|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Antyfaszyzm i imigracja na przykładzie Francji
Autor |
Wiadomość |
ja_nie
|
Antyfaszyzm i imigracja na przykładzie Francji
Nawet mi się nie chce komentować bo osób chorych psychicznie na antyfaszyzm które są autorytetami moralnymi i naukowymi w tym świecie gdzie głupota jest nazywana mądrością i tak nie przekonam. Mam na myśli dr Terlikowskiego czy prof. Jacka Kochanowskiego czy mniej radykalnych, ale nie mniej nieprzekonywalnych do uznania Hitlera za dobrego człowieka. Zostawiam. Ja mam bardziej radykalne poglądy od pani dziennikarki. https://m.youtube.com/watch?v=asWDa5lKwdg&t=50s
|
N lip 07, 2024 21:38 |
|
|
|
|
Andy72
|
Re: Antyfaszyzm i imigracja na przykładzie Francji
Gdzie Le Pen a gdzie Hilter?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N lip 07, 2024 21:45 |
|
|
mareta
|
ja_nie napisał(a): Nawet mi się nie chce komentować bo osób chorych psychicznie na antyfaszyzm które są autorytetami moralnymi i naukowymi w tym świecie gdzie głupota jest nazywana mądrością i tak nie przekonam. Mam na myśli dr Terlikowskiego czy prof. Jacka Kochanowskiego czy mniej radykalnych, ale nie mniej nieprzekonywalnych do uznania Hitlera za dobrego człowieka. Zostawiam. Ja mam bardziej radykalne poglądy od pani dziennikarki. https://m.youtube.com/watch?v=asWDa5lKwdg&t=50sMożesz jaśniej wytłumaczyć? Strasznie to wszystko skomplikowane. Popierasz faszyzm?, uznajesz Hitlera za dobrego człowieka? Chyba zależy Ci na dyskusji, po to w końcu zakłada się temat, prawda?
|
N lip 07, 2024 22:12 |
|
|
|
|
Andy72
|
Hitler akurat nie znosił chrześcijaństwa a blisko mu było do islamu
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N lip 07, 2024 22:14 |
|
|
mareta
|
Andy72 napisał(a): Hitler akurat nie znosił chrześcijaństwa a blisko mu było do islamu Doprawdy? Nie słyszałam. Że nie znosił starozakonnych i księży to fakt, ale żeby sympatyzował z islamem?
|
N lip 07, 2024 22:46 |
|
|
|
|
Andy72
|
|
N lip 07, 2024 22:57 |
|
|
mareta
|
Andy72 napisał(a): https://geekweek.interia.pl/historia/news-hitler-i-islam-po-co-mu-byli-muzulmanie,nId,4979687 Myślałam, że podobał mu się dżihad.
|
Pn lip 08, 2024 20:36 |
|
|
Idący
|
Z tego co pamiętam, to Hitler wierzył w zabobony. Starogermańskie, skandynawskie, nordyckie, magię, astrologię... A Kościoły i kler traktował instrumentalnie. Jako narzędzie utrzymywania i rozszerzania swej władzy. Jak każdy socjalista walczył z Kościołem i religią, jeśli nie mógł sobie tego podporządkować. Hitler tak samo jak Lenin, Stalin, Putin, Kim, Mao... Najpierw niszczyli wszystko, co przeszkadzało. Potem spolegliwych zaprzęgali do swoich rydwanów. Wszyscy czerwoni są podobni. Choć w różnym stopniu. I działają różnymi metodami. Współczesnym quasikomunistom wystarczają metody administracyjno-propagandowe. Tak działa Macron, Scholz, Tusk i większość władców tego świata. Pytania: 1. Na jakiej podstawie Le Pen zaliczana jest do prawicy? Czy jej ruch ma jakieś konkretne prawicowe postulaty (poza kontestacje tego, co lewicowe)? 2. Czy ma sens określenie lewica, prawica? Zwłaszcza, gdy niemal wszystkie ruchy polityczne są lewicowe. Mniej lub bardziej. Paradoks: W Polsce prawicowy PIS jest bardziej lewicowy (programy socjalne, osłonowe, troska o obywatela, demokracja) niż lewicowe SLD (najbogatsi działacze, parlamentarzyści).
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Wt lip 09, 2024 10:58 |
|
|
mareta
|
Idący napisał(a): 2. Czy ma sens określenie lewica, prawica? Zwłaszcza, gdy niemal wszystkie ruchy polityczne są lewicowe. Mniej lub bardziej. Paradoks: W Polsce prawicowy PIS jest bardziej lewicowy (programy socjalne, osłonowe, troska o obywatela, demokracja) niż lewicowe SLD (najbogatsi działacze, parlamentarzyści). To prawda, prawica dała więcej socjalu niż SLD, PO. Zasadniczo jednak prawica jest chrześcijańska, podczas, gdy lewicowe SLD nigdy nie będzie, przynajmniej oficjalne. Członkowie PZPR co prawda, na ostatniej pośćeli będąc, zwykli byli księdza wzywać z posługą sakramentalną, ale to już inny temat
|
Wt lip 09, 2024 13:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|