Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 4:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Strona o przegladarkach (fachowa) 
Autor Wiadomość
Post Strona o przegladarkach (fachowa)
http://browsehappy.pl/

Tutaj znajdziecie mozliwosci o przegladarkach, o tym, jak ich uzywac, albo czemu akurat niektorych nie uzywac. Polecam wszystkim, napisane jest w zrozumialym jezyku, wraz z wyjasnieniem wiekszosci pojec.

Crosis

N wrz 11, 2005 13:07
bardzo stronnicze i deklasujace Internet Explorera. I jeszcze ktos uwierzy. Dziwne, bo wszelkie banki dostosowuja sie wlasnie do IE, a jesli inne browsery dzialaja, to tym lepiej dla nich.

Cz paź 20, 2005 0:37
Colicab, oczywiscie ze deklasuje Explorera - dlaczego - powie Ci kazdy webmaster albo programista. Nawet na tej stronie masz wypisane wszystkie wady tego programu. A dlaczego banki robia sie pod explorera? Poniewaz jest to pewna stala. I dla Twojej informacji: zachodnie baki dzialaja pod wiekszoscia przegladarek, takich jak Netscape i Mozilla (lub Firefox). Polskie dzialaja tez - z internetowym Kredyt Bankiem oraz intelliigo nie mam proglemow pod liskiem.

Crosis

Pn paź 24, 2005 14:07

Co do banków to i Lisek i FireBird bez problemu obsługują i MilleBank i Nordee ;) Nie przesadzajmy z tymi bankami :)

Pozdrawiam :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn paź 24, 2005 19:10
Opera nie potrafi poprawnie poskladac kodu

Pn paź 24, 2005 21:37
A masz na to jakis sensowny dowod? Czy Twoja wiedza w tym zakresie jest taka sama, jak to, ze dla Ciebie Mozilla i Mozilla Firefox to to samo?

Crosis

Wt paź 25, 2005 12:25

Czy Twoja wiedza w tym zakresie jest taka sama, jak to, ze dla Ciebie Mozilla i Mozilla Firefox to to samo?
Crosis - nie udawaj takiego wielkiego znawcy sieci z powodu uzywania pingwinów, lisów i calego domowego zoo na kompie ;) Kazdy ma prawo uzywac tego co chce, co mu pasuje i raczej nie musi sie z tego tlumaczyc... przynajmniej nie jest to powod do wysmiewania kogos i umniejszania jego wiedzy z jakiegokolwiek zakresu, jezeli uzywa IE.

Wt paź 25, 2005 23:04
Zobacz profil WWW
Crosis: mowiac na przegladarke MOZILLA albo FIREFOX masz na mysli TO SAMO, wiec sie nie czepiaj

Wt paź 25, 2005 23:54
Skaja, po pierwsze to Colicab zroflowal kogos za to, ze tamten napisal, ze nie mowgl wejsc na chata z Firefoxa i musial uzyc mozilli. Po prostu wysmial go od nieukow, bo przeciez Mozilla i Firefox to to samo, prawda?

Zeby nie bylo zacytuje:
Colicab napisał(a):
Mieszek napisał(a):
a mnie właśnie Firefox ostatnio jakos jave nie wczytuje musze przez Mozille wchodzić
nie wiecie czemu tak sie dzieje?Pytajnik

buahahhahahaha Suszę zęby Mozilla i Firefox to jedno i to samo Suszę zęby Wlasciwie to cala nazwa brzmi Mozilla Firefox, poniewaz to firma

Jak ktos wysmiewa kogos sam nie wiedzac o czym mowi, to niech oczekuje tego samego, tym bardziej jesli gada bzdury.

Wiec w tamtym temacie kulturalnie oswiecilem go, czym jest Mozilla, a czym Mozilla Firefox. I kto zajmuje sie opracowywaniem i kontynuacja tych projektow.

I do Colicaba: nie mow mi co mam na mysli, bo wiesz o tym tyle co i Mozilli. Jesli mowie "Mozilla" to jak wiekszosc ludzi mam na mysli browsera z klientem poczty. Jesli natomiast mowie "Firefox" albo "lisek" mam na mysli program Mozilla Firefox. Nie zagaduj mnie wiec tym, co mysle, bo i o tym nie masz pojecia.

Crosis

Śr paź 26, 2005 9:17

Co do banków to i Lisek i FireBird bez problemu obsługują i MilleBank i Nordee ;)

mBank też obsługują.

Yo Zielona, pozdrowienia z Nordea Bank Polska S.A. :D

Śr paź 26, 2005 9:55

Tylko tego błędnie napisanego :P Niestety wedle niektórych szacunków aż 10 % stron jest niepoprawnie napisanych. Zamiast pisać zgodnie z w3.org pisze się pod IE :/

So paź 29, 2005 16:16

Colicab napisał(a):

Tylko tego błędnie napisanego :P Niestety wedle niektórych szacunków aż 10 % stron jest niepoprawnie napisanych. Zamiast pisać zgodnie z w3.org pisze się pod IE :/

Znaczna część internautów rezygnuje z tego typu stron (z powodu złego wyświetlania) więc opłaca się przestrzegać pewnych norm programowania w html.

Pt gru 09, 2005 16:33
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]