Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 06, 2025 15:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 drobna wątpliwość 
Autor Wiadomość

Post drobna wątpliwość
Podczas ostatniej spowiedzi generalnej powiedziałem także o 2 grzechach który popełniłem jeszcze przed 1 spowiedzią świętą ( w wieku 6, 7 lat) i potem na 1 spowiedzi świętej nie wyznałem ich ( albo zapomniałem z wrażenia albo zataiłem ze strachu - chociaż były to grzechy raczej lekkie bo nie były popełnione z pełną świadomością, w każdym razie wtedy moja świadomość religijna była nikła - o tych okolicznościach powiedziałem księdzu ) . Problem jest taki że nie pamiętam czy powiedziałem że chodzi o grzechu popełnione jeszcze przed 1 spowiedzią i potem o 1 spowiedź , czy to ma jakieś istotne znaczenie ??? Grzechy wyznałem szczerze ...

N kwi 01, 2007 21:20

Ostatnio chyba powstała jakaś plaga skrupułów, skupiania się na drobiaskowości a nie patrzenia na prawdziwą swoją relację do Pana Boga.

Rafaello powiedz mi jak sądzisz czy dla Pana Boga, który Cię kocha, który aby Cię odkupić oddał życie, ważne jest czy jakiś tam grzech popełniłeś rok czy może dwa lata wcześniej? Jak myślisz co jest istotą sakramentu Bożego miłosierdzia? Zastanów się co jest w tym wszystkim najważniejsze, najważniejsze nie dla Ciebie a Pana Boga i porównaj to z tym o co pytasz "czy ważne jest czy szczerze wyznany grzech popełniłam rok wcześniej czy później" jak od tego czasu minęło naście lat.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N kwi 01, 2007 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]