|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
MissR
|
 Post Eucharystyczny
Witajcie. Mam problem. Tydzień temu poszłam w niedzielę na mszę. Niestety chyba nie zachowałam postu eucharystycznego, o czym zorientowałam się dopiero na mszy. Byłam w stanie łaski, ale oczywiście do komunii nie poszłam. Czy to był grzech? Wiem, że sprawa może błaha ale szukając odpowiedzi w internecie zyskałam jedynie wielki mętlik w głowie...
|
N cze 12, 2011 11:39 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Post Eucharystyczny
MissR napisał(a): Byłam w stanie łaski, ale oczywiście do komunii nie poszłam. Czy to był grzech? Niepójście do Komunii nie jest grzechem.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N cze 12, 2011 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niby sprawa błaha, ale mam parę pytań: o której najpóźniej można zjeść ostatni posiłek w poście eucharystycznym, względem etapów Mszy św.? liczy się moment przyjęcia Pana Jezusa?
|
Pn sie 22, 2011 20:08 |
|
|
|
 |
kawa
|
Tak, zdrowa osoba powinna zachować godzinny post przed przyjęciem Komunii (nie przed rozpoczęciem Mszy, chociaż na pewno jest to dobra praktyka).
|
Wt sie 23, 2011 23:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|