co mozecie powiedziec o spowiedzi u dominikanow? do ktorych lepiej sie wybrac do tych na freta czy na sluzewcu w wawie? a moze do kapucynow allbo paulinow? juz sama nie wiem... chcialabym, aby kaplan nie tylko zadal pokute i rozgrzeszyl mnie, ale takze ze mna porozmawial podczas spowiedzi, poswiecil mi chwile czasu, a nie tylko zapukal... moze ktos z was zna takie miejsce w wawie na spowiedz...
Pn gru 28, 2009 0:32
jumik
Re: spowiedz u dominikanow
Wystarczy, że umówisz się z danym kapłanem (telefonicznie/emailowo/osobiście) na rozmowę i spowiedź.
Możesz też zaznaczyć na początku spowiedzi, że chciałabyś dowiedzieć się co on na ten temat sądzi lub coś takiego.
Ogólnie to zależy na jakiego księdza się trafi oraz kiedy - pewnie w każdym miejscu są zarówno małomówni jak i mówiący więcej. Pamiętaj jednak, że każda spowiedź z rozgrzeszeniem jest tak samo ważna - niezależnie od długości rozmowy.
_________________ Piotr Milewski
Pn gru 28, 2009 1:00
joanna
Re: spowiedz u dominikanow
ja chodze do dominikanów, oni sa różni jak to ludzie mi może pasowac jeden Tobie drugi, ja teraz chcę chodzić do różnych, a potem może wybiorę jednego. Strasznie lubię tych ojców