|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
little_Mario
|
 spowiedź w Trójmieście
Gdzie w Trójmieście można skorzystać z sakramentu pokuty poza mszą świętą ? Chodzi mi o dłuższą rozmowę z kapłanem w ciszy i skupieniu. Chciałbym sam wyjaśnić kilka spraw nurtujących moje sumienie. Przy „okazji” myślę też o swojej dziewczynie, z którą w kwietniu przyszłego roku zamierzamy się pobrać. Ona nie była u spowiedzi kilka lat i nie uczestniczy w niedzielnych mszach św. Ma jakiś uraz, bo podobno kiedyś kapłan źle ją potraktował w konfesjonale. Chciałaby jednak porozmawiać z jakimś doświadczonym i wyrozumiałym spowiednikiem.
_________________ Mariusz
|
Wt gru 05, 2006 9:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może warto zadzwonić do jakiegoś zakonu, popytać znajomych, do kogo chodzą, albo skorzystać z informacji na stronie :
http://www.spowiedz.pl/konfes.htm
|
Wt gru 05, 2006 9:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt gru 05, 2006 10:11 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Do dominikanów albo o 17 przyjdź jak chcesz mieć maksymalnie dużo czasu (i praktyczny brak kolejki) albo w piątek - tutaj prawie bez ograniczeń, wiadomo, przed Mszą św zawsze ktoś się ustawi, ale ogólnie luzy. Ogólnie dominikanów polecam choć po zmianach kadrowych ostatnich dwóch lat nie będę polecać konkretnych ojców :]
Poza tym oczywiście oblaci codziennie od rana do wieczora > kościół pw. św. Józefa
Gdyni pod tym względem nie znam, a w Sopocie hmm... może też nie odważę się konkretnie polecać do danego przypadku.
Pozdrawiam.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt gru 05, 2006 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spróbuj w parafii Opatrzności Bożej na Zaspie, tam są chyba spowiedzi poza mszą organizowane.
|
Wt gru 05, 2006 14:29 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|