przeznaczeni.pl-Strefa Ludzi z Wartościami; i in. tego typu
Autor |
Wiadomość |
magic
|
 przeznaczeni.pl-Strefa Ludzi z Wartościami; i in. tego typu
Udało się! Z dwójką moich przyjaciół stworzyliśmy pierwszy polski katolicki serwis internetowy www.przeznaczeni.pl , którego zadaniem jest pomóc ludziom z wartościami znaleźć swoją połówkę. Nie jest to zwykły serwis randkowy, bo nie chodzi tu o randkowanie (!) tylko o budowanie mocnych, trwałych małżeństw i rodzin. Dlatego pełna nazwa tego serwisu brzmi przeznaczeni.pl - Strefa Ludzi z Wartościami.
Proszę, rozejrzyj się wśród przyjaciół i znajomych, jeśli chcą: - znaleźć tę jedną właściwą osobę, - budować związek oparty na wartościach chrześcijańskich, to www.przeznaczeni.pl jest dla nich! Na pewno ucieszą się, jak dostaną od Ciebie tę wiadomość 
A jeśli roześlesz tę wiadomość do wszystkich, których masz na liście kontaktów, może z kolei wśród ich przyjaciół i znajomych znajdą się ludzie zainteresowani. trzeba sobie pomagać 
Wielkie dzięki za wszelką pomoc! I zapraszam do Strefy!
|
So sie 27, 2005 0:30 |
|
|
|
 |
Julia
|
czy to nadal funkcjonuje?
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Pt cze 23, 2006 22:18 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Skoro jest tam na stronie głównej napisane:
Cytuj: Przeznaczeni w Raju ... zobacz w środę 28 czerwca o 14.30 w TVP1
- to sądzę, że funkcjonuje 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt cze 23, 2006 23:16 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
So cze 24, 2006 1:06 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Pawel37 napisał(a): www.zapisanisobie.pl
Post przeniesiony z innego tematu...
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pt kwi 13, 2007 15:20 |
|
|
|
 |
Pawel37
|
zielona_mrowka napisał(a): Pawel37 napisał(a): www.zapisanisobie.pl Post przeniesiony z innego tematu...
Tyle, że www.zapisanisobie.pl jest DARMOWY (jak narazie), a za przeznaczonych.pl trzeba zapłacić aż 99zł rocznie...  (tak mają napisane w regulaminie)
|
Pt kwi 13, 2007 17:25 |
|
 |
ToMu
|
Ale dla studentów są zniżki.
Generalnie, wiele jest dość negatywnych opinii o tym serwisie przeznaczeni.pl - dobrze, że twórcy nie kryją się z tym, że jest to przedsięwzięcie komercyjne, nastawione na zapełnienie pewnej niszy (tego typu portali nie ma zbyt wiele).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
N kwi 15, 2007 10:55 |
|
 |
Pan Gąsienica
|
ToMu napisał(a): nastawione na zapełnienie pewnej niszy
Witam jako były człowiek z niszy  Na jednym z "takich portali" poznałem moją żonę, tzn. od lutego Panią Gąsienicową i szczęśliwie udało mi się tą niszę opuścić.
Pozostałych niszowców serdecznie zapraszam na www.zapisanisobie.pl i trzymam kciuki 
_________________ "Nie ma nic gorszego jak życie, którego nikt nie obserwuje."
Irving Yalom
|
Pn kwi 16, 2007 13:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A mnie zawsze cieszy cos takiego jak przezyl/przezywa Pan Gasiennica..tym bardziej,ze Pan G. mial kiedys dylemat
Kurcze jaki ten swiat dziwny i to wszystko pogmatwane..
Powodzenia Panie G. 
|
Pn kwi 16, 2007 20:23 |
|
 |
ToMu
|
Panie Gąsienico - nie twierdzę, że takie portale nie spełniają swojej roli, nie miałoby to sensu bo Twoja sytuacja pokazuje, że spełniają.
Chodzi mi o to że ludzie prowadzący te serwisy po prostu na tym zarabiają, i niekiedy wpadają na pomysł założenia serwisu głównie z pobudek materialnych
Ale gratuluję Pani Gąsienicowej i życzę wielu Gąsieniczek 
|
Wt kwi 17, 2007 8:10 |
|
 |
Pawel37
|
Akurat WWW.ZAPISANISOBIE.PL jest teraz serwisem DARMOWYM.
|
Cz kwi 19, 2007 11:00 |
|
 |
Adammm
|
ToMu. Co jest złego w tym, że ludzie z działalności na rzecz innych zrobili też swoją pracę? Każdy musi z czegoś żyć a oni robią dobrą robotę.
Przeznaczeni.pl Nie tylko pomogli spotkać się 18 małżeństwom i setkom par. Wspierają też inicjatywy organizacji Katolickich, takich jak Fundacja Dzieła Nowego Tysiąclecia, Solideo, czy Światowy Kongres Rodzin.
Wysyłają bez żadnych opłat dwie subskrybcje:
- "Kurs na Szczęście" myśli Jana Pawła II
- "Rozmowy z Bogiem"
Mają sporo wartościowych artykułów.
Jak dla mnie super pomysł
|
Pt kwi 20, 2007 11:21 |
|
 |
ToMu
|
Dlaczego mam wrażenie, że jesteś osobą związaną z portalem, może jego twórcą 
|
Pt kwi 20, 2007 13:03 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
ToMu, nie ma najmniejszego znaczenia czy Adammm jest związany z portalem czy też nie, skoro napisał prawdę.
Oczywiste jest, że prowadzenie takiego przedsięwzięcia jak przeznaczeni.pl wymaga nakładu finansowego. I nie chodzi tu tylko o pieniądze na serwer  , ale o pracę informatyków itp.
Na początku nie było żadnych opłat, ale w miarę rozwoju takie niestety trzeba było wprowadzić. To chyba logiczne. Nie jest to żaden dowód na to, że ludzie prowadzą to dla pieniędzy.
I, dla Twojej informacji, nie jestem związana z portalem
Mniej sceptycyzmu, a więcej wiary w ludzi życzę.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt kwi 20, 2007 13:50 |
|
 |
ToMu
|
Ja nie mam nic przeciwko takim programom - jeśli pomagają ludziom.
Tak samo jak nie widzę nic złego w tym, że ludzie tworzący taki serwis zarabiają na swojej pracy. Oby uczciwie - a nie jakieś horrendalne sumy, nieprzystające do jakości usług.
|
So kwi 21, 2007 9:23 |
|
|
|