Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 10:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Foobar 
Autor Wiadomość
Post Foobar
Macie jakieś skórki do foobara?
Bo ten wygląd jest jakiś taki :? ...

Pn gru 26, 2005 11:12

Koralinek, wiem, iż jestem zacofana... ale możesz mi powiedzieć, co to jest foobar, będę wdzięczna i na przyszłość zapamiętam... 8)

Pn gru 26, 2005 12:19
No mówiąc najprościej to program do odtwarzania muzyki, coś takiego jak winamp czy windows media player, z tym że jak twierdzi wielu foobar to przede wszystkimlepsza jakość dźwięku...
Ja skusiłam się na niego tylko dlatego że nie mogłam odtworzyc plików typu mpc (dwa poprzednie programy nie obsługują tychże) ale coraz bardziej mi się to podoba :biggrin:

Pn gru 26, 2005 19:27

Foobar nie jest tak pamięciożerny jak inne playery i dlatego jest dobry. Pewnie ze względu na oszczędność pamięci oszczędzono też na skórkach. Ale ta standardowa rzeczywiście zniechęca i mam mieszane uczucia, gdy się na mnie ta ikonka gapi z belki :?

Pn gru 26, 2005 19:43

A skorki... hmmm niech pomysle

A mam!

www.google.com ;)

PS
Spodziewaliscie sie odemnie innej odpowiedzi? :P

Crosis

Pn gru 26, 2005 23:46

Ale miałam nadzieję że ktoś kto coś już ma to się podzieli :>

Ale nie to nie, bez łaski. Obejdzie się :P

Więc dla odmiany mam inne pytanie (chyba do Crosisa) ściągnęłam już skóreczkę i gdzie mam ją wwalić? Do którego folderu?Czy co z nią w ogóle zrobić? Zazwyczaj nie mam takich problemów ale to jakiś dziwny przypadek:P

Wt gru 27, 2005 9:10
A o to juz musisz sie zapytac Foobara (na unixie mam po prostu xmmsa wiec nie mam jak sprawdzic). Najczesciej jest to <main_folder_aplikacji>/Skins
albo cos takiego. Wejdz po prostu w opcje Foobara, tam powinno byc napisane.

Aha, nie wiem czy wiesz, ale Foobar bazowo obsluguje przezroczystosc (poszukaj opcji transparency). Dla mnie to bylo genialne :)

Crosis

Wt gru 27, 2005 9:42
No problem właśnie w tym że nie ma folderu skins.
Foobara mam od dwóch dni więc jakie tam ma opcje to jeszcze nie wiem,
a wiesz może czy jest spolszczenie do tego? Czy tam gdzieś w opcjach można ustawić język? Szukałam lecz nie znalazłam :(

Wt gru 27, 2005 9:47
Po pierwsze: to ze nie ma folderu, to nie znaczy, ze nie mozesz go zrobic, prawda? Foobar dziala bardziej jak programy unixowe, stad wymaga wiekszej ilosci myslenia od uzytkownika. ;)

Ale przelogowalem sie na wingroze i instaluje wlasnie foobara 2000 (jakas nowa ichnia wersja).

Dobra, zainstalowalem, pierwszy ascetyczny wyglad rodem z edytora notepad ;)

Coz, co do winampa nie wiele sie zmienia: Ctrl+P = Preferences - cos co zawsze powinienes zrobic na poczatku. ;)

http://www.customize.org/details/32178

Tu masz opisane - skorki do foobara nie istnieja. Po prostu zmieniasz sposob wyswietlania playlisty w preferences --> Visualisation.

Autorzy "skorek" podaja dokladnie co trzeba gdzie wstawic ;)

Ot i cala filozofia. A co do spolszczenia - nie uzywam zazwyczaj programow po polsku, takze tego nawet nie szukalem.

Ja juz mam fajniastego, przezroczystego foobara :D

Crosis

Wt gru 27, 2005 10:07

Masz duże :piwo: ;)

Wt gru 27, 2005 10:18

Crosis

Wt gru 27, 2005 10:22
No kiedyś trzeba to będzie zrealizować ;)

Wt gru 27, 2005 10:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]