "Jan Paweł II", w którym zebrano te wypowiedzi Jana Pawła, które odnosiły się w sposób bądź to miły bądź uprzejmy do Radia Maryja. Ponieważ strona ma na celu uzasadnić stanowisko, że Watykan aprobuje rozgłośnię toruńską, ta część serwisu wymaga dopracowania po ostatnich, krytycznych wypowiedziach przedstawicieli Stolicy Apostolskiej.

Zakładka "Ciekawostki religijne" jest poświęcona byłemu papieżowi z punktu widzenia numerologii. Można się spodziewać, że osoby, które znają katolicyzm zdziwią się widząc wyeksponowanie przesądów.

Podsumowanie

Jeżeli zamiarem strony jest prezentacja stanowiska katolicko - narodowego i wywieranie wpływu na osoby o innym światopoglądzie, to strona oczywiście nie realizuje tego celu.
Być może strona tak naprawdę nie jest przygotowana przez zwolenników Radia Maryja, ale przez zagorzałych jego przeciwników, ponieważ stylistyka i forma powodują, że niechętni Radiu Maryja umocnią się w swych przekonaniach.

Cz maja 11, 2006 19:45
zielona_mrówko
Nie widze powodu byś w imieniu forumowiczów zamykała mi usta. Chwalił będę Radio Maryja tak dużo jak będzie to konieczne dla otwarcia oczu osobom, które o Radiu Maryja wiedzą "wszystko", a nie wiedzą nic, bo nie słuchają.

Ja słucham dla poprawy humoru :D
czasem nawet nagrywam i potem daję na różne portale i jest niezła polewka :D

pozdr,
michał

Cz maja 11, 2006 20:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona