|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Sakrament pojednania-Grzech sodomski
Autor |
Wiadomość |
PoszukiwaczPrzebaczenia
|
 Sakrament pojednania-Grzech sodomski
Witam, mam 17 lat i dziś przejrzałem na oczy i szukam pomocy!!!
Odnalazłem Boga, jednak nie wiem jak się do niego zbliżyć?
To znaczy wiem, że przez sakramenty, ale na przeszkodzie stoi mi grzech wołający o pomstę do nieba.Mam tu na myśli grzech sodomski.
Czy mógłby mi ktoś coś poradzić, jak to wyznać przed księdzem, jak walczyć ze strachem, lekiem, poczuciem boli i wstydu. chce z tym skończyć , zacząć nowe życie, postanowić poprawę i więcej nie grzeszyć, jednak najpierw muszę iść do spowiedzi. Czy ten grzech może zostać wybaczony?
Ostatni raz na prawdziwej spowiedzi bylem około czterech lat temu.
P.S:Czy ktoś już znajdował się w podobnej sytuacji? Proszę o pomoc...
_________________ ludzie błagam o pomoc
|
N sty 06, 2008 18:05 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
 Re: Sakrament pojednania-Grzech sodomski
PoszukiwaczPrzebaczenia napisał(a): Czy mógłby mi ktoś coś poradzić, jak to wyznać przed księdzem, jak walczyć ze strachem, lekiem, poczuciem boli i wstydu. chce z tym skończyć , zacząć nowe życie, postanowić poprawę i więcej nie grzeszyć, jednak najpierw muszę iść do spowiedzi. Czy ten grzech może zostać wybaczony?.
To zależy o co dokładnie chodzi - grzechem sodomskim nazywana jest i masturbacja, i homoseksualizm, i zoofilia, a każda z tych spraw wymaga innego podejścia. Samo określenie "grzech sodomski" nie jest konkretne i księdzu w konfesjonale też niewiele pewnie powie, albo zinterpretuje to inaczej niż byś chciał.
|
N sty 06, 2008 19:35 |
|
 |
Rojza Genendel
|
 Re: Sakrament pojednania-Grzech sodomski
Zencognito napisał(a): To zależy o co dokładnie chodzi - grzechem sodomskim nazywana jest i masturbacja, i homoseksualizm, i zoofilia...
... a także niegościnność i wrogość wobec cudzoziemców.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
N sty 06, 2008 19:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poszukiwaczu- przy całym szacunku do Ciebie- weź pod uwagę wrażliwość osób czytających Twoje wyznania, a także pozorną anonimowość netu- to nie jest konfesjonał. A spowiednikowi powiedz, co robiliście- prosto, bez zbędnych szczegółów, ale też unikając uogólnień typu " grzech sodomski".
Jeżeli żałujesz, szczerze grzech wyznasz i chcesz się poprawić, nie będzie problemu z uzyskaniem rozgrzeszenia. Wiem, że to może być teraz trudne, ale nie koncentruj się na własnym grzechu, lecz na miłości Jezusa, który na Ciebie czeka w konfesjonale [
P.S.
Cytuj: Ostatni raz na prawdziwej spowiedzi bylem około czterech lat temu.
A co to jest "spowiedź nieprawdziwa" ? Jeżeli nieszczera- np. zataiłeś jakiś grzech, to musisz o tym powiedzieć. Konieczna jest wtedy spowiedź z wszystkich grzechów od ostatniej ważnej spowiedzi.
|
Pn sty 07, 2008 19:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|